NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Leuke korting op de kerstmarkt? Bekijk alle deals
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsites
- Testaankoop
Maastricht krijgt milieuzone met 'Duits' vignet

2News.be / Maastricht krijgt milieuzone met 'Duits' vignet

Trefwoorden: milieuvignet - duits - maastricht

Maastricht krijgt milieuzone met 'Duits' vignet
NOS nieuws - 14 Maart, 12:48

Ook Maastricht krijgt vanaf 2019 een milieuzone. Dat heeft de gemeenteraad besloten. De gemeente wil als eerste in Nederland een milieuvignet naar Duits voorbeeld invoeren.


De andere drie steden met een milieuzone voor auto's (Utrecht, Rotterdam, Arnhem) werken met cameracontrole en kentekenherkenning. Het Maastrichtse college van B en W ziet daar niets in. "Zo'n systeem is voor Limburg met zijn vele Duitse en Belgische automobilisten onwerkbaar", aldus wethouder Krabbendam.


Maastricht gaat de plannen voor zo'n milieuzone verder uitwerken, zodat de gemeenteraad na de zomer definitief kan beslissen, schrijft 1Limburg.


Vieze brommers

Diesels van voor 2006 en benzinemotoren van voor 1990 komen vanaf volgend jaar zonder milieuvignet de binnenstad niet meer in. De regeling geldt voor auto's, bestelbusjes en vrachtwagens. Ook wil de gemeenteraad bekijken hoe vervuilende brommers en motoren uit de binnenstad te weren.


Maastricht wil het bestaande Duitse vignet, dat veel Limburgers al op hun voorruit hebben, ook voor de stad invoeren. Het vignet is al verplicht in zeventig steden in Duitsland.


Stikstofdioxide

De Koninklijke Nederlandse Automobiel Club (KNAC) is niet blij met de milieuzones in de vier steden, omdat elke stad zijn eigen regels bepaalt. Arnhem is bijvoorbeeld strenger dan de rest. "We zijn tegen, maar als het dan toch moet, laat er dan n landelijk systeem komen", vindt de KNAC.


Milieudefensie reageert juist verheugd. "In Maastricht zijn veel plekken langs drukke wegen waar de uitstoot van fijnstof en stikstofdioxide erg hoog is", zegt een woordvoerder.
Maastricht omarmt Duits milieuvignet
Skynet - 14 Maart, 00:30

Ook Maastricht krijgt vanaf 2019 een milieuzone. De gemeente wil vanaf volgend jaar als eerste in Nederland een milieuvignet naar Duits voorbeeld invoeren. De gemeente gaat de mogelijkheden voor invoering van zo'n milieuzone verder uitwerken, zodat de gemeenteraad er na de zomer definitief over kan beslissen.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be