NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Lot minister Zijlstra ongewis, 'crash' steeds aannemelijker

2News.be / Lot minister Zijlstra ongewis, 'crash' steeds aannemelijker

Trefwoorden: begint - minister - uur

Lot minister Zijlstra ongewis, 'crash' steeds aannemelijker
NOS nieuws - Dinsdag, 10:12

Het lot van minister Zijlstra van Buitenlandse Zaken is ongewis nu duidelijk is dat hij niet alleen heeft gelogen, maar dat ook zijn boodschap over de dreiging van Poetin niet blijkt te kloppen. Volgens NOS-verslaggever Lars Geerts "wijst het steeds meer in de richting van een crash".


Gisteren zeiden de coalitiegenoten nog dat het weliswaar niet netjes was dat Zijlstra had gelogen over een ontmoeting met Poetin, maar dat de inhoud van zijn verhaal over een Groot-Rusland stond.


Inmiddels blijkt dat die inhoud "niet staat, maar huppelt", zegt Geerts in het NOS Radio 1 Journaal naar aanleiding van de mail die oud-Shell-topman Van der Veer naar de Volkskrant heeft gestuurd.


Van der Veer was wÚl bij de ontmoeting met Poetin in 2006 en hij is de bron van het verhaal van Zijlstra. Hij schrijft dat de minister Poetins woorden over 'Groot-Rusland' verkeerd heeft ge´nterpreteerd. "Dat maakt het voor Zijlstra niet gemakkelijker", denkt Geerts.


Smalle basis

Waarschijnlijk debatteert de Tweede Kamer vanavond over de uitspraken van Zijlstra. "Gisteren hoorde je nog dat dat een vervelend debat wordt en dat hij diep door het stof moet, maar dat hij er wel doorheen zal komen. Maar, zei een aantal partijen, dan moet er niks meer bijkomen. En nu is dat Volkskrant-verhaal van vanmorgen erbij gekomen."


"Stel", zegt Geerts, "dat de voltallige oppositie geen genoegen neemt met zijn uitleg, dan heeft hij nog maar een heel smalle basis van 76 coalitiezetels om te opereren als minister van Buitenlandse Zaken, bijvoorbeeld in het gevoelige MH17-dossier."


Het debat met Zijlstra moet officieel nog worden aangevraagd. Dat gebeurt vanmiddag rond 15.30 uur na het vragenuur en de stemmingen in de Tweede Kamer. Iedereen houdt er rekening mee dat Zijlstra zich daarna meteen moet verantwoorden, ook omdat hij morgen in Rusland een ontmoeting met zijn collega Lavrov heeft.


Veel Kamerleden vinden dat zijn positie voor vertrek duidelijk moet zijn.
Dijkhoff zwijgt tot debat over lot Zijlstra
NOS nieuws - Dinsdag, 13:12

VVD-fractievoorzitter Dijkhoff wil tot het debat van vanmiddag niets zeggen over het lot van zijn eigen minister Zijlstra van Buitenlandse Zaken. Na de fractievergadering van de VVD werd Dijkhoff verschillende keren gevraagd of hij Zijlstra steunt. "Er is vanmiddag een debat en tot die tijd zeg ik niets."


Zijlstra moet de Kamer uitleg geven over zijn leugen over een ontmoeting met de Russische president Poetin. De meeste oppositiepartijen hebben al aangegeven dat ze vinden dat Zijlstra niet langer geloofwaardig is als minister.


Uitbreiding van Rusland

Premier en VVD-leider Rutte zei gisteren dat Zijlstra wat hem betreft gewoon kan aanblijven. Dat hij loog over zijn aanwezigheid bij de bijeenkomst met Poetin noemde Rutte "onverstandig", maar volgens hem klopte het verhaal dat Poetin streeft naar uitbreiding van Rusland, inhoudelijk wel.


De bron van het verhaal, voormalig Shell-topman Jeroen van der Veer, heeft de Volkskrant laten weten dat Zijlstra de woorden van Poetin verkeerd heeft ge´nterpreteerd. De president zou vooral hebben willen benadrukken dat het Russische rijk vroeger groter was dan het huidige Rusland.
Debat over lot Zijlstra begint om 17.00 uur
NOS nieuws - Dinsdag, 16:48

De Tweede Kamer praat vanmiddag vanaf 17.00 uur over het lot van minister Zijlstra van Buitenlandse Zaken. De meeste partijen willen weten of Zijlstra nog vindt dat hij geloofwaardig is, na zijn leugen over de ontmoeting met president Poetin.


De VVD'er bood gisteren zijn excuses aan voor zijn leugen. Hij bleek niet zelf bij de bijeenkomst te zijn geweest, maar erover gehoord te hebben van voormalig Shell-topman Jeroen van der Veer. Hij wilde die naar eigen zeggen beschermen als bron.


De coalitiepartijen wilden vandaag voorafgaand aan het debat niets zeggen over hun steun aan Zijlstra.


Een meerderheid wil dat ook premier Rutte bij het debat aanwezig is. Hij was sinds eind vorige maand op de hoogte van de leugen van Zijlstra.


Het debat in de Tweede Kamer wordt vanaf 17.00 uur live uitgezonden op NPO Politiek en via NOS.nl. Klik hier voor de livestream.


Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be