NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Leuke korting op de kerstmarkt? Bekijk alle deals
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsites
- Testaankoop
Leger SyriŽ voert druk op Oost-Ghouta op

2News.be / Leger SyriŽ voert druk op Oost-Ghouta op

Trefwoorden: syrie - achttien - rusland

Leger SyriŽ voert druk op Oost-Ghouta op
NOS nieuws - 4 Maart, 14:36

Het Syrische leger heeft aanzienlijk terrein gewonnen bij de strijd om Oost-Ghouta. In een verklaring van het leger staat dat overheidstroepen sinds vannacht zeker zes dorpen rond de rebellenenclave ten oosten van Damascus hebben veroverd.


Het aantal van zes dorpen wordt niet door andere bronnen bevestigd. Wel zegt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, dat de strijd vanuit Engeland volgt op basis van informatie van activisten, dat 10 procent van de regio inmiddels in handen is van het leger.


Vluchtelingen

Volgens ooggetuigen wordt Oost-Ghouta, een van de laatste rebellenbolwerken in SyriŽ, voortdurend gebombardeerd. De humanitaire situatie is er abominabel. De 400.000 inwoners kunnen nauwelijks vluchten, omdat er geen veilige weg naar buiten is. Hulpkonvooien staan te wachten tot ze de enclave binnen kunnen.


De bombardementen zouden de afgelopen twee weken zeker 600 levens hebben geŽist. Er is weinig terechtgekomen van de wapenstilstand die in de VN-Veiligheidsraad is afgesproken, net als van de dagelijkse gevechtspauze die de Russische president Poetin heeft bevolen.


Terroristen

Het Syrische leger rechtvaardigt het offensief met het argument dat de regio moet worden vrijgemaakt van terroristen. In de laatste verklaring staat dat bij de recentste bombardementen een groot aantal terroristen is gedood.
Hulpkonvooi naar Oost-Ghouta: 46 vrachtwagens met voedsel en medicijnen, Syrisch leger rukt verder op
Volkskrant - 5 Maart, 11:42

Een hulpkonvooi van 46 vrachtwagens staat klaar om naar Oost-Ghouta te rijden. Het is voor het eerst sinds midden februari dat hulp in het gebied wordt toegelaten. Burgers liggen dagelijks onder vuur, ondanks korte, dagelijkse bestanden die door Rusland zijn afgedwongen. De afgelopen weken zouden meer dan zeshonderd mensen zijn omgekomen, onder wie veel kinderen. De trucks vervoeren voedsel en med


Geweld SyriŽ - Opnieuw achttien gevallen van verstikking in Oost-Ghouta
Skynet - 6 Maart, 01:24

In het belegerde Syrische rebellengebied Oost-Ghouta zijn maandag opnieuw achttien gevallen van verstikking vastgesteld na bombardementen van het Syrische leger. Dat meldt het Syrisch observatorium voor de mensenrechten (SOHR). De verstikkingen wijzen mogelijk op het gebruik van chemische wapens.


Geweld SyriŽ - VS veroordelen offensief op Oost-Ghouta "dat gesteund wordt door Rusland en Iran"
Skynet - 5 Maart, 00:36

De Verenigde Staten hebben zondag het aanhoudende offensief van het Syrische leger op het rebellengebied Oost-Ghouta veroordeeld. Washington hekelt ook dat het offensief "gesteund wordt door Rusland en Iran", zo blijkt uit een mededeling van het Witte Huis. Vooral Moskou krijgt forse kritiek.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be