NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Leuke korting op de kerstmarkt? Bekijk alle deals
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsites
- Testaankoop
Kim Jong-un wil banden met Zuid-Korea verder aanhalen

2News.be / Kim Jong-un wil banden met Zuid-Korea verder aanhalen

Trefwoorden: noord korea - zuid - korea

Kim Jong-un wil banden met Zuid-Korea verder aanhalen
NOS nieuws - 6 Maart, 03:30

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is vastberaden om door te gaan met het aanhalen van de banden met Zuid-Korea. Dat meldt het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA, terwijl een Zuid-Koreaanse delegatie bezig is met een tweedaags bezoek aan Noord-Korea.


Het is voor het eerst sinds zijn aantreden dat Kim een officiŽle delegatie uit Zuid-Korea ontvangt. De afvaardiging is daar om te praten over toenadering tussen de landen. Volgens het staatspersbureau streeft Kim hereniging na.


Dooi

Het bezoek is het vervolg op de voorzichtige dooi tussen de landen tijdens de Olympische Spelen in Zuid-Korea. De zus van Kim Jong-un was aanwezig bij de openingsceremonie.


Als de gesprekken tussen de landen zijn afgerond, vliegt de Zuid-Koreaanse delegatie, die wordt geleid door een hoge veiligheidsfunctionaris, direct door naar de Verenigde Staten, om de belangrijkste bondgenoot bij te praten over wat is er is gezegd tijdens de ontmoeting.
Kim Jong-un vergadert met Zuid-Koreaanse delegatie over 'militaire spanningen'
Volkskrant - 6 Maart, 04:42

Speciale gezanten van de Zuid-Koreaanse regering hebben een ontmoeting gehad met dictator Kim Jong-un. Het was voor zover bekend de eerste keer dat de Noord-Koreaanse leider sinds zijn aantreden zes jaar geleden om de tafel zat met functionarissen uit het Zuiden, aldus het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap. Kim en de delegatieleden spraken volgens het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA onder mee


VS: Noord-Korea doodde Kim Jong-nam met VX-zenuwgas
NOS nieuws - 7 Maart, 04:48

Voor de Verenigde Staten staat definitief vast dat het Noord-Koreaanse regime achter de moord op Kim Jong-nam zit, de halfbroer van Kim Jong-un. Als straf legt Amerika het communistische land extra sancties op


De halfbroer van de leider van Noord-Korea werd begin vorig jaar gedood op het vliegveld van de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur met het zenuwgas VX. Volgens een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft onderzoek uitgewezen dat Pyongyang daar verantwoordelijk voor is.


De extra Amerikaanse sancties worden opgelegd vanwege het gebruik van het verboden zenuwgas. Ze zijn vooral symbolisch: tegen Pyongyang geldt al een breed scala aan economische strafmaatregelen.


Diplomatieke doorbraak

De bekendmaking komt op een gevoelig moment. Gisteren werd duidelijk dat de leiders van Noord- en Zuid-Korea, voor het eerst in tien jaar tijd, weer direct met elkaar zullen spreken tijdens een diplomatieke ontmoeting. Tijdens die bijeenkomst, eind volgende maand, is Noord-Korea volgens het zuiden bereid om te praten over bevriezing van zijn kernprogramma.


Trump, bondgenoot van Zuid-Korea, reageerde op Twitter voorzichtig positief op die bekendmaking. Experts noemen het een doorbraak, maar zijn tegelijk ook sceptisch. Ze waarschuwen dat als er daadwerkelijk al een begin is gemaakt met een diplomatieke oplossing in het conflict, dat het dan slechts de eerste stap is een lang traject.
Primeur: Zuid-Koreaanse delegatie ontmoet Kim Jong-un in Noord-Korea
Gazet v. Antwerpen - 5 Maart, 11:06

Enkele belangrijke vertegenwoordigers van de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in zijn maandag naar Noord-Korea gevlogen voor een ontmoeting met president Kim Jong-un, meldt persagentschap AFP. Het kan een belangrijke stap zijn om de relaties tussen Noord- en Zuid-Korea te verbeteren en mogelijk een dialoog tussen Noord-Korea en de VS op gang te brengen.
VS leggen Noord-Korea nieuwe sancties op voor moord op halfbroer Kim Jong-un
Gazet v. Antwerpen - 7 Maart, 07:12

De halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un werd vorig jaar met het zenuwgas VX vermoord in opdracht van het regime in Pyongyang. Tot die conclusie is het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken gekomen. De VS hebben daarom beslist om nieuwe sancties op te leggen aan Noord-Korea.
VS leggen Noord-Korea nieuwe sancties op voor moord op halfbroer Kim Jong-un
Skynet - 7 Maart, 03:54

De halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un werd vorig jaar met het zenuwgas VX vermoord in opdracht van het regime in Pyongyang. Tot die conclusie is het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken gekomen. De VS hebben daarom beslist om nieuwe sancties op te leggen aan Noord-Korea.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be