NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Leuke korting op de kerstmarkt? Bekijk alle deals
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsites
- Testaankoop
Wat kunnen we verwachten van de ontmoeting tussen Donald Trump en Kim Jong-un?

2News.be / Wat kunnen we verwachten van de ontmoeting tussen Donald Trump en Kim Jong-un?

Trefwoorden: president - huis - trump

Wat kunnen we verwachten van de ontmoeting tussen Donald Trump en Kim Jong-un?
Volkskrant - 9 Maart, 21:12

Donald Trump stak donderdagavond zijn hoofd door een deuropening in het Witte Huis en zei tegen de parlementaire pers: 'Straks groot nieuws van Zuid-Korea over Noord-Korea.' Kort daarop maakte de Zuid-Koreaanse nationale veiligheidsadviseur Chung Euri-yong bekend dat Trump inging op de uitnodiging om de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un te ontmoeten. 'We zijn bezig de ontmoeting te plannen', twit


Kim Jong-un en Trump, een onwaarschijnlijk duo
NOS nieuws - 9 Maart, 17:36

Het kan haast niet anders dan dat zelfs minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson verbaasd is dat zijn baas president Trump een draai van 180 graden maakt over Noord-Korea.


Het is nog geen 24 uur geleden dat Tillerson een gesprek met Noord-Korea, op welk niveau dan ook, onwaarschijnlijk noemde. "Onderhandelingen zijn nog ver weg. Ik denk dat we daar heel realistisch over moeten zijn. Ik denk dat de eerste stap is, wat ik eerder al zei, om te overleggen. Een soort overleg over een overleg."


Gesprekken of onderhandelingen

Vandaag moest Tillerson als een danspartner met zijn president meedraaien en volgen. De minister benadrukte dat het gaat om gesprekken met Noord-Korea, niet onderhandelingen.


"Het lijkt erop dat mensen nog steeds moeite hebben met de verschillen. Ik heb gezegd dat de tijd niet rijp is voor onderhandelingen. We zeggen al enige tijd dat we openstaan voor gesprekken. President Trump zegt al een tijdje dat hij openstaat voor gesprekken, dat hij Kim Jong-un graag zou ontmoeten als de voorwaarden kloppen, als de tijd daar is."


Tillerson maakt terecht onderscheid tussen gesprekken en onderhandelingen. Toch komt het vreemd over een ontmoeting tussen de twee leiders onder de term "gesprekken" te scharen. Het eerste gesprek ooit tussen een Amerikaanse president en het regime is geen sinecure.


Niets voorbereid

Niemand, mogelijk zelfs zijn naaste medewerkers niet, had kunnen denken dat Trump de uitnodiging van iemand als de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zou accepteren. Er is dus ook nog helemaal niets voorbereid en er resten alleen vragen.


Wanneer precies en waar? Die zijn misschien nog het gemakkelijkst te beantwoorden. Het wordt ergens in mei en als locatie kan je denken aan de gedemilitariseerde zone tussen Noord- en Zuid-Korea. Of neutraal Genve. Of Peking, de hoofdstad van het enige land waar Noord-Korea warme banden mee heeft.


Zoals Tillerson gisteren zei vereist een degelijke ontmoeting een lange voorbereiding. Het is gebruikelijk dat er voorwaarden worden gesteld, uitgangspunten geformuleerd.


Een voorwaarde zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat Noord-Korea zijn kernwapenarsenaal de deur uit doet. Maar daar zal Kim Jong-un nooit akkoord mee gaan. Noord-Korea is tientallen jaren bezig geweest om de technologie bij elkaar te harken en zet dat niet in een paar weken overboord. Misschien wordt Kim gevraagd tussen nu en mei geen testen meer te doen. Daar valt waarschijnlijk wel over te praten.


Raketman

Maar op de belangrijkste vragen is voorlopig geen antwoord te geven. Waarom nodigt Kim Jong-un de president uit van het land dat hem verstikkende sancties oplegt? Dat hem bedreigt met "vuur en furie" en "totale vernietiging"? De man die hij "geestelijke gestoord" noemde?


Trump op zijn beurt heeft kennelijk geen bezwaar de leider van een land te ontmoeten waar mensenrechten niet bestaan en een deel van de bevolking uitgehongerd wordt. Een gesprek met de man die hij smalend "Kleine Raketman" noemt.


De inschikkelijkheid van Kim kan erop duiden dat hij zijn kernwapenprogramma nu volwassen genoeg acht en vindt dat hij genoeg in huis heeft om serieus genomen te worden. Daarbij geeft het hem mondiale status en aanzien, door als gelijke aan tafel zitten met degene die de machtigste man ter wereld en de leider van de Vrije Wereld wordt genoemd.


Internationale toneel

Ook naar Trumps overwegingen kan je slechts raden. Succes boeken op het internationale toneel zou hem natuurlijk zeer welkom zijn.


Hij wil vrede brengen in het Midden-Oosten, maar daar is nog geen spoor van te bekennen. EU en NAVO heeft hij tegen zich in het harnas gejaagd. Met buurland Mexico is de verhouding behoorlijk verzuurd door zijn uitspraken over immigranten en de door hem gewenste grensmuur. De verhouding met de Russen is ronduit op een dieptepunt.


Hij noemde Kim een paar maanden geleden nog een "maniak", maar ziet nu kennelijk kansen om hem te temmen en mee te laten lopen in de internationale mars van vrede, veiligheid en stabiliteit. Toch noemde Trump hem ook een keer vlijend "a pretty smart cookie", een behoorlijk slim ding.


Drie scenario's

Als de ontmoeting eenmaal achter de rug is, zijn drie scenario's mogelijk.


Het kan een groot succes worden, waar beide leiders afspraken maken en er alles aan te doen om te werken naar ontspanning en de bereidheid tonen om over en weer concessies te doen.


Het kan ook op een grote mislukking uitlopen, waardoor de kloof tussen Noord-Korea en de rest van de wereld alleen maar dieper wordt.


Maar, het gedrag van beide mannen blijft onvoorspelbaar. Dus wat ook nog kan gebeuren, is dat de hele ontmoeting helemaal niet doorgaat.
Kim Jong-un en Trump gaan met elkaar in gesprek
NOS nieuws - 9 Maart, 01:48

De Noord-Koreaanse president Kim Jong-un en zijn Amerikaanse collega Trump gaan elkaar ontmoeten. Dat is bekendgemaakt door de nationale veiligheidsadviseur van Zuid-Korea Chung Eui-yong op een persconferentie.


Kim Jong-un heeft de Amerikaanse president een persoonlijke uitnodiging gestuurd. Hij gaf de brief tijdens een ontmoeting met een hoge Zuid-Koreaanse delegatie in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang die werd geleid door Chung. Die gaf de uitnodiging weer door aan Trump.


Volgens Chung is Trump ingegaan op de uitnodiging en wil hij de Noord-Koreaanse president in mei ontmoeten. Waar de ontmoeting gaat plaatsvinden, is niet bekendgemaakt.


Chung maakte ook bekend dat Kim Jong-un heeft gezegd dat hij zich in zal zetten voor denuclearisatie. "Kim heeft beloofd dat Noord-Korea zich zal onthouden van verdere kern- of raketproeven", zei Chung.


Hij voegde eraan toe: "President Trump waardeerde de bekendmaking en zei dat hij in mei Kim Jong-un zou ontmoeten om een permanente denuclearisatie te bereiken."
Wekdienst 9/3: ontmoeting Trump en Kim en het Radio 1-verkiezingsdebat
NOS nieuws - 9 Maart, 07:18

Goedemorgen! Er komt zeer waarschijnlijk een topontmoeting tussen president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. En tout literair Nederland kijkt uit naar het Boekenbal, vanavond in de Stadsschouwburg.


De dag begint op de meeste plaatsen met zon, maar in de loop van de middag bereikt een storing het zuiden van het land en begint het te regenen. Het wordt 8 tot 10 graden. Het weekend wordt zacht en wisselvallig.


Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.


Wat kun je vandaag verwachten?

Elf landelijke fractievoorzitters doen vanmiddag mee aan het Nieuws en Co-verkiezingsdebat op NPO Radio1, in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. In Pyeongchang is de openingsceremonie voor de Paralympics. Bijna 700 sporters met een lichamelijke handicap of beperking strijden voor een medaille. Nederland heeft tien sporters gestuurd; vlaggendraagster is Bibian Mentel. De Stadsschouwburg is groen gekleurd voor de 83e editie van het boekenbal, vanwege het thema 'natuur'. Griet Op de Beeck, die het boekenweekgeschenk schreef, mag plaatsnemen in de Koninklijke Loge. En in Eemdijk zullen de damwanden bezwijken. Niet omdat ze zo slecht zijn, maar als test om te kijken hoe Nederland beter beschermd kan worden tegen het water.


Wat heb je gemist?

De Noord-Koreaanse president Kim Jong-un en de Amerikaanse president Trump gaan elkaar ontmoeten. Trump heeft een uitnodiging van Kim geaccepteerd, al is over datum en locatie nog niets bekend. De ontmoeting is een verrassende wending in de relatie tussen de landen omdat Trump en Kim Jong-un het afgelopen jaar over en weer voortdurend hebben gedreigd met oorlog en sancties.


Ander nieuws uit de nacht:

'Invoering Duitse tol pas in 2020': volgens de Duitse krant Handelsblatt zijn er problemen met de aanbesteding en met de bescherming van persoonsgegevens. Pensioen straks automatisch verdeeld bij scheiding: als het aan minister Koolmees ligt, krijgt een ex-partner na een scheiding de helft van het opgebouwde pensioen. Alleen als beide partners zeggen dat ze het anders willen, gebeurt dat niet. Rijksmuseum koopt zeldzaam beeldje: het gaat om een wassen sculptuur van de Italiaan Ammannati, die het rond 1556 maakte voor de invloedrijke familie De Medici. 'Nieuwe Schiphol-baas sowieso een man': tegen de Volkskrant zegt vertrekkend topman Nijhuis dat anders de balans in de raad van bestuur wordt verstoord. Daarin zitten nu twee mannen en twee vrouwen.


En dan nog dit

Postuum zijn er inmiddels meer albums van hem uitgebracht dan dat hij bij leven maakte: fans van gitaarvirtuoos Jimi Hendrix kunnen op het nieuwe album Both Sides of the Sky tien nieuwe tracks van hem beluisteren. Hoewel 'nieuw' in dit geval betrekkelijk is, want Hendrix overleed in 1970 en de nummers waren al eerder in andere versies te horen. Hendrix' zus Janie werkt met haar bedrijf aan de ontsluiting van Jimi's onuitgebrachte werk en ze is vastberaden dat met de wereld te delen. Uiteraard wel tegen betaling.


Fijne dag!
Trump bereid Kim Jong-un te ontmoeten
De Tijd - 9 Maart, 06:42

06:11 De Amerikaanse president Donald Trump gaat in op een uitnodiging om de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un te ontmoeten.


Historisch: Donald Trump en Kim Jong-un gaan elkaar ontmoeten
Gazet v. Antwerpen - 9 Maart, 06:42

De Noord-Koreaanse president Kim Jong-un en Amerikaans president Donald Trump zijn bereid elkaar te ontmoeten. Dat bevestigde het Witte Huis, nadat de nationale veiligheidsadviseur van Zuid-Korea, Chung Eui Yong, het nieuws had bekendgemaakt. De ontmoeting zou ?voor eind mei? plaatsvinden.
Zuid-Koreaanse president noemt ontmoeting Kim en Trump "historische mijlpaal"
Skynet - 9 Maart, 08:48

De ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse sterke man Kim Jong-un wordt, volgens de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in, een "historische mijlpaal die vrede zal verwezenlijken op het Koreaanse schiereiland". Dat meldde Moon in een verklaring die zijn woordvoerder voorlas, aldus het persbureau Yonhap. Ook de Japanse eerste minister Shinzo Abe begroette vandaag de aankondiging van de ontmoeting tussen de Noord-Koreaanse en Amerikaanse leiders.


Ontmoeting Kim en Trump - Witte Huis stelt voorwaarden voor ontmoeting met Kim Jong-un kan plaatsvinden
Skynet - 10 Maart, 01:36

De president van de Verenigde Staten, Donald Trump, zal de Noord-Koreaanse president Kim Jong-un niet ontmoeten tenzij die "concrete actie" onderneemt. Dat zegt het Witte Huis vrijdag.


Kim Jong Un en Trump bereid elkaar te ontmoeten
Skynet - 9 Maart, 03:18

De Noord-Koreaanse president Kim Jong Un en VS-president Donald Trump zijn bereid elkaar te ontmoeten. Dat bevestigde het Witte Huis, nadat de nationale veiligheidsadviseur van Zuid-Korea, Chung Eui Yong, het nieuws had bekendgemaakt. De ontmoeting zou "tegen mei" plaatsvinden.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be