NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Leuke korting op de kerstmarkt? Bekijk alle deals
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsites
- Testaankoop
Jeff Bezos is de eerste man met meer dan 100 miljard dollar

2News.be / Jeff Bezos is de eerste man met meer dan 100 miljard dollar

Trefwoorden: 100 - miljard - man

Jeff Bezos is de eerste man met meer dan 100 miljard dollar
NOS nieuws - 6 Maart, 21:36

Voor het eerst in vier jaar is Bill Gates niet meer de nummer n op de jaarlijkse miljardairslijst van Forbes Magazine. De lijst met de allerrijksten ter wereld wordt nu aangevoerd door Jeff Bezos, de oprichter van Amazon.


Het vermogen van Bezos bedraagt volgens Forbes 112.000.000.000 dollar, oftewel 112 miljard. Daarmee is Bezos ook de enige met een vermogen van meer dan honderd miljard dollar. En hij breekt nog een record: zijn vermogen is vorig jaar toegenomen met 39 miljard, de grootste toename in rijkdom ooit gemeten.


In totaal zijn er wereldwijd 2208 miljardairs. Samen zijn ze goed voor meer dan 9 biljoen dollar. Dat is 18 procent meer dan een jaar eerder. Onder de ruim 2000 superrijken zijn 259 nieuwkomers.


De meeste miljardairs komen uit Amerika: 585 in totaal. Met 373 miljardairs volgt China op de tweede plek. Dit jaar zijn er voor het eerst ook rijken uit Hongarije en Zimbabwe.


De Amerikaanse president Donald Trump zakte in de rangschikking van plaats 544 naar 766. Zijn vermogen (zo'n 3,1 miljard dollar) is ten opzichte van vorig jaar met 400 miljoen dollar gekrompen. De Fransman Bernard Arnault is met een vermogen van 72 miljard dollar de rijkste Europeaan.


De jongste miljardair, rijkste vrouw en rijke Nederlanders

Met haar 21 jaar is Alexandra Andresen de jongste miljardair in de lijst. Ze heeft haar kapitaal voornamelijk te danken aan haar vader Johan Andresen. Hij verdiende miljarden met een tabaksmerk dat hij in 2005 verkocht voor een half miljard dollar. Hij schonk Alexandra en haar zus Katharina beide 42 procent van zijn aandelen. Alexandra en Katharina staan nu samen op rang 1650, met beiden 1,4 miljard dollar.


De rijkste vrouw staat op nummer 16: Alice Walton. Ze is de dochter van Walmart-oprichter Sam Walton en beschikt over 46 miljard dollar.


Wederom is Charlene de Carvalho-Heineken de rijkste Nederlander. Ze stond vorig jaar op plaats 95. Dit jaar steeg haar vermogen met zo'n 3 miljard dollar en neemt ze de 86ste plek in. In totaal staan er negen Nederlanders in de Forbes-lijst:
Jeff Bezos van Amazon is de rijkste persoon ter wereld n de eerste die meer dan 100 miljard dollar bezit
Volkskrant - 7 Maart, 12:00

Topman van e-commercebedrijf Amazon Jeff Bezos is dit jaar met afstand de rijkste persoon ter wereld. Zijn vermogen werd door het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes bepaald op 112 miljard dollar (ruim 90 miljard euro). De 54-jarige Bezos is daarmee de eerste die de grens van 100 miljard dollar passeert. Microsoft-oprichter Bill Gates, de laatste vier jaar aanvoerder van de miljardairslijst, is na
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be