NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Twee jaar cel en tbs geŽist tegen terreurverdachte Eindhoven

2News.be / Twee jaar cel en tbs geŽist tegen terreurverdachte Eindhoven

Trefwoorden: eindhoven - cel - doden

Twee jaar cel en tbs geŽist tegen terreurverdachte Eindhoven
NOS nieuws - 10 November, 17:00

In de strafzaak tegen terreurverdachte Hasan A. uit Eindhoven zet het Openbaar Ministerie in op tbs en dwangverpleging. Het OM eist twee jaar cel, zodat de verstandelijk beperkte man "met fascinatie voor wapens en geweld" zo snel mogelijk kan worden opgenomen in een tbs-instelling.


De 24-jarige man wordt ervan verdacht aanslagen te hebben voorbereid op de vliegbases Volkel en Leeuwarden. Ook stond er op zijn computer informatie over Geert Wilders en Mark Rutte en propagandamateriaal van terreurorganisatie Islamitische Staat.


"Het zijn weinig uitgewerkte plannen", verklaart een woordvoerder van het OM. Toch wordt A. beschouwd als een gevaar voor de samenleving. Op zijn strafblad staan meerdere straatroven en bedreigingen van publieke figuren.


Bivakmuts

Vorig jaar zomer werd hij in Eindhoven aangehouden, omdat hij met een bivakmuts op door de stad reed. Tijdens verhoren zei de man dat hij niet gelooft in het Nederlandse rechtssysteem en geÔnteresseerd was geraakt in de radicale islam.


Gedragsdeskundigen achten de kans op herhaling groot. Tbs en dwangverpleging is volgens het OM daarom "een absolute noodzaak om de maatschappij te beschermen".
Jaar jeugddetentie en jeugd-tbs geŽist voor doden Romy
NOS nieuws - 10 November, 15:12

Het Openbaar Ministerie eist een jaar jeugddetentie en jeugd-tbs tegen de jongen die heeft bekend zijn 14-jarige klasgenoot Romy te hebben misbruikt en gedood. Het is de maximale straf die iemand onder de 16 kan krijgen.


Het meisje uit Hoevelaken verdween op 2 juni toen ze van school naar huis fietste. Later die middag werd ze door een voorbijganger in een sloot in Achterveld gevonden.


De jongen van 14 uit Lunteren werd twee dagen later aangehouden. Hij kende het slachtoffer van de Donnerschool, een instelling voor speciaal onderwijs in de gemeente Barneveld.


Meefietsen

De verdachte was op basis van camerabeelden en getuigenverklaringen in beeld gekomen. In het laatste app-bericht van Romy aan haar vrienden schreef ze dat de jongen met haar wilde meefietsen en dat zij hem eng vond.


In verhoren bekende de jongen dat hij Romy had verkracht en gewurgd. Volgens het Openbaar Ministerie doodde hij haar om te voorkomen dat hij zou worden gepakt voor de verkrachting. Hij gooide haar lichaam in het water, wiste telefoongegevens en probeerde een alibi te regelen.


De officier van justitie zegt dat de 14-jarige jongen verminderd toerekeningsvatbaar is en spreekt van "een complexe problematiek". Vanwege de ernst van de feiten wordt de maximaal op te leggen straf geŽist.


Gesloten deuren

Het proces is in Utrecht en vindt plaats achter gesloten deuren. Het gebeurt volgens deskundigen zelden dat iemand van deze leeftijd een dergelijke misdaad pleegt.


De zaak was deze zomer breeduit in het nieuws. Dat kwam mede doordat op het moment van Romy's verdwijning nog een meisje werd vermist: Savannah uit Bunschoten. Zij werd twee dagen later dood gevonden in haar woonplaats, zo'n 20 kilometer van Achterveld.


Uiteindelijk bleek er geen verband te zijn tussen beide zaken. In de zaak-Savannah zit een 16-jarige jongen uit Den Bosch vast.
Maximale straf geŽist voor verkrachten en doden Romy: 1 jaar jeugddetentie en tbs
Volkskrant - 10 November, 15:48

Tegen de 14-jarige, bekennende verdachte Brian N. is de maximale straf geŽist voor het verkrachten en doden van de even oude Romy Nieuwburg uit Hoevelaken. Achter gesloten deuren, vanwege zijn minderjarigheid, hoorde de jongen uit Lunteren een jaar jeugddetentie en jeugd-tbs tegen zich eisen. Uit onderzoek naar N. zou blijken dat hij verminderd toerekeningsvatbaar is. Zijn 'complexe problematiek'


Twee jaar cel voor koerier die diamantzendingen stal
Gazet v. Antwerpen - 10 November, 18:12

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Zakaria M. (29) uit Hoboken veroordeeld tot twee jaar cel en 1.800 euro boete voor 33 diefstallen bij koerierbedrijf TNT. De buit bestond uit juwelen en diamanten. De rechtbank verklaarde 162.481 dollar en 3.600 euro verbeurd, zijnde de waarde van de gestolen goederen. Omar T. (33), voor wie ťťn jaar cel was geŽist, werd vrijgesproken.


Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be