NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Leuke korting op de kerstmarkt? Bekijk alle deals
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsites
- Testaankoop
IsraŽl valt Hamas-doelen in Gazastrook aan

2News.be / IsraŽl valt Hamas-doelen in Gazastrook aan

Trefwoorden: israel - voert - doelen

IsraŽl valt Hamas-doelen in Gazastrook aan
NOS nieuws - 17 Mei 2018, 07:48

De IsraŽlische luchtmacht heeft vannacht aanvallen uitgevoerd in de Gazastrook. Op Twitter deelt het leger mee dat "terroristische infrastructuur" van Hamas doelwit was. Getroffen werd een militair complex en een gebouw waar wapens worden gemaakt.


Niet bekend is of bij de luchtaanvallen slachtoffers zijn gevallen.


Het leger zegt dat de aanval een vergelding was voor de beschieting van de IsraŽlische stad Sderot op de grens met de Gazastrook. Gisteren beschoot een IsraŽlisch pantservoertuig al een steunpunt van Hamas.


Rol Egypte

Maandag, op de bloedigste dag sinds jaren, werden 60 Palestijnen gedood die deelnamen aan protesten in het grensgebied met IsraŽl. Dinsdag stond het dodental op twee.


Hamas spreekt tegen dat het de protesten tegen IsraŽl onder druk van Egypte heeft gematigd. Gisteren waren er berichten dat Egyptische regeringsfunctionarissen Hamas onder druk hebben gezet om dat te doen. Hamas laat weten dat de demonstraties worden voortgezet, al zijn er nu veel minder Palestijnen in de tenten aan de grens met IsraŽl.


Diplomatie

De gewelddadigheden op maandag vielen samen met de officiŽle ingebruikname van de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem. Volgens de Palestijnse regering heeft de VS daarmee zijn rol als neutrale bemiddelaar in het Midden-Oosten opgegeven.


De Palestijnen hebben hun diplomatieke vertegenwoordigers uit RoemeniŽ, Hongarije, Oostenrijk en TsjechiŽ teruggetrokken, omdat die landen deelnamen aan de ceremonie ter gelegenheid van de verhuizing van de Amerikaanse ambassade.
IsraŽl voert bombardementen uit in Gazastrook
Gazet v. Antwerpen - 17 Mei 2018, 07:12

De IsraŽlische luchtmacht heeft in de nacht van woensdag op donderdag meerdere doelwitten in de Gazastrook gebombardeerd. Dat meldt het IsraŽlische leger op Twitter. ?De aanvallen werden uitgevoerd als een reactie op hevig geweervuur met machinegeweren gericht op de stad Sderot?, luidt het.
IsraŽl voert bombardementen uit in Gazastrook
Skynet - 17 Mei 2018, 04:30

De IsraŽlische luchtmacht heeft in de nacht van woensdag op donderdag meerdere doelwitten in de Gazastrook gebombardeerd. Dat meldt het IsraŽlische leger op Twitter. "De aanvallen werden uitgevoerd in een reactie op hevig geweervuur met machinegeweren gericht op de stad Sderot", luidt het.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2019 - 2link.be