NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Leuke korting op de kerstmarkt? Bekijk alle deals
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsites
- Testaankoop
Xenos maakt plaats voor strakker en industriŽler Casa

2News.be / Xenos maakt plaats voor strakker en industriŽler Casa

Trefwoorden: groot - deel - nederlandse

Xenos maakt plaats voor strakker en industriŽler Casa
Volkskrant - 13 Maart, 22:24

Het grootste deel van de Xenos-winkels gaat uit Nederland verdwijnen. Van de 170 filialen worden er 110 omgebouwd tot Casa-winkels. Casa is een huishoud- en interieurketen die tot nu toe niet actief was in Nederland, maar al 500 winkels heeft in tien landen. De overige 60 Xenos-winkels blijven voorlopig wel open. Het Blokker-concern, eigenaar van Xenos, verkoopt de winkelketen aan de familie Blokk


Interieurketen Casa neemt groot deel Xenos-winkels over
NOS nieuws - 13 Maart, 12:12

De meerderheid van de Xenos-winkels in Nederland krijgt een andere naam en een ander assortiment. De winkelformule Casa neemt 110 Xenos-vestigingen over.


Casa bestaat nu nog niet in Nederland, maar heeft wel vestigingen in onder meer BelgiŽ, Frankrijk, Spanje en ItaliŽ. Het is een interieurzaak waar bijvoorbeeld meubels, huishoudtextiel en decoratieve producten te vinden zijn. Net als Xenos is het bedrijf in handen van Blokker Holding, eigendom van de familie Blokker.


De verkoop van de Xenos-vestigingen aan Casa past in de ontmanteling van Blokker Holding. Het familieconcern wil zich alleen nog richten op Blokker en stoot andere winkelketens af. Intertoys, Bart Smit en Leen Bakker zijn al verkocht, voor Big Bazar wordt nog een nieuwe eigenaar gezocht.


Xenos verdwijnt na de verkoop aan Casa niet helemaal. Er blijven nog circa 60 winkels van Xenos over in Nederland. Die worden uit de Blokker Holding getild en voortgezet door de familie Blokker zelf.


Het distributiecentrum en het hoofdkantoor van Xenos in Waalwijk gaan wel dicht. Daardoor verliezen 180 medewerkers hun baan. Zo'n 1900 winkelmedewerkers gaan over naar Casa, de rest blijft in dienst van Xenos.
Casa neemt Nederlandse Xenos-winkels over
De Tijd - 13 Maart, 15:12

14:52 De Nederlandse retailfamilie Blokker schuift 110 van zijn Xenos-winkels door naar het Belgische Casa. Dat betekent een versterking van het distributiencentrum in Olen.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be