2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Vertaal

Tijdelijk!
- Gratis Android tablet!tip

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- NHA: meer dan 200 cursussen!
- Cursuswinkel Antwerpen
- Kortingscode voor België
- Alles over vochtbestrijding en opstijgend vocht
Inlichtingendienst tegen Trump: Russen beweren belastende informatie te hebben

2News.be / Inlichtingendienst tegen Trump: Russen beweren belastende informatie te hebben

Trefwoorden: kans - rusland - trump

Inlichtingendienst tegen Trump: Russen beweren belastende informatie te hebben
Volkskrant - 11 Januari, 01:06

President Barack Obama en de aankomende president Donald Trump zijn vorige week door de Amerikaanse inlichtingendiensten geïnformeerd over het bestaan van geheime documenten waarin belastende feiten staan over persoonlijke en financiële zaken van Trump. De documenten zouden in handen zijn van agenten van de Russische inlichtingendienst, zo bevestigen diplomatieke bronnen tegen CNN. De informatie z


'Russen hebben compromitterende informatie over Trump'
NOS nieuws - 11 Januari, 02:18

Rusland heeft compromitterende informatie van persoonlijke en financiële aard over de aankomende Amerikaanse president Trump. Dat blijkt uit geheime documenten die vorige week zijn gepresenteerd aan Trump zelf en aan president Obama, meldt CNN.


De hoogste bazen van de belangrijkste diensten van het land - de nationale inlichtingendienst, de FBI, de CIA en de NSA - hebben de twee vorige week bijgepraat over de Russische bemoeienis met de Amerikaanse verkiezingen. Bij het rapport daarover hoort ook een memo van twee pagina's waarin staat dat de Russen belastende informatie over Trump hebben.


Geheim agent

De FBI onderzoekt nog wat daarvan klopt, maar de topfunctionarissen vonden het toch nodig de komende president erop te wijzen dat er in kleine kring mogelijk belastende informatie over hem rondgaat. Behalve aan Trump en Obama is het memo alleen beschikbaar gesteld aan vooraanstaande Congresleden die zich bezighouden met de inlichtingendiensten. 


De informatie is volgens CNN afkomstig van een voormalige geheim agent van de Britse inlichtingendienst MI6, die nu als consultant werkt. Het is niet duidelijk wat zijn status is en hoe de diensten hem inschatten, maar het lijkt er dus op dat hij wel serieus wordt genomen.


Tot nu toe was alleen bekendgemaakt wat de Russen wisten over Hillary Clinton, en hoe ze de e-mails van de Democraten hadden gehackt. Maar nu zou ook blijken dat er tijdens de campagne voortdurend contact is geweest tussen mensen van Trump en vertegenwoordigers van de Russische regering. 


Er was Moskou veel aan gelegen om Trump in het zadel te helpen, maar dat was al duidelijk. Daar tegenover staat nu dus dat Rusland ook informatie zou hebben over Trump die zo pikant is dat hij mogelijk chantabel is. "De [Russische geheime dienst] FSB heeft door zijn activiteiten in Moskou voldoende informatie over Trump om hem te kunnen chanteren", schrijft de bron in het memo.


Het is bij de nu beschikbare berichtgeving moeilijk om te beoordelen wat dit precies betekent. Het team dat de gang van Trump naar het Witte Huis voorbereidt wilde tegenover CNN niet reageren. Donald Trump, die in de regel communiceert via Twitter of de rechtse tv-zender Fox News, houdt juist morgen zijn eerste persconferentie.


Opvallend detail is dat een van degenen die het verhaal voor CNN hebben gemaakt Carl Bernstein is, een van de twee journalisten die in de jaren 70 de Watergate-affaire rond toenmalig president Nixon onthulde. De kwestie leidde in 1974 tot Nixons aftreden.
Kremlin: Rusland bezit geen schadelijke informatie over Trump, berichten zijn 'verzinsels'
Volkskrant - 11 Januari, 10:48

President Barack Obama en de aankomende president Donald Trump zijn vorige week door de Amerikaanse inlichtingendiensten geïnformeerd over het bestaan van geheime documenten waarin belastende feiten staan over persoonlijke en financiële zaken van Trump. De documenten zouden in handen zijn van Russische spionnen, zo bevestigen diplomatieke bronnen tegen CNN. Het Kremlin ontkent informatie te hebben


Kremlin: we hebben geen belastende informatie over Trump
NOS nieuws - 11 Januari, 12:36

Rusland ontkent dat het belastende informatie bezit over de gekozen president van de VS, Donald Trump. Documenten daarover zouden zijn gefabriceerd met als doel de relatie tussen de Verenigde Staten en Rusland te beschadigen. De inhoud beschrijven de Russen als "totale nonsens".


Vorige week kregen Trump en Obama van de Amerikaanse veiligheidsdiensten te horen dat de Russen mogelijk belastende informatie bezitten over de aankomend president. Daarmee zou Trump gechanteerd kunnen worden. Het is geheel onduidelijk of de die informatie klopt. Correspondent Arjen van der Horst zegt dat bij het nieuws een kolossale slag om de arm moet worden gehouden. 


Contacten Trump-Rusland

De FBI doet onderzoek naar de echtheid van de informatie, die afkomstig is van een voormalig lid van de Britse geheime dienst. Hij werkt nu als consultant.


Volgens de Amerikaanse veiligheidsdiensten kunnen de Russen informatie hebben dat Trump voor de verkiezingen veelvuldig contact heeft gehad met het Kremlin. Ook zou de Russische geheime dienst belastende opnames van Trump hebben. In een hotelkamer in Moskou waar Obama en zijn vrouw hebben overnacht, zou Trump prostituees op het bed hebben laten plassen.


Heksenjacht

Volgens de woordvoerder van Poetin zijn de aantijgingen bedoeld om de betrekkingen tussen de twee landen verder te verslechteren. Met de berichten wordt hysterie opgewekt om een politieke heksenjacht in stand te houden, zegt hij. 


Trump liet zich vannacht in soortgelijke bewoordingen uit: "Nepnieuws: een complete politieke heksenjacht", schreef hij op Twitter.


Kremlin 

De Russen zeggen dat ze ook geen informatie hebben verzameld over de presidentskandidaat van de Democraten, Hillary Clinton. "Het Kremlin doet niet aan het vergaren van compromitterende informatie." 


Van mensen in haar campagne lekten voor de verkiezingen duizenden e-mails uit. De Amerikaanse veiligheidsdiensten menen dat Rusland daarachter zit.
We hebben kans laten liggen om door Trump te worden uitgescholden
Volkskrant - Donderdag, 02:12

In een 'rapport' van 35 kantjes staat dat Donald Trump al jaren beste maatjes is met de Russen en trouwens ook met een paar Russinnen. En dat hij mogelijk chantabel is. Het 'rapport', een aantal memo's over de periode juni-december 2016, circuleerde naar verluidt al sinds de herfst onder journalisten en politici in Washington. Ook de Volkskrant was op de hoogte. Maar we kwamen er niet mee naar bui


Inlichtingendienst tegen Trump: Russen beweren belastende informatie te hebben
Trouw - 11 Januari, 01:12

President Barack Obama en de aankomende president Donald Trump zijn vorige week door de Amerikaanse inlichtingendiensten geïnformeerd over het


Russen hebben bezwarende informatie over Trump
Gazet v. Antwerpen - 11 Januari, 06:30

In een rapport van een persoon die zegt een voormalige medewerker van de Britse veiligheidsdiensten te zijn, staat dat Rusland bezwarende informatie heeft over de aanstaande Amerikaanse president Donald Trump. Dat berichtte CNN dinsdag, dat toevoegde dat de FBI de geloofwaardigheid van de beschuldigingen onderzoekt.
Rapport claimt dat Rusland bezwaarlijke informatie over Trump bezit
De Tijd - 11 Januari, 07:42

07:14 Donald Trump en Barack Obama zijn vorige week door de inlichtingendiensten op de hoogte gebracht van een rapport met onbevestigde informatie die zeer bezwaarlijk is voor Trump en in handen is van Rusl...


Moskou heeft bezwarende informatie over Trump
Skynet - 11 Januari, 03:48

In een rapport van een persoon die zegt een voormalige medewerker van de Britse veiligheidsdiensten te zijn, staat dat Rusland bezwarende informatie heeft over de aanstaande Amerikaanse president Donald Trump. Dat berichtte CNN dinsdag, dat toevoegde dat de FBI de geloofwaardigheid van de beschuldigingen onderzoekt.


"Moskou heeft geen compromitterende dossiers over Trump"
Skynet - 11 Januari, 11:06

Rusland heeft geen "compromitterende dossiers" over de aanstaande Amerikaanse president Donald Trump. Dat heeft Dmitri Peskov, woordvoerder van het Kremlin, gezegd. Amerikaanse media meldden dat Rusland bezwarende informatie over de president elect zou hebben. Een en ander zou in geheime documenten staan die de hoofden van de Amerikaanse inlichtingendiensten vorige week aan Trump presenteerden.


Trump erkent dat Rusland Democraten hackte, en weerlegt Buzzfeed-rapport
Skynet - 11 Januari, 18:43

De hacking van de Democratische partij vorig jaar was het werk van Rusland. Dat heeft nu ook Donald Trump gezegd, vandaag tijdens zijn langverwachte persconferentie. Over het inlichtingenrapport met bezwarende informatie over de aankomende president zei hij dat dit het werk was van zijn "tegenstanders". "Dit had nooit geschreven mogen zijn, en zeker nooit gepubliceerd." Een groot deel van de persconferentie is gewijd aan de mogelijke belangenconflicten. Om hierover meer toelichting te geven, gaf Trump het woord aan een adviseur die voor het advocatenkantoor Morgan Lewis de operatie rond mogelijke belangenconfilcten leidt.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam Verfrist - media & communicatie Belstat - Gratis statistieken Teller voor uw site
© 2000-2017 - 2link.be