NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Grote diamant geveild voor 28 miljoen euro

2News.be / Grote diamant geveild voor 28 miljoen euro

Trefwoorden: euro - euro - miljoen - miljoen - 100 - 100

Grote diamant geveild voor 28 miljoen euro
NOS nieuws - 14 November 2017, 23:12

De ketting met een grote diamant die vandaag in Genève werd geveild, heeft 28 miljoen euro opgeleverd. De steen van 163 karaat is de grootste diamant die ooit onder de hamer ging.


De ketting zelf bevat smaragden, wit goud en andere diamantjes. Veilinghuis Christie's heeft niet bekendgemaakt wie het sieraad heeft gekocht.


De opbrengst was groter dan Christie's verwachtte, maar het is geen recordbedrag. Gisteren werd de diamant Pink Star geveild voor zo'n 70 miljoen euro. Die steen was vastgemaakt op een ring.
Noordbrabants museum koopt Van Gogh voor 2,2 miljoen euro
NOS nieuws - 15 November 2017, 14:00

Het schilderij Collse Watermolen van Vincent van Gogh is aangekocht door het Noordbrabants Museum. Tijdens een veiling in New York werd het doek voor ruim 2 miljoen euro (2,6 miljoen dollar) verkocht. Daarmee is het de grootste aankoop ooit voor het museum.


Op het schilderij staat een lentelandschap met een blauwe lucht en helderrode daken van de watermolen en een rad. "Het is een voorstelling van een watermolen nabij Nuenen, waar Van Gogh in 1884 werkte. Wat opvalt is dat voor de doorgaans donkere periode van Van Gogh in Brabant dit een relatief kleurrijk werk is in zijn oeuvre," zegt directeur Charles de Mooij tegen NPO Radio 1.


Icoon

Vorig jaar kocht het museum ook een Van Gogh, een aquarel genaamd De tuin van de pastorie te Nuenen. Het Noordbrabants museum heeft nu negen werken van de schilder, allemaal uit de Brabantse periode. De Mooij: "We willen Van Gogh nog meer neerzetten als een Brabants icoon. Het is de beroemdste kunstenaar uit deze regio."


Het gebouw bestaat nog steeds en is een bekende bestemming in de omgeving van Eindhoven. Omroep Brabant meldt dat de watermolen de status van rijksmonument heeft.


Brabants feestje

Het kost volgens De Mooij elke keer moeite om geld bij elkaar te krijgen voor een aankoop. "De provincie Noord-Brabant heeft vanwege het belang voor de regio een behoorlijke bijdrage geleverd. We hadden zelf een miljoen beschikbaar door een erfenis en we kregen ook de steun van het Mondriaanfonds en de Vereniging Rembrandt. Bij de vorige aankoop waren vooral particulieren betrokken, dat was nu niet mogelijk voor ons."


Vanaf wanneer het schilderij te bezichtigen is in het museum is nog niet zeker. Het doek is nu nog in New York. De Mooij: "Ik verwacht dat het binnen een week of drie hier is. Dan maken we er natuurlijk een echt Brabants feestje van."
Nyrstar wil 100 miljoen euro ophalen
De Tijd - 14 November 2017, 19:00

18:24 Zinkproducent Nyrstar gaat voor 100 miljoen euro nieuwe aandelen uitgeven.


Belfius lanceert start-upfonds van 10 miljoen euro
De Tijd - 15 November 2017, 15:12

15:03 Vanaf 2018 zal Belfius jaarlijks fors investeren in het startersprogramma van de incubator The Birdhouse. Die steun bestaat uit leningen aan de meest beloftevolle start-ups en investeringskapitaal van...


Grootste diamant ooit verkocht voor 34 miljoen dollar
Gazet v. Antwerpen - 15 November 2017, 15:48

De grootste diamant ooit te koop aangeboden op een veiling, is verkocht voor bijna 34 miljoen dollar. Dat maakte veilinghuis Christie?s in Genève bekend. Specialisten reageerden teleurgesteld op het opgehaalde bedrag.
Ablynx heeft 390 miljoen euro in kas
De Tijd - 16 November 2017, 10:40

10:05 Dankzij zijn geslaagde beursgang op Nasdaq heeft de Gentse specialist in medicijnen op basis van antilichamen van lama's nu honderden miljoenen euro op de bankrekening.


Ablynx heeft 390 miljoen euro in kas
De Tijd - 16 November 2017, 10:40

10:05 Dankzij zijn geslaagde beursgang op Nasdaq heeft de Gentse specialist in medicijnen op basis van antilichamen van lama's nu honderden miljoenen euro op de bankrekening.


Nyrstar heeft 100 miljoen al binnen
De Tijd - 15 November 2017, 09:06

08:08 Zinkverwerker Nyrstar heeft de beoogde 100 miljoen euro afgelopen nacht opgehaald. Dat gebeurde met een aandelenuitgifte aan een prijs van 6,5 euro per aandeel.


Grootste diamant ooit verkocht voor 34 miljoen dollar
Skynet - 15 November 2017, 16:06

De grootste diamant ooit te koop aangeboden op een veiling, is verkocht voor bijna 34 miljoen dollar. Dat maakte veilinghuis Christie's in Genève bekend. Specialisten reageerden teleurgesteld op het opgehaalde bedrag.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be