NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Leuke korting op de kerstmarkt? Bekijk alle deals
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsites
- Testaankoop
Front National verbreekt banden met oprichter Jean-Marie Le Pen

2News.be / Front National verbreekt banden met oprichter Jean-Marie Le Pen

Trefwoorden: naam - haar - franse

Front National verbreekt banden met oprichter Jean-Marie Le Pen
NOS nieuws - 11 Maart, 12:06

De Franse rechts-populistische partij Front National (FN) heeft op een partijcongres in Lille Jean-Marie Le Pen het erevoorzitterschap afgenomen van de partij die hij zelf in 1972 heeft gesticht. De 89-jarige Le Pen werd al eerder uit de partij gezet, nadat hij de gaskamers van de nazi's "een detail in de geschiedenis" had genoemd.


79,9 procent van de aanwezigen stemde ervoor de statuten te veranderen zodat de post van erevoorzitter kan worden afgeschaft.


Dochter Marine Le Pen (49) wil het blazoen van haar partij oppoetsen door de banden met haar vader te verbreken. Zelf werd ze met 100 procent van de geldige stemmen herkozen als leider van de partij, voor een derde ambtstermijn. Er waren geen tegenkandidaten.


Op het partijcongres wordt ook gesproken over een naamsverandering van de partij. Marine Le Pen vindt dat de naam Front National te beladen is en verbindingen met andere partijen moeilijk maakt.


Opmerkelijke gast op het partijcongres is Steve Bannon, de omstreden en inmiddels ontslagen adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump.
Front National gaat verder als Rassemblement National
NOS nieuws - 11 Maart, 16:54

Het Franse Front National gaat verder onder de naam Rassemblement National. Dat heeft partijvoorzitter Marine Le Pen bekendgemaakt op het partijcongres in Lille.


Volgens Le Pen is de naam Front National te beladen en maakt deze verbindingen met andere partijen moeilijk. Daarom wil ze dat de rechts-populistische partij verdergaat onder een andere naam. 'Rassemblement National' is te vertalen als 'Nationale samenkomst'.


Herkozen

Op het tweedaagse congres werd Marine Le Pen vanochtend met 100 procent van de geldige stemmen herkozen als leider van de partij, voor een derde ambtstermijn. Er waren geen tegenkandidaten.


Ook werd besloten dat oprichter Jean-Marie Le Pen zijn erevoorzitterschap kwijtraakt. 79,9 procent van de aanwezigen stemde ervoor de statuten te veranderen zodat de post van erevoorzitter kan worden afgeschaft.


In 2015 werd de 89-jarige oprichter, vader van Marine Le Pen, al uit de partij gezet, nadat hij de gaskamers van de nazi's "een detail in de geschiedenis" had genoemd.
Le Pen draagt het Front National van haar vader ten grave en geeft haar partij een nieuwe naam
Volkskrant - 11 Maart, 22:54

Marine Le Pen geeft de partij die zij van haar vader overnam een nieuwe naam, 'om onze wil tot samenbinden uit te drukken'. Maar of dat veel verandert, is de vraag. Het Front National heeft een nieuwe naam, Rassemblement National (RN). Op het congres in Lille lijkt de partij echter niet veranderd. De leden horen een redevoering van Marine Le Pen over globalisering en Europa welwillend aan, maar de


Marine Le Pen wil af van Front National
De Tijd - 10 Maart, 09:42

09:25 Het Franse extreemrechtse Front National houdt dit weekend zijn congres in Lille. Op de agenda staan de herverkiezing van Marine Le Pen n de keuze van een nieuwe partijnaam.


Marine Le Pen stelt 'Rassemblement national' voor
De Tijd - 11 Maart, 16:54

16:43 Marine Le Pen, herverkozen als voorzitster van de partij, heeft zondag 'Rassemblement national' voorgesteld als nieuwe naam van het Frond national.


Marine Le Pen wil FN omdopen tot Rassemblement national
Gazet v. Antwerpen - 11 Maart, 19:18

Als het van Marine Le Pen afhangt, wordt haar partij Front National omgedoopt tot ?Rassemblement national?. Van Jean-Marie Le Pen, de stichter van de partij, is het erevoorzitterschap afgenomen.
Franse Front National buigt zich over naamsverandering
Skynet - 10 Maart, 11:12

De Franse extreem-rechtse partij Front National (FN) houdt dit weekend in Rijsel zijn congres waar een naamsverandering op de agenda staat. Opmerkelijke gast is Steve Bannon, de omstreden en intussen ontslagen raadgever van de Amerikaanse president Donald Trump.


Jean-Marie Le Pen niet langer erevoorzitter van Franse Front National
Skynet - 11 Maart, 10:36

De Franse extreemrechtse partij Front National (FN) heeft vandaag op een partijcongres in Rijsel Jean-Marie Le Pen het erevoorzitterschap afgenomen van de partij die hij zelf heeft gesticht.


Marine Le Pen stelt "Rassemblement national" voor als nieuwe naam voor FN
Skynet - 11 Maart, 17:12

Marine Le Pen, herverkozen als voorzitster van de partij, heeft vandaag "Rassemblement national" voorgesteld als nieuwe naam van het Front National. De leden van de partij mogen nu schriftelijk hun zegje doen over het voorstel. Pas over ten vroegste zes weken zal dat resultaat bekend zijn.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be