NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Leuke korting op de kerstmarkt? Bekijk alle deals
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsites
- Testaankoop
Facebook-topman Mark Zuckerberg komt naar EU-parlement

2News.be / Facebook-topman Mark Zuckerberg komt naar EU-parlement

Trefwoorden: europees - topman - facebook

Facebook-topman Mark Zuckerberg komt naar EU-parlement
NOS nieuws - 16 Mei 2018, 19:12

Mark Zuckerberg komt naar het Europees Parlement om vragen te beantwoorden over het Cambridge Analytica-schandaal. "De oprichter en algemeen directeur van Facebook heeft onze uitnodiging aanvaard en komt zo snel mogelijk naar Brussel, mogelijk volgende week al", zegt parlementsvoorzitter Tajani.


Zuckerberg spreekt in Brussel met de fractievoorzitters van het Europees Parlement en de rapporteur van de commissie voor Burgerlijke vrijheden. Die bijeenkomst is niet openbaar. De nadruk ligt op de gevolgen van het schandaal voor de verkiezingen voor het Europees Parlement, in mei volgend jaar.


Bij het Cambridge Analytica-schandaal kwamen data van 87 miljoen Facebook-gebruikers in handen van een Brits bedrijf, dat ze onder meer verkocht aan het campagneteam van president Trump. Dat gebruikte ze om mensen voor Trump of de Democratische kandidaat Sanders te laten stemmen en tegen Hillary Clinton.


Tech-top

Zuckerberg is volgende week ook in Frankrijk, voor een door de Franse regering georganiseerde top met techbedrijven. Ook IBM, Intel en Microsoft zijn daarbij. De Franse regering wil Frankrijk daar in de etalage zetten als goede vestigingsplaats voor bedrijven uit deze sector.


Zuckerberg heeft dan ook een persoonlijke ontmoeting met president Macron. Macron is een fervent voorstander van het plan van de Europese Commissie om bedrijven belasting te laten betalen in de landen waar ze hun winsten maken.


Nu sluizen grote internationale landen die winsten nog door naar landen waar ze weinig of geen belasting hoeven te betalen. Ook Facebook maakt gebruik van dit soort constructies.
Facebook-CEO Zuckerberg getuigt in Europees Parlement
De Tijd - 16 Mei 2018, 17:24

17:09 De CEO van Facebook komt een getuigenis afleggen over het schandaal rond databedrijf Cambridge Analytica


Zuckerberg op 22 mei in Europees Parlement
Skynet - 17 Mei 2018, 18:18

Facebook-baas Mark Zuckerberg komt op dinsdag 22 mei naar het Europees Parlement. Dat heeft de persdienst van het halfrond vandaag aangekondigd. In de nasleep van het Cambridge Analytica-schandaal zal Zuckerberg achter gesloten deuren de fractieleiders en enkele vooraanstaande leden van de bevoegde commissie uitleg verschaffen over de wijze waarop Facebook omspringt met persoonlijke gegevens van gebruikers.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2019 - 2link.be