NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Zuckerberg trekt boetekleed aan en geeft toe: Facebook heeft fouten gemaakt in schandaal rond Cambridge Analytica

2News.be / Zuckerberg trekt boetekleed aan en geeft toe: Facebook heeft fouten gemaakt in schandaal rond Cambridge Analytica

Trefwoorden: gemaakt - gebruikers - facebook

Zuckerberg trekt boetekleed aan en geeft toe: Facebook heeft fouten gemaakt in schandaal rond Cambridge Analytica
Volkskrant - 21 Maart 2018, 21:36

Facebook-topman Mark Zuckerberg heeft woensdag na meer dan vier dagen stilzwijgen toegegeven dat zijn bedrijf fouten heeft gemaakt in het privacy-schandaal rond het Britse dataminingbedrijf Cambridge Analytica. Hij beloofde dat Facebook gebruikersgegevens beter gaat beschermen. Zuckerberg verklaarde woensdag dat Facebook een verantwoordelijkheid heeft om de aan haar toevertrouwde persoonlijke info


Facebook-baas Zuckerberg geeft fouten toe en belooft maatregelen
NOS nieuws - 21 Maart 2018, 20:24

Facebook-oprichter Mark Zuckerberg heeft erkend dat het platform fouten heeft gemaakt bij de affaire rond het Britse databedrijf Cambridge Analytica. Hij heeft toegegeven dat het vertrouwen van gebruikers is geschonden en heeft maatregelen aangekondigd.


Deze week werd bekend dat Cambridge Analytica de gegevens van zo'n 50 miljoen Facebookprofielen had buitgemaakt en gebruikt voor politieke campagnes. Het schandaal leidde tot grote ophef onder gebruikers, maar Zuckerberg wachtte tot vandaag met een reactie.


In een bericht op Facebook kondigt hij drie maatregelen aan om de privacy van gebruikers te verbeteren. Hij wil een onderzoek naar apps die toegang hadden tot grote hoeveelheden data en wil de toegang van app-ontwikkelaars tot data beperken. Daarnaast wil hij dat Facebookgebruikers gemakkelijker te zien kunnen krijgen welke apps toegang hebben tot hun gegevens.




Zuckerberg zegt nu toch sorry tegen Facebook-gebruikers
NOS nieuws - 22 Maart 2018, 03:36

Mark Zuckerberg heeft op televisie spijt betuigd over de gang van zaken rond het databedrijf Cambridge Analytica. "Dit was een grote schending van vertrouwen en het spijt me dat het is gebeurd", zei Zuckerberg in een interview met CNN.


Tot nu toe had Zuckerberg wel toegegeven dat Facebook fouten had gemaakt, maar excuses had hij nog niet aangeboden. Ook was dit de eerste keer dat hij zich in het openbaar uitliet over het schandaal, dat voor Facebook nog niet voorbij is.


Aan de tand voelen

Zowel de autoriteiten in Amerika als in Europa willen Zuckerberg aan de tand voelen over de manier waarop Facebook is omgegaan met de zaak-Cambridge Analytica. Dat data-analysebedrijf maakte in 2014 de gegevens van 50 miljoen Facebook-gebruikers buit en zette die vervolgens in om politieke campagnes te beïnvloeden.


Facebook zou geweten hebben van de 'diefstal' van de gegevens en de vraag is nu of het bedrijf willens en wetens de andere kant uit heeft gekeken.


Zuckerberg zegt dat hij bereid is om te getuigen in een hoorzitting van het Amerikaanse Congres over de zaak.


Strengere regels

Zuckerberg zei tegen CNN ook dat hij openstaat voor strengere regels rond de verspreiding en bescherming van persoonlijke gegevens van gebruikers van social media. Hij wil daar met de autoriteiten over spreken. "De vraag is niet óf er extra regels moeten komen, maar welke."


De topman kondigde aan dat Facebook ook zelf de regels gaat aanpassen, waardoor het lastiger wordt om op grote schaal data van gebruikers te misbruiken.




Mark Zuckerberg reageert op Facebook-schandaal: ?We hebben fouten gemaakt?
Gazet v. Antwerpen - 21 Maart 2018, 20:24

Mark Zuckerberg heeft voor de eerst gereageerd op het schandaal rond Cambridge Analytica. Dat bedrijf zou persoonlijke informatie van tientallen miljoenen Facebookgebruikers hebben gebruikt om er kiezersprofielen mee te maken tijdens de campagne van Donald Trump.




Mark Zuckerberg: 'Facebook heeft fouten gemaakt'
De Tijd - 21 Maart 2018, 20:24

20:51 In een post op Facebook zegt topman Mark Zuckerberg dat zijn bedrijf beter zijn best moet doen.


Privacyschandaal Facebook - Zuckerberg geeft "fouten" toe
Skynet - 21 Maart 2018, 21:18

Facebook-topman Mark Zuckerberg heeft woensdag toegegeven dat Facebook "fouten gemaakt heeft" in het privacyschandaal rond Facebook en Cambridge Analytica. Het is de eerste officiële reactie van de topman na het uitbreken van het schandaal rond Cambridge Analytica. Dat bedrijf speelde een rol in de verkiezingscampagne van president Donald Trump en zou persoonlijke informatie van tientallen miljoenen Facebookgebruikers hebben gebruikt om er kiezersprofielen mee te maken.




© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn