NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Drie jaar cel voor witwassen via kiprollades

2News.be / Drie jaar cel voor witwassen via kiprollades

Trefwoorden: drie cel - witwassen - cel

Drie jaar cel voor witwassen via kiprollades
NOS nieuws - 13 Februari, 18:36

De rechtbank in Zwolle heeft een 76-jarige man veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan anderhalf jaar voorwaardelijk, voor het witwassen van miljoenen euro's. De verdachte, Hennie van R., stopte het geld in kiprollades. Die werden in bevroren toestand in containers naar de Antillen gesmokkeld.


Van R. liep tegen de lamp toen in juni 2015 op Aruba een lading werd onderschept. In het vlees zat 2,8 miljoen euro verstopt. Uit het onderzoek kwam naar voren dat In 2014 een paar miljoen euro op dezelfde manier was vervoerd.


De 76-jarige Van R. heeft bekend en in de rechtszaal spijt betuigd. "Ik heb stommiteiten begaan. Waarom het gebeurd is, weet ik nog steeds niet", zei hij.


Het Openbaar Ministerie vermoedt dat het geld uit de drugshandel kwam. De rechtbank liet zich daar volgens 1Limburg niet over uit. Het OM had tegen Van R. vier jaar cel geŽist.
Drie jaar cel voor sm-penningmeester die kerkgeld verduisterde
NOS nieuws - 14 Februari, 17:24

Richard B. moet drie jaar de cel in voor verduistering en voor betaalde seks met twee meisjes en seksuele mishandeling van twee vrouwen. De 46-jarige Hagenaar betaalde zijn sm-afspraken met de ruim 400.000 euro die hij verduisterde uit de kas van een gereformeerde kerk in zijn woonplaats.


Bovenop de drie jaar cel krijgt B. een jaar voorwaardelijk en moet hij zich verplicht laten behandelen voor zijn stoornissen, maar hij krijgt geen tbs. De straf van de rechtbank in Den Haag is lager dan de vijf jaar cel met tbs, die het OM had geŽist.


Het geld bestond voor een groot deel uit particuliere donaties aan de kerk. B. betaalde daarmee de seksafspraken met twee minderjarigen, van wie hij wist dat ze nog niet volwassen waren. De twee vrouwen, waar hij een sm-relatie mee had, heeft hij volgens de rechtbank in ernstige mate mishandeld. In een geval gebeurde dat gedurende lange tijd.


"Hij maakte op grove wijze inbreuk op de lichamelijke en geestelijke integriteit van zijn slachtoffers", schrijft de rechtbank in een verklaring.


Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be