NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Doorbraak in brexit-onderhandelingen blijft uit

2News.be / Doorbraak in brexit-onderhandelingen blijft uit

Trefwoorden: onderhandelingen - brexit - waarom

Doorbraak in brexit-onderhandelingen blijft uit
NOS nieuws - 10 November 2017, 15:48

En zijn geen grote besluiten genomen bij de laatste ronde onderhandelingen over de brexit. EU-onderhandelaar Michel Barnier waarschuwde de Britten dat ze nog twee weken de tijd hebben om te zeggen hoeveel ze de EU bij de hun vertrek uit de unie ongeveer willen betalen. Als dat niet gebeurt, gaan de EU-leiders volgende maand niet akkoord met onderhandelingen over de toekomstige handelsrelaties.


Barnier zei dat ze over de belangrijke onderwerpen vooral 'de diepte in' zijn gegaan. Het gaat dan onder meer over financiŽn, de kosten van de scheiding en burgerrechten.


De Britse onderhandelaar David Davis benadrukte nog eens het Britse standpunt dat er geen nieuwe grens mag ontstaan in het Verenigd Koninkrijk. Daarmee doelt hij op de nu open grens tussen Ierland en Noord-Ierland, dat bij het VK hoort.


Scheiding

De Britse regering zei gisteren dat ze de datum van uittreding, 29 maart 2019, in een wet wil vastleggen. Dit wil ze om te voorkomen dat tegenstanders van de brexit de onderhandelingen nog proberen stopte zetten. Premier May zegt dat de brexit hoe dan ook doorgaat.


De Britse diplomaat John Kerr vindt dat May de Britten misleidt door te zeggen dat de brexit niet meer te stoppen is. Saillant detail: Kerr is de bedenker van de artikel 50-procedure die gaat over het vertrek van een lidstaat uit de Europese Unie. Volgens hem kan het Verenigd Koninkrijk zolang de deadline niet is verstreken op elk gewenst moment de onderhandelingen stopzetten. Hij zegt dus eigenlijk dat de brexit nog kan worden afgeblazen.


Kerr vergelijkt het met een huwelijk. "Zolang de scheidingsprocedure loopt zijn we nog gewoon getrouwd. We kunnen ons altijd nog bedenken."
Waarom de brexit een schimmenspel blijft
De Tijd - 10 November 2017, 22:24

22:12 Ook de korte zesde ronde in de brexit-onderhandelingen eindigde vrijdag in een impasse. En in een nieuwe Europese deadline.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be