NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
De eerste wekdienst van 2018: nieuwjaarsduiken, wijzigingen en uitrusten

2News.be / De eerste wekdienst van 2018: nieuwjaarsduiken, wijzigingen en uitrusten

Trefwoorden: baby - werd - 2018

De eerste wekdienst van 2018: nieuwjaarsduiken, wijzigingen en uitrusten
NOS nieuws - 1 Januari, 07:48

Goedemorgen en gelukkig nieuwjaar! Het is vandaag de eerste dag van 2018. Op 140 plekken in Nederland vinden nieuwjaarsduiken plaats. Ook worden vandaag weer tal van wijzigingen in wetten en regels van kracht. Daarnaast zijn er vandaag genoeg Nederlanders die zullen uitrusten of weer verder gaan met feestvieren.


Vanochtend is er kans op wat zon in het noorden, ook trekken enkele buien over het land. In de middag wordt het bewolkt en gaat het langere tijd regenen. Het wordt 7 of 8 graden. De zuidwestenwind waait aan zee eerst nog krachtig of hard, maar wordt matig tot krachtig. De komende dagen blijft het wisselvallig en vrij zacht. Het waait soms behoorlijk.


Ga je vandaag op pad? Dit is het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.


Wat kun je deze Nieuwjaarsdag verwachten?

? Het is vandaag de eerste dag van het jaar. Dat betekent uitslapen voor veel mensen, maar ook nieuwjaarsduiken op 140 plaatsen in heel Nederland.


? Ook gaan er vandaag veel wijzigingen in: de belastingwijzigingen, met onder meer minder belasting voor spaarders en beleggers, de vervuilende scooter die niet meer welkom is in Amsterdam, en een prijsverhoging van gemiddeld 1,22 procent voor een treinkaartje van de NS.


? Premier Rutte bezoekt vandaag bondskanselier Kurz in Wenen. Hij is aanwezig bij het Nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker. Daarna zal het tweetal praten over migratie, de monetaire unie en het voorzitterschap van Oostenrijk van de Raad van de Europese Unie.


? En Nederland is een jaar lang lid van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties.


? De finale van het WK darts is dit jaar een Britse aangelegenheid. Debutant Rob Cross, die in de halve finale Michael van Gerwen uitschakelde, neemt het op tegen 16-voudig wereldkampioen Phil Taylor.


Wat heb je gemist?

In de parkeergarage van een evenementenhal in Liverpool zijn vele honderden auto's uitgebrand. Bij de hal zou een grote paardenshow worden gehouden, maar die werd afgelast. Niemand raakte gewond en alle paarden zijn in veiligheid gebracht.


Ander nieuws uit de nacht:

? Tijdens de jaarwisseling zijn in Arnhem acht jongeren gewond geraakt toen het balkon waarop ze stonden, instortte. Ze maakten een val van ruim drie meter. Alle gewonden zijn ter plekke behandeld.


? De Mobiele Eenheid is in Den Haag de straat op gegaan, omdat er met vuurwerk naar agenten werd gegooid. Een cameraman van RTL Nieuws is in de Schilderswijk ook met vuurwerk bekogeld. Hij is in het ziekenhuis gecontroleerd.


? Een automobilist is in Culemborg ingereden op twee voetgangers. De politie weet niet of het een ongeluk was of niet. Een voetganger raakte lichtgewond.


En dan nog dit:


Om het nieuwe jaar goed in te luiden hebben we een video voor jullie gemaakt met nieuwjaarswensen. Van weerman tot correspondent en van beveiliger tot presentator: een heel gelukkig/waanzinnig/gezond/goed 2018.


Een hele fijne Nieuwjaarsdag gewenst!
Lorena is eerste Kempense baby van 2018
Gazet v. Antwerpen - 1 Januari, 13:12

Terwijl de vuurpijlen nog door de lucht vlogen, kwam Lorena Nedergedaelt als eerstgeborene in de Kempen ter wereld in de kraamafdeling van het Heilig-Hartziekenhuis in Mol. Het meisje zag het levenslicht om exact 0.57u.


Eerste baby?s van 2018 stellen het goed: ?Omar werd geboren tijdens het vuurwerk?
Gazet v. Antwerpen - 2 Januari, 04:12

De allereerste nieuwjaarsbaby van Vlaanderen is in Antwerpen geboren: een meisje met de naam Romi, om 00.04u. Al snel daarna volgden Delalem, het zoontje van ouders uit Eritrea, en Omar, het eerste kindje van ouders uit Afghanistan. ?Bij de start van het vuurwerk begon Hadiza te persen, aan het eind ervan was hij er.?


Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be