NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Leuke korting op de kerstmarkt? Bekijk alle deals
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsites
- Testaankoop
Confrontatie Wilders met hof dreigt op eerste dag hoger beroep

2News.be / Confrontatie Wilders met hof dreigt op eerste dag hoger beroep

Trefwoorden: dreigt - dag - onderzoek

Confrontatie Wilders met hof dreigt op eerste dag hoger beroep
NOS nieuws - 17 Mei 2018, 06:36

In het extra beveiligde gerechtsgebouw op Schiphol begint vanmorgen het hoger beroep in de zaak van PVV-leider Geert Wilders over zijn 'minder Marokkanen'-uitspraken uit 2014. Elf dagen heeft het gerechtshof van Den Haag voor het proces uitgetrokken. Maar als het aan Wilders en zijn advocaten ligt, wordt de zaak vandaag direct uitgesteld. Een confrontatie hangt in de lucht.


De rechtbank veroordeelde Wilders in 2016 voor uitspraken die hij ruim twee jaar eerder had gedaan. De PVV-leider vroeg tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Den Haag aan zijn aanhangers of zij meer of minder Marokkanen wilden hebben. Het publiek riep "minder, minder", waarna Wilders zei dat hij dat zou regelen.


Volgens de rechtbank maakte Wilders zich hiermee schuldig aan groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie. Hij kreeg geen straf opgelegd omdat hij met de veroordeling al voldoende gestraft was, oordeelde de rechtbank.


Wilders ging direct in beroep tegen het vonnis. Het Openbaar Ministerie, dat een boete van 5000 euro had geëist, volgde later ook. Door in beroep te gaan, kan het OM ook de punten aan het hof voorleggen waarin de rechtbank het OM geen gelijk gaf, zoals dat Wilders met zijn uitspraken ook zou hebben aangezet tot haat.


Pechtold

Het hof buigt zich in het hoger beroep opnieuw over de vraag of de 'minder Marokkanen'-uitspraak strafbaar is. Op 6 juli wil het hof uitspraak doen. Maar de verdediging wil uitstel om nader onderzoek te kunnen doen naar aangiften tegen Pechtold en de beslissing van het OM om de D66'er niet te vervolgen.


Pechtold zei in februari tegen de NOS: "Ik moet de eerste Rus nog tegenkomen die zijn fouten zelf rechtzet". Hij deed de uitspraak naar aanleiding van de leugen van toenmalig minister Zijlstra dat hij Poetin had ontmoet.


Zeven mensen vonden dat die uitspraak discriminerend is voor Russen en deden aangifte tegen Pechtold. Maar het OM vindt de uitlating in strafrechtelijke zin niet beledigend en seponeerde de zaak. Volgens Wilders blijkt hieruit dat het vervolgingsbeleid van het OM willekeurig is.


Getuigen

Hij wil nader onderzoek naar de aangifte tegen Pechtold. Hij wil de aangevers laten getuigen, net als de officier van justitie die heeft besloten de zaak tegen Pechtold te seponeren. Ook rechtsgeleerde Theo de Roos, die zei dat de uitlatingen van Pechtold en Wilders vergelijkbaar zijn, moet als getuige worden gehoord, vindt Wilders.


Het hof beslist morgenmiddag of de wensen van Wilders worden ingewilligd. Duidelijk is dat deze kwestie voor Wilders belangrijk is. De vraag is of hij zich zal neerleggen bij een afwijzing door het hof. Wraking van het hof hangt dan ook al direct bij het begin van het hoger beroep in de lucht.
Wekdienst 17/5: hoger beroep Wilders en koningin Máxima jarig
NOS nieuws - 17 Mei 2018, 07:12

Goedemorgen! In het extra beveiligde gerechtsgebouw op Schiphol begint het hoger beroep in de zaak van PVV-leider Wilders over zijn 'minder-Marokkanen'-uitspraken en koningin Máxima viert haar 47ste verjaardag.


Er is veel bewolking vandaag, maar het blijft wel droog. In het zuiden is de meeste zon. Het wordt 13 tot 18 graden. Er waait een matige tot vrij krachtige noordwestenwind.


Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.


Wat kun je vandaag verwachten?

De Haagse gemeenteraad vergadert over de steekpartij op Bevrijdingsdag in Den Haag. De 31-jarige Syriër Malek F. stak toen drie willekeurige voorbijgangers neer. Dinsdag werd bekend dat de politie in maart al was gewaarschuwd voor terroristische plannen van de man. In het extra beveiligde gerechtsgebouw op Schiphol begint vanmorgen het hoger beroep in de zaak van PVV-leider Geert Wilders over zijn 'minder Marokkanen'-uitspraken uit 2014. In Leeuwarden wordt de Waddenconferentie gehouden. Met vertegenwoordigers uit Duitsland en Denemarken wordt gesproken over een betere bescherming van het Waddengebied en de broedvogels die er leven. Sparta speelt vanavond de eerste wedstrijd van de finales in de nacompetitie in om promotie/degradatie. Tegenstander is FC Emmen. De andere finale gaat vanavond tussen Almere City en De Graafschap. Feest in Villa Eikenhorst in Wassenaar: koningin Máxima viert vandaag haar 47ste verjaardag.


Wat heb je gemist?

Het gaat beter met de acceptatie van de lhbt-gemeenschap in Nederland. Nederlanders denken positiever over lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders dan tien jaar geleden, blijkt uit nieuwe cijfers van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).


Ander nieuws uit de nacht:

Rutte noemt beslissing van Trump over Iran-deal 'lomp': ook zei de premier dat de VS meer dingen uit zichzelf doet, zonder rekening te houden met bondgenoten. Meer jongvolwassenen zeggen dat ze verslaafd zijn aan sociale media: de angst om iets te missen lijkt een van de belangrijkste redenen achter de verslaving. Ebola bereikt grote stad in Congo: tot nu toe bleef de ebola-uitbraak beperkt tot een geïsoleerde regio met weinig bewoners. Atlético Madrid wint Europa League: de Spaanse club was in de finale in Lyon met 3-0 te sterk voor Olympique Marseille.


En dan nog even dit:

In de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen heeft een tornado gisteravond grote schade veroorzaakt. De wervelstorm ontstond bij een zware onweersbui. In de omgeving van de stad Viersen, net over de grens bij Venlo, werden daken van huizen geslagen en waaiden bomen om.


Fijne dag!
Wilders wil meer onderzoek voor hoger beroep
Skynet - 17 Mei 2018, 11:06

Het hoger beroep tegen de Nederlandse politicus Geert Wilders moet uitgesteld worden want de rechtspopulistische leider van de Partij van de Vrijheid (PVV) heeft meer onderzoekstijd nodig. Dat zei zijn advocaat Geert-Jan Knoops tijdens het begin van de elf dagen durende behandeling van het gerechtshof in Den Haag.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2019 - 2link.be