NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
China tegen Trump: wij houden ons aan sancties tegen Noord-Korea

2News.be / China tegen Trump: wij houden ons aan sancties tegen Noord-Korea

Trefwoorden: korea - china - trump

China tegen Trump: wij houden ons aan sancties tegen Noord-Korea
NOS nieuws - 29 December 2017, 12:48

China ontkent de sancties tegen Noord-Korea te schenden door olieleveranties toe te staan. De Amerikaanse president Trump twitterde gisteren dat de Chinezen op heterdaad waren betrapt. Hij was "zeer teleurgesteld dat China toelaat dat olie Noord-Korea binnenkomt."


Trump reageerde op een bericht in een Zuid-Koreaanse krant, dat ook door Amerikaanse media werd opgepikt. Volgens Zuid-Koreaanse overheidsbronnen hadden Amerikaanse satellieten sinds oktober zo'n dertig Chinese schepen gezien die op volle zee olie overpompten in Noord-Koreaanse schepen.


Dat is een overtreding van VN-sancties die in september door de Veiligheidsraad werden aangenomen. Toen golden al beperkingen voor olieleveranties aan Noord-Korea en werd het overpompen op volle zee verboden. Dat is volgens de Amerikanen een bekende manier om in het geheim tůch olie het land binnen te krijgen.


Aan de ketting

Het Amerikaanse ministerie van FinanciŽn publiceerde vorige maand al foto's van een Noord-Koreaans schip dat in oktober mogelijk olie kreeg overgepompt. De herkomst van het schip dat de brandstof leverde, werd niet vermeld.


Vorige week kondigde de VN-Veiligheidsraad nieuwe, strengere sancties af tegen Noord-Korea. Als straf voor het voortdurende kernwapenprogramma van Pyongyang werd de olie-export naar het land nog eens met 90 procent verminderd.


Schip aan de ketting

Zuid-Korea maakte vandaag bekend dat het een schip uit Hongkong aan de ketting heeft gelegd voor het mogelijk leveren van olie aan Noord-Korea. De 25-koppige bemanning, merendeels afkomstig uit China, zit vast.


De Chinezen ontkennen dat ze hun buurland helpen. "China houdt zich strikt aan de resoluties van de Veiligheidsraad en we komen onze internationale verplichtingen volledig na", zei een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken. "We zullen nooit toestaan dat Chinese staatsburgers noch bedrijven activiteiten ontplooien die de resoluties overtreden." Mocht dat toch gebeuren, dan worden de daders vervolgd, zei de woordvoerder.


Noord-Korea is voor olie en gas volledig afhankelijk van buitenlandse import, voornamelijk uit China. Het land beschikt zelf alleen over steenkool.
Trump beschuldigt China van illegale olieleveringen aan Noord-Korea
Gazet v. Antwerpen - 28 December 2017, 21:36

De Amerikaanse president Donald Trump beschuldigt China ervan een vreedzame oplossing voor het conflict met Noord-Korea in de weg te staan. Trump beweert dat China illegaal olie heeft geleverd aan de Noord-Koreanen, zo blijkt uit een van zijn tweets.
Trump beschuldigt China van illegale olieleveringen aan Noord-Korea
Skynet - 28 December 2017, 20:42

De Amerikaanse president Donald Trump beschuldigt China ervan een vreedzame oplossing voor het conflict met Noord-Korea in de weg te staan. Trump beweert dat China illegaal olie heeft geleverd aan de Noord-Koreanen, zo blijkt uit een van zijn tweets.


Peking verwerpt beschuldigingen van Trump over illegale olieleveringen
Skynet - 29 December 2017, 11:54

China heeft vandaag de beschuldigingen van de Amerikaanse president Donald Trump verworpen over illegale olieleveringen van Peking aan Noord-Korea. Trump tweette dat China "op heterdaad" was betrapt bij het verkopen van olie aan het Noord-Koreaanse regime, maar leverde wel geen enkel bewijs voor die beschuldiging.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be