NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Chelsea Manning wil carrière als senator in Amerikaanse politiek

2News.be / Chelsea Manning wil carrière als senator in Amerikaanse politiek

Trefwoorden: politiek - chelsea - amerikaanse

Chelsea Manning wil carrière als senator in Amerikaanse politiek
Volkskrant - 14 Januari, 02:42

Chelsea Manning, de 30-jarige Amerikaanse klokkenluider die vorig jaar uit de militaire gevangenis werd vrijgelaten, wil de Amerikaanse politiek in. De voormalige inlichtingenanalist van het Amerikaanse leger, die zich in de gevangenis tot vrouw liet transformeren, wil senator voor de staat Maryland worden. Manning heeft het benodigde papierwerk ingediend om het in 2018 op te nemen tegen de Democr


Chelsea Manning wil de Amerikaanse Senaat in
NOS nieuws - 14 Januari, 02:42

Chelsea Manning wil de Senaat in namens de staat Maryland. Ze heeft zich aangemeld om als Democratische kandidaat mee te doen aan de verkiezingen van 6 november.


Manning zat zeven jaar in de gevangenis voor het lekken van honderdduizenden geheime diplomatieke en militaire documenten. Ze werd in 2013 veroordeeld tot 35 jaar cel, maar kwam vorig jaar vrij dankzij Barack Obama. Die besloot vorig jaar januari, vlak voordat Trump hem opvolgde, de rest van haar straf kwijt te schelden.


Volgens de Amerikaanse federale kiescommissie hebben zich naast Manning nog vier kandidaten gemeld voor de zetel. Waarschijnlijk stelt ook de populaire Ben Cardin, die nu voor Maryland in de Senaat zit, zich opnieuw verkiesbaar. Cardin zit sinds 2006 in de Senaat en werd in 2012 overtuigend herkozen.


Informatie-analist

In 2009 werd Chelsea Manning als Bradley Manning uitgezonden naar Irak als informatie-analist voor het Amerikaanse leger. Daardoor had ze toegang tot het computernetwerk waarin de documenten opgeslagen waren. Die liet Manning via WikiLeaks uitlekken.


In gevangenschap onderging Bradley Manning een geslachtsverandering en nam zij de voornaam Chelsea aan. Vorig jaar zomer deed ze een zelfmoordpoging en schreef ze vervolgens een brief aan president Obama met de vraag of hij haar wilde vrijlaten.
Chelsea Manning wil senator worden in Maryland
Skynet - 13 Januari, 22:48

Chelsea Manning, de 30-jarige Amerikaanse klokkenluidster die vorig jaar uit de militaire gevangenis is vrijgelaten, wil senator voor de staat Maryland worden.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be