NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Belgische voetbalbond breekt toch met omstreden rapper van WK-lied

2News.be / Belgische voetbalbond breekt toch met omstreden rapper van WK-lied

Trefwoorden: gesprek - vuur - belgische

Belgische voetbalbond breekt toch met omstreden rapper van WK-lied
NOS nieuws - 9 Maart 2018, 07:30

De Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft alsnog een einde gemaakt aan de samenwerking met Damso, dat melden Belgische media waaronder Sporza, de sportredactie van de VRT. De rapper was door de voetbalbond uitgekozen om het officiële WK-lied van de Rode Duivels te maken, maar de afgelopen dagen kwam daar steeds meer protest tegen.


De Belgisch-Congolese rapper Damso staat bekend om zijn grove, vrouwonvriendelijke teksten en in eerste instantie viel vooral de Belgische Vrouwenraad daarover. Die stuurde onder meer een brief naar sponsors van het Belgische nationale elftal en daardoor groeide de weerstand.


Ook politici en clubs tegen

Desondanks volhardde de voetbalbond in zijn keuze voor Damso. Maar gisteren bleek dat veel sponsors dat een verkeerde keuze vonden. Onder meer de topvrouw van Proximus, het grootste telecombedrijf in België, riep op om de samenwerking te stoppen en gistermiddag stelde minister van Telecom De Croo de zaak aan de orde in de Belgische Tweede Kamer.


Gisteravond laat bleek dat ook een lid van de raad van bestuur van de voetbalbond, voorzitter Allijns van voetbalclub KV Kortrijk, weinig heil meer zag in de samenwerking. Toen werd duidelijk dat ook de voetbalclubs afstand wilden nemen van de rapper, schrijft de Vlaamse krant De Morgen.


Sorry voor de beledigingen

De voetbalbond wil nu geen commentaar geven op de beslissing, schrijft Sporza. De website is onbereikbaar en de bond stuurde alleen een mededeling de wereld in: "We betreuren ten zeerste de maatschappelijke controverse die de afgelopen dagen is ontstaan" en "We wensen ons eerst en vooral uitdrukkelijk te verontschuldigen bij iedereen die zich beledigd, gediscrimineerd of gekleineerd heeft gevoeld door de keuze voor Damso."


Het gevolg is dat er nu geen WK-lied komt voor de Rode Duivels, melden de Belgische media.




Voetbalbond onder vuur door rapper
De Tijd - 7 Maart 2018, 21:12

21:40 De Belgische Voetbalbond houdt vast aan de Brusselse rapper Damso als muzikant voor het WK-lied. Dat leidt tot negatieve reacties.


Voetbalbond ?staat open voor gesprek? over WK-lied van omstreden rapper Damso
Gazet v. Antwerpen - 7 Maart 2018, 11:00

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) staat open voor een gesprek met haar partners en sponsors over de WK-hymne van de Rode Duivels voor het WK in Rusland komende zomer. Dat zegt woordvoerder Pierre Cornez woensdag. Damso, die het WK-lied voor de Rode Duivels schrijft, kwam onder vuur te liggen door vrouwonvriendelijke teksten in zijn andere liedjes. De Vrouwenraad bracht de bal aan het rollen met een open brief, daarna mengde ook de politiek zich in het debat.




Voetbalbond stopt samenwerking met rapper Damso
De Tijd - 8 Maart 2018, 23:36

23:41 De rapper zou normaal gesproken het WK-lied voor de Rode Duivels maken, maar dat stuitte op een golf van protest wegens het vrouwonvriendelijke werk van de man.


Voetbalbond bevestigt omstreden keuze voor Damso als schrijver WK-lied
Gazet v. Antwerpen - 7 Maart 2018, 18:48

Damso, die het WK-lied voor de Rode Duivels schrijft, kwam onder vuur te liggen door vrouwonvriendelijke teksten in zijn andere liedjes. De Vrouwenraad bracht de bal aan het rollen met een open brief, daarna mengde ook de politiek zich in het debat. Nu herbevestigt de KBVB de omstreden keuze voor Damso.




Zo klinkt het gewraakte WK-lied van Damso: rapper laat stukje horen op Twitter
Gazet v. Antwerpen - 9 Maart 2018, 09:24

De voetbalbond mag dan wel de samenwerking met de rapper Damso stopgezet hebben, toch hield dat de Brusselaar niet tegen om vrijdag een fragment van zijn WK-nummer via Twitter te verspreiden.




Belgische voetbalbond laat Damso niet vallen
Skynet - 7 Maart 2018, 19:42

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) houdt vast aan Damso als muzikant voor de officiële hymne van de Rode Duivels voor het WK in Rusland komende zomer. "We laten ons niet gijzelen door de polemiek", laat de KBVB vanavond weten.


Rapper Damso reageert via Twitter op heisa rond WK-lied
Skynet - 9 Maart 2018, 10:54

Rapper Damso heeft vanochtend op Twitter gereageerd op het nieuws dat de Belgische Voetbalbond niet langer met hem samenwerkt. Op zijn Twitter-account postte de Brusselse rapper een video met de Belgische vlag op de achtergrond en een lied.




© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn