NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Trumps erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van IsraŽl zet status quo onder druk

2News.be / Trumps erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van IsraŽl zet status quo onder druk

Trefwoorden: regering - belgische - trump

Trumps erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van IsraŽl zet status quo onder druk
Volkskrant - 8 December 2017, 02:18

Vrijwel alle Republikeinse presidentskandidaten hebben de afgelopen decennia beloofd de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem te verhuizen. Werden ze gekozen, bleef er van die belofte niets over. Prima. Het is dikwijls gruwelijker als politici hun beloften wel nakomen dan als ze dat niet doen. Netanyahu, die nu weinig meer is dan een reeks schandalen, het einde van zijn tijdperk nadert


Met besluit Jeruzalem te erkennen als hoofdstad IsraŽl veroorzaakt Trump ware diplomatieke aardbeving
Volkskrant - 8 December 2017, 02:18

President Trump denkt de impasse te doorbreken met zijn Jeruzalem-besluit. Maar zijn vijanden profiteren. President Trump staat erom bekend dat hij graag met politiek incorrecte granaten gooit, maar met zijn controversiŽle besluit Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van IsraŽl heeft hij een ware diplomatieke aardbeving veroorzaakt. Vriend en vijand veroordeelden Trumps besluit de Amerikaanse ambas


Rellen wegens erkenning Jeruzalem als hoofdstad IsraŽl
NOS nieuws - 8 December 2017, 13:42

In IsraŽl, op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook is het na het vrijdaggebed tot rellen gekomen tussen Palestijnse betogers en het IsraŽlische leger. Duizenden ageerden tegen de erkenning door president Trump van Jeruzalem als hoofdstad van IsraŽl.


Bij de rellen in Oost-Jeruzalem, Bethlehem, Nablus, Hebron en Gaza-Stad waren duizenden Palestijnen betrokken. Op de Westelijke Jordaanoever gooiden betogers flessen en stenen naar de politie, waarbij 80 mensen gewond raakten. Alleen al in Nablus zijn er 40 gewonden, vooral door de inzet van traangas en rubberkogels.


Volgens de tv-zender al-Jazeera heeft het leger in Hebron met scherp geschoten, maar informatie over doden of gewonden daar ontbreekt.


Intifada

In de Gazastrook riep een leider van Hamas op tot een nieuwe Palestijnse opstand, precies dertig jaar na de eerste intifada.


Radicale leiders in Pakistan hadden ook tot demonstraties opgeroepen, waaraan duizenden mensen in verschillende steden deelnamen. In Islamabad, Karachi, Lahore scandeerden demonstranten de leus 'Dood aan Amerika, dood aan IsraŽl'.


Gezond verstand

Ook op diplomatiek vlak kreeg de Amerikaanse regering er weer van langs vanwege de beslissing de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem te verhuizen. De Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov zegt dat het besluit van Trump indruist tegen het gezond verstand.


TunesiŽ heeft de Amerikaanse ambassadeur ter verantwoording geroepen. TunesiŽ steunt de vestiging van een onafhankelijke Palestijnse staat met Oost-Jeruzalem als hoofdstad. In TunesiŽ werd vreedzaam betoogd tegen het Amerikaanse beleid.
Belgische regering veroordeelt erkenning Trump: ?Jeruzalem tot hoofdstad van IsraŽl erkennen is olie op vuur gooien?
Gazet v. Antwerpen - 7 December 2017, 15:30

De Belgische regering veroordeelt de verklaring van VS-president Donald Trump om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van IsraŽl. Dat heeft premier Charles Michel donderdag in de Kamer verklaard. Hij zal er binnen de Europese Raad voor pleiten dat de Europese Unie een bemiddelingsrol in het IsraŽlisch-Palestijns conflict zou spelen.
Belgische regering veroordeelt beslissing Jeruzalem als IsraŽlische hoofdstad te erkennen
Skynet - 7 December 2017, 15:48

De Belgische regering veroordeelt de verklaring van VS-president Donald Trump om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van IsraŽl. Dat heeft premier Charles Michel in de Kamer verklaard. Hij zal er binnen de Europese Raad voor pleiten dat de Europese Unie een bemiddelingsrol in het IsraŽlisch-Palestijns conflict zou spelen.


Een dode en minstens 109 gewonden bij rellen in Jeruzalem
Skynet - 8 December 2017, 15:48

Bij rellen in Jeruzalem en de Palestijnse gebieden is een dode gevallen en zijn minstens 109 mensen gewond geraakt. Zeventien van de gewonden liepen schotwonden op. Dat deelde het Palestijnse ministerie van Gezondheid in Gaza en de Palestijnse Rode Halve Maan mee. De 30-jarige Palestijn werd door IsraŽlische soldaten in de Gazastrook doodgeschoten. Ze achtten hem verantwoordelijk als aanstichter van de rellen in de Gazastrook en schoten hem neer, aldus een militaire woordvoerster.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be