NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Arrestatiebevel Wikileaks-oprichter Julian Assange blijft van kracht

2News.be / Arrestatiebevel Wikileaks-oprichter Julian Assange blijft van kracht

Trefwoorden: julian assange - julian - assange

Arrestatiebevel Wikileaks-oprichter Julian Assange blijft van kracht
NOS nieuws - Dinsdag, 16:12

Het arrestatiebevel in Groot-BrittanniŽ tegen Wikileaks-oprichter Julian Assange blijft van kracht. Dat heeft een Britse rechter besloten. Vorige week had ze Assanges verzoek tot intrekking van het aanhoudingsbevel ook al verworpen, maar ze beloofde toen nog nader te onderzoeken of er wel gronden zijn om hem in Groot-BrittanniŽ te vervolgen.


De nu 46-jarige Assange zocht in de zomer van 2012 zijn toevlucht in de Ecuadoraanse ambassade in Londen om uitlevering aan Zweden te voorkomen. Daar wordt hij door twee vrouwen beschuldigd van verkrachting, maar de Zweedse aanklager heeft die zaak afgesloten omdat er te weinig kans is dat Assange ook echt naar Zweden komt om terecht te staan.


Daarmee is het Zweedse verzoek aan de Britten om Assange uit te leveren van de baan, en om die reden hadden de advocaten van Assange gevraagd om intrekking van het Britse arrestatiebevel.


Dat is nog van kracht omdat Assange de voorwaarden voor zijn borgtocht heeft geschonden door de ambassade van Ecuador in te vluchten. Ecuador heeft hem meteen in 2012 politiek asiel verleend. De Britten hadden de eerste jaren van zijn verblijf in de ambassade permanent politie-agenten op de stoep staan om hem meteen te kunnen inrekenen, maar daarmee zijn ze gestopt omdat het te duur werd.


Bedrieger en lafaard

Nu het arrestatiebevel van tafel is, moet Assange dus waarschijnlijk in de ambassade blijven. Zijn juridische problemen zijn sowieso nog niet voorbij, omdat hij is bang dat de VS zijn uitlevering wil. Hij wordt daar verantwoordelijk gehouden voor het uitlekken van talloze geheime documenten via Wikileaks. Of er echt een officieel Amerikaans uitleveringsverzoek bestaat is niet duidelijk.


Weliswaar heeft het Amerikaanse minister van Justitie vastgesteld dat Wikileaks te veel op een reguliere media-organisatie lijkt om vervolging te kunnen instellen, maar er loopt nog wel degelijk een vooronderzoek tegen Wikileaks en de mensen achter de website, onder wie dus Assange. CIA-directeur Pompeo heeft zich uiterst negatief uitgelaten over Wikileaks, dat hij vorig jaar een "vijandige inlichtingendienst" noemde. Assange is volgens hem een 'bedrieger' en een 'lafaard'.
Arrestatiebevel tegen Julian Assange blijft behouden
Gazet v. Antwerpen - Dinsdag, 17:24

Het inmiddels al jaren oude arrestatiebevel tegen Julian Assange blijft behouden. Dat heeft dinsdag de rechtbank in Westminster beslist. De advocaten van de stichter van Wikileaks hadden opheffing van dat arrestatiebevel gevraagd omdat dat ?niet in het openbaar belang? is.


Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be