NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Arnhem krijgt strengste milieuzone van Nederland

2News.be / Arnhem krijgt strengste milieuzone van Nederland

Trefwoorden: oude - welkom - nederland

Arnhem krijgt strengste milieuzone van Nederland
NOS nieuws - 6 Maart 2018, 07:54

Arnhem is vanaf volgend jaar de stad met de strengste milieuzone voor personenauto's van Nederland. Dieselauto's van voor 2004 mogen niet meer het centrum van de Gelderse hoofdstad in en dieselauto's van voor 2006 alleen als ze aan bepaalde Europese eisen voldoen.


Een meerderheid van de gemeenteraad stemde gisteravond in met een motie van GroenLinks om de milieuzone in te voeren. Die moet op 1 januari 2019 een feit zijn.


Voorbeeldfunctie

"We hopen dat Arnhem daarmee een voorbeeldfunctie heeft voor andere steden", zegt initiatiefnemer Cathelijne Bouwkamp van GroenLinks tegen Omroep Gelderland. Verantwoordelijk wethouder Geert Ritsma noemde de invoering van de milieuzone "een overwinning van het gezonde verstand".


In Arnhem rijden volgens berekeningen van de gemeente zo'n 800 oudere diesels rond. Door deze relatief kleine groep verouderde auto's te weren uit het centrum, zou de uitstoot van roetdeeltjes met ruim 17 procent dalen. Fijnstof zou afnemen met 10 procent.


Diesel onder vuur

Diesel ligt in veel Europese steden onder vuur vanwege de uitstoot van stikstof, roet en fijnstof. Onder meer Parijs wil dieselauto's helemaal gaan weren.


Ook in Nederland namen eerder al andere steden maatregelen. Zo mogen in Rotterdam en Utrecht diesels van voor 2001 de binnenstad niet in.




Arnhem krijgt strengste milieuzone voor personenauto's: oude dieselauto's vanaf 2019 niet meer welkom in binnenstad
Volkskrant - 6 Maart 2018, 20:36

Arnhem krijgt de strengste milieuzone voor personenauto's van Nederland. Oude dieselauto's mogen vanaf 2019 de binnenstad niet meer in. Na Amsterdam, Utrecht en Rotterdam is Arnhem de vierde stad in Nederland met een milieuzone voor personenauto's. Wie nog in een oude diesel van voor 2004 rondtuft, mag niet meer door de Arnhemse binnenstad rijden. Diesels voor 2006 mogen alleen in het centrum als




© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn