NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




ANWB: voorlichting e-bikes schiet tekort - fietsers weten niet hoe ze accu moeten onderhouden

2News.be / ANWB: voorlichting e-bikes schiet tekort - fietsers weten niet hoe ze accu moeten onderhouden

Trefwoorden: accu - weten - hoe

ANWB: voorlichting e-bikes schiet tekort - fietsers weten niet hoe ze accu moeten onderhouden
Volkskrant - 2 Mei 2018, 18:54

Eigenaars van elektrische fietsen hebben onvoldoende kennis over accu's, omdat de voorlichting daarover vaak tekort schiet. Dat blijkt uit een onderzoek van verkeersorganisatie ANWB onder twintig landelijk actieve e-bikefabrikanten. De fietseigenaren weten vaak niet hoe ze de accu moeten onderhouden of hoeveel een nieuw exemplaar kost. Bij slechts twee van de geteste producenten werd de kwaliteit


ANWB: voorlichting over accu e-bikes moet beter
NOS nieuws - 2 Mei 2018, 08:06

Fabrikanten van elektrische fietsen moeten hun klanten beter voorlichten over accu's, vindt de ANWB. De bond onderzocht de informatievoorziening van twintig e-bikefabrikanten en meer dan de helft scoorde matig of slecht. Zo zeggen ze niets over de levensduur van een fietsaccu of over de prijs van een vervangend exemplaar.


De bond deed het onderzoek omdat vorig jaar bijna de helft van de leden met een e-bike melding maakte van problemen met hun fietsaccu. Ze hebben moeite met opladen, weten niet hoe ze hem moeten onderhouden en de levensduur valt tegen. Als mensen de accu moeten vervangen, worden ze verrast door de hoge prijs (meestal tussen de 300 en 600 euro).


Tips

Uit het onderzoek blijkt volgens de ANWB dat slechts zes van de twintig fabrikanten de prijs van een vervangende accu noemen op hun site. Andere producenten melden die prijs pas na telefonische navraag. Ook geven de meeste fabrikanten geen tips over het onderhoud en zeggen ze niet hoelang een accu gemiddeld meegaat.


"Dit is informatie die je nergens vindt", zegt een woordvoerder van de ANWB. "Het wordt je niet verteld als je een e-bike koopt, het staat niet in de handleiding en het staat niet op de website. Dus mensen realiseren zich niet dat een accu kapot kan gaan."


De bond vindt het met name een probleem omdat steeds meer mensen een elektrische fiets hebben. Volgens de laatste cijfers zijn er 1,9 miljoen Nederlanders met een e-bike.


Fietsersbond

De Fietsersbond trok twee jaar geleden ook aan de bel over de accu's van e-bikes. Ook toen schortte het onder meer aan de voorlichting, zei de bond.


In een reactie op de oproep van de ANWB zegt een woordvoerder van de Fietsersbond dat hij nog altijd voor betere voorlichting is. Hij heeft wel het idee dat het sinds twee jaar geleden "wat beter is geworden".






© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn