NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Amerikaans Congres keurt begroting goed; shutdown voorbij

2News.be / Amerikaans Congres keurt begroting goed; shutdown voorbij

Trefwoorden: 2018 - akkoord - amerikaanse

Amerikaans Congres keurt begroting goed; shutdown voorbij
NOS nieuws - 9 Februari, 12:36

Het Amerikaanse Congres heeft ingestemd met de nieuwe begroting voor de federale overheid. Daarmee is de shutdown, die om middernacht lokale tijd was ingegaan, voorbij. President Trump moet nu nog zijn handtekening zetten onder de begroting en verhoging van het schuldenplafond, die geldig is tot 23 maart.


Het Huis van Afgevaardigden keurde het voorstel met 240 tegenover 186 stemmen goed. In de begroting staat onder meer een forse verhoging van ruim 300 miljard dollar aan defensie-uitgaven. Eerder was de Senaat al akkoord gegaan, maar doordat het debat over de begroting vanwege een Republikeins protest werd geschorst tot één minuut na middernacht, de deadline, ging de shutdown in. Twee uur later stemde de Senaat alsnog in met het voorstel.


De Republikeinen protesteerden tegen het voorstel, omdat het zou leiden tot grote tekorten. Senator Rand Paul hield de stemming tegen en eiste dat er een amendement in het voorstel zou worden opgenomen, waarmee de uitgaven zouden worden ingeperkt.


Shutdown

Door de vertraging en de automatische inwerkingtreding van de shutdown gingen alle overheidsdiensten dicht, behalve essentiële diensten zoals het leger.


Vorige maand was er ook al een shutdown. Toen lag de overheid drie dagen stil omdat Democraten in ruil voor hun handtekening voor de begroting eisten dat 700.000 mensen die als kind illegaal naar de VS waren gekomen, mochten blijven. De Republikeinen zegden uiteindelijk toe met Democraten in debat te gaan over deze mensen, die ook wel Dreamers worden genoemd.
Akkoord over begroting in Amerikaanse Senaat
De Tijd - 7 Februari, 19:48

19:29 De leiders van de Republikeinse meerderheid en van de Democratische minderheid in de Amerikaanse Senaat hebben woensdag aangekondigd na een maandenlange strijd een compromis te hebben gevonden omtrent...


Amerikaanse Senaat bereikt begrotingsdeal
De Tijd - 8 Februari, 07:48

07:11 Defensie- en binnenlandse uitgaven gaan met 300 miljard dollar omhoog. Geld voor de Mexicaanse grensmuur die president Donald Trump wil bouwen, is er voorlopig niet.


Akkoord in Amerikaanse Senaat over begroting 2018 en 2019
Skynet - 7 Februari, 20:06

De leiders van de Republikeinse meerderheid en van de Democratische minderheid in de Amerikaanse Senaat hebben vandaag aangekondigd na een maandenlange strijd een compromis te hebben gevonden omtrent de begroting voor 2018 en 2019.


Amerikaanse Senaat keurt begrotingsakkoord goed
Skynet - 9 Februari, 09:18

De Amerikaanse Senaat heeft in de nacht van donderdag op vrijdag (lokale tijd) het begrotingsakkoord over de financiering van de Amerikaanse overheid goedgekeurd. Dat gebeurde met 71 stemmen tegen 28. Het Huis van Afgevaardigden moet nu nog zijn zegen geven, alvorens er een einde kan komen aan de tweede 'shutdown' - een tijdelijke sluiting van een deel van de federale overheidsdiensten - in drie weken.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be