NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Leuke korting op de kerstmarkt? Bekijk alle deals
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsites
- Testaankoop
Aanslagen Brussel - twee jaar later - 22 maart: kroniek van aangekondigde terreur

2News.be / Aanslagen Brussel - twee jaar later - 22 maart: kroniek van aangekondigde terreur

Trefwoorden: 2017 - miljoen - euro

Aanslagen Brussel - twee jaar later - 22 maart: kroniek van aangekondigde terreur
Skynet - 14 Maart, 05:54

Lang voor de aanslagen in Brussel werd ons land gewaarschuwd voor terreur. Islamitische Staat verweet BelgiŽ deelname aan de strijd tegen het kalifaat en dreigde met represailles. Video's van Belgische IS-strijders die expliciet Brussel als doelwit noemden, werden op het internet geplaatst. Op dinsdag 22 maart 2016 iets voor 08.00 uur was het dan zover: twee zelfmoordterroristen bliezen zichzelf op in de vertrekhal van de luchthaven Brussels Airport. Een uur later ontplofte op een tiental kilometer van de luchthaven nog een bom. Dit keer in het Brusselse metrostation van Maalbeek, vlakbij de Europese wijk. Bij de twee aanslagen vielen 32 doden, honderden mensen raakten gewond.


Aanslagen Brussel - twee jaar later - Toerisme in Brussel sluit weer aan bij topjaren 2014 en 2015
Skynet - 14 Maart, 05:54

Het toerisme in Brussel heeft zich twee jaar na de aanslagen goed hersteld. Bij visit.brussels merken ze dat de cijfers van 2017 weer aansluiten bij de topjaren 2014 en 2015. "Een goed herstel, waar we verder op kunnen bouwen", zegt Geert Cochez, CEO van visit.brussels.


Aanslagen Brussel - twee jaar later - Brusselse taxisector probeert hoofd boven water te houden
Skynet - 14 Maart, 05:54

Terwijl het zakelijke en vrijetijdstoerisme zich herstelt in Brussel, blijft de taxisector knokken. "Het herstel zal nog jaren duren", vreest Philippe Christophe Huylebroeck van de Vereniging Brusselse Taxi's (VBT). De bereikbaarheid van de luchthaven van Zaventem blijft intussen een heikel punt.


Aanslagen Brussel - twee jaar later - Misgelopen omzet voor Belgische hotels liep op tot 273 miljoen euro
Skynet - 14 Maart, 05:54

De Belgische hotelomzet heeft pas in het vierde kwartaal van 2017 het niveau bereikt dat ze had kunnen realiseren zonder de aanslagen. De misgelopen omzet van de voorbije kwartalen loopt op tot 273 miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers van Guidea, het expertisecentrum voor toerisme en horeca.


Aanslagen Brussel - twee jaar later - Aanslagen hadden in 2017 geen effect meer op MIVB-ritten
Skynet - 14 Maart, 05:54

Het aantal ritten op het netwerk van de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB is vorig jaar opnieuw gestegen tot zo'n 401 miljoen ritten. In 2016 zag het bedrijf zijn rittenaantal nog stagneren als gevolg van de aanslag in het metrostation van Maalbeek. De verhouding tussen bus-, tram- en metroritten zal pas duidelijk worden in mei, wanneer de MIVB zijn jaarverslag voorstelt.


Aanslagen Brussel - twee jaar later - Voor 2,3 miljoen financiŽle hulp aan slachtoffers uitgekeerd
Skynet - 14 Maart, 05:54

Volgens de federale overheidsdienst Justitie zijn er sinds de aanslagen van 22 maart 2016, die aan 32 mensen het leven kostten en waarbij 324 mensen gewond raakten, 600 verzoekschriften voor financiŽle hulp ingediend. Er werd voor 2.335.000 euro aan financiŽle hulp uitgekeerd.


Aanslagen Brussel - twee jaar later - Dreigingsniveau bleef in 2016 enkele dagen op hoogste niveau
Skynet - 14 Maart, 05:54

Het dreigingsniveau in BelgiŽ werd op 22 januari 2018 verlaagd van niveau 3 (ernstig) naar niveau 2 (gemiddeld), behalve voor specifieke doelwitten. Dat besliste het OCAD, het orgaan voor de dreigingsanalyse in BelgiŽ, toen.


Aanslagen Brussel - twee jaar later - "Het lijkt alsof slachtoffers geholpen zijn, maar in feite is er weinig veranderd"
Skynet - 14 Maart, 05:54

"De publieke opinie krijgt met allerlei initiatieven die de regering de laatste dagen ontplooid heeft misschien de indruk dat de slachtoffers en hun nabestaanden geholpen zijn, maar er is in feite weinig veranderd." Dat zegt Philippe Vansteenkiste, voorzitter van V-Europe, de organisatie die bijna 200 slachtoffers van de terreuraanslagen van 22 maart 2016 vertegenwoordigt. Bij die aanslagen kwamen 32 mensen om en 324 anderen raakten gewond.


Aanslagen Brussel - twee jaar later - Ingetogen eerbetoon aan slachtoffers
Skynet - 14 Maart, 05:54

Op de tweede verjaardag van de aanslagen van 22 maart zal er op de luchthaven van Zaventem en in het metrostation Maalbeek een minuut stilte worden gehouden. De plechtigheid zal wat intiemer zijn dan vorig jaar.


Aanslagen Brussel - twee jaar later - Molenbeeks burgemeester Schepmans is positief over Kanaalplan, maar blijft waakzaam
Skynet - 14 Maart, 05:54

De Molenbeekse burgemeester FranÁoise Schepmans is positief over wat het Kanaalplan betekende voor haar gemeente, maar roept, twee jaar na de aanslagen in Brussel en Zaventem, wel op om verder te gaan met de inspanningen.


Aanslagen Brussel - twee jaar later - "We hebben het radicalisme niet zien aankomen"
Skynet - 14 Maart, 05:54

Twee jaar na de aanslagen heeft het dagelijkse leven zich hervat in Brussel. "We hebben het fenomeen van het radicalisme niet zien aankomen", blikt Brussels burgemeester Philippe Close (PS) terug. Intussen is het veiligheidsgevoel wel teruggekeerd in de hoofdstad. Toch moeten alle bestuursniveaus samen waakzaam blijven. "De rol van het leger wordt belangrijk voor onze toekomst", stelt Close.


Aanslagen Brussel - twee jaar later - Toeristische sector in Vlaanderen is uit dal geklommen
Skynet - 14 Maart, 05:54

De toeristische sector in Vlaanderen is twee jaar na de aanslagen in Brussel en Zaventem zo goed als volledig uit het dal geklommen. "Eerst kwam het binnenlands toerisme terug op gang, daarna kwamen de bezoekers uit de buurlanden terug en in een laatste fase ook de toeristen uit de verre markten", zegt Stef Gits van Toerisme Vlaanderen.


Aanslagen Brussel - twee jaar later - Verzekeraars schatten kost aanslagen op 112 miljoen euro
Skynet - 14 Maart, 05:54

De Belgische verzekeraars schatten dat ze zowat 112 miljoen euro uitgekeerd hebben of nog zullen uitkeren naar aanleiding van de aanslagen van 22 maart 2016 op de luchthaven van Zaventem en de Brusselse metro. De schade aan de luchthaven zit wel niet in dat bedrag, omdat die verzekerd is bij een buitenlandse verzekeraar. Dat blijkt uit cijfers van sectororganisatie Assuralia.


Aanslagen Brussel - twee jaar later - Brusselse hotels kennen opnieuw stijgend bezettingspercentage
Skynet - 14 Maart, 05:54

De Brusselse hotels kennen twee jaar na de aanslagen opnieuw een stijging in het bezettingscijfer. De Brussels Hotels Association (BHA) verwacht dat die zich zal doortrekken in 2018. In de eerste twee maanden van 2018 steeg het bezettingscijfer met 3,8 procentpunt tegenover dezelfde periode in 2017.


Aanslagen Brussel - twee jaar later - Meer ademruimte voor militairen, maar wel nog nijpend tekort aan jong personeel
Skynet - 14 Maart, 05:54

Sinds het dreigingsniveau in BelgiŽ in januari is verlaagd van niveau 3 naar 2 is er meer ademruimte gekomen voor het militair personeel. Toch is er nog altijd een nijpend tekort aan jong personeel. Dat zeggen de legervakbonden naar aanleiding van de tweede verjaardag van de aanslagen in Brussel en Zaventem.


2 jaar na aanslagen Brussel: "Je moet vechten voor je rechten. Zo word je opnieuw slachtoffer"
Skynet - 14 Maart, 11:54

"Al die maanden dat we in BelgiŽ verbleven na de aanslagen van 22 maart 2016, hebben we geen hulp van de autoriteiten gekregen. Geen morele steun, geen administratieve, geen financiŽle." Zo blikt Charlotte Dixon-Sutcliffe vandaag vanuit het Britse Nottingham terug op de periode in Brussel. Haar man, David Dixon, een Britse 50-jarige it-consultant, kwam om het leven bij de aanslag in het metrostation Maalbeek.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be