NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




'Vrede en welvaart' voor Noord-Korea zonder kernwapens

2News.be / 'Vrede en welvaart' voor Noord-Korea zonder kernwapens

Trefwoorden: positief - noord korea - korea

'Vrede en welvaart' voor Noord-Korea zonder kernwapens
NOS nieuws - 12 Mei 2018, 02:48

Noord-Korea staat een toekomst vol vrede en welvaart te wachten als het land zijn nucleaire programma opgeeft, heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Pompeo gezegd. "Als Noord-Korea snel actie onderneemt om te ontwapenen, zijn de Verenigde Staten bereid om samen te werken met Noord-Korea en dezelfde welvaart te bereiken als die van onze Zuid-Koreaanse vrienden." Zuid-Korea is de elfde economie van de wereld.


Pompeo was de afgelopen week voor de tweede keer in korte tijd in Noord-Korea voor een ontmoeting met leider Kim Jong-un. Hij bereikte toen de vrijlating van drie Amerikanen die in het stalinistische land gevangen zaten. De bezoeken van Pompeo plaveiden ook de weg voor de topontmoeting van Kim en president Trump, op 12 juni in Singapore. Daar zal de denuclearisering van het land centraal staan.


Kim Jong-un liet vorige maand al weten dat hij bereid is om te praten over een kernwapenvrij Koreaans schiereiland. Daar zouden dan wel diplomatieke en economische concessies tegenover moeten staan.


Pompeo had gisteren overleg over de kwestie-Noord-Korea met zijn ambtgenoot uit Zuid-Korea. Die benadrukte nog eens dat alle sancties tegen Noord-Korea overeind blijven zolang de daad niet bij het woord wordt gevoegd.




Wereldvoedselprogramma VN positief na bezoek aan Noord-Korea
NOS nieuws - 12 Mei 2018, 13:00

Noord-Korea werkt hard aan het oplossen van de problemen met honger en ondervoeding van de bevolking. Dat zegt het hoofd van het Wereldvoedselprogramma van de VN tegen de BBC.


Directeur David Beasley is net terug van een bezoek van vier dagen aan het land. Hij kreeg naar eigen zeggen "ongelimiteerde toegang". Beasley is onder meer langs geweest bij een kinderdagverblijf, een koekjesfabriek en op het platteland.


Hij zag boeren die hard werkten om hun land te bezaaien. "Iedere centimeter werd gebruikt", vertelt hij. Alles werd met de hand gedaan, niet met machines. "Ossen trokken ploegen over het land en er stonden mannen en vrouwen in de velden."


Hongersnood jaren negentig

Het beeld bestaat dat 'gewone' Noord-Koreanen veelal te maken hebben met voedseltekorten en uithongering. Een hongersnood in de jaren 90 kostte het leven aan honderdduizenden mensen. "Zoiets als in die tijd heb ik niet gezien", zegt Beasley. "Maar als je me vraagt of er ondervoeding en honger is, dan zeg ik ja."


Volgens Beasley doet Noord-Korea er wel alles aan om ervoor te zorgen dat de bevolking in de toekomst geen honger meer lijdt.


De directeur ontmoette in Pyongyang ook Noord-Koreaanse regeringsfunctionarissen. Volgens hem heerst onder hen een groot optimisme over de toekomst. "Ze hebben het gevoel dat er een nieuwe bladzijde in de geschiedenis van het land wordt omgeslagen."


Vredesverdrag en denuclearisering

De relatie tussen Noord-Korea en de rest van de wereld lijkt de laatste tijd in rap tempo te verbeteren. Zo spraken de leiders van Noord- en Zuid-Korea eind vorige maand af dat ze streven naar een vredesverdrag. De landen zijn al sinds 1950 officieel in oorlog.


Daarnaast ontmoeten op 12 juni leider Kim Jong-un en president Trump elkaar in Singapore. Daar zal de denuclearisering van het land centraal staan.


De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo zei na zijn bezoek aan het land dat Noord-Korea een toekomst vol vrede en welvaart staat te wachten als het land zijn nucleaire programma opgeeft.




Noord-Korea gaat site kernproeven ontmantelen
Skynet - 12 Mei 2018, 14:30

Noord-Korea "neemt technische maatregelen" om de site te ontmantelen waar het zijn kernproeven uitvoerde. Het regime nodigt de buitenlandse pers uit op een ceremonie naar aanleiding van de ontmanteling. Die zal afhankelijk van de weersomstandigheden tussen 23 en 25 mei plaatsvinden, zo meldt het staatsagentschap KCNA vandaag.




© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn