NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Leuke korting op de kerstmarkt? Bekijk alle deals
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsites
- Testaankoop
'Te weinig agenten voor NAVO-top in Brussel deze zomer'

2News.be / 'Te weinig agenten voor NAVO-top in Brussel deze zomer'

Trefwoorden: top - brussel - deze

'Te weinig agenten voor NAVO-top in Brussel deze zomer'
NOS nieuws - 13 Maart, 21:48

Er kunnen mogelijk onvoldoende politieagenten worden ingezet bij de NAVO-top in Brussel deze zomer. De Belgische minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon heeft lokale politiekorpsen gevraagd 10 procent van hun agenten naar Brussel te sturen, maar volgens VTM Nieuws zijn korpsen in meerdere gemeenten onderbezet en weigeren ze agenten af te staan.


Jambon wil 3500 agenten inzetten bij de top op 11 en 12 juli, waarbij waarschijnlijk ook de Amerikaanse president Trump aanwezig is. Omdat de federale en Brusselse politie over onvoldoende mankracht beschikken, deed Jambon een beroep op lokale korpsen.


Veel festiviteiten

11 juni is echter ook een Vlaamse feestdag. Bovendien staan die periode ook muziekfestival Dour en de halve finales van het WK voetbal op het programma, die in veel steden op grote schermen zullen worden gevolgd.


Omdat bij deze evenementen veel politieagenten nodig zijn, is het volgens sommige gemeenten onmogelijk een deel van het korps naar Brussel te sturen. "We kunnen dat doodgewoon niet als we de veiligheid van de Gentenaars in het oog willen houden", citeert VTM Nieuws burgemeester van Gent Danil Termont. Ook de gemeente Vilvoorde weigert 10 procent van het korps af te staan.


De suggestie van Jambon om dan maar vakantiedagen van agenten te schrappen, werd door Termont terzijde geschoven. Jambon zei dat korpsen wettelijk verplicht zijn agenten te leveren. Wel heeft hij er begrip voor als kan worden aangetoond dat dit "praktisch onmogelijk" is.
Onvoldoende agenten voor Navo-top
Gazet v. Antwerpen - 13 Maart, 22:24

Gent en Vilvoorde willen geen tien procent van hun politieagenten naar Brussel sturen voor de Navo-top in juli. Dat meldt VTM NIEUWS dinsdag. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) had daarom gevraagd, maar de korpsen zeggen dat ze nu al onderbemand zijn.
Onvoldoende agenten voor Navo-top
Skynet - 13 Maart, 20:18

Gent en Vilvoorde willen geen tien procent van hun politieagenten naar Brussel sturen voor de Navo-top in juli. Dat meldt VTM NIEUWS vandaag. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) had daar om gevraagd, maar de korpsen zeggen dat ze nu al onderbemand zijn.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be