NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
'Politie heeft geen geld voor opleidingen'

2News.be / 'Politie heeft geen geld voor opleidingen'

Trefwoorden: geld - dealer - politie

'Politie heeft geen geld voor opleidingen'
NOS nieuws - 12 Februari, 05:24

Het budget voor opleidingen bij de politie is niet toereikend. Dat meldt de Telegraaf. De krant heeft politiedocumenten in handen gekregen waaruit blijkt dat er dit jaar bijna twee keer zoveel geld nodig is als beschikbaar om alle gewenste opleidingen te kunnen aanbieden: 43,2 miljoen euro in plaats van de 22,7 miljoen euro die begroot is.


Door de tekorten worden sommige trainingen volgens de krant maar deels aangeboden, of zelfs helemaal niet. Onder de geschrapte opleidingen zou ook die voor het digitale politiewerk zijn.


Digitale opsporing wordt juist steeds belangrijker. Er zijn bijvoorbeeld specialisten nodig om een computer of mobiele telefoon uit te kunnen lezen, onder meer in de strijd tegen kinderporno.


Onbegrijpelijk

Volgens de Telegraaf is er ook geen geld beschikbaar om alle agenten op straat reanimatiecursussen te geven en om agenten juridische en financiŽle opleidingen aan te bieden die ze kunnen gebruiken bij het afpakken van crimineel geld.


SP-Kamerlid Michiel van Nispen zegt in de krant het "onbegrijpelijk" te vinden dat er binnen de politie geen geld is voor opleidingen. Van Nispen wil er deze week kamervragen over stellen.


Justitie laat aan de Telegraaf weten dat nog niet zeker is hoe het extra politiegeld uit het regeerakkoord precies wordt besteed. Afgesproken is dat de nationale politie er jaarlijks 267 miljoen euro bij krijgt.
Politie Zeeland krijgt geen vat op buitenboordmotordieven
NOS nieuws - 12 Februari, 14:24

De diefstal van buitenboordmotoren is in Zeeland het afgelopen jaar bijna verdrievoudigd. Werden in 2016 nog 47 motoren ontvreemd, in 2017 waren dat er 122. Vooral de jachthavens rond het Veerse Meer zijn populair bij criminelen: dit jaar zijn er al elf gestolen.


De politie heeft lokmotoren ingezet, maar dat heeft nog geen resultaat gehad. Visser: "We kunnen er nog geen vat op krijgen." De politie probeert de daders op heterdaad te betrappen. Zo worden er nu camera's ingezet bij jachthavens.


Niet alleen buitenboordmotoren worden gestolen, ook worden boten geplunderd. "Lastig te voorkomen", zegt Dick Visser van het politieteam Oosterscheldebekken tegen Omroep Zeeland.


Meenemen

"We drukken eigenaren op het hart zoveel mogelijk waardevolle spullen van de boot af te halen. Daarnaast is het verstandig de buitenboordmotor mee te nemen, als dat kan."


Niet iedere buitenboordmotor is makkelijk te versjouwen, vanwege het gewicht bijvoorbeeld. "Dan is het goed als de mensen foto's nemen en de gegevens en kenmerken van de buitenboordmotor noteren."
Politie pakt dealer op: geld en drugs gevonden bij huiszoeking
Gazet v. Antwerpen - 11 Februari, 09:36

Het wijkteam van de zone west kon een drugsdealer vatten tijdens een controle-actie. De man had drugs op zak en bekende dat hij in drugs handelde. De politie deed een huiszoeking en vond een aantal spullen die vaak gebruikt worden bij de handel in drugs.


Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be