NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
'Nieuwe luchtmachthelikopters BelgiŽ 1,5 jaar aan de grond'

2News.be / 'Nieuwe luchtmachthelikopters BelgiŽ 1,5 jaar aan de grond'

Trefwoorden: grond - huis - belgie

'Nieuwe luchtmachthelikopters BelgiŽ 1,5 jaar aan de grond'
NOS nieuws - 12 Januari, 12:12

De nieuwe NH-90 helikopters van de Belgische luchtmacht staan vanaf volgende week aan de grond, meldt de VRT. Er zijn problemen met de radar van de helikopters en updaten van het systeem zou tot wel anderhalf jaar kunnen duren.


De helikopter is gemaakt door een defensieconsortium voor verschillende Europese landen, waaronder Nederland en Duitsland. Zij namen respectievelijk 20 en 35 NH-90's af. Volgens de VRT hebben deze landen te maken met dezelfde problemen. Van de NH-90 helikopters zijn er inmiddels 22 verschillende versies.


Het ministerie van Defensie is op dit moment aan het uitzoeken of en in hoeverre dan het probleem bij de Nederlandse luchtmacht speelt. De militaire vakbond AFMP zegt nog niets over dergelijke radarproblemen in Nederland te hebben gehoord.


Training en bevoegdheid

De Belgen namen hun vier nieuwe NH-90's, ook wel bekend als de Grijze Kaaiman, in 2015 in gebruik. Ze kostten zo'n 35 miljoen euro per stuk. De radar van de Belgische toestellen valt af en toe uit. In eerste instantie leken de aanpassingen 3 tot 6 maanden in beslag te nemen, maar dat wordt dus veel langer. Dat leidt in BelgiŽ tot problemen met de trainingen van de bemanningen en hun bevoegdheden.


Nederland nam de eerste NH-90 helikopter in mei 2010 in ontvangst. In 2014 weigerde minister Hennis de laatste zeven helikopters af te nemen omdat bleek dat de toestellen last hadden van corrosie en overmatige slijtage. In totaal werden ongeveer 100 tekortkomingen vastgesteld. Dat kostte Defensie ruim 100 miljoen euro extra.
Dit neemt de nieuwe Miss BelgiŽ mee naar huis
Gazet v. Antwerpen - 14 Januari, 07:30

Angelina Flor Pua, de 22-jarige Antwerpse schone met Filipijnse roots, is de nieuwe Miss BelgiŽ. Naast die felbegeerde titel en bijhorend kroontje wint Miss BelgiŽ nog tal van andere prijzen. Een overzicht:


Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be