NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




'Zelfdodingspoeder' leveren aan particulieren moet verboden worden, vinden leveranciers

2News.be / 'Zelfdodingspoeder' leveren aan particulieren moet verboden worden, vinden leveranciers

Trefwoorden: leveren - vinden - volkskrant

'Zelfdodingspoeder' leveren aan particulieren moet verboden worden, vinden leveranciers
Volkskrant - 16 Maart 2018, 19:36

Leveranciers van chemicaliën vinden dat de overheid het leveren van 'zelfdodingspoeder' aan particulieren moet verbieden. Webshops en groothandelaren stoppen uit eigen beweging al met de particuliere levering van een conserveermiddel dat voldoet aan de beschrijving van het 'humane' zelfdodingsmiddel van de Coöperatie Laatste Wil. Dat blijkt uit navraag van de Volkskrant bij zeven aanbieders van he


Volkskrant Avond: 'Zelfdodingspoeder' leveren aan particulieren moet verboden worden, vinden leveranciers
Volkskrant - 16 Maart 2018, 19:36

Goedenavond. Leveranciers van chemicaliën vinden dat de overheid het leveren van 'zelfdodingspoeder' aan particulieren moet verbieden. Webshops en groothandelaren stoppen uit eigen beweging al met de particuliere levering van een conserveermiddel dat voldoet aan de beschrijving van het 'humane' zelfdodingsmiddel van de Coöperatie Laatste Wil. Dat blijkt uit navraag bij zeven aanbieders van het mid


'Leveranciers 'zelfmoordpoeder' leveren niet meer aan particulieren'
NOS nieuws - 16 Maart 2018, 18:24

Bedrijven die het middel leveren dat bekendstaat als "zelfmoordpoeder" leveren niet meer aan particulieren. Dat meldt RTL Nieuws na een rondgang langs de aanbieders. Aanleiding voor de stop is de dood van de 19-jarige Ximena Knol op 22 februari, nadat zij het middel had ingenomen.


Het middel waarmee je jezelf snel en pijnloos kan doden, wordt gebruikt in de levensmiddelen- en metaalindustrie. Ximena had het bedrijf waar zij het heeft gekocht verteld dat zij het voor project op school nodig had, zei haar vader bij RTL. "Een dag later had ze het binnen". Drie weken later nam ze het in.


Het bewuste bedrijf stopte met de verkoop nadat de vader van Ximena over haar dood had verteld. "Dan draait je maag heel erg om", zei een woordvoerder in de uitzending. Het bedrijf en ook alle andere leveranciers leveren nu alleen nog aan bedrijven.


Mogelijk strafbaar

De Coöperatie Laatste Wil (CLW) informeert haar leden sinds vorig jaar over het bestaan van het middel. Dat wordt haar door de ouders van Ximena zeer kwalijk genomen. Volgens hen wordt het voor mensen in geestelijke nood te gemakkelijk gemaakt om uit het leven te stappen.


Minister De Jonge van Volksgezondheid noemde het vandaag "ongewenst, onverantwoordelijk en mogelijk zelfs strafbaar" dat CLW het poeder voor leden beschikbaar stelt. Hij zal daarover contact opnemen met de coöperatie.






© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn