2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Vertaal

Tijdelijk!
- Gratis Android tablet!tip

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- NHA: meer dan 200 cursussen!
- Cursuswinkel Antwerpen
- Kortingscode voor Belgiƫ
- Alles over vochtbestrijding en opstijgend vocht
'Er blijven nog veel vragen na de persconferentie van Trump'

2News.be / 'Er blijven nog veel vragen na de persconferentie van Trump'

Trefwoorden: vragen - weinig - trump

'Er blijven nog veel vragen na de persconferentie van Trump'
NOS nieuws - 11 Januari, 20:12

We hebben er maanden op gewacht en in ruim een uur was het voorbij: de persconferentie van Donald Trump. "Het was inderdaad vrij kort", zegt correspondent Arjen van der Horst. "Veel vragen bleven onbeantwoord."


Een belangrijk deel van de persconferentie ging over de berichten dat Russische inlichtingendiensten belastend materiaal over Trump zouden hebben. Oorspronkelijk was de persconferentie bedoeld om duidelijkheid te geven over wat er met het zakenimperium van Trump zou gaan gebeuren, wanneer deze geļnaugureerd is als president.


Geen blind trust

Trump trekt zich terug uit zijn zakenimperium en zijn twee volwassen zoons gaan de bedrijven leiden, werd duidelijk uit de persconferentie. Trump zelf zal zich erbuiten houden. "Maar de critici zullen met dit plan geen genoegen nemen", zegt Van der Horst. "Trump blijft namelijk aandeelhouder. Zijn bedrijven worden niet ondergebracht in een blind trust, waarbij Trump geen enkele invloed meer zou hebben. In de constructie die nu is bekendgemaakt, moeten we maar geloven dat hij echt niets te zeggen heeft. Het blijft een familiebedrijf."


Trump kwam terug op zijn belofte dat zijn imperium geen nieuwe deals meer zou aangaan zolang hij president is. "Dat blijkt nu dus alleen nog te gelden voor deals met buitenlandse bedrijven. Hij zei dat met Amerikaanse bedrijven nog steeds nieuwe deals gesloten kunnen worden."


Ook over het afschaffen van Obamacare, een belangrijk speerpunt van de Republikeinen, gaf Trump niet heel veel duidelijkheid. "Bij de Republikeinen begint het besef in te dalen dat het heel moeilijk wordt om Obamacare in een keer van tafel te vegen. Nu zegt Trump dat de Republikeinen eerst aan een alternatief gaan werken, maar inhoudelijk zei hij daar niets over. Het kan dus nog wel even duren voordat Obamacare echt wordt afgeschaft."


Tijdens de persconferentie maakte Trump een ontspannen indruk, zegt Van der Horst. "Hij was relaxed. Hij is heel goed in het houden van dit soort persconferenties. Hij doet alles uit zijn hoofd en reageert snel. Hij beheerst dit."


Verschrikkelijk

Het werd nog even spannend toen Trump een aanvaring kreeg met een journalist van CNN. Trump vindt dat de zender nepnieuws heeft gebracht door berichten te brengen over de kwestie met de Russische inlichtingendiensten en wilde daarom de verslaggever geen vraag laten stellen. "Jullie zijn verschrikkelijk. Jullie brengen nepnieuws", beet hij de verslaggever toe. "Jullie mogen niks vragen."


Toch bewaarde Trump ook toen de rust, zegt Van der Horst. "Hij was wel boos, maar niet laaiend."
Vier vragen over Trump-memo met 'belastend materiaal'
Volkskrant - 11 Januari, 23:12

Een week voor Trumps inhuldiging is er grote ophef ontstaan over 'belastend materiaal' over de nieuwe president van de VS. Wat weten we? De rapporten over de banden tussen Trump en Rusland zijn het werk van Christopher Steele, een voormalige Britse inlichtingenofficier die na zijn vertrek bij de geheime dienst MI6 een inlichtingenbureau, Orbis Business Intelligence, is begonnen. Volgens Amerikaans


Trumps persconferentie: weinig nieuws en veel spierballentaal
Trouw - 11 Januari, 19:42

Trump wist de spanning wel op te voeren. Behalve via zijn geliefde medium Twitter liet hij wekenlang niets van zich horen. De laatste officiėle


Trump laat waslijst van vragen onbeantwoord
De Tijd - Donderdag, 08:18

07:43 De aanstaande president van de Verenigde Staten bleef woensdag vaag over zijn concrete aanpak en gaf de farmasector een veeg uit de pan. Afwachten hoe de farmawaarden het vandaag in Europa doen.


Niet veel wijzer na langverwachte persconferentie Trump
Skynet - 11 Januari, 20:30

De langverwachte persconferentie van de Amerikaanse president-elect Donald Trump, meer dan een half jaar na de vorige, heeft niet meteen veel wijsheid gebracht. Er kwamen vragen over de comprommitterende dossiers die het Kremlin over Trump zou hebben, en de Amerikaanse banden met Rusland onder de aankomende president. Trump ging door met de kritiek die hij de voorbije weken al tweette over de media en de inlichtingendossiers. Daarnaast feliciteerde hij, nogmaals, zichzelf omdat de Amerikaanse economie heropleeft en hij "verschillende bedrijven" kon overtuigen om hun verhuisplannen naar Mexico te annuleren. Een laatste belangrijk element was de leiding van zijn organisatie, die in handen komt van zijn zoons Eric en Donald Jr. Daarvoor gaf hij het woord aan een adviseur van advocatenkantoor Morgan Lewis.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam Verfrist - media & communicatie Belstat - Gratis statistieken Teller voor uw site
© 2000-2017 - 2link.be