NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




'Broer kroongetuige' Mocro-oorlog geliquideerd in Amsterdam-Noord

2News.be / 'Broer kroongetuige' Mocro-oorlog geliquideerd in Amsterdam-Noord

Trefwoorden: amsterdam - gebracht - veiligheid

'Broer kroongetuige' Mocro-oorlog geliquideerd in Amsterdam-Noord
NOS nieuws - 29 Maart 2018, 08:24

In Amsterdam-Noord is vanochtend een man om het leven gebracht bij een schietpartij. Het gebeurde bij de NDSM-werf.


Het zou gaan om een liquidatie; het slachtoffer is door zijn hoofd geschoten. Verschillende media melden dat de 41-jarige Reduan B., de broer van de nieuwe kroongetuige Nabil B., is vermoord. Vrijdag maakte justitie bekend dat Nabil B. kroongetuige is in het proces over de zogenoemde Mocro-oorlog. In ruil voor bescherming legde hij ruim 26 verklaringen af over moorden Eerder werd al gevreesd voor het leven van zijn familie.


Reduan B. werd op de TT. Melissaweg doodgeschoten, waar hij een bedrijf in belettering zou hebben. De politie kan de identiteit van het slachtoffer nog niet bevestigen.


Zwarte vluchtauto

De daders reden na de schietpartij weg. De vluchtauto is een straat verder uitgebrand teruggevonden. De politie heeft de omgeving afgezet en doet nu onderzoek.


Op Burgernet is een oproep gedaan, waarbij gezocht wordt naar de mogelijke dader. Hij reed in een zwarte auto en droeg een donkere muts. De man heeft een donker uiterlijk, is ongeveer 30 jaar oud en 1 meter 70 lang.




Broer van kroongetuige Nabil B. in liquidatiereeks doodgeschoten in Amsterdam
Volkskrant - 29 Maart 2018, 09:00

De man die donderdagochtend is geliquideerd op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord is een broer van kroongetuige Nabil B. Deze kroongetuige heeft belastende verklaringen afgelegd over de kopstukken Ridouan Taghi en Said Razzouki - hun achternamen zijn door de politie zelf naar buiten gebracht - van de onderwereldvete, ook wel bekend als de 'Mocro War'. Taghi en Razzouki zijn volgens de kroongetuige be


Liquidatie familielid kroongetuige 'nieuw dieptepunt' in Mocro-oorlog
NOS nieuws - 29 Maart 2018, 19:12

"Afschuwelijk", noemt het Openbaar Ministerie de liquidatie vanochtend in Amsterdam-Noord. Het slachtoffer, de 41-jarige Reduan Bakkali, is de broer van Nabil Bakkali, de kroongetuige in het proces over de zogenoemde Mocro-oorlog of onderwereldoorlog.


"Als deze deze moord daadwerkelijk te maken heeft met de verklaringen van de kroongetuige, dan is het een directe ondermijning van de rechtsstaat", zegt het OM.


De kroongetuige werd vorige week door het OM gepresenteerd. In ruil voor bescherming legde hij minstens 26 verklaringen af over moorden in de Mocro-oorlog, een drugsoorlog in de onderwereld waarbij veel criminelen van Marokkaanse en Antilliaanse afkomst betrokken zijn.


Volgens Paul Vugts, misdaadverslaggever van Het Parool: "Dit was al de eerste keer dat er in de criminele hoek waar veel Marokkanen actief zijn, een kroongetuige opstond. En het is nu ook de eerste keer dat de broer van een kroongetuige wordt vermoord. Dit is buitengewoon heftig."


Het OM wil met de hulp van de kroongetuige de 40-jarige Ridouan T. pakken. Hij is de opdrachtgever van verschillende liquidaties in de Mocro-oorlog. Ridouan T. wordt door het OM in ieder geval gelinkt aan de zogenoemde 'vergismoord' en de moord op Ranko S.


Ridouan T. is voortvluchtig en het OM looft 25.000 euro uit voor de tip die leidt tot zijn aanhouding.


Of de crimineel ook achter de liquidatie van vandaag zit, is ook niet duidelijk. Maar volgens Vugts wist de kroongetuige dat de mensen om heen gevaar liepen als hij zou praten. "Een liquidatie is niet zomaar even te regelen. Het kost heel veel tijd. Dat het nu binnen een week gebeurt, wil zeggen dat er mensen en middelen voor handen zijn geweest. Dat kan niet anders."


Het OM denkt niet dat de kroongetuige zich zal terugtrekken door de moord op zijn broer. Vugts verwacht wel dat het effect kan hebben op andere toekomstige getuigen: "Op z'n minst zal het uitwerken zoals het bedoeld is, namelijk dat potentiële nieuwe getuigen zich wel drie keer achter de oren zullen krabben voordat ze zich melden."


Nieuw dieptepunt

De liquidatie van een familielid van een kroongetuige is een nieuw dieptepunt in de Mocro-oorlog, zegt Vugts. "We hebben een paar jaar geleden een afgesneden hoofd gehad. Dat werd ergens achtergelaten als een soort statement. En nu hebben we de broer van een kroongetuige die wordt vermoord. Dat zijn heftige zaken."


De liquidatie van vanochtend is niet het laatste dat we zullen horen van de Mocro-oorlog, denkt Vugts. "Dit is iets heel groots, en op grote zaken in dit milieu volgt altijd weer een grote tegenzet."




'Familie kroongetuige Mocro-oorlog in veiligheid gebracht'
NOS nieuws - 30 Maart 2018, 14:24

Zwaarbewapende agenten hebben afgelopen nacht in Den Haag familieleden van kroongetuige Nabil Bakkali uit een een huis gehaald. Dat meldt Omroep West. Bakkali is kroongetuige in de zaak tegen de Mocro-maffia uit Amsterdam en Utrecht. Gisteren werd zijn broer Redouan in Amsterdam doodgeschoten.


De politie is intussen dringend op zoek naar getuigen die de verdachte van de moord op Redouan Bakkali in de vluchtauto hebben zien rijden. Die auto werd later uitgebrand teruggevonden.


Volgens de politie is de auto eind januari gestolen in Nieuwegein en daarna van valse kentekenplaten voorzien. Het gaat om een zwarte Seat Leon met het kenteken 45-XX-SX.


Uit politieonderzoek is gebleken dat de auto vermoedelijk in het Gooi heeft gereden en de politie zoekt dan ook met name mensen die de auto daar hebben gezien.






© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn