2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Vertaal

Tijdelijk!
- Gratis Android tablet!tip

In de kijker
Aanraders
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- NHA: meer dan 200 cursussen!
- Cursuswinkel Antwerpen
- Kortingscode Zalando, CenterParcs en veel meerHoogtepunten uit het nieuws

2News.be / Hoogtepunten

FIFA schorst Sepp Blatter en Michel Platini voor 90 dagen
Vandaag, 12:54 Volkskrant

De ethische commissie van wereldbond FIFA heeft de aftredend voorzitter Sepp Blatter en Michel Platini van de UEFA geschorst voor 90 dagen. Dat betekent dat Blatter en Platini per direct uitgesloten zijn van alle activiteiten die met voetbal te maken hebben op nationaal en internationaal niveau. Naast Blatter en Platini is ook de secretaris-generaal van de FIFA, JťrŰme Valcke, geschorst. De periodLive: Wie wint de Nobelprijs voor de Literatuur?
Vandaag, 12:54 Volkskrant

De winnaar van de Nobelprijs voor de Literatuur wordt vanmiddag bekendgemaakt in Stockholm. Omstreeks 13.00 uur weten we wie de Franse schrijver Patrick Modiano opvolgt. Volg de uitreiking hier live. De Wit-Russische journalist en schrijfster Svetlana Aleksijevitj is veelgenoemd als favoriet voor de prijs. Ook Amerikaan Philip Roth, Japanner Haruki Murakami en Keniaan Ngugi Wa Thiong'o komen op veGrieks parlement spreekt vertrouwen uit in regering
Vandaag, 02:06 NOS nieuws

De nieuwe regering van de Griekse premier Tsipras kan aan de slag met de hervormingen die zijn afgesproken met de internationale schuldeisers. Het nieuwe Griekse parlement heeft afgelopen nacht zijn vertrouwen uitgesproken in de regering.

Alle 155 leden van de coalitiepartijen in het parlement stemden in een vertrouwensmotie voor de regering. Het parlement in Athene telt 300 zetels.

Vlak voor de stemming zei premier Tsipras dat hij zo snel mogelijk een eerste pakket aan maatregelen wil doorvoeren. Hij moet voor 15 oktober van de schuldeisers 48 hervormingen hebben doorgevoerd. In ruil daarvoor is Griekenland voor 86 miljard euro aan noodsteun toegezegd.

De Griekse premier zei verder tegen het parlement dat hij hoopt op schuldenverlichting. Hij wil daarover onderhandelen met de internationale schuldeisers.

OM wil dat Messi 22 maanden krijgt voor belastingfraude
Vandaag, 15:54 Volkskrant

Stervoetballer Lionel Messi moet toch voor de rechter verschijnen vanwege mogelijke belastingfraude. Dit heeft een Spaanse rechter besloten. Het besluit is verrassend omdat het Openbaar Ministerie eerder deze week oordeelde dat de Barcelona-speler geen strafbare feiten had begaan. Het OM vond dat alleen zijn vader schuldig was. Tegen Messi is nu alsnog 22 maanden cel geŽist. Het Hogere Hof van JusIMF en Wereldbank: migratiestromen blijven toenemen
Gisteren, 23:36 Volkskrant

De migratiestromen naar Europa en de VS zullen de komende decennia aanhouden en verder toenemen. Hierop wijzen het IMF en de Wereldbank in een gezamenlijk rapport †Volgens het IMF en de Wereldbank is de migratie van arme landen naar rijke landen een blijvend verschijnsel in de mondiale economie. De beide instellingen publiceerden woensdag in de Peruaanse hoofdstad Lima het zogenoemde Global MonitoWall Street: grondstoffen hoger, fastfood lager
Gisteren, 18:24 De Tijd

17:48 De beurzen in New York openden hoger, vooral dankzij de energie- en grondstoffenaandelen, maar zijn de winsten intussen kwijt. Aanhoudende problemen in China doen Yum! Brands kelderen.Antwerpse politie pakt opnieuw jongeman op voor dreigende tweets

In Antwerpen heeft de lokale politie opnieuw een jongeman opgepakt voor een schijnbaar dreigende tweet. De verdachte is inmiddels ook aangehouden door de onderzoeksrechter. Dat zegt Het Laatste Nieuws en wordt bevestigd door de Antwerpse afdeling van het parket van Antwerpen.

Antwerpse rechter Koen Lenaerts verkozen tot voorzitter Europees Hof van Justitie

Edegemnaar Koen Lenaerts (60) is de nieuwe voorzitter van het Europees Hof van Justitie. Zijn ambtsperiode gaat meteen in en loopt tot en met 6 oktober 2018. Dat deelt het Hof donderdag mee.

Deutsche Bank verwacht miljardenverlies
Gisteren, 23:02 De Tijd

22:44 Deutsche Bank, de grootste bankinstelling bij onze oosterburen, gaat in het derde kwartaal zware afboekingen doen, wat in een kwartaalverlies van 6,2 miljard dollar zal resulteren. Mogelijk wordt het ...Goffin ook in dubbelspel naar tweede ronde in Peking

David Goffin heeft zich woensdag geplaatst voor de tweede ronde van het dubbelspel op het ATP-tennistoernooi in de Chinese hoofdstad Peking (hard/2.700.510 dollar).

Poetin viert verjaardag met potje ijshockey
Gisteren, 19:00 NOS nieuws

Poetin vierde zijn 63e verjaardag vandaag op een sportieve manier. Hij speelde met Russische ijshockeylegendes, Russische politici en zakenmannen een ijshockeywedstrijd in Sotsji.

Ook de minister van defensie Sergej Sjojgoe speelde mee. Hij nam het samen met zijn team op tegen de jarige president.

Poetins team won de wedstrijd met 15-10 en de president mocht een beker in ontvangst nemen. Met zeven goals haalde Poetin zijn gemiddelde wel wat omlaag, tijdens de vorige wedstrijd in mei wist hij de puck nog acht keer in het doel te krijgen.

De wedstrijd vond plaats tijdens de Night Hockey League, een terugkerend evenement op initiatief van Poetin. In een korte toespraak riep hij zijn landgenoten op te gaan sporten. "Wie in beweging is en doorgaat om te winnen, die zal ook winnen", zei Poetin.

Gezonken vrachtschip lekt meer olie
Vandaag, 09:18 NOS nieuws

Het voor de Belgische kust gezonken vrachtschip Flinterstar lekt meer olie. Tot vannacht kwam er alleen olie uit het middengedeelte van het schip, nu lekt ook uit het voorste gedeelte veel olie.

Zowel langs de Belgische als de Nederlandse kust zijn maatregelen genomen. Als de olie in Nederland aanspoelt, zal dat op Walcheren zijn. Personeel van Rijkswaterstaat en opgetrommelde aannemers staan paraat op de stranden tussen Vlissingen en Westkapelle om olie die daar aanspoelt op te ruimen.

Voor de Belgische kust drijven olievlekken met een totale grootte van acht bij vijftien kilometer. Voor het natuurgebied het Zwin, op de grens van BelgiŽ en Zeeuws-Vlaanderen, is een dam aangelegd. De brandweer patrouilleert op de Belgische stranden om meteen in actie te kunnen komen als daar olie aanspoelt.

Het wrak rust op een zandbank, maar is er slechter aan toe dan de eigenaar had verwacht. "Ons schip is in een paar minuten veranderd in een wrak", zegt Bart Otto van rederij Flinter tegen deredactie.be. "We moeten wel ontzettend goed nadenken over hoe het schip geborgen kan worden."

Het 130 meter lange vrachtschip zonk dinsdag na een aanvaring met een gastanker. De Flinterstar had 73 ton zware olie en 125 ton lichte dieselolie aan boord. De bemanning werd gered. De gastanker is naar de haven van Zeebrugge gesleept.

Braziliaanse rekenkamer: Rousseff manipuleerde begroting
Gisteren, 17:30 NOS nieuws

De Braziliaanse rekenkamer heeft een gevoelige tik uitgedeeld aan president Dilma Rousseff. Het tribunaal van de rekenkamer oordeelde unaniem dat de regering de wet heeft overtreden met boekhoudkundige trucjes. Het congres moet zich nu buigen over het oordeel van de rekenkamer.

De regering manipuleerde in 2014 de cijfers om tekorten te verhullen, concludeert de rekenkamer. Tegenstanders van de president stellen dat de regering sjoemelde met de begroting om Dilma Rousseffs kansen op herverkiezing te vergroten. Rousseff werd vorig jaar nipt herkozen, maar haar tweede termijn staat in het teken van een politieke crisis.

Smeergeldaffaire Petrobras

Die crisis draait om een grote smeergeldaffaire rond staatsoliebedrijf Petrobras. Tientallen politici van verschillende partijen worden beschuldigd van corruptie. Veel Brazilianen geven vooral de Arbeiderspartij van Dilma Rousseff de schuld van de corruptie. De populariteit van Rousseff is gekelderd tot onder de tien procent.

Eerder dit jaar gingen honderdduizenden Brazilianen de straat op om het aftreden van Dilma Rousseff te eisen. De president weigert te vertrekken en daarom wil een deel van de oppositie dat ze wordt afgezet. Maar zolang er geen bewijzen zijn dat Dilma Rousseff betrokken was bij corruptie, is het juridisch erg moeilijk om een zogeheten impeachment-procedure te beginnen.

Afzettingsprocedure

Tegenstanders van de president willen deze veroordeling van de rekenkamer gebruiken om een afzettingsprocedure te beginnen in het congres. Zo'n impeachment is weliswaar een stapje dichterbij gekomen door de veroordeling van de rekenkamer, maar is nog verre van realiteit.

De regering heeft al laten weten dat ze in beroep gaat tegen het oordeel van de rekenkamer. Bovendien moet het congres zich nog uitspreken over de veroordeling van de rekenkamer. Dat kan nog maanden duren. Pas daarna kan een eventuele afzettingsprocedure in het congres in gang gezet worden.

Om zich beter te kunnen verweren tegen afzettingspogingen door het Congres heeft president Rousseff haar kabinet hervormd. Coalitiegenoot PMDB, sleutelpartij in de Braziliaanse politiek, kreeg meer macht. Rousseff verwacht in ruil daarvoor politieke steun in de strijd tegen impeachment.

Politieke impasse

De oppositie zit ook niet stil en heeft nůg een proces aangespannen, bij het Electoraal Tribunaal. Dat gaat onderzoeken of er illegaal verkregen geld is gebruikt bij de herverkiezingscampagne van Dilma Rousseff. Als dat inderdaad het geval is, hoopt de oppositie dat de verkiezingsuitslag ongeldig verklaard kan worden.

Terwijl regering en oppositie nu al maanden met elkaar in de clinch liggen, nemen de economische problemen van BraziliŽ alleen maar toe. De politieke impasse maakt het zo goed als onmogelijk om bijvoorbeeld bezuinigingsmaatregelen door het congres te loodsen.

Rusland ondersteunt grondoffensief Syrisch leger
Gisteren, 20:48 Volkskrant

Met Russische luchtsteun heeft het Syrische leger woensdag in de provincies Idlib en Hama een grondoffensief geopend tegen de opstandelingen in het gebied. Rusland vuurde vanuit de Kaspische Zee raketten af, volgens minister van Defensie Sergej Sjoigoe op doelen van Islamitische Staat (IS). Sjoigoe zei dat 26 raketten zijn gelanceerd vanaf vier marineschepen in de Kaspische Zee. Ze hebben een afstSABMiller wijst avances AB InBev weer af
Gisteren, 22:31 Volkskrant

Het overnamegevecht tussen bierbrouwers SABMiller en AB InBev is nog in volle gang. Woensdag verwierp SABMiller het vierde bod (92 miljard euro) in korte tijd. De nummer een op de mondiale biermarkt wil de nummer twee overnemen en heeft daar een van de hoogste bedragen voor een bedrijfsovername ooit voor over. Toch bleek de 68 miljard pond (92 miljard euro) van woensdag niet genoeg. De Zuid-AfrikaWeer onrustig in parlement Kosovo
Vandaag, 12:54 NOS nieuws

In het parlement in Kosovo is tijdens een debat gegooid met een traangasgranaat. Volgens verschillende media in het land werd de granaat gegooid door leden van de oppositie. Het is niet duidelijk of de bijeenkomst, die over verschillende wetten zou gaan, is hervat.

Voordat er met traangas werd gegooid verstoorde leden van het parlement het debat ook al door op fluitjes te blazen.

Eieren

Het is niet de eerste keer dat een debat in het Kosovaarse parlement verstoord wordt. In september werd de premier door woedende oppositieleden bekogeld met eieren.

De oppositie was toen boos over een akkoord dat moet leiden tot een betere integratie van de Servische minderheid in Kosovo. Het is niet duidelijk of het incident van vandaag daar ook mee te maken heeft.

Recordaantal basisscholen sluit deuren
Gisteren, 08:48 Volkskrant

124 basisscholen hebben vorig schooljaar de deuren definitief gesloten. Dat is het hoogste aantal sluitingen dat de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) ooit vaststelde, schrijft Trouw woensdag. Bijna 8200 kinderen moesten tussen september 2014 en juli 2015 overstappen naar een andere school. In Gelderland verdwenen de meeste scholen: negentien. Ook Noord-Holland werd flink geraakt met achttien gesloIn beeld: hoe vangt Europa vluchtelingen op?
Vandaag, 17:42 NOS nieuws

Het is aan de orde van de dag: grote groepen vluchtelingen bereiken dagelijks ons land. Honderden vrijwilligers staan klaar om deze enorme groepen op te vangen. Er wordt massaal kleding en voedsel ingezameld en er worden opvangcentra ingericht om mensen een fatsoenlijke slaapplek te bieden.

Maar de opvang van vluchtelingen brengt ook veel problemen met zich mee; tegenstanders laten van zich horen en de massale opvang zorgt voor slechte leefomstandigheden waardoor kampen moeten worden ontruimd. Opnieuw staan de asielzoekers op straat en zijn genoodzaakt om bijvoorbeeld in zwembaden te overnachten.

Deze problemen spelen niet alleen in Nederland. Ook andere Europese landen doen wat ze kunnen. Een overzicht in foto's.

'Eigen' afval levert nieuwe stofzuiger op
Gisteren, 20:48 NOS nieuws

Een stofzuiger grotendeels gemaakt van gerecyclede doppen van frisdrankflessen en andere, afgedankte stofzuigers. Sinds kort is die in Friesland te koop. Het Friese afvalverwerkingsbedrijf Omrin heeft het product bedacht en ontwikkeld in samenwerking met Philips.

Omrin maakt gebruik van het huishoudelijk afval van de Friese bevolking. De grondstof die het bedrijf daarvan maakt, gaat naar kunststofverwerkingsbedrijf AKG. Daar maken ze er kunststoffen van, die gebruikt worden voor de productie van de stofzuiger.

Cirkel rond

"We zorgen ervoor dat van het afval van Friese huishoudens nieuwe producten worden gemaakt", zegt een woordvoerder van Omrin. "De gerecyclede producten komen bij diezelfde huishoudens in de regio terug. Zo is de cirkel perfect rond."

Aan het ontwikkelen van onder meer een huishoudemmer, een koffiezetapparaat en een afvalcontainer uit gerecycled afval wordt bij Omrin nog gewerkt. Dat doet het bedrijf in samenwerking met start-up-bedrijven uit de regio.

Ook Philips is enthousiast over de stofzuiger. "Hij is niet speciaal bedoeld voor een milieubewuste doelgroep," zegt Eelco Smit van Philips. "Het product moet gewoon kwalitatief goed en gebruiksvriendelijk zijn."

Vierde plaats

In Nederland wordt 51 procent van het huishoudelijk afval gescheiden ingezameld. Daarmee staat het op de vierde plaats in Europa. Duitsland scoort met 65 procent het hoogst, daarna volgen Oostenrijk (62 procent) en BelgiŽ (57 procent). De Nederlandse doelstelling is om dit jaar een percentage van 60 tot 65 procent te halen.

Volgens berekeningen van Milieu Centraal is het theoretisch mogelijk om 81 procent van het huishoudelijk afval te recyclen.

Testfase Star Wars Battlefront vanaf nu vrij toegankelijk

De Zweedse ontwikkelaar DICE heeft vandaag de deuren wagenwijd opengezet voor wie aan de slag wil met de testversie van Star Wars Battlefront. Vanaf 16u is de bŤta gratis en vrij toegankelijk op PlayStation 4, Xbox One en pc.

Combell - hosting, webhosting domeinnaam Verfrist - media & communicatie Belstat - Gratis statistieken Teller voor uw site
© 2000-2015 - 2link.be