NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Hoogtepunten uit het nieuws

2News.be / Hoogtepunten

Burgemeester blaast positief na zwaar ongeval met dorpsgenoot

De Brakelse burgemeester Stefaan Devleeschouwer (53, Open VLD) heeft positief geblazen na een aanrijding waarbij een andere man levensgevaarlijk gewond raakte. Zijn rijbewijs is voor vijftien dagen ≠ingetrokken. Het slachtoffer was er zo erg aan toe dat hij gisteren nog niet ondervraagd kon worden.

ArsŤne Wenger vertrekt na 22 jaar bij Arsenal
Gisteren, 11:18 Volkskrant

ArsŤne Wenger vertrekt eind dit seizoen, na maar liefst 22 jaar, als trainer van Arsenal. Dat heeft de Londense topclub vanochtend bekendgemaakt. Het bericht komt na maanden, zelfs jaren, van speculaties over de positie van de 68-jarige Fransman die een contract had tot de zomer van 2019. De prestaties van de ploeg vallen al jaren tegen, maar Wenger was naar eigen zeggen verslaafd aan zijn baan enZweedse dj en producer Avicii overleden
Gisteren, 19:42 NOS nieuws

De Zweedse dj, producer en remixer Avicii is op 28-jarige leeftijd overleden. Dat melden meerdere media op basis van een verklaring van zijn manager.


De echte naam van Avicii was Tim Bergling. Hij werd vanmiddag dood gevonden in Muscat, de hoofdstad van Oman. Over de doodsoorzaak zijn geen mededelingen gedaan.


Avicii scoorde in 2013 in Nederland nummer-1-hits met Wake Me Up en Hey Brother.

'Dappere meisje' van Wall Street wordt verplaatst
Donderdag, 19:42 NOS nieuws

Het beeld van het dappere meisje dat onverschrokken voor de beroemde, boze Wall Street-stier in New York staat, wordt verplaatst. Voor het einde van dit jaar krijgt het een nieuwe locatie voor het New York Stock Exchange-gebouw, gelegen op zo'n vijf minuten lopen van de bronzen stier.


Het beeldje is populair onder toeristen en New Yorkers, maar omstreden onder kunstenaars. Volgens burgemeester Bill de Blasio en het bedrijf dat het kunstwerk plaatste, was het nooit de bedoeling dat het meisje permanent voor de stier zou staan.


Het beeld van 1 meter 30 hoog werd een jaar geleden pal voor de Charging Bull gezet, het bronzen gevaarte van 3200 kilo dat wordt gezien als symbool van het New Yorkse zakendistrict. Het meisje symboliseert de kracht van vrouwen en werd voor de stier gezet als signaal richting bedrijven om meer vrouwen in directies te plaatsen.


Omstreden toeristentrekpleister

Eigenlijk zou Fearless Girl na een week alweer worden weggehaald. Maar het beeld was meteen populair, werd een toeristentrekpleister en burgemeester Bill de Blasio zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat het langer mocht blijven staan. Tot afgrijzen van Arturo di Modica, maker van de Charging Bull, die het beeldje bestempelde als "reclamestunt" omdat het was ontworpen door een reclamebureau en betaald door een bedrijf.


Hij kreeg bijval van collega-kunstenaars. In oktober vorig jaar zette kunstenaar Alex Gardega het beeld van een plassende hond, Pissing Pug, naast het linkerbeen van het meisje. "De hond die het territorium van het meisje infiltreert is vergelijkbaar met wat het meisje doet bij de stier", aldus Gardega tegenover The Washington Post.


Ongevraagde stier

Met de verplaatsing krijgen hij en Di Modica eindelijk zijn zin. Daar hoort wel de kanttekening bij dat de stier van Di Modica ook geen rimpelloze historie kent. Hij zette in 1989 het gevaarte ongevraagd neer op Wall Street. De politie haalde het beeld meteen weg, maar boze New Yorkers zorgen ervoor dat het weer werd teruggeplaatst.

Lance Armstrong schikt voor 5 miljoen met Amerikaanse overheid in dopingzaak
Donderdag, 23:18 Volkskrant

Voormalig wielrenner Lance Armstrong heeft donderdag een schikking van vijf miljoen dollar (ruim 4 miljoen euro) getroffen met de Amerikaanse overheid. Dat meldt†The New York Times. Met de schikking voorkomt Armstrong dat hij zijn hele vermogen kwijtraakt, een zorg die hem al jaren achtervolgt. Volgens zijn advocaat Elliot Peters is Armstrong 'verheugd dat hij dit nu achter zich laat'. Na jaren vaDemocratische partij klaagt Trump-campagne en Rusland aan wegens samenzwering
Gisteren, 18:30 Volkskrant

De Amerikaanse Democratische partij heeft een aanklacht ingediend tegen Rusland, het campagneteam van president Trump en Wikileaks vanwege een vermeende samenzwering om de presidentsverkiezingen van 2016 te beÔnvloeden. De aanklacht is ingediend in New York. In de aanklacht worden hoge functionarissen binnen de Trumpcampagne ervan beschuldigd samengewerkt te hebben met de Russische overheid en deGiuliani mengt zich in onderzoek Mueller als nieuw lid van juridisch team Trump
Gisteren, 02:54 Volkskrant

De voormalige burgemeester van New York, Rudy Giuliani, sluit zich aan bij het advocatenteam van Donald Trump. Dat houdt zich namens de president bezig met het onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller, die onderzoek doet naar mogelijke Russische inmenging in de verkiezingscampagne. Een advocaat van Trump, Jay Sekulow, maakte bekend dat de Republikein Giuliani en twee andere juristen het teaGhelamco huurt proffen in om Eurostadion te redden
Gisteren, 01:06 De Tijd

01:03 Een legertje professoren onder leiding van mobiliteitsexpert Dirk Lauwers is in opdracht van de projectontwikkelaar Ghelamco bezig met een draagvlakstudie voor het Eurostadion op parking C van de Heiz...Nog nooit zo veel meldingen over crimineel geld in BelgiŽ
Gisteren, 01:42 De Tijd

01:05 De antiwitwascel kreeg vorig jaar meer dan 31.000 meldingen over verdacht geld. Dat is een absoluut record. Met meer geldsporen naar oplichters, terroristen, drugbarons en fraudeurs.Crevits stuurt kwetsbare jongeren toch terug naar buitengewoon onderwijs
Gisteren, 13:42 De Tijd

13:38 Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) stuurt het M-decreet bij. Een aantal jongeren met zware gedragsproblemen, of een lichte mentale beperking zullen daardoor sneller in het buitengewoon onderw...David Goffin maakt het zichzelf nog even lastig maar heeft ticket voor kwartfinales beet

David Goffin (ATP 10) heeft zich donderdag geplaatst voor de kwartfinales van het Masters 1.000 toernooi in Monte Carlo (4.872.105 euro).

Regering verdubbelt windmolens in Noordzee
Gisteren, 08:18 De Tijd

07:52 Het windmolenpark moet op termijn de helft van de Belgische gezinnen van stroom voorzien. Idealiter zonder subsidies.Zuid-Afrikaanse president verlaat Britse top vanwege protesten
Gisteren, 03:30 NOS nieuws

De Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa heeft zijn bezoek aan de Britse top voor Gemenebestlanden in Londen afgebroken. Hij reist terug vanwege de aanhoudende gewelddadige protesten in eigen land.


In het noorden van Zuid-Afrika is het sinds woensdag onrustig. Demonstranten eisen er banen, huisvesting en maatregelen tegen corruptie. De afgelopen dagen zijn in het gebied winkels geplunderd, auto's in brand gestoken en wegen geblokkeerd. Ook kwam het tot confrontaties tussen relschoppers en agenten.


Ramaphosa heeft de demonstranten tot kalmte gemaand en de politie verzocht streng op te treden. Hij komt vandaag met lokale leiders en partijgenoten samen om de situatie te bespreken.


Slechte economische situatie

Nadat Ramaphosa het presidentschap in februari had overgenomen van Jacob Zuma zei hij dat zijn regering de corruptie in Zuid-Afrika wil aanpakken en economische groei wil bewerkstelligen. De president hoopte op de top in Londen investeerders te enthousiasmeren voor Zuid-Afrika.


Het land kan een financiŽle impuls goed gebruiken. De Zuid-Afrikaanse economie staat er slecht voor. Er is een gebrek aan banen, huizen, goede infrastructuur en medische voorzieningen.

Een grote, vriendelijke reus in de Movies & Series Pass
Donderdag, 15:12 Skynet

Roald Dahl-fans weten het, reuzen kunnen ook gewoon lief en aardig zijn. Wie zin heeft om samen met de kinderen een film te bekijken, heeft een topper aan Steven Spielbergs 'The BFG'. Beschikbaar in de Movies & Series Pass van Proximus TV!Persgroep worstelt met papiertekort. Noodmaatregel: nieuw uiterlijk voor Sir Edmund
Gisteren, 18:30 Volkskrant

De Persgroep, uitgever van grote Nederlandse en Belgische kranten, kampt met een acuut papiertekort. Toen het bedrijf begin dit jaar merkte dat het internationale aanbod niet toereikend was, zijn noodmaatregelen genomen om de gevolgen voor lezers en redacties te beperken. Volgens de directie kosten deze maatregelen 'meerdere tonnen'. Zichtbaar gevolg van het tekort is dat de†Volkskrant-bijlage SirTerreurgroep ETA maakt excuses voor het aangerichte leed
Gisteren, 08:54 NOS nieuws

De Baskische afscheidingsbeweging ETA heeft spijt betuigd voor het zware leed dat ze de afgelopen decennia met terreuraanslagen heeft aangericht. In een verklaring in twee Baskische kranten verontschuldigt de ETA zich met name bij de slachtoffers die geen directe rol hebben gespeeld in het conflict.


De ETA werd opgericht in de jaren 50 en wilde door terroristische moordaanslagen, martelingen en ontvoeringen een onafhankelijk Baskenland afdwingen in het noorden van Spanje en het zuidwesten van Frankrijk. Zeker 800 mensen kwamen om het leven: politici, militairen en burgers.


Direct verantwoordelijk

De separatisten verklaren zich "direct verantwoordelijk" en schrijven verder dat dit alles nooit had mogen gebeuren en ook niet zo lang had mogen duren.


In de verklaring staat niet welke consequenties de ETA verbindt aan de spijtbetuiging. In 2011 heeft de beweging een eenzijdige wapenstilstand afgekondigd en naar eigen zeggen alle wapens ingeleverd. Begin volgende maand heft de beweging zich definitief op.


In gevangenissen in Spanje zitten nog ETA-terroristen. De separatisten hopen dat de opheffing van de ETA en de excuses ertoe leiden dat de gevangenen naar cellen in Spaans Baskenland worden overgeplaatst.

Verwarring over alcoholonderzoek, maar minder drinken is toch echt beter
Donderdag, 17:18 NOS nieuws

De ene keer blijkt uit onderzoek dat een glaasje wijn per dag gezond is, de andere keer kan je juist weer beter helemaal niet drinken. Een paar keer per jaar verschijnt er wel een onderzoek naar de gevolgen van alcoholgebruik en daaruit komen niet altijd dezelfde conclusies. Dat veroorzaakt verwarring, bleek ook eind vorige week.


Veel internationale en Nederlandse media, waaronder de NOS, brachten toen een bericht naar aanleiding van een groot wetenschappelijk onderzoek. Daaruit bleek dat het risico op overlijden hoger wordt vanaf de inname van 100 gram alcohol per week (zo'n tien glazen).


Wat ook bleek uit het onderzoek (een analyse van gegevens van ruim 600.000 alcoholgebruikers uit negentien landen) is dat het risico op een aantal aandoeningen al stijgt vanaf de eerste slok alcohol die wordt geconsumeerd.


Lees hieronder enkele Facebook-reacties op het onderzoek:


De conclusies leidden ertoe dat veel media iets in deze trant kopten: 'Een glas alcohol per dag is eigenlijk al te veel.' Maar sommige gingen nog verder en concludeerden ten onrechte dat je van elk slokje alcohol korter leeft. Een aantal media kwamen daar later weer van terug en daarmee was de verwarring compleet.


Voedingswetenschapper Trudy Voortman van het Erasmus MC werkte mee aan het onderzoek en legt het nog een keer uit. "Er is een verschil tussen de gevolgen voor de gezondheid en de kans op sterfte. De kans op bepaalde aandoeningen neemt toe vanaf de eerste slok, voor de kans op sterfte zien we dat pas vanaf 100 gram."


Voortman vindt de verwarring die is ontstaan spijtig, maar dat doet niets af aan het resultaat. "Het is een heel uitgebreid en degelijk onderzoek. We wisten al dat alcoholgebruik samenhangt met kans op leveraandoeningen en verschillende soorten kanker, zoals borstkanker en darmkanker. Nu weten we dat dat ook geldt voor beroertes en hartfalen."


"Hiermee is dus nog maar een keer duidelijk geworden: hoe minder, hoe beter." Volgens de onderzoeker weet de wetenschap dit al lang. "In sommige bladen staat misschien elke keer wat anders, maar de Gezondheidsraad adviseert al jaren om te matigen of helemaal niet te drinken."


Ze heeft wel een idee waarom deze boodschap misschien niet aankomt bij mensen: "Dat alcohol ongezond is, is geen populaire boodschap. Misschien zijn mensen geneigd om het daarom naast zich neer te leggen."


Overigens vindt de voedingswetenschapper dat mensen best mogen drinken, als ze maar niet denken dat ze het voor hun gezondheid doen. "Ik drink zelf ook weleens een wijntje of een biertje, net als dat ik weleens een stuk taart eet. Maar dat doe ik allemaal niet omdat het goed voor mijn gezondheid is."

Econocom maakt omzetbelofte waar
Donderdag, 20:18 De Tijd

19:47 De IT-ingenieursgroep zette in het eerste kwartaal een omzetgroei van 3,2 procent zonder de impact van overnames neer. Alles samengeteld was er zelfs 11,8 procent groei.Aanval op politie in Borgerhout: vijf verdachten naar rechter

Vijf jongemannen zijn gisteren naar de rechtbank verwezen. Ze worden vervolgd voor de aanval op de politie tijdens een interventie op de Turnhout-sebaan in september 2017.

Colruyt Group lanceert tweedehandsformule NewStory
Donderdag, 19:42 De Tijd

19:10 De groep rond de supermarktketen Colruyt speelt met Newstory in op de bloeiende handel in tweedehandsspullen voor kinderen.

Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be