NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Hoogtepunten uit het nieuws

2News.be / Hoogtepunten

Explosie metrostation New York tijdens ochtendspits, verdachte opgepakt
Maandag, 14:49 NOS nieuws

In New York heeft zich in het centrum van Manhattan een explosie voorgedaan in het metrostation Port Authority onder 42nd Street. Daarboven is ook het centrale busstation van New York. Dat wordt ontruimd, evenals drie metrolijnen.


Op de locatie zijn twee van de drukste metrostations van de stad, Port Authority en Times Square, met elkaar verbonden door een tunnel. In die tunnel was de explosie. Tijdens de spits zijn in dit deel van New York miljoenen mensen onderweg.


De explosie komt midden in de ochtendspits. Volgens persbureau Reuters gaat het om een pijpbom, een explosief dat makkelijk te maken is. Er zijn twee verdachten opgepakt., meldt The New York Times. Over hun identiteit of motief is nog niets bekend.


Amerikaanse media melden dat er enkele mensen gewond zijn geraakt. Op sociale media circuleren beelden waarop is te zien dat een man de explosieven op zijn lichaam lijkt te dragen.

Facebook wil meer lokaal belasting betalen, ook in Nederland
Gisteren, 19:48 NOS nieuws

Facebook gaat meer belasting betalen in Nederland en in veel andere landen. Dat is het gevolg van een nieuwe omgang met de belastingen door Facebook. Hoeveel meer de Nederlandse belastingdienst tegemoet kan zien, is niet duidelijk.


Het bedrijf wil de opbrengsten van klanten die het vanuit Nederland bedient ook in Nederland gaan opgeven. Ook in alle andere landen waar Facebook een verkoopkantoor heeft, gaat het belasting betalen. Nu verloopt die omzet via het hoofdkantoor in Dublin en wordt alleen in Ierland belasting betaald.


Financieel topman Dave Wehner van Facebook maakte dit bekend via een blog van het bedrijf. Hij noemt het een groot project. Halverwege 2019 moet de wijziging in alle landen zijn doorgevoerd. Facebook zegt dat het op deze manier transparanter wil zijn voor de lokale autoriteiten waar Facebook kantoren heeft.


Onder vuur

Grote techbedrijven als Facebook Apple, Amazon en Google liggen onder vuur vanwege financiŽle structuren waarmee ze belastingen ontwijken. Ierland heeft van de Europese Commissie bijvoorbeeld de opdracht gekregen om ruim 13 miljard euro aan achterstallige belastingen te innen bij Apple.


Wat het effect van de maatregel van Facebook precies zal zijn, is nu nog onduidelijk. Via financiŽle persbureaus zeggen experts dat het voor Facebook onder de streep mogelijk niet zoveel zal uitmaken.

Achttien jaar cel geŽist tegen verdachte moord Koen Everink
Maandag, 18:38 NOS nieuws

Het Openbaar Ministerie eist 18 jaar celstraf voor Mark de J., die verdacht wordt van de moord op de Bilthovense zakenman Koen Everink. Justitie beschuldigt De J. van moord omdat hij van tevoren op internet had gezocht naar manieren om iemand te doden en omdat hij een mes had meegenomen naar Everink.


het OM vindt dat er een overmacht aan bewijs is voor de schuld van de oud-tenniscoach De J. Die stond in het krijt bij Everink voor een bedrag van tienduizenden euro's, en dat bedrag moest hij uiterlijk hebben terugbetaald op 4 maart 2016, de dag waarop Everink door werd gevonden. De J. zou het geld nodig hebben gehad voor zijn gokverslaving.


Leugenaar

Volgens de officier van Justitie liegt De J. dat het gedrukt staat, zowel vůůr de dood van Everink - bijvoorbeeld over zijn gokschulden - als erna.


De J. heeft steeds gezegd dat Everink is gedood door onbekenden die hem "te grazen" wilden nemen. Daartoe zou De J. die op de avond van de moord bij Everink op bezoek was, na zijn vertrek door vier mannen zijn overmeesterd en ontvoerd.


Justitie wijst erop dat er bloedsporen van Everink zijn gevonden in de auto van De J. Ook bleek de verdachte naderhand een peperduur horloge van het slachtoffer in zijn bezit te hebben.


3D-animatie

Voorafgaand aan het requisitoir van de officier van Justitie werd in de rechtszaal op initiatief van de verdediging nog een 3D-animatie vertoond, die duidelijk moest maken dat de moord door meerdere personen moet zijn gepleegd. De ouders van Everink besloten gedurende die vertoning de rechtszaal te verlaten.


Het OM kwalificeerde de voorstelling van zaken in de animatie als ongefundeerd en vooringenomen.


De eis komt een half jaar later dan gepland, omdat De J.'s advocaat plotseling de verdediging neerlegde en een nieuwe advocaat zich moest inlezen in de zaak. De uitspraak volgt over anderhalve maand.

Ex-topman Optima Piqueur en twee kinderen zijn aangehouden

Jeroen Piqueur, de ex-topman van Optima Bank, is aangehouden door de onderzoeksrechter in Gent. Dat bevestigt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. Ook zijn kinderen Ruben en Rebecca Piqueur zijn onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

'Nederlanders gaan last krijgen van Duitse staking Ryanair'
Maandag, 18:38 NOS nieuws

Duitse piloten van Ryanair gaan deze maand staken, heeft de Duitse pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC) bekendgemaakt. Ook Nederlandse reizigers zullen hierdoor worden getroffen.


De Duitse piloten van de Ierse luchtvaartmaatschappij zullen tegelijkertijd het werk neerleggen met hun collega's in Ierland en Portugal. Ze willen betere arbeidsvoorwaarden die gelden voor iedereen, in plaats van de individuele afspraken die ze nu hebben. De piloten zullen de staking kort van tevoren aankondigen. Op 15 december gaan Italiaanse Ryanair-piloten staken.


Weeze

"Voor Nederlandse reizigers zal de staking zeker gevolgen gaan hebben", zegt Joost van Doesburg van de Nederlandse pilotenvakbond VNV. Veel Nederlanders vliegen vanaf de belangrijke Duitse Ryanair-basis Weeze, vlak over de grens. 60 procent van de reizigers daar komt uit Nederland.


Ook Schiphol en Eindhoven krijgen last van de staking. Op Schiphol gaat het om vluchten van en naar Ierland. Op Eindhoven zullen vluchten van en naar Portugal en ItaliŽ kunnen uitvallen. Daarnaast kan het ook zo zijn dat vluchten naar niet-stakende landen geannuleerd worden, omdat de vliegtuigen vaak doorvliegen naar een derde land.


Nederlandse piloten die hun basis hebben in Eindhoven, gaan niet staken. "Dit is een relatief kleine basis. Maar voor de toekomst sluiten we niet uit dat zij ook mee gaan staken", aldus Van Doesburg.

Gerecht pakt entourage Jeroen Piqueur op

Het Gentse gerecht pakt sinds enkele weken stelselmatig ex-toplui van Optima op voor verhoor. Maandag was het de beurt aan de kinderen van Jeroen Piqueur, bericht De Standaard dinsdag. Jeroen Piqueur leek maandagavond nog buiten schot, maar volgens de krant verwachten waarnemers dat hij snel zal volgen.

ABVV plant nationale staking in februari

De socialistische vakbond ABVV maakt zich op om in de eerste week van februari een nationale staking te houden tegen het regeringsbeleid. Dat meldt De Standaard en wordt bevestigd door de vakbond.

Oostende wint levensbelangrijke match in Champions League na ware thriller

In de Champions League hijst BC Oostende zich na een tweede opeenvolgende tweepuntenzege naar een gedeelde tweede plaats in groep D. BCO stuurde Bonn met 86-84 huiswaarts.

Stad Antwerpen en AWV: ?Kans op gevaarlijk gladde wegen tijdens avondspits?

De ochtendspits verliep dinsdag relatief rustig, maar de avondspits kan voor grotere problemen zorgen. Stad Antwerpen en het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwen voor gevaarlijk gladde wegen.

Een dode, achttien gewonden bij explosie gasstation Oostenrijk
Gisteren, 11:24 NOS nieuws

Bij een explosie in een aardgasinstallatie in Oostenrijk is een man om het leven gekomen en zijn achttien mensen gewond geraakt. Volgens het Rode Kruis is een van de gewonden er zeer slecht aan toe.


Het is nog niet duidelijk wat de explosie heeft veroorzaakt. Het station in Baumgarten an der March, ten oosten van Wenen bij de grens met Slowakije, is een overdrachtspunt voor aardgas. Van daaruit wordt het gas gedistribueerd naar de rest van Europa. Bij de installatie werken ongeveer vijftig mensen.


Op foto's die via sociale media worden verspreid zijn hoge vlammen te zien bij het complex. De politie heeft de omgeving afgesloten en hulpdiensten zijn ter plaatse.

Zuid-Korea beticht Noord-Korea van diefstal bitcoins
Gisteren, 12:36 NOS nieuws

Noord-Korea maakt zich schuldig aan het stelen van bitcoins. Dat zegt een Zuid-Koreaanse internet- en veiligheidsorganisatie, die onderdeel is van het ministerie van Wetenschap.


Volgens de organisatie steelt Noord-Korea de virtuele munteenheid door handelsplatformen voor bitcoins te hacken en vervolgens losgeld te eisen in de vorm van bitcoins. Hoe groot de buit is, is niet duidelijk, maar dat het land bitcoins heeft gestolen staat volgens de organisatie vast.


Zeker vier platformen zijn in juli en augustus aangevallen. Mogelijk heeft Noord-Korea ook andere virtuele munteenheden gestolen. Het land staat bekend om zijn cyberaanvallen en viel onder meer al banken en een filmstudio aan.


Oormerk

Het is onduidelijk wat de dieven met de virtuele munt kunnen. Bitcoins zijn geoormerkt en als een bitcoin wordt ontvreemd, blijft dat aan de gestolen munt kleven. Er zijn wel bedrijven die bitcoins door de 'virtuele wasmachine' halen, maar die willen vaak geen zaken doen met hackers.


Vorige week donderdag werd bekend dat het bitcoin-handelsplatform NiceHash was gehackt. Daarbij zou voor 50 miljoen euro aan bitcoins zijn gestolen.


De bitcoin is de afgelopen maanden flink gestegen in waarde. De koers van de virtuele munt bereikte vorige week voor het eerst de 15.000 dollar. Begin dit jaar kostte een bitcoin nog zo'n 1000 dollar.

Ook chaos op Schiphol: veldbedden voor gestrande reizigers
Maandag, 21:06 NOS nieuws

Op luchthaven Schiphol worden veldbedden neergezet voor gestrande reizigers. Hun vluchten zijn vanwege het winterweer geschrapt en er wordt rekening mee gehouden dat lang niet iedereen een hotel kan vinden. Ze kunnen slapen in de nieuwe vertrekhal 1A.


In totaal zijn vandaag meer dan 600 vluchten geannuleerd. De hele dag stonden er urenlange rijen voor de balies van de luchtvaartmaatschappijen.


Aan het begin van de avond deelde de KLM brieven uit met de mededeling dat de luchtvaartmaatschappij niet meer helpt bij het zoeken naar een hotel. De reden is dat hotels dat maar in beperkte mate toestaan, zegt de KLM. Wel zal de KLM de kosten vergoeden als reizigers zelf een kamer vinden.


Ook op andere luchthavens zijn er vandaag grote problemen. De luchthaven in Eindhoven was vanmiddag enige uren dicht en ook Rotterdam The Hague Airport is gesloten. Dat duurt nog tot zeker 23.00 uur.

Een op de acht sporters ervaart seksuele intimidatie
Gisteren, 10:07 NOS nieuws

Seksueel misbruik in de sport komt vaak voor, en het is dringend noodzakelijk dat sportclubs snel veel meer gaan doen aan de vele incidenten en het voorkomen daarvan.


Twaalf procent van de sporters heeft als kind ten minste een ervaring met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Vier procent geeft aan te maken te hebben gehad met aanranding en verkrachting.


Dat concludeert een onderzoekscommissie onder leiding van Klaas de Vries, die sinds mei namens de sportkoepel NOC* NSF onderzoek deed naar de aard en omvang van seksueel misbruik in de sport.


De commissie kreeg zelf 103 meldingen binnen. Ook voerden de commissieleden 30 gesprekken met slachtoffers. Daarnaast heeft een aantal deskundigen deelonderzoek gedaan.


Het Vertrouwenspunt Sport, dat is ingesteld door NOC* NSF, moet volgens de commissie op de schop. Het is onduidelijk wat er met vermoedens van misbruik gebeurt. Ook moet er een wettelijke plicht komen voor de sportwereld om vermoedens van seksueel misbruik te melden.


Medesporters worden in ruim veertig procent van de gevallen als pleger genoemd. De leeftijd waarop de eerste ervaring met seksuele intimidatie en misbruik plaatshad, ligt bij driekwart van de gevallen onder de zestien jaar.

Belgen met tien in Kopenhagen, Fanny Lecluyse verdedigt titel op EK zwemmen kortebaan

Tien zwemmers verdedigen vanaf woensdag de Belgische kleuren op de Europese kampioenschappen kortebaan in Kopenhagen. De voorbije jaren deden de Belgen het telkens vrij goed in het 25 meter-bad. Sinds 2010 werd er telkens minstens ťťn medaille veroverd. In de Deense hoofdstad heeft de Belgische delegatie met Fanny Lecluyse zelfs een titelverdedigster in de rangen.

Weer een walvis aangetroffen in Zeeland
Gisteren, 21:00 NOS nieuws

In Zeeland is weer een dode walvis gevonden. Vanmiddag werd het dier ontdekt bij Neeltje Jans door Zeezoogdierenhulp Kop van Goeree. Het karkas drijft daar in het water. Rijkswaterstaat heeft het vastgelegd aan de kade.


Het is de tweede dode walvis in Zeeland deze maand. Op 1 december spoelde een potvis aan op het strand bij Domburg. Dat was een mannetje van 13,5 meter. Omdat die nog in goede staat was, trok het dode dier veel bekijks.


Deze walvis is in vergevorderde staat van ontbinding. Jaap van der Hiele van Stichting Reddingsteam Zeedieren denkt dat het een jonge vinvis is. Hij schat dat het dier zo'n 13 meter lang is en ongeveer 10 ton weegt.


Destructie

Morgen wordt het dode dier uit het water gehaald. Volgens Van der Hiele gaat het direct naar een destructiebedrijf.


Het is de tweede vinvis die aanspoelt dit jaar. In augustus spoelde op Texel een dood vrouwtje aan, dat al een tijdje dood was.

Woordvoerster Trump: ?Media verspreiden bewust fake news?

De Amerikaanse media verspreiden bewuste ?fake news?. Zij doen dat om het Amerikaanse volk al even opzettelijk op het verkeerde spoor te zetten. Dat heeft de woordvoerster van president Donald Trump, Sarah Sanders Huckabee, maandag gezegd op de dagelijkse briefing van het Witte Huis. Op die briefing vielen ongewoon harde woorden.

Strooiwagen van gemeente belandt in gracht

Een geladen strooiwagen van de gemeente Putte belandde maandagvoormiddag rond 10u in een gracht in de Grensstraat, op de grens van Keerbergen en Grasheide (Putte). De bestuurder moest uitwijken voor een andere vrachtwagen. Er vielen geen gewonden.Nachoem Wijnberg krijgt P.C. Hooft-prijs 2018 voor poŽzie
Gisteren, 10:50 NOS nieuws

De P.C. Hooftprijs 2018 voor poŽzie gaat naar de schrijver en dichter Nachoem Wijnberg. Dat heeft het bestuur van de Stichting P.C. Hooft-prijs voor Letterkunde bekendgemaakt.


Volgens de jury is het lezen van Wijnberg "een scherpzinnige manier van denken betreden met een taal die loepzuiver is en gevaarlijk: overal kan een val zijn uitgezet, waardoor wat net gelezen is opeens in een ander daglicht komt te staan".


Jan Campertprijs

Wijnberg (56) krijgt de prijs op 24 mei 2018 uitgereikt in het Literatuurmuseum in Den Haag. Aan de prijs is een geldbedrag van 60.000 euro verbonden. Zijn werk werd eerder onderscheiden met de Jan Campertprijs (2004), de Ida Gerhardt PoŽzieprijs (2008) en de VSB PoŽzieprijs (2009).


De P.C. Hooft-prijs is een oeuvreprijs die jaarlijks afwisselend wordt toegekend aan Nederlandse schrijvers van proza, essays en poŽzie. Vorig jaar ging de onderscheiding naar essayist Bas Heijne.

KV Kortrijk slaat bekerdroom van AA Gent aan diggelen en stoot verdiend door in Croky Cup

KV Kortrijk heeft zich als eerste ploeg voor de halve finales van de Croky Cup geplaatst. De West-Vlamingen versloegen AA Gent met duidelijke 4-1 cijfers, aan de rust stond het al 3-1 voor de Kerels. Doelman Thomas Kaminski speelde een sterke wedstrijd bij Kortrijk en zorgde er zo mee voor dat Gent er nooit een wedstrijd van kon maken.

Europese Commissie verlengt vergunning glyfosaat met 5 jaar

De Europese Commissie heeft dinsdag de vergunning van glyfosaat zoals afgesproken met vijf jaar verlengd. Dat bevestigt ze in een zestien pagina?s tellend antwoord aan meer dan ťťn miljoen Europese burgers die het omstreden bestrijdingsmiddel liever verboden willen zien.Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be