2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen


Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Hoogtepunten uit het nieuws

2News.be / Hoogtepunten

Zuid-Korea doet 'Noord-Koreapartij' in de ban
Donderdag, 14:37 Volkskrant

Zuid-Korea heeft de Verenigde Progressieve Partij in de ban gedaan. Het constitutioneel hof bepaalde vandaag dat de partij moet worden ontbonden, omdat ze ervan wordt verdacht Noord-Korea te steunen. Het is voor het eerst dat het hof, opgericht in 1988, een politieke partij verbiedt, meldt de BBC.Tien redenen om thuis te blijven voor het WK-darts
Donderdag, 16:19 Volkskrant

Vanavond begint in Londen voor de 22ste keer het PDC-wereldkampioenschap darts. Tien redenen waarom u thuis moet blijven voor dit spektakel.Club Brugge bekert al op dinsdag en komt op tv

In overleg met de rechtenhouders werd de kalender van de terugwedstrijden in de kwartfinales van de Cofidis Cup aangepast. Het duel tussen Club Brugge en KV Mechelen werd een dag naar voren geschoven.

Man doodgeschoten in auto in Utrecht
Gisteren, 21:06 NOS nieuws

In de Utrechtse wijk Hoograven is vanavond een man in zijn auto doodgeschoten. Getuigen zagen direct na de schietpartij een grijze Volkswagen Golf wegrijden.

De politie kreeg een melding van iemand die de schietpartij zag gebeuren. Het gebied waar de auto met het slachtoffer erin staat, is afgezet voor sporenonderzoek.

Poetin nodigt Kim-Jong-un uit voor bezoek
Gisteren, 16:48 Volkskrant

De Russische president Vladimir Poetin heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un uitgenodigd om volgend jaar te herdenken dat de voormalige Sovjet-Unie zeventig jaar geleden de nazi's versloeg tijdens de Tweede Wereldoorlog.Maandelijks voor 200 miljoen euro minder voedsel naar Rusland
Donderdag, 17:36 NOS nieuws

Maandelijks exporteert de Europese voedselindustrie grofweg voor 200 miljoen euro minder naar Rusland door de boycot die Poetin tegen de lidstaten instelde. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat, het bureau voor statistiek van de Europese Commissie.

De totale waarde van de voedingsmiddelen die Europa naar Rusland uitvoerde, was in juli van dit jaar nog zo'n 760 miljoen euro. Diezelfde maand kwam Rusland met sancties tegen de EU, waardoor een deel van het voedsel uit EU-lidstaten het land niet meer in kon.

Daardoor daalde de export in de twee opvolgende maanden sterk, tot iets meer dan een half miljard euro.

De groentesector is het hardst geraakt door het Russische importverbod. In de twee maanden na de sancties is de uitvoer in euro's veertig keer zo klein geworden. In september had de groente-export nog maar een waarde van minder dan 1 miljoen euro. Dat verschil is niet te verklaren door seizoensinvloeden.

Ook de verkoop van zuivel aan de Russen is ingestort. In juli was die nog goed voor 127 miljoen euro, twee maanden later was daar nog maar 17 miljoen van over.

Nieuwe sancties

Vandaag zijn ook nieuwe sancties door de Europese Raad afgekondigd tegen de Krim, het schiereiland in Oekraïne dat eerder dit jaar door Rusland werd geannexeerd. Europese bedrijven mogen er niet meer investeren en geen lokale bedrijven kopen. Die maatregelen gaan zaterdag al in. Later vandaag begint in Brussel de eerste eurotop onder leiding van de nieuwe voorzitter van de Europese Raad, Donald Tusk. Daar zal onder andere de relatie met Rusland centraal staan. Ook evalueren de regeringsleiders eerdere sancties tegen de Krim.

Acht doodgestoken kinderen in huis Australië
Gisteren, 05:36 NOS nieuws

In de Australische stad Cairns zijn in een huis acht dode kinderen gevonden. Volgens de Australische politie zijn ze doodgestoken.

Onduidelijk is wat er precies is gebeurd. De politie ging naar het huis na een melding en vond de lichamen. In het huis was ook een gewonde vrouw van 34. Zij had steekwonden.

De slachtoffers zijn tussen de 1,5 en 15 jaar. De politie heeft de directe omgeving van het huis afgezet voor onderzoek. De gewonde vrouw wordt ondervraagd.

Nieuw programma rond Tour de France, mét Mart Smeets
Gisteren, 00:32 Volkskrant

Komende zomer komt de NOS met een nieuw programma rond de Tour de France. Dat programma, in de vooravond, gaat na twaalf jaar De Avondetappe vervangen. Geen Mart Smeets in de hoofdrol, maar hij is weldegelijk te zien.Jeptoo ook positief bij contra-expertise
Gisteren, 21:24 Volkskrant

Marathonloopster Rita Jeptoo is ook bij de contra-expertise positief bevonden. Dat heeft de Keniaanse atletiekbond vandaag bekendgemaakt. In de B-staal zijn eveneens sporen gevonden van toegediend epo.Negentig jobs op de tocht bij Connect Group

Connect Group uit Poperinge wil 90 banen schrappen. Dat kondigde het bedrijf donderdag aan op een bijzondere ondernemingsraad.

FIFA stemt over publicatie Garcia-rapport
Donderdag, 17:36 Volkskrant

Leden van het uitvoerend comité van de FIFA gaan met een stemming besluiten over openbaarmaking van het rapport van Michael Garcia over mogelijke corruptie bij de toewijzing van de WK's van 2018 (Rusland) en 2022 (Qatar). De leden komen vandaag en morgen bijeen in een zwaar beveiligd hotel in Marrakech.Hof van Cassatie beperkt zondagsopeningen
Donderdag, 16:43 De Tijd

16:28 Voor winkels in toeristische centra is het onmogelijk het personeel het hele jaar door te laten werken op zondag. Dat staat vast nu het Hof van Cassatie, het hoogste rechtscollege in ons land, een ein...Coene: ?Vermogensbelasting beter dan vermogenswinstbelasting?

Wanneer de regering-Michel zou besluiten om een belasting op kapitaal in te voeren, kan dat beter via een vermogensbelasting dan via een vermogenswinstbelasting. Dat heeft gouverneur Luc Coene van de Nationale Bank gezegd in het VRT-programma ?De vrije markt?.

Dirk Sterckx wordt VRT-bestuurder

Voormalig VRT-journalist Dirk Sterckx wordt voorgedragen als nieuw lid van de raad van bestuur van de VRT. Andere opvallende nieuwkomers in de raad zijn Freya Piryns en Sihame El Kaouakibi, de bezielster van het Let?s go urban-project. Noël Slangen stapt op. Dat meldt De Morgen vrijdag.

Opnieuw bomalarm in Brusselse justitiepaleis

Vrijdagvoormiddag werd het Brusselse justitiepaleis volledig ontruimd na een bommelding. Iets na de middag was er opnieuw bomalarm.Stoffel Vandoorne Belgisch ?Driver of the year?

Donderdagavond werden in het Auditorium van de Heizel op het gala van de RACB de jaarlijkse autosportprijzen uitgereikt. Stoffel Vandoorne werd verkozen tot Driver of the Year 2014 en volgt op de erelijst rallyrijder Thierry Neuville op, die dit jaar met de tweede plaats vrede moest nemen. Laurens Vanthoor eindigde op de derde plaats. Vandoorne won de trofee ook al eens in 2012.

Buurstaten klagen Colorado aan om legale softdrugs
Gisteren, 08:25 Volkskrant

De Amerikaanse staat Colorado is door buurstaten Nebraska en Oklahoma aangeklaagd vanwege drugsproblemen. In Colorado mogen mensen sinds begin dit jaar marihuana in bezit hebben en gebruiken, maar in de buurstaten is dat verboden. Een hoop 'legale drugs' worden uit Colorado gesmokkeld, beweren de buren. Dat meldde de krant USA Today vandaag.Obama: 'Sony had film niet moeten schrappen'
Gisteren, 20:30 Volkskrant

Barack Obama is het niet eens met de beslissing van Sony om 'The Interview' te schrappen vanwege terroristische dreigingen, zei hij vandaag. De hack is volgens de FBI met zekerheid een actie van de Noord-Koreaanse regering; er is voldoende bewijs dat de zij de computers van Sony hebben gekraakt, meldt de Amerikaanse federale recherche vandaag.WO-diploma kost maatschappij 167 duizend euro
Gisteren, 08:07 Volkskrant

De kosten voor een universitair masterdiploma zijn het afgelopen jaar opgelopen tot 167 duizend euro, bericht het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Diploma's zijn het afgelopen jaar op alle onderwijsniveaus duurder geworden, door pogingen van de overheid om met meer geld betere leerkrachten aan te trekken.Boeren blokkeren verdelers van retailers en sluiten Brussels plein af

Het Algemeen Boerensyndicaat heeft vannacht actie gevoerd bij drie verdeelcentra van distributieketens. Ze blokkeerden onder meer supermarktketen Lidl in Gullegem en Sint-Niklaas, uit onvrede met de eindeloze prijzenslag van grootretailers. Vrijdagochtend hebben de melkveehouders een actie gepland, tegen de Europese topbijeenkomst over vrijhandelsakkoorden op 19 en 20 december.

Combell - hosting, webhosting domeinnaam Verfrist - media & communicatie Belstat - Gratis statistieken Teller voor uw site
© 2000-2014 - 2link.be