2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Hoogtepunten uit het nieuws

2News.be / Hoogtepunten

Bemelmans stoot op Wimbledon door naar laatste kwalificatieronde

Ruben Bemelmans (ATP 124) heeft zich dinsdag op het derde grandslamtoernooi van het seizoen, Wimbledon, geplaatst voor de derde en laatste kwalificatieronde. In zijn tweede partij op het Londense gras klopte de Limburger de Fransman Mathias Bougue (ATP 149) na ťťn uur en 46 minuten in drie sets (6-4, 3-6 en 6-3).

Vlaanderen verbiedt onverdoofd slachten van schapen
Gisteren, 16:18 NOS nieuws

Het Vlaamse parlement heeft besloten dat het onverdoofd slachten van schapen per januari 2019 niet meer mag. Alle partijen stemden voor, maar ťťn parlementslid stemde tegen.


De Vlaamse minister van Dierenwelzijn Ben Weyts noemt Vlaanderen hiermee "een voortrekker in Europa op het vlak van dierenwelzijn".


Slachten zonder verdoving mag op dit moment in Vlaanderen nog als er religieuze motieven zijn. Het gaat om ongeveer 200.000 dieren per jaar. Per 2019 houdt dat dus op. De slachthuizen krijgt tot die tijd om zich voor te bereiden op de nieuwe manier van slachten.


Nederland

In Nederland is onverdoofd slachten volgens islamitisch of joods ritueel toegestaan. De regels daarvoor zijn vorig jaar wel aangescherpt. Het onverdoofd slachten van dieren mag alleen in een erkend slachthuis, onder toezicht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.


Ook mag het vlees niet meer in de gewone verkoop terechtkomen. "We geven alleen toestemming om ten behoeve van de vraag binnen geloofsgemeenschappen in Nederland ritueel te slachten", zei staatssecretaris Van Dam vorig jaar. "Dus niet voor de export en niet voor een grotere markt, maar strikt gereguleerd."


Verbod

In 2011 was een verbod op onverdoofd slachten in Nederland dichtbij. De Tweede Kamer nam een initiatiefwetsvoorstel van de Partij voor de Dieren aan. Daarin stond dat het ritueel slachten verboden moet worden omdat dieren onnodig lijden.


De wet sneuvelde in de Eerste Kamer, waar een meerderheid vond dat een verbod in strijd was met de vrijheid van godsdienst.

Olivier Deschacht krijgt gokboete van 24.000 euro

Olivier Deschacht moet een boete van 24.000 euro betalen voor het illegaal online gokken op voetbalwedstrijden. Dat heeft de Kansspelcommissie vanmorgen beslist. Zijn broer Xavier krijgt een boete opgelegd van 6.000 euro.

Trump komt naar Parijs op 'quatorze juillet'
Gisteren, 18:42 NOS nieuws

De Amerikaanse president Trump komt op 14 juli naar Parijs. Hij heeft de uitnodiging van zijn Franse ambtgenoot Macron geaccepteerd om bij de jaarlijkse militaire parade te zijn op de nationale feestdag. De Fransen herdenken dan de bestorming van de Bastille in 1789, een keerpunt in de Franse revolutie.


Het Witte Huis zegt dat de president ernaar uitkijkt de banden tussen de VS en Frankrijk te bekrachtigen.


Macron en Trump hebben gisteren een gesprek gehad over het bezoek aan Frankrijk. Vorige maand ontmoetten de mannen elkaar voor het eerst. Dat was op SiciliŽ, tijdens de G7-top van de belangrijkste geÔndustrialiseerde landen en de EU.


Eerste Wereldoorlog

Dit jaar is het precies een eeuw geleden dat de Verenigde Staten zich mengden in de Eerste Wereldoorlog. Dat is volgens een woordvoerder van Macron de reden dat de Amerikaanse president heeft toegezegd dat hij aanwezig is bij de parade. Daar doen dit keer ook Amerikaanse militairen aan mee.


De deelname van de Verenigde Staten aan de Eerste Wereldoorlog was een keerpunt in WOI. De Fransen, Britten en Duitsers waren oorlogsmoe. De Amerikaanse militairen pepten het moreel van de geallieerde troepen op, terwijl de Duitse militairen steeds minder vertrouwen kregen in een overwinning.


Groot-BrittanniŽ

Een datum voor een staatsbezoek van Trump aan Groot-BrittanniŽ is nog steeds onzeker. De aankondiging stuitte op veel protest in het parlement en bij de Britse bevolking. Premier May nodigde Trump in januari uit voor een tegenbezoek, nadat ze hem een week na zijn inauguratie had bezocht in het Witte Huis. Ze was de eerste regeringsleider die Trump uitnodigde.


Volgens Britse media staat Trump niet te popelen om naar Groot-BrittanniŽ te gaan. In een telefoongesprek met May zou hij hebben gezegd dat hij in ieder geval niet komt als er grootschalige protesten zijn. De Britse regering spreekt tegen dat Trump dat voorbehoud heeft gemaakt.

Informeel overleg levert niets op, staking bij De Lijn gaat door

De vakbonden en de directie van De Lijn hebben woensdag nog informeel overleg gepleegd, maar ook die gesprekken hebben niets opgeleverd. De staking gaat dus gewoon door. Dat heeft nationaal secretaris Jan Coolbrandt van ACV Openbare Diensten woensdag gezegd.

Mosselseizoen officieel geopend: eerste oogst op Oosterschelde

Op de Oosterschelde is woensdag de eerste nieuwe oogst van de Zeeuwse mossel opgevist. Dat meldt het Nederlands Mosselbureau. De eerste oogst is ?klein maar fijn?, klinkt het. De Belgen nemen 65 procent van de totale afzet voor hun rekening.

Rotterdam opent 'asowoningen' voor extreme overlastgevers
Gisteren, 18:06 NOS nieuws

In Rotterdam zijn elf huizen geopend voor mensen die veel overlast veroorzaken. De containerwoningen zijn neergezet op een industrieterrein in de buurt van het vliegveld. In de 'Skaeve Huse' komen mensen te wonen die moeten leren zich beter te gedragen. Ze krijgen daarbij hulp van speciale begeleiders.


Het 'asodorp' is een initiatief van Leefbaar-wethouder Eerdmans. "Het gaat om mensen die bijvoorbeeld veel herrie maken en mensen in hun omgeving bedreigen of intimideren. Naar aanleiding van dossiers die daarover zijn opgebouwd kijken wij met de woningbouwvereniging wie voor de containerwoningen in aanmerking komen", zei hij er eerder over.


Tijdelijk

De huizen hebben elk een oppervlakte van 36 vierkante meter, meldt RTV Rijnmond. In de woningen zit een slaapkamer, een woonkamer, een keukentje en een badkamer.


Wie in zo'n huis komt te wonen, gaat akkoord met begeleiding en zorg. Het is de bedoeling dat bewoners er tijdelijk blijven en dat ze uiteindelijk naar een normale woning teruggaan. "Het verschilt per persoon hoelang dat duurt. Er zit geen einddatum aan", laat een woordvoerder van Eerdmans weten.


Meer Skaeve Huse

Volgende week komen de eerste bewoners. Als de proef met de elf woningen een succes is, komen er misschien meer plekken in Rotterdam met Skaeve Huse.


Rotterdam is niet de eerste gemeente met een 'dorp' voor overlastgevers. In onder meer Eindhoven en Amsterdam lopen soortgelijke projecten.

Miletic verlaat Westerlo voor Partizan Belgrado

Nemanja Miletic verlaat Westerlo. De 26-jarige Servische verdediger versierde een transfer naar Partizan Belgrado. ?Dit is een droom die werkelijkheid wordt.?Gentse VDK Bank geeft zichzelf grondige opknapbeurt
Gisteren, 18:42 De Tijd

18:17 De Gentse VDK Bank kiest met een nieuwe naam en een opgefrist logo voor een moderner imago. Maar dat wil nog niet zeggen dat ze plots een andere koers vaart.Usain Bolt wint 100 meter, maar overtuigt niet (op ťťn maand van WK...)

De Jamaicaan Usain Bolt heeft woensdag zonder veel overschot de 100 meter sprint gewonnen op de atletiekmeeting in het Tsjechische Ostrava. De achtvoudige olympische kampioen hield met een chrono van 10.06 de Cubaan Yunier Pťrez (10.09) en de Turk Jak Ali Harvey (10.26) achter zich.

Paus: ?Stuur ouderen eerder met pensioen en geef hun jobs aan jongeren?

Oudere mensen moeten minder werken of vroeger met pensioen gaan. De vrijgekomen jobs zouden dan naar jongeren kunnen gaan. Dat is de mening van paus Franciscus, die daarmee opnieuw een oproep doet tot sociale gerechtigheid.

Ingenieurs UA ontwerpen zonneboot met draagvleugels

Ingenieurs van de Universiteit Antwerpen hebben woensdagmiddag hun nieuwe solar boat te water gelaten in het Willemdok. De boot, die in juli deelneemt aan de prestigieuze race in Monaco, is uitgerust met draagvleugels. Bij voldoende snelheid kan de boot uit het water gelift worden, waardoor er minder weerstand is en de snelheid aanzienlijk vergroot wordt.

Minderjarige naar gesloten instelling voor geweld tegen politie op Sinksenfoor

Twee broers uit Merksem van 15 en 23 jaar oud werden opgepakt voor het geweld tegen de Antwerpse politie op de Sinksenfoor. De minderjarige wordt naar de gesloten instelling in Everberg gestuurd, de 23-jarige man wordt opgesloten in de Begijnenstraat in Antwerpen.

Geen algemeen laptopverbod op vluchten naar VS
Gisteren, 22:36 De Tijd

22:47 Er komen strengere veiligheidsmaatregelen voor vluchten naar de Verenigde Staten, maar een algemeen verbod op laptops en tablets in de cabine komt er niet.Portugal faalt in strafschoppen: Chili plaatst zich voor finale Confederations Cup

Chili heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van de Confederations Cup, ten koste van Europees kampioen Portugal. Na 90 minuten stond het nog 0-0 en ook in de verlengingen werd niet gescoord, hoewel Chili in het slot nog paal ťn lat trof. Daardoor moesten strafschoppen beslissen over winst en verlies. Daarin misten Quaresma, Moutinho ťn Nani bij Portugal tegen een sterke doelman Claudio Bravo van Manchester City, waardoor Chili simpel won met 3-0. De andere halve finale gaat donderdag tussen Duitsland en Mexico.

Antwerpse brandweer rukt massaal uit voor brand bij Total

Aan de Noorderlaan is er woensdagavond een brandje ontstaan in raffinaderij Total. Toen de Antwerpse brandweer ter plaatse kwam, was de brand reeds geblust.

Heizel krijgt grootste recreatievijver van het land
Gisteren, 16:05 De Tijd

17:09 Het Neo-project, de nieuwe wijk op het Heizelplateau, krijgt een groot sportpark, met een recreatievijver van 5.000 vierkante meter.Novak Djokovic opent grasseizoen met vlotte overwinning in Eastbourne

Novak Djokovic heeft zich woensdag geplaatst voor de kwartfinales van het ATP-toernooi in het Engelse Eastbourne (635.660 euro). De ServiŽr (ATP 4) versloeg in de tweede ronde de Canadees Vasek Pospisil (ATP 75) met 6-4 en 6-3.

Brits vertrek slaat gat van 10 miljard in EU-begroting
Gisteren, 16:36 De Tijd

16:26 Het Brits vertrek uit de EU slaat een gat van 10 miljard euro uit de EU-begroting. De Europese Commissie wil die kans gebruiken voor een volledig heroriŽntatie van het EU-budget.ItaliŽ dreigt havens te sluiten voor vluchtelingenboten hulporganisaties
Gisteren, 19:00 NOS nieuws

ItaliŽ dreigt zijn havens te sluiten voor boten van hulporganisaties die mensen binnenbrengen die zijn gered op de Middellandse Zee. Het land kan het aantal migranten dat zo het land binnenkomt bijna niet meer opvangen.


Dat zei de Italiaanse EU-ambassadeur Massari tijdens een ontmoeting met de Griekse Eurocommissaris Avramopoulos voor Migratie. Volgens Massari brachten de afgelopen twee dagen meer dan twintig schepen van verschillende hulporganisaties zo'n 10.000 migranten binnen. Die probeerden in bootjes van Afrika naar Europa te reizen.


De sluiting geldt volgens bronnen alleen voor niet-gouvernementele organisaties die niet zijn aangesloten bij Frontex, het Europese grensagentschap voor de buitengrenzen van Europa.


Van tevoren

Avramopoulos erkent dat de situatie rond de opvang van vluchtelingen in ItaliŽ niet houdbaar is. Volgens hem zijn veel EU-landen bereid om de financiŽle steun aan ItaliŽ te vergroten, zodat het land de migrantenstroom beter kan beheersen.


Als ItaliŽ het dreigement echt wil doorzetten, dan wil de Europese Commissie dat volgens Avramopoulos graag ruim van tevoren weten, zodat de commissie zich kan beraden op de gevolgen.Combell - hosting, webhosting domeinnaam Verfrist - media & communicatie Belstat - Gratis statistieken Teller voor uw site
© 2000-2017 - 2link.be