2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Vertaal

Tijdelijk!
- Gratis Android tablet!tip

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- NHA: meer dan 200 cursussen!
- Cursuswinkel Antwerpen
- Kortingscode voor België
- Alles over vochtbestrijding en opstijgend vocht
Hoogtepunten uit het nieuws

2News.be / Hoogtepunten

Verhofstadt geen kandidaat-voorzitter Europees Parlement meer
Gisteren, 09:24 NOS nieuws

De Belgische oud-premier Guy Verhofstadt is geen kandidaat meer voor het voorzitterschap van het Europees Parlement. Hij heeft zich enkele minuten voor het begin van de eerste stemronde teruggetrokken, meldt de vertrekkend voorzitter, Martin Schulz. 


In Straatsburg kiezen de leden van het Europees Parlement vandaag een nieuwe voorzitter. De strijd gaat tussen twee Italianen: de christendemocraat Antonio Tajani en de sociaaldemocraat Gianni Pittella.

Grote stroomstoring in regio Amsterdam
Gisteren, 05:12 NOS nieuws

Delen van Amsterdam en omgeving, waaronder het centrum en het oosten van de stad, zitten sinds de vroege ochtend zonder stroom. Veel straten zijn gehuld in complete duisternis. Wat de oorzaak is van de stroomstoring, is nog niet bekend.


Volgens netwerkbedrijf Liander gaat het om een storing in Amsterdam, Zaandam en Landsmeer. De storing zal naar verwachting rond 06.30 uur zijn verholpen, laat Liander weten.  


De politie roept Amsterdammers op de hulpdiensten alleen te bellen in geval van nood.

Obama laat WikiLeaks-klokkenluider Chelsea Manning vervroegd vrij
Gisteren, 22:48 Volkskrant

Chelsea Manning, die in de Verenigde Staten een gevangenisstraf van 35 jaar uitzit wegens het lekken van militaire geheimen, komt over vijf maanden vrij. Barack Obama heeft dit dinsdagavond bekendgemaakt, drie dagen voor het einde van zijn presidentschap. Vorige week werd al bekend dat zij op de kandidatenlijst was gezet voor vrijlating. De 29-jarige Manning werd in 2010, toen ze nog Bradley heettNoodtoestand in Gambia uitgeroepen, gewapend conflict dreigt, Nederlanders teruggehaald
Gisteren, 19:48 Volkskrant

In Gambia is de noodtoestand uitgeroepen. Met de maatregel wil president Yahya Jammeh voorkomen dat donderdag de inauguratie plaatsvindt van Adama Barrow, de man die in december de presidentsverkiezingen won. De regionale organisatie Ecowas lijkt zich inmiddels op te maken voor een militaire interventie. De noodtoestand geldt vooralsnog voor drie maanden. Daarmee is meteen duidelijk dat Jammeh, diOntvoerde baby mogelijk teruggevonden in Wijnegem

In Wijnegem is maandagavond een baby aangetroffen die te vondeling was gelegd. Het gaat vermoedelijk om de baby die maandag als vermist werd opgegeven, zo werd aan Belga bevestigd. Baby Grace werd door haar vader en diens broer ontvoerd uit de ­caravan van de moeder in Henegouwen. De vrouw werd door het duo zwaar toegetakeld met machetes. De mannen zijn inmiddels opgepakt maar ontkennen alles.

Presidentskandidaat Manuel Valls krijgt klap tijdens campagne
Gisteren, 20:24 Volkskrant

De Franse ex-premier Manuel Valls heeft een klap gekregen bij een bezoek aan Bretagne, waar hij campagne voerde voor de socialistische voorverkiezingen van zondag. In Lamballe schudde hij de handen van omstanders, toen hij licht werd geraakt door een 19-jarige man. De dader werd meteen tegen de grond gewerkt door veiligheidsmensen. Hij is niet eerder met justitie in aanraking geweest, behalve voorAkkoord over sociaal plan bij Janssen Pharmaceutica

Vakbonden en directie bij Janssen Pharmaceutica hebben een sociaal akkoord bereikt. Zo meldt vakbond LBC-NVK dinsdagavond. Er wordt onder meer voorzien in een vrijwillige vertrekregeling, een intern hertewerkstellingstraject, maar ook in eindeloopbaanregeling voor 55-plussers.

Nederlandse schoenenketen wil 70 winkels in ons land
Gisteren, 10:00 De Tijd

09:49 Schoenenverkoper Van Haren trekt de grens over en wil de komende jaren 60 tot 70 winkels openen. De eerste komen in Aalst en Tielt-Winge.Australian Open - David Goffin donderdag opnieuw in actie, Wickmayer en Mertens dubbelen

David Goffin (ATP 11) speelt donderdag zijn tweederondepartij op de Australian Open in Melbourne, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen. De Belgische nummer één komt in de derde partij op Show Court drie in actie tegen de Tsjechische veteraan Radek Stepanek (ATP 102).

Poetin: waarschijnlijk geen prostituees bij Trump in Moskou
Gisteren, 17:06 NOS nieuws

De Russische president Poetin heeft op een persconferentie duidelijk gemaakt dat er volgens hem niets waar is van het gewraakte rapport over Donald Trump.


In documenten die vorige week uitlekten, werd gesteld dat de Russen belastende informatie over Trump hebben, onder meer over een bezoek aan Moskou met plassende prostituees. De informatie zou zijn vergaard door spionage.


Onzin

Volgens Poetin klopt het dat Trump gedurende die tijd in Moskou was, maar heeft Rusland hem niet bespioneerd. Hij was toen immers geen politiek figuur, stelt Poetin. 


"We kenden zijn politieke aspiraties nog niet. Hij was gewoon een zakenman, een van de rijke mensen uit Amerika. Wat denk je zelf? Dat we een speciale geheime dienst hebben die iedere Amerikaanse miljonair controleert? Natuurlijk niet, het is complete onzin."


Eerder vandaag zei de Russische minister Lavrov ook al dat er niets klopt van de beschuldigingen.


Poetin ging op de persconferentie ook nog dieper in op het vermeende bezoek van de prostituees in een hotelkamer. "Heeft Trump echt in Moskou bezoek gehad van prostituees? In de eerste plaats, hij is een volwassen man. En ten tweede: hij is iemand die jarenlang een schoonheidswedstrijd heeft georganiseerd en de mooiste vrouwen ter wereld heeft ontmoet. Het is moeilijk om te geloven dat hij een hotel in is gerend om met onze vrouwen uit de lage sociale klasse af te spreken, ook al zijn ze de beste in de wereld."


Trump zelf sprak de aantijgingen, die door een Britse oud-spion naar buiten waren gekomen, vorige week al met klem tegen. Hij deed ze af als nepnieuws: een laatste poging om hem tegen te werken. Ook haalde hij hard uit naar de Amerikaanse inlichtingendiensten, die het lek volgens hem mogelijk gemaakt zouden hebben en hij vroeg zich af of "we in nazi-Duitsland wonen".


Die opmerking over de Tweede Wereldoorlog zijn in het verkeerde keelgat geschoten bij de vertrekkende directeur van de CIA, John Brennan. In een interview met The Wall Street Journal zegt hij dat Trump met zijn tweets de grens heeft overschreden. 


Brennan noemde de vergelijking met de nazi's "weerzinwekkend" en stelde dat het gelekte rapport niet van de CIA afkomstig is. "Maar wanneer er beschuldigingen worden gemaakt over lekken, oneerlijkheid of gebrek aan integriteit, dan is de grens bereikt. Zeg maar tegen de families van de 117 CIA-medewerkers die op onze eremuur staan en hun leven gaven, dat hun dierbaren verwant waren aan de nazi's."

Michel staat voor nieuwe benoemingspuzzel
Vandaag, 01:24 De Tijd

01:02 Na de benoemingssoap rond de aanwijzing van Sophie Dutordoir als CEO van de NMBS staat premier Charles Michel opnieuw voor een moeilijke benoemingsronde. Deze keer bij de Nationale Bank.'Nooit gezien, een president die belang ziet in verdeeld Europa'
Maandag, 23:48 NOS nieuws

Amerikaanse presidenten hamerden altijd op het belang van één Europa. Na de val van de Berlijnse muur werd zelfs aangedrongen op snelle hereniging, op een grotere EU. Maar Donald Trump lijkt korte metten te maken met dit beleid. Hij zei maandagochtend in de kranten Bild en The Times dat een verenigd of verdeeld Europa hem niets uitmaakt. Eurocommissaris Frans Timmermans las de uitspraken met verbazing. "We hebben nog nooit gezien dat een president van de VS belang ziet in een verdeeld Europa."


Timmermans wijst erop dat het beeld van Trump over de EU vooral gevoed is door Nigel Farage, de eurosceptische Britse politicus die een prominente rol speelde tijdens de brexit-campagne. "Trump is een slimme man. Als hij straks met Merkel spreekt, die hij bewondert, zal hij de zaken ook wel anders gaan zien."


Eeuwenoud

De uitspraken van Trump zijn geen reden voor al te grote zorgen, stelt Timmermans. "Betrekkingen hangen niet af van één persoon. Onze relaties zijn dieper, zijn al eeuwenoud en dus constanter. Kijk ook naar de hoorzittingen van de nieuwe ministers in het Congres. Daar spreekt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel uit. Men beseft welke dreiging van Rusland uitgaat."


Ook de oproep van Trump aan andere Europese landen om het voorbeeld van de brexit te volgen, zal volgens Timmermans weinig effect hebben. "Na de brexit zie je dat de discussie over landen die uit de EU willen een beetje verstomd is. Zelfs de meest fanatieke stemmen, zoals Le Pen, spreken nu alleen nog maar over uit de euro stappen en niet uit de Unie."


Moordkuil

De toon van de nieuwe president is zeker anders, erkent Timmermans. "Het is duidelijk dat het een president zal zijn die van zijn hart geen moordkuil maakt, dat zijn we niet gewend. Je ziet in heel veel Europese hoofdsteden nu een afwachtende houding. Eerst even kijken wat er van terecht komt", analyseert hij.


Bovendien begrijpt Timmermans de gedachte achter de uitspraken. "Ik begrijp het sentiment dat achter de uitspraken van Trump zit." Timmermans wijst op de globalisering, waardoor veel banen verloren zijn gegaan. "Hij raakt bij mij wel een snaar als het gaat om mensen die zijn achtergebleven. Zowel in de VS als in Europa vragen mensen om meer bescherming. Ze voelen zich niet beschut in een wereld die vanwege de globalisering hard en snel verandert."


Alleen de oplossing van Trump is niet de weg die Timmermans zou kiezen. "Protectionisme biedt geen bescherming, maar zorgt juist voor vernietiging van banen."


Beter

Het komend jaar zal niet alleen een nieuwe president in de VS brengen, maar ook een rustiger en beter jaar worden, denkt de vice-voorzitter. "We komen uit de ergste crisis sinds de jaren dertig van de vorige eeuw. Nog niet iedereen voelt het herstel, misschien is het wel weer feest aan de top, maar de middeninkomens voelen dat nog niet. Pas als die mensen gaan voelen en er ook in gaan geloven dat we in staat zijn uit de crisis te komen, komt het vertrouwen in de gezamenlijkheid weer terug." Om daar aan toe te voegen: "Ik denk dat we een aantal dingen hebben om optimistischer te zijn over 2017. Het wordt een iets beter jaar dan het vorige.?"

Amerikaanse bedrijven lanceren ultimatum over vennootschapsbelasting
Gisteren, 23:24 De Tijd

23:18 Er moet voor de zomer een beslissing vallen over het verlagen van de vennootschapsbelasting, vinden de Amerikaanse bedrijven in België.Gerecht valt binnen bij NMBS-dochter
Vandaag, 01:24 De Tijd

01:05 Speurders van de federale gerechtelijke politie zijn vorige maand binnengevallen bij de NMBS-vastgoeddochter Eurostation. De huiszoeking past in een onderzoek naar fraude, omkoping en corruptie.Chinese provincie vervalst jarenlang statistieken: ?Het is een chronische ziekte?

Een hoge verantwoordelijke van de Chinese provincie Liaoning, in het noordoosten, heeft jarenlang de cijfers van de economische groei vervalst. Dat nieuws doet weer twijfels rijzen over de betrouwbaarheid van de Chinese economische cijfers. Dat heeft provinciegouverneuer Chen Qiufa dinsdag erkend, meldt het officiële persbureau Xinhua.

18 maanden cel voor overval met escorte

De Gentse rechtbank heeft een man uit Antwerpen en zijn kompaan veroordeeld tot 18 maanden cel voor een brutale overval op een man in Gentbrugge op 4 maart vorig jaar.Huurder spendeert helft inkomen aan wonen
Vandaag, 08:36 De Tijd

08:09 Huurders en alleenstaanden betalen relatief gezien het meest voor hun huisvesting. Dat blijkt uit een groot onderzoek over 'De Vlaming en zijn woning' dat de VRT liet uitvoeren.Zwangere moeder en 3 kinderen levensgevaarlijk gewond bij brand in Schaarbeek

Bij een brand in een flatgebouw in de Schaarbeekse Severinstraat zijn dinsdagochtend een vrouw en haar drie kinderen zwaargewond geraakt. De vrouw is bovendien zwanger. Ze zijn in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. De vader van het gezin en twee politieagenten raakten lichtgewond. Dat meldt de lokale politie Brussel Noord. De Brusselse brandweer spreekt van acht

gewonden.

Siebe Schrijvers keert terug naar Genk: ?Heb keuze met mijn hart gemaakt?

Siebe Schrijvers speelt voortaan opnieuw in het shirt van KRC Genk. De 20-jarige aanvallende middenvelder verlaat Waasland-Beveren, dat hem het afgelopen jaar huurde van de Limburgers.

Ouders veroordeeld omdat ze 11-jarige met Porsche lieten rijden

De ouders van een 11-jarige jongen zijn door de Brugse politierechter veroordeeld tot een geldboete van elk 6.000 euro, waarvan de helft met uitstel, omdat ze hun zoon aan hoge snelheid met een Porsche deden rijden. Jurgen R. kreeg ook drie maanden rijverbod en zal zijn theoretisch rijexamen opnieuw moeten afleggen.Combell - hosting, webhosting domeinnaam Verfrist - media & communicatie Belstat - Gratis statistieken Teller voor uw site
© 2000-2017 - 2link.be