2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen


Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Hoogtepunten uit het nieuws

2News.be / Hoogtepunten

Nederlander 20 jaar cel in om drugssmokkel
Gisteren, 12:54 NOS nieuws

In Engeland is een Nederlandse man veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf wegens zijn aandeel in grootscheepse drugssmokkel.

De 64-jarige man uit het Gelderse Beek maakte deel uit van een bende smokkelaars, die de drugs vanuit Nederland in vrachtwagens naar verschillende plekken in Engeland vervoerde. De Britse politie vermoedt dat vanuit daar de lading werd opgehaald en verder werd verspreid. De Nederlander maakte gebruik van vrachtwagenchauffeurs die van niets wisten.

'Grootste onderzoek ooit'

De drugsbende smokkelde zo'n 1000 kilo hennep, 107 kilo MDMA (grondstof voor xtc) en 64 kilo amfetamine de Noordzee over. De drugs hadden een totale waarde van 75 miljoen euro.

De Britse politie startte in 2013 met het onderzoek naar de distributie van de drugs. Pas in februari dit jaar werd de Nederlander opgepakt. Britse media spreken over een van de grootste politieonderzoeken naar drugssmokkel ooit.

De vier andere - Britse - smokkelaars kregen van de rechter in Birmingham celstraffen van tussen de 12 en 22 jaar.

'Turkije boos over 'agressieve en racistische houding' van Nederland'
Gisteren, 14:06 Volkskrant

De Nederlandse overheid bejegent de Turkse gemeenschap op een agressieve en racistische wijze en komt met initiatieven en uitspraken die schadelijk kunnen zijn voor de bevordering van de bilaterale betrekkingen met Turkije. Dat stelt het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring, waar de krant HŁrriyet vandaag uit citeert. Volgens een woordvoerder van het departement is er een brief onderweg naar de Tweede Kamer.PVV: geen islam in Nederland
Gisteren, 16:36 NOS nieuws

In de Tweede Kamer is het tot een harde aanvaring gekomen tussen de PVV en andere fracties. PVV-Kamerlid De Graaf gebruikte zijn spreektijd in een debat over integratie voor het opsommen van redenen waarom Nederland beter af zou zijn zonder islam en zonder moslims. Andere fracties vonden hem regelmatig te ver gaan.

PVV-Kamerlid De Graaf: "Moslims veranderen niet, assimileren niet, integreren niet. Nee, ze verbouwen op onze kosten Nederland tot hun eigen huis, met al die moskeeŽn." De PVV is bang dat Nederland "volledig wordt geÔslamiseerd" en wijst de PvdA aan als 'schuldige' partij.

De PvdA moet zich schamen dat de partij heeft voorgesteld de Palestijnse staat te erkennen, vindt De Graaf. "Het gaat te ver om de PvdA een antisemitische partij te noemen, maar het lijkt er wel op dat ze steeds meer tegemoet willen komen aan de antisemitische opvattingen van hun moslimkiezers."

"Voorzitter, dit kan niet wat hier gezegd wordt in deze zaal", reageerde PvdA-Kamerlid Vermeij. "Ik vraag aan de heer De Graaf om hier afstand van te nemen!" Tijdens deze discussie riep PVV-Kamerlid Bosma iets vanuit zijn bankje, waarop de voorzitter zei: "Meneer Bosma, als u iets te melden heeft, er is een microfoon." De Graaf nam geen afstand van zijn uitspraak.

Baarmoeder

De Graaf vervolgde zijn betoog. "Ons staat in Nederland een demografische ramp te wachten. Een ongewenste culturele omwenteling die zijn weerga niet kent, via de vervanging van de bevolking." Eerder maakte De Graaf een opmerking over het aantal geboortes en dat dat volgens hem bij "moslims een stuk hoger ligt dan bij Nederlanders".

Volgens De Graaf is de naam Mohammed (en afgeleiden daarvan) de op ťťn na populairste naam in Nederland. "Niet alleen in de bezette gebieden in de grote steden, dat geldt voor heel Nederland."

"De scholen zien een lawine aan kinderen tegemoet die vernoemd zijn naar Mohammed. De Nederlandse eigenheid, identiteit en cultuur worden via immigratie en de baarmoeder om zeep geholpen. Diverse islamitische leiders zeiden dat letterlijk, zoals Kadhafi."

"Ballen tonen"

Kamerlid Schouten van de ChristenUnie onderbrak De Graaf tegen het eind van zijn betoog: "Ik heb nu een half uur naar de tirade van de heer De Graaf geluisterd. Hij loopt heel stoer allerlei dingen te roepen, ik weet niet wat voor woorden ik daaraan moet geven, maar dan moet 'ie ook ballen tonen en roepen dat 'ie die mensen het land uit wil hebben. Maar dat durft hij niet."

De Graaf reageerde door te zeggen dat wat hem betreft iedereen mag meedoen die wil meedoen, maar dat van mensen met een dubbele nationaliteit het Nederlandse paspoort moet worden afgepakt na een strafbaar feit.

Schouten en SP-Kamerlid Karabulut gaven aan dat zij vooral geshockeerd waren door de opmerking over de baarmoeder. "Ik ben onwel geworden door de uitspraken over de baarmoeder en de aanvallen op alle kindjes die hier geboren en getogen zijn." De Graaf: "O ja, heel zielig."

Geen islam in Nederland

D66-Kamerlid Weijenberg wilde weten of de PVV met het betoog wil zeggen dat je in Nederland in alles mag geloven behalve de islam. "Het is een gevaarlijke totalitaire ideologie. Als de heer Weijenberg met een stukje aluminiumfolie onder zijn capuchon op zijn hoofd wil blijven lopen, D66'ers zijn nogal bang voor aardstralen, dan moet hij dat doen."

Toen Van Weijenberg zijn vraag herhaalde zei De Graaf: "Inderdaad, wij willen geen islam in Nederland."

Ondervoorzitter Arib, die het debat leidde, zegt dat zij de gang van zaken tijdens het debat op verzoek van de meerderheid zal bespreken in het Presidium van de Tweede Kamer.

Zenit klopt Benfica in Champions League
Gisteren, 21:06 Volkskrant

Zenit Sint-Petersburg heeft vandaag een flinke stap gezet richting de achtste finales van de Champions League. In het eigen Petrovski-stadion was de ploeg van trainer Andrť Villas-Boas te sterk voor Benfica: 1-0. Danny, de Portugese aanvoerder van de Russische club, maakte in de 79e minuut het enige doelpunt. In de slotfase werd bij Benfica aanvoerder Luis„o met rood uit het veld gestuurd.Risico op stroomtekort deze winter is reŽel

In september werd 2.076 GWh aan elektriciteit netto ingevoerd, een recordniveau. Dat blijkt uit cijfers van Synergrid, de federatie van netbeheerders van elektriciteit en aardgas. Een derde (32,9 procent) van het Belgisch stroomverbruik kwam in september uit het buitenland.

Vader van Eefje: Zend documentaire Dutroux niet uit
Gisteren, 06:06 Volkskrant

Jean Lambrecks, de vader van de door Dutroux vermoorde Eefje Lambrecks, heeft de Belgische zender VTM gevraagd de dubbelaflevering van 'De Kroongetuigen' rond de zaak-Dutroux niet uit te zenden. De eerste aflevering zou donderdag uitgezonden worden.Kleine kerstbomen dit jaar 10 procent goedkoper

Goed nieuws voor wie een echte kerstboom in huis wil halen dit jaar. ?De prijzen van de kleine kerstbomen zijn zo?n 10 procent gedaald ten opzichte van vorig jaar?, zegt Gert Moreels van tuin- en plantencentrum ?t Rozenland en de website Kerstboomland.be in Lede. ?De reden is het grotere aanbod: er zijn een zevental jaar geleden heel wat nieuwe Nordmann-bomen geplant in ScandinaviŽ en die komen nu op de markt.? Een kleine boom gaat tot 1,80 meter. Reken op een 35 ŗ 40 euro maximum. Wil je een grote, zo rond de 2 meter, dan betaal je 50 ŗ 60 euro.

Vlaamse regering wijst ultiem bod Ford-site af
Vandaag, 05:36 De Tijd

05:31 De Vlaamse regering wijst Guido Dumarey af als voorlopig laatste geÔnteresseerde overnemer voor de perserij van de Ford-site in Genk. Het financieel plan van Dumarey voldoet niet. 'Als het niet kan, d...?Al 135 miljoen weggegooid in Oosterweeldossier?

De Vlaamse overheid heeft al veel geld verspild in het Oosterweeldossier. Door de aanhoudende problemen ging al 135 miljoen euro verloren. Dat blijkt uit een rapport van het Rekenhof waarover De Morgen donderdag bericht.

Opnieuw Astana-renner positief
Gisteren, 18:06 Volkskrant

Opnieuw is een wielrenner van Astana, ook ditmaal uit het opleidingsteam, positief bevonden bij een dopingcontrole. De internationale federatie UCI maakte vandaag bekend dat de Kazak Artoer Fedossejev een verboden prestatiebevorderend middel heeft gebruikt.Arabische zangeres en actrice Sabah (87) overleden
Gisteren, 14:06 NOS nieuws

Een van de grootste zangeressen van de Arabische Wereld, de Libanese Sabah, is op 87-jarige leeftijd overleden. Dat melden Arabische media.

Sabah bracht meer dan vijftig albums uit en speelde in bijna honderd films. De zangeres en actrice stond bekend als de diva van de Arabische muziek. Ze was een stijlicoon en een van de eerste celebrities in de Arabische Wereld die plastische chirurgie onderging.

Wereldberoemd

Jeanette Gergis Al-Feghali (haar echte naam) trad wereldwijd op. Zo stond ze onder meer op het podium in Parijs, Carnegie Hall in New York en het Sydney Opera House in AustraliŽ.

In 2011 werd in Arabische landen een serie uitgezonden over het leven van Sabah. De serie trok dagelijks miljoenen kijkers.

Kris Peeters: ?Geen geheime akkoorden over staatshervorming?

?Er bestaan geen geheime akkoorden over een volgende staatshervorming.? Dat heeft vicepremier Kris Peeters (CD&V) gezegd voor aanvang van het kernkabinet.

Wat betekent de lage rente voor u?
Gisteren, 13:12 De Tijd

12:43 De Belgische rente is woensdag voor de eerste keer in de geschiedenis onder de 1 procent gezakt. Maar wat betekent dat nu concreet voor de Belgische schatkist en uw portefeuille?...Jo Cornu: ?Privatisering voor NMBS dreigt'
Vandaag, 05:36 De Tijd

04:00 De privatisering van de spoorwegmaatschappij NMBS wordt onvermijdelijk als ze haar schulden niet snel onder controle krijgt. Dat schrijft CEO Jo Cornu in een brief aan de vakbonden....Euronext: Colruyt onderuit, Nyrstar houdt stand
Gisteren, 13:12 De Tijd

11:52 Op de Brusselse beurs gaat Colruyt onderuit na slechter dan verwachte operationele resultaten. Nyrstar geeft geen kik na het opstappen van CEO Roland Junck....NMBS verwacht maandag forse verstoring van treinverkeer

Volgende week maandag, op de tweede provinciale actiedag, verwacht de NMBS ?forse verstoringen van het nationale en internationale treinverkeer?. De acties zullen in het noordwesten en zuidoosten van het land plaatsvinden, laat de NMBS donderdag in een persbericht weten. ?Door deze verspreiding over het land en de configuratie van het spoorwegnetwerk, dreigen deze acties echter een weerslag te hebben op het treinverkeer in het hele land.? De spoorwegmaatschappij verwacht vooral hinder in de provincies West- en Oost-Vlaanderen, Luik, Namen, Luxemburg en Waals-Brabant.

Peter Maes: ?Europese campagne Lokeren is nu al geslaagd?

Sporting Lokeren ontvangt morgen/donderdag (19u) op de vijfde speeldag in poule L van de Europa League het Poolse Legia Warschau, de ongeslagen groepsleider. Overwinteren kan nog voor de Waaslanders, al liggen de kaarten niet gunstig.

De Block wil medicinale cannabis in apotheek
Gisteren, 20:48 De Tijd

18:18 Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) werkt aan een koninklijk besluit dat de verkoop van medicinale cannabis in de apotheek mogelijk maakt. Voorlopig komt enkel het middel Savitex v...Brand in ontmantelde kernreactor in Mol

Bij het nucleair onderzoekscentrum SCK-CEN aan Boeretang in Mol is donderdagochtend brand uitgebroken in de ontmantelde kernreactor BR3.

?Schriftjes met afspraken over grondwetsherziening'
Gisteren, 20:48 De Tijd

08:47 ?Naast het regeerakkoord zijn er Atoma-schriftjes die in de kluizen liggen van de vier regeringspartijen. Daarin staan afspraken over grondwetsartikelen die voor herziening vatbaar verklaard zullen wo...

Combell - hosting, webhosting domeinnaam Verfrist - media & communicatie Belstat - Gratis statistieken Teller voor uw site
© 2000-2014 - 2link.be