2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen


Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Hoogtepunten uit het nieuws

2News.be / Hoogtepunten

Sublieme Wawrinka helpt Zwitserland aan voorsprong in Davis Cup
Zaterdag, 19:24 Volkskrant

Met een sublieme Stan Wawrinka aan zijn zijde lijkt Roger Federer vandaag de eerste slag te hebben geslagen in het vernuftige pokerspel dat tot zijn ultieme Davis Cuptriomf moet leiden. In drie sets (6-3, 7-5, 6-4) versloegen de Zwitserse tennissers het Franse koppel Julien Benneteau en Richard Gasquet, waardoor ze morgen in Stade Pierre Mauroy nog een punt nodig hebben.Overstromingsgevaar na noodweer New York
Gisteren, 06:42 NOS nieuws

De staat New York maakt zich na de zware sneeuwval van de afgelopen dagen op voor mogelijke overstromingen. Door de stijgende temperaturen en verwachte regen vrezen de autoriteiten dat gebouwen zullen instorten.

De temperatuur loopt vandaag waarschijnlijk op tot 10 graden Celsius. Morgen kan het zelfs 15 graden worden.

Voorspelling

Volgens de gouverneur van New York, Andrew Cuomo, zijn er hulpgoederen naar het westen van de Amerikaanse staat gebracht, waaronder zandzakken, dekens en pompen. Ook liggen er boten klaar om ingezet te worden om mensen eventueel te evacueren.

"Als de temperatuur zo snel oploopt als verwacht, bestaat de kans op overstromingen en instortingen", zegt Cuomo. "Maar we hebben geen kristallen bol. We kunnen niet exact voorspellen of er overstromingen komen of dat er gebouwen instorten, maar we gaan van beide uit."

Sneeuwval

De sneeuwval heeft het openbare leven in grote delen van de staat New York platgelegd. Op sommige plekken viel in korte tijd meer dan twee meter sneeuw, waardoor veel mensen vast kwamen te zitten in hun huizen.

Vooral de stad Buffalo is zwaar getroffen. Tot dusver hebben de lokale autoriteiten meer dan dertig meldingen binnengekregen van ingestorte daken. Zeker dertien mensen zijn om het leven gekomen.

JUPILER PRO LEAGUE. Club Brugge is leider, Gent haalt uit

AA Gent heeft nog eens stevig uitgehaald in de Jupiler Pro League. Het klopte staartploeg Cercle Brugge met 4-0 en komt op een punt van Anderlecht en twee van Club Brugge. Lokeren speelde slechts gelijk tegen Westerlo en ziet Gent zo wat uitlopen. Moeskroen klopte rode lantaarn Lierse, terwijl eerder op de avond Charleroi Anderlecht al met 3-1 naar huis speelde. Club Brugge won met 4-2 van Waasland-Beveren en is alleen leider.Mark Cavendish: ?Ontgoocheld, maar het was leuk?

Aan steun van het publiek zal het zeker niet gelegen hebben. Die kreeg de Brit volop. Toch slaagde hij er met Iljo Keisse niet in om de Zesdaagse van Gent al winnend af te sluiten. ?Het was leuk om hier met Iljo Keisse rond te rijden, alleen jammer dat we niet winnen?, reageerde Cavendish.

AlbaniŽ opent geheime bunker voor publiek
Gisteren, 05:12 NOS nieuws

AlbaniŽ heeft een enorme bunker uit het communistische tijdperk geopend voor publiek. De bunker is honderd meter diep en werd gebouwd in 1978, als verdediging tegen atoombommen uit de Sovjet-Unie of de Verenigde Staten.

Bij de opening leidde premier Rama een aantal westerse ambassadeurs rond. "Vandaag presenteren we duizenden spullen die ons collectief herinneren aan het treurige leven tijdens het communisme", zei hij.

Attractie

Het bouwwerk, niet ver van de hoofdstad Tirana, is een van de 700.000, veelal kleine bunkers die dictator Hoxha tijdens zijn regime liet bouwen. De regering wil het gebouw inzetten als toeristische attractie en als expositieruimte voor kunstenaars.

In de bunker is een museum gevestigd, met foto's en voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog en het communistische tijdperk. Voor de bunker staat een luxe-auto die Hoxha ooit kreeg van Sovjet-leider Stalin.

Democratie

Hoxha leidde AlbaniŽ met harde hand vanaf het einde van de Tweede Wereldoorlog tot aan zijn dood in 1985. Begin jaren 90 kwam het communistische regime ten val en werd het land een democratie.

Zeker 45 doden bij zelfmoordaanslag volleybaltoernooi Afghanistan
Gisteren, 15:54 Volkskrant

Een zelfmoordaanslag op een volleybaltoernooi in het oosten van Afghanistan heeft zondagavond aan 'minstens' 45 mensen het leven gekost, melden Afghaanse functionarissen.Jasper De Buyst en Kenny De Ketele winnen Zesdaagse van Gent

Jasper De Buyst en Kenny De Ketele hebben zondag op de Gentse wielerpiste ?t Kuipke de 74e editie van de Zesdaagse van Gent gewonnen. Zij totaliseerden 430 punten. Als tweede eindigden in dezelfde ronde Iljo Keisse met de Brit Mark Cavendish (394 punten). Het Zwitsers-Duitse koppel Leif Lampater/Silvan Dillier legde beslag op de laatste podiumplaats. Zij volgden op een ronde (311 punten).

Huis op Westelijke Jordaanoever in brand gestoken
Gisteren, 09:18 NOS nieuws

Onbekenden hebben een huis in brand gestoken op de bezette Westelijke Jordaanoever. Dat gebeurde vannacht in Khirbet Abu Falah, een dorp ten noorden van Ramallah. Op foto's in IsraŽlische media is te zien dat het huis is uitgebrand. De buitenmuren zijn zwartgeblakerd, maar staan nog wel overeind.

De Palestijnse inwoners van het dorp denken dat de brand is aangestoken door Joodse kolonisten. Op de muren stond in het Hebreeuws: "dood aan de Arabieren" en "wraak". Of er inderdaad kolonisten achter de brandstichting zitten, is niet duidelijk.

Volgens burgemeester Masud Abu Mura van Khirbet Abu Falah sliepen er vier vrouwen in het huis. Zij hoorden iemand op de deur kloppen, waarna een raam werd ingeslagen. Daarna gooide een onbekende een molotovcocktail naar binnen. Niemand raakte gewond.

Eerder deze maand werd in een ander dorp op de Westelijke Jordaanoever een moskee in brand gestoken.

De spanningen tussen IsraŽl en de Palestijnen zijn de laatste tijd flink opgelopen na een conflict over bidden op de Tempelberg. Palestijnen hebben aanslagen gepleegd, onder meer op een synagoge.

Superschurk Blofeld keert terug in nieuwe Bond-film
Gisteren, 10:54 Volkskrant

De aartsvijand van James Bond, superschurk Blofeld, keert terug in de nieuwe 007-film. Dat meldt Daily Mail vandaag. Het is voor de eerste maal in meer dan dertig jaar dat Blofeld in een Bond-film te zien is. De baas van misdaadsyndicaat Spectre maakte in zes officiŽle titels zijn opwachting. De laatste maal in For Your Eyes Only uit 1981.Scheepvaartverkeer ligt al stil door staking
Gisteren, 14:24 De Tijd

12:12 Het scheepvaartverkeer in Antwerpen, Gent en Zeebrugge zal zondagmiddag al stil liggen, als gevolg van de staking van de zee- en kustloodsen. Dat zegt Michel Defer, hoofdafgevaardigde van het ACOD....Amerikaanse politie schiet jongen met neppistool dood
Gisteren, 20:42 Volkskrant

Een 12-jarige jongen is zondag in het ziekenhuis overleden, nadat hij zaterdag in het Amerikaanse Cleveland (in de staat Ohio) door de politie was neergeschoten. Dat gebeurde omdat hij met een pistool liep te zwaaien, dat nep bleek te zijn. Daarover bericht ABC News.ControversiŽle oud-burgemeester Barry overleden
Gisteren, 11:54 NOS nieuws

Marion Barry, de oud-burgemeester van de Amerikaanse hoofdstad Washington, is op 78-jarige leeftijd overleden. Barry was populair en omstreden; zelfs een drugsschandaal deerde zijn politieke carriŤre nauwelijks.

Barry, een boerenzoon uit Mississippi, kwam naar de Amerikaanse hoofdstad als burgerrechtenadvocaat. Hij werd in 1979 tot burgemeester gekozen. Hij wordt door de Washington Post omschreven als "de machtigste plaatselijke politicus van zijn generatie".

De zwarte Barry werd door de grote Afro-Amerikaanse gemeenschap van de stad op handen gedragen. Zo koos hij ervoor een nieuw overheidsgebouw midden in een zwarte wijk te plaatsen en maakte hij het ambtenarenbestand, tot dan toe een blank bolwerk, diverser.

Crack

In 1990 raakte Barry in opspraak toen hij werd gefilmd terwijl hij crack rookte met een ex-vriendin. De zaak werd wereldnieuws omdat het drugsgebruik en de arrestatie werden gefilmd door de FBI. Barry werd veroordeeld tot een half jaar cel en verdween van het politieke toneel.

Direct na zijn vrijlating begon hij aan een opmerkelijke comeback. In 1992 werd hij gekozen in de gemeenteraad van de stad en twee jaar later werd hij makkelijk gekozen voor een vierde termijn als burgemeester.

In die tijd maakte de stad een ellendige tijd door. Er was veel criminaliteit en het Amerikaanse Congres plaatste de hoofdstad onder curatele wegens financieel wanbeleid. Enkele van Barry's medewerkers moesten het veld ruimen wegens corruptie.

Afscheid

Barry stelde zicht in 1999 niet verkiesbaar voor een vijfde termijn, omdat zijn macht zo was ingeperkt. Ook na het afscheid als burgemeester bleef hij echter actief in de politiek: tot zijn dood was hij gemeenteraadslid. Bovendien bleef hij achter de schermen van grote invloed op de lokale politiek.

Het is niet bekendgemaakt waaraan Barry is overleden, maar hij kwakkelde de afgelopen jaren met zijn gezondheid na een niertransplantatie. Hij was donderdag opgenomen in het ziekenhuis ter observatie, maar gisteren juist weer ontslagen.

TunesiŽrs kunnen voor het eerst sinds Arabisch Lente president kiezen
Gisteren, 10:36 Volkskrant

In een groot deel van TunesiŽ zijn zondagochtend om 8.00 uur de stembureaus geopend voor de eerste presidentsverkiezingen sinds het begin van de Arabische Lente. Ze sluiten tien uur later. In zo'n vijftig plaatsen bij de Algerijnse grens zijn de stemlokalen maar vijf uur geopend omdat daar gewapende groepen actief zijn.24 urenstaking bij NMBS op 11 december

Het Autonoom Syndicaat van Treinbestuurders (ASTB) legt op donderdag 11 december voor 24 uur het werk neer voor ?een eerste nationale werkonderbreking?. Dat meldt de vakbond zondag. De staking vangt aan op 11 december om 03.00 uur ?s ochtends en eindigt op vrijdag 12 december om 03.00 uur.

Boete voor wie geen ?mondje? Nederlands spreekt in de sociale huisvesting

Sociale huurders kunnen binnenkort een boete krijgen als ze onvoldoende Nederlands spreken. De Vlaamse regering wil de inspanningsverbintenis voor de sociale huisvesting vervangen door een resultaatsverbintenis. Minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) zei zondag in De Zevende Dag (VRT) dat het niveau niet zo hoog moet zijn. ?Ik verwacht ook niet dat de mensen een boek van Hugo Claus kunnen lezen. Ik verwacht gewoon dat ze de buren kunnen vragen op welke dag ze de vuilzak moeten buitenzetten?.

Spionagesoftware verzamelde jarenlang Belgische gegevens

Met pas ontdekte geavanceerde spionagesoftware worden al sinds 2008 gegevens verzameld uit verschillende landen, waaronder ook BelgiŽ. Dat meldt het Amerikaanse computerbeveiligingsbedrijf Symantec.

?16.900 mensen verliezen op 1 januari hun inschakelingsuitkering?

Volgens een nieuwe raming van de RVA waarover de VRT zondag bericht, zullen begin volgend jaar 16.900 mensen hun inschakelingsuitkering verliezen. Dat is een uitkering voor jonge schoolverlaters die niet meteen werk vinden. De regering-Di Rupo beperkte het recht op een inschakelingsuitkering tot 3 jaar en die periode loopt op 1 januari af. Onder de huidige minister van Werk Kris Peeters (CD&V) worden de regels nog strenger gemaakt, zegt de VRT.

'Geen speciale behandeling Pistorius'
Gisteren, 07:00 Volkskrant

De gehandicapte Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius wordt niet voorgetrokken in de Kgosi Mampuru II gevangenis van Pretoria. Dit heeft het Zuid-Afrikaanse gevangeniswezen zondag beklemtoond.'IS haalt Syrisch gevechtsvliegtuig neer'
Gisteren, 19:00 Volkskrant

De strijders van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) hebben vandaag in het oosten van SyriŽ een gevechtsvliegtuig van de Syrische luchtmacht neergehaald. Dit meldden de waarnemers van het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten.SERIE A. Nainggolan bezorgt AS Roma volle buit

AS Roma heeft zaterdag op de twaalfde speeldag in de Serie A met 1-2 gewonnen op bezoek bij Atalanta Bergamo. Radja Nainggolan scoorde de winning goal vlak voor de rust.Combell - hosting, webhosting domeinnaam Verfrist - media & communicatie Belstat - Gratis statistieken Teller voor uw site
© 2000-2014 - 2link.be