NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Hoogtepunten uit het nieuws

2News.be / Hoogtepunten

EK vrouwenvoetbal leverde Utrecht bijna 4 miljoen euro op
Gisteren, 08:18 NOS nieuws

Het EK vrouwenvoetbal in Nederland van afgelopen zomer heeft Utrechtse ondernemers 3,9 miljoen euro opgeleverd. Het geld werd vooral uitgegeven aan hotelovernachtingen en in cafés en restaurants, blijkt uit een analyse van de gemeente Utrecht en de Stichting EK Vrouwen 2017.


Utrecht organiseerde vier groepswedstrijden, waaronder de openingswedstrijd Nederland-Noorwegen. Ook was de stad het decor van de huldiging van de Nederlandse vrouwen. Speelsters en staf maakten een boottocht door de grachten naar Park Lepelenburg, nadat ze Europees kampioen waren geworden. Die huldiging is niet meegenomen in de analyse, schrijft RTV Utrecht. De wedstrijden trokken in totaal een kleine 40.000 bezoekers, van wie 86 procent uit Nederland kwam.


Utrechtse amateurclubs hoopten tijdens het toernooi meer meisjes te interesseren voor voetbal. Dit seizoen zijn volgens de gemeente 2224 vrouwen en meisjes lid van een voetbalclub. Een jaar eerder stond de teller op 1961.

Trump wil verbod 'bump stocks' vanwege schietpartij Las Vegas
Gisteren, 23:00 NOS nieuws

President Trump heeft opdracht gegeven aan het ministerie van Justitie om met een verbod te komen op zogenoemde 'bump stocks'. Met dit opzetstuk voor wapens kunnen in korte tijd extra veel kogels worden afgevuurd.


Dat werkt als volgt: de bump stock is een schouderstuk dat meebeweegt met de terugslag van het geweer, waardoor de vinger van de schutter opnieuw tegen de trekker aankomt.


Las Vegas

Het opzetstuk is met name berucht sinds de schietpartij in Las Vegas in oktober vorig jaar. Een man opende toen het vuur op bezoekers van een countryfestival. Hij gebruikte een wapen met bump stock. Nadat hij tientallen mensen had doodgeschoten en honderden had verwond pleegde hij zelfmoord.


Die schietpartij is voor Trump de reden om met een verbod te komen op het onderdeel. De machtige Amerikaanse wapenlobby NRA heeft al zijn zegen gegeven aan het idee.


Overigens is het niet voor het eerst dat het Witte Huis beloofde bump stocks te verbieden. Dat gebeurde ook al vlak na de schietpartij in Las Vegas. Daadwerkelijke actie werd toen niet ondernomen.


Het voorstel van Trump komt een week na de schietpartij op een school in Parkland in Florida. Bij die aanslag werd overigens geen bump stock gebruikt.


Gisteren kwam Trump al met een andere voorzichtige opening voor een strengere Amerikaanse wapenwet. Hij zei pogingen te steunen om zogeheten background checks van mensen die een vuurwapen willen kopen te verbeteren.

Jupiler verandert vijf maanden van naam om Rode Duivels te steunen

De merknaam Jupiler verdwijnt voor vijf maanden en wordt tijdelijk veranderd in Belgium. Brouwer AB InBev doet dat om de Rode Duivels een hart onder de riem te steken op het WK Voetbal van komende zomer in Rusland.

Kempense Loena Hendrickx teleurgesteld ondanks ondanks vlotte kwalificatie

Kunstschaatsster Loena Hendrickx uit Arendonk heeft zich tijdens de korte kür van woensdag op de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang probleemloos voor de vrije kür geplaatst.

Oxfam meldt 26 nieuwe seksschandalen
Gisteren, 13:24 NOS nieuws

Het schandaal over Oxfam-hulpverleners die zich seksueel misdragen op kosten van donateurs breidt zich nog steeds uit. De Britse Oxfam-topman Mark Goldring heeft tegenover een Britse parlementscommissie verklaard dat er 26 nieuwe gevallen zijn gemeld sinds de publicaties over seksfeesten na de aardbeving op Haïti.


Tien meldingen gaan over zaken in het Verenigd Koninkrijk en zestien speelden zich af in andere landen. Het zou gaan om recente en minder recente gevallen. Details over de aard en omvang van het grensoverschrijdende seksuele gedrag maakte Goldring niet bekend.


Sinds de berichten over seksschandalen naar buiten kwamen hebben 7000 donateurs hun giften stopgezet.


Onder vuur

Goldring en twee andere topfunctionarissen werden flink onder vuur genomen door de parlementaire commissie. Zij verontschuldigden zich diverse keren voor het gedrag van Oxfam-medewerkers op Haïti.


Topman Goldring sprak tegen dat Oxfam heeft geprobeerd om het schandaal in 2011 onder het tapijt te vegen. Na een intern onderzoek over de gang van zaken op Haïti na de aardbeving in 2010 zei de organisatie toen dat er sprake was geweest van ernstige misdragingen, waaronder machtsmisbruik.


Seksueel fout gedrag werd echter niet genoemd. "We dachten toen dat we transparant waren. We weten nu dat het niet genoeg was," zei Goldring, die toen nog niet de topman was.

Alfa Romeo Sauber F1 team presenteert nieuwe F1-bolide

Het Zwitserse Alfa Romeo Sauber F1 team heeft deze middag haar nieuwe wagen aan het grote publiek voorgesteld, de Alfa Romeo Sauber C37. Daarmee keert meteen ook Alfa Romeo terug naar de Formule 1.VS: Noord-Korea zag op valreep af van ontmoeting bij Spelen
Vandaag, 05:36 NOS nieuws

De Amerikaanse vice-president Pence zou bij de Olympische Spelen een ontmoeting hebben met Noord-Koreaanse afgevaardigden maar de afspraak is afgezegd. Dat zeggen een woordvoerder van Pence en functionarissen van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.


Volgens de stafchef van Pence is Noord-Korea afgehaakt nadat de Amerikaanse vicepresident mensenrechtenschendingen van Pyongyang aan de kaak had gesteld en plannen ontvouwde voor nieuwe economische sancties. Hij vraagt zich tegelijkertijd af of het bewind van Kim Jong-un überhaupt van plan was om te praten.


Volgens persbureau Reuters was het ook de bedoeling dat Pence zou spreken met de zus van Kim Jong-un, die een bezoek bracht aan de Spelen in Zuid-Korea.


De zus, Kim Yo-jong, nodigde Zuid-Korea tijdens haar bezoek uit voor topoverleg, maar de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in hapte vooralsnog niet toe. Hij zei dat Noord-Korea eerst met de VS moet spreken. Ook wil hij toezeggingen over het afbouwen van het nucleaire programma van de noorderbuur.

Zinderend gelijkspel tussen Barcelona en Chelsea in achtste finale Champions League
Gisteren, 09:30 Volkskrant

Zelfs Lionel Messi heeft een Angstgegner: Chelsea. In acht wedstrijden tegen de Londense club had de Argentijn nooit weten te scoren. Dinsdagavond kwam er een einde aan de droogte. Op Stamford Bridge maakte Messi de gelijkmaker in een beladen Champions League-wedstrijd, nadat Willian een kwartier eerder voor grote vreugde had gezorgd door de score te openen. Over drie weken vindt de return plaatsPrins Henrik schopt zelfs tijdens zijn uitvaart tegen tradities van het Deense hof
Gisteren, 11:36 NOS nieuws

Zestig familieleden en notabelen nemen vandaag in besloten kring afscheid van de overleden Deense prins Henrik. De intieme uitvaart van de prins is in het Christiansborg Slot in het centrum van Kopenhagen, de zetel van het Deense parlement.


Henrik, die dement was en het afgelopen jaar verschillende zware kwalen had, overleed dinsdag op 83-jarige leeftijd in het bijzijn van zijn echtgenoot koningin Margrethe en zijn twee zoons. Zijn oudste zoon Frederik, behalve kroonprins ook IOC-lid, kwam eerder terug van de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea om zijn vader te bezoeken.


Geen staatsbegrafenis

Henrik heeft zijn hele leven moeite gehad zich te schikken naar zijn rol binnen de Deense monarchie, en wilde ook geen staatsbegrafenis. Ook breekt hij met de 600 jaar oude traditie van de koninklijke familie om te worden bijgezet in de kathedraal van Roskilde. In plaats daarvan wordt de helft van zijn as in een urn bewaard in de privétuin van koninklijk paleis Fredensborg Slot, de andere helft wordt uitgestrooid over zee.


Om het Deense volk toch een afscheid van de prins te gunnen, was Henrik afgelopen dagen in een gesloten kist opgebaard in het Christiansborg Slot. 14.000 mensen kwamen langs. Gisteravond mocht een bredere kring van Franse familie hem een laatste groet brengen.


'Verdeenst'

Henrik werd in 1934 in de Franse plaats Talence geboren als Henri Marie Jean André de Laborde de Monpezat. Zijn familie behoorde al eeuwen tot de gegoede burgerij van Frankrijk. Ook droegen zij de adellijke titel van graaf, al wordt sterk betwist of dat rechtmatig is.


Voordat Henri trouwde met Margrethe was hij Frans militair en diplomaat. Behalve dat zijn naam werd 'verdeenst', bekeerde de rooms-katholieke Henri zich voor zijn huwelijk tot de protestantse Deense Volkskerk, waar zijn vrouw het hoofd van is.

Jonge sterrenkundige (23) ontvangt prestigieuze: ?Er is nog heel veel om te ontdekken?

De prestigieuze Odisseaprijs voor jonge sterrenkundigen is dinsdag uitgereikt in de Senaat. De winnaar is de 23-jarige Heistenaar Robin Baeyens. Hij onderzocht de atmosfeer van zogenaamde ?hot Jupiters? en de jury onder leiding van astronaut Dirk Frimout bleek onder de indruk.

31 mensen verliezen job na faillissement van elektrozaak in Herentals

De rechtbank van koophandel in Antwerpen heeft dinsdag Electrogroothandel Van de Water uit Herentals failliet verklaard. 31 mensen verliezen hun baan, zij zouden maandagavond op de hoogte zijn gebracht.

?Waar is Stijn, papa??: het paniektelefoontje van Elisabeth Gyselbrecht, 3 dagen na Kasteelmoord

?Waar is Stijn, papa??, schreeuwde een wanhopige Elisabeth Gyselbrecht drie dagen na de moord op Stijn Saelens minutenlang in een telefoongesprek met haar vader. Meester Filip Van Hende, advocaat van de familie Saelens, hekelde dinsdag op het proces rond de Kasteelmoord met het fragment de houding van André Gyselbrecht, die pas na ruim vijf jaar met bekentenissen kwam.

Ageas gul met dividend
Vandaag, 08:00 De Tijd

07:33 Ageas boekte vorig jaar een recordwinst en verrast zijn aandeelhouders met een dividend van 2,10 euro per aandeel.KAART. Zo werkwillig zijn de inwoners in uw gemeente

Het aantal inwoners dat een job wil, is in Turnhout en Antwerpen in tien jaar tijd gedaald. Volgens de bank ING komt dat deels door de komst van buitenlanders.

Bijna honderd burgerdoden bij aanvallen op Syrisch rebellengebied

Bij nieuwe luchtaanvallen en artilleriebeschietingen op Syrisch rebellengebied in Oost-Ghouta, dicht bij hoofdstad Damascus, zijn volgens activisten zeker 98 burgers om het leven gekomen. Onder hen veel vrouwen en kinderen.

NMBS bestelt duizenden smartwatches voor stiptere treinen
Vandaag, 09:54 De Tijd

09:53 De NMBS bestelt 13.500 smarthpones, 7.000 tablets en 6.000 smartwatches. De horloges moeten helpen de treinen stipter te laten rijden.Uitstap uit kernenergie maakt elektriciteit 15 euro duurder per jaar
Vandaag, 08:00 De Tijd

07:27 Vijftien euro per jaar. Dat is de extra factuur die gezinnen zullen moeten betalen als de regering kiest voor de uitstap uit kernenergie in 2025, blijkt uit een langverwachte studie.Ziekenhuizen mogen maximaal 5.000 euro extra rekenen voor zwaar ziek kind

Ziekenhuizen mogen binnenkort niet meer dan 5.000 euro ereloonsupplementen aanrekenen voor zwaar zieke kinderen in een eenpersoonskamer. Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws woensdag. De mutualiteiten willen ook voor andere kwetsbare groepen zo?n maximumplafond.

Mayeur moet onterecht ontvangen zitpenningen Samusocial terugbetalen

Er was een totaal gebrek aan transparantie en controle bij de Brusselse daklozenopvang Samusocial. Dat blijkt uit de algemene vaststelling van de Brusselse onderzoekscommissie. De commissie heeft dertig aanbevelingen opgesteld.

Tram ontspoort en kantelt aan rotonde Wommelgem

Aan de rotonde in Wommelgem, ter hoogte van de oprit naar de E313, is dinsdagochtend een tram van lijn 8 gekanteld. Eerder op de ochtend vond er ook al een zwaar ongeval tussen een tram en een bus plaats in Deurne.Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be