NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Economie

2News.be / Economie

CEO Eurowings komt woensdag plannen voorstellen
5 Februari, 18:54 Skynet Economie
Op de bijzondere ondernemingsraad bij Brussels Airlines heeft CEO Bernard Gustin zijn eigen ontslag aangekondigd, samen met dat van financieel directeur Jan De Raeymaeker. Over de toekomstige strategie werd nog niets gezegd, maar woensdagochtend komt Thorsten Dirks, de CEO van Eurowings, de toekomstplannen voorstellen. "We blijven ongerust", aldus Filip Lemberechts van de liberale vakbond ACLVB na afloop van de ondernemingsraad.


Vlaanderen wil elk jaar 2.500 Waalse werkzoekenden extra
5 Februari, 17:06 Skynet Economie
Vlaanderen wil elk jaar 2.500 Waalse werkzoekenden extra naar onze bedrijven halen, nu er in sommige regio's sprake is van een quasi volledige tewerkstelling. Ministers Philippe Muyters en Pierre-Yves Jeholet tekenden een overeenkomst, onder meer voor de nodige taalopleidingen.


Jeugdhulpverleners voeren actie tegen agressie in opvoedingsinstellingen
5 Februari, 14:06 Skynet Economie
De christelijke vakbond LBC-NVK heeft in het OC Sint-Ferdinand in Lummen het startschot gegeven voor een sensibiliseringscampagne binnen de opvoedingsinstellingen van de Broeders van Liefde. Het personeel wil dat de stijgende problematiek van agressie een halt wordt toegeroepen.


Meer diamant verhandeld in Antwerpen in 2017, maar daling in totale waarde
5 Februari, 12:18 Skynet Economie
In Antwerpen is vorig jaar 233,8 miljoen karaat aan diamanten ge´mporteerd en geŰxporteerd, een stijging van bijna 15 procent ten opzichte van 2016. De totale waarde van verhandelde diamant daalde echter licht van 48 miljard dollar naar net geen 46 miljard dollar. "Omdat er vooral vraag was naar kleinere ruwe stenen - een globale trend - zagen we de prijs per karaat afnemen", zegt het Antwerp World Diamond Centre (AWDC).


Bankovervallen bijna geschiedenis
5 Februari, 11:06 Skynet Economie
Het aantal gewapende bankovervallen is in tien jaar tijd gedaald van 127 naar elf per jaar. Dat blijkt uit cijfers die bankenfederatie Febelfin vandaag heeft vrijgegeven. Banken zijn steeds meer beveiligd en er is steeds minder cash in onze maatschappij.


Fipronil in eieren - Eierprijzen nog steeds erg hoog
30 Januari, 00:18 Skynet Economie
De nationale eierprijs ligt nog steeds zowat 50 procent boven de prijs in dezelfde periode van vorig jaar. Dat is een gevolg van de Fipronil-crisis die in de zomer van vorig jaar is losgebarsten. Door de vernietiging van dieren en eieren in de nasleep van die crisis, is het aanbod nog steeds relatief laag, wat de prijs de hoogte in drijft. Producenten verwachten wel een normalisering van de prijzen wanneer de productie weer volledig op peil is.


Peeters nodigt sociale partners uit voor uitwerking strategie voor digitalisering economie
30 Januari, 00:18 Skynet Economie
Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) nodigt de sociale partners uit om werk te maken van een strategie om de digitalisering van de economie om te zetten in nieuwe jobs en welvaart. De focus moet voor hem liggen op preventieve vorming van werknemers en opleiding van de werknemers die hun jobs verliezen door de digitalisering, luidt het in een mededeling.


Waalse veehouders protesteren in Brussel tegen vrijhandelsakkoord met Zuid-Amerika
30 Januari, 00:18 Skynet Economie
Waalse veehouders hebben actie gevoerd aan het Brusselse Schumanplein, vlak bij de Europese instellingen. Op initiatief van de Waalse landbouwersvereniging Fugea waren ze met een tiental tractoren vanuit Henegouwen naar de hoofdstad getrokken om te protesteren tegen de huidige plannen voor een vrijhandelsakkoord tussen de EU en de Zuid-Amerikaanse landen.


2017 klokt af op gemiddeld 487.291 vergoede werklozen
30 Januari, 00:18 Skynet Economie
In 2017 waren er gemiddeld 487.291 werklozen die een uitkering ontvingen. Dat zijn er ruim 45.000 minder dan in 2016, zo blijkt uit de jongste cijfers van de RVA. Van die groep zijn er gemiddeld 373.701 werkzoekend - ruim 113.590 of minder dan een kwart zijn vrijgesteld van de zoektocht naar een job.


Vakbondsacties in gevangenissen zijn "heel gespreid" opgevolgd
30 Januari, 00:18 Skynet Economie
De vakbondsacties in de Belgische gevangenissen zijn "heel gespreid" opgevolgd. Dat zegt woordvoerster Kathleen Van de Vijver van het Gevangeniswezen. In heel wat inrichtingen werden regimeactiviteiten teruggeschroefd, maar nergens, behalve in Antwerpen, was er politiebijstand nodig.

In het nieuwsCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be