NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen

Explosie metrostation New York tijdens ochtendspits, verdachte opgepakt
Vandaag, 14:49 NOS nieuws

In New York heeft zich in het centrum van Manhattan een explosie voorgedaan in het metrostation Port Authority onder 42nd Street. Daarboven is ook het centrale busstation van New York. Dat wordt ontruimd, evenals drie metrolijnen.


Op de locatie zijn twee van de drukste metrostations van de stad, Port Authority en Times Square, met elkaar verbonden door een tunnel. In die tunnel was de explosie. Tijdens de spits zijn in dit deel van New York miljoenen mensen onderweg.


De explosie komt midden in de ochtendspits. Volgens persbureau Reuters gaat het om een pijpbom, een explosief dat makkelijk te maken is. Er zijn twee verdachten opgepakt., meldt The New York Times. Over hun identiteit of motief is nog niets bekend.


Amerikaanse media melden dat er enkele mensen gewond zijn geraakt. Op sociale media circuleren beelden waarop is te zien dat een man de explosieven op zijn lichaam lijkt te dragen.

Gloednieuwe winterbar ingezegend met laagje sneeuw op dak

De nieuwe winterbar De Schapenstal in Zonderschot (Heist-op-den-Berg) kon tijdens zijn openingsweekend meteen rekenen op de eerste sneeuw. De openingsparty van zaterdag werd een overdonderend succes. Zondag moesten de bezoekersaantallen niet onderdoen.Aanhouding in zaak-Milica van Doorn
Vandaag, 08:36 NOS nieuws

De politie in Noord-Holland heeft een verdachte aangehouden in de zaak van Milica van Doorn. Om 10 uur vanochtend worden er meer details bekendgemaakt op een persconferentie.

De 19-jarige Milica van Doorn werd in juni 1992 dood gevonden in een vijver in Zaandam. Ze was verkracht en doodgestoken. Bij het onderzoek werd dna op haar lichaam gevonden, waarmee een profiel van de dader werd gemaakt.

Vorige maand droegen zo'n 125 mannen van Turkse afkomst vrijwillig hun dna af na een oproep van de politie.
Zeven op de tien horecazaken niet in orde met witte kassa

Horecazaken blijken erg vaak niet in orde te zijn met de witte kassa. Bij 4.835 controles werden er in zeven op de tien gevallen problemen vastgesteld. Dat bericht Het Laatste Nieuws maandag.
Ferry met 300 inzittenden vastgelopen in haven van Calais

Een ferry met 300 passagiers aan boord is zondag vastgelopen in de Franse haven van Calais. Daarbij vielen geen gewonden maar het verkeer op zee is wel verstoord, zo is vernomen uit officiŽle bron.
Dries Mertens moet naar Leipzig in Europa League, Anderlecht-killers Celtic naar Rusland
Na de Champions League-loting werd in het Zwitserse Nyon ook geloot voor de 1/16e finales van de Europa League. Dries Mertens en Napoli werden uitgeloot tegen RB Leipzig. Celtic, dat derdes eindigde in de groep van Anderlecht, werd uitgeloot tegen Zenit St Petersburg. De heenwedstrijden zijn voorzien voor 15 februari, de terugwedstrijden een week later op 22 februari. De finale van de Europa League wordt in Lyon gespeeld.


Drukke avondspits verwacht, Rijkswaterstaat adviseert niet de weg op te gaan
Vandaag, 01:06 NOS nieuws

De weer- en verkeersdiensten waarschuwen voor een drukke avondspits vanwege het winterse weer. Rijkswaterstaat waarschuwt voor "zeer gevaarlijke omstandigheden" op de weg en adviseert mensen om niet de weg op te gaan.

De NS raadt treinreizigers aan om zo vroeg mogelijk naar huis te gaan. De dienst verwacht veel hinder op het spoor en had daarom de dienstregeling al aangepast. Reizigers krijgen het dringende advies om hier rekening mee te houden en hun reis hierop af te stemmen.

Er rijden vandaag minder treinen. Waar normaal gesproken elk kwartier een intercity rijdt, gaat deze vandaag eens per halfuur. Dat leidt in veel gevallen tot een langere reistijd en drukkere treinen.

Vanuit het zuiden is het begonnen met sneeuwen en de komende uren trekken de sneeuwbuien verder naar het noorden. In de zuidelijke provincies is het door de sneeuw op veel wegen glad. Het leidt tot veel vertragingen. De sneeuwval houdt in het grootste deel van het land tot ver in de avond aan.

Sinds 12.00 uur geldt in het zuiden van het land code oranje, dat betekent een grote kans op gevaarlijk of extreem weer. Vanaf 14.00 uur geldt code oranje voor het midden van het land en vanaf 17.00 uur ook voor het noorden.

Schiphol houdt er rekening mee dat het vliegverkeer vanmiddag verstoord raakt vanwege het winterweer. Hoe ernstig de overlast wordt valt volgens een woordvoerder nog niet te zeggen, maar reizigers moeten rekening houden met vertragingen, annuleringen en mogelijk langere reistijd naar de luchthaven.

De KLM heeft voor vandaag bijna 300 Europese en intercontinentale vluchten geschrapt. De luchtvaartmaatschappij laat weten dat de passagiers worden geÔnformeerd en omgeboekt.

Het winterweer leidde vanochtend niet tot een drukkere ochtendspits dan anders. Volgens de ANWB verliep de spits "bijna normaal" en leek het zelfs iets minder druk dan anders, doordat veel mensen de weg niet waren opgegaan vanwege de waarschuwingen.
Zanger Queens of the Stone Age trapt fotografe
Vandaag, 05:00 NOS nieuws

Zanger Josh Homme van Queens of the Stone Age heeft excuses aangeboden voor het trappen van een fotografe. Hij gaf de trap vanaf het podium tijdens een concert in Los Angeles.

Het slachtoffer, Chelsea Lauren, zette beelden van het incident op sociale media. Te zien is dat Homme een trap geeft terwijl de fotografe haar camera vlak bij het podium houdt. De vrouw zegt dat hij haar hoofd raakte en dat ze een nacht in het ziekenhuis moest verblijven. Ze liep een pijnlijke nek op, een blauw oog en misselijkheid.

Lauren heeft aangekondigd aangifte te zullen doen bij de politie.

Via de Twitter-account van de band heeft Homme (44) excuses aangeboden. Hij ging naar eigen zeggen helemaal op in zijn optreden en had niet de bedoeling haar te raken.
Verkeer al vroeg vast, NS laat minder treinen rijden
Vandaag, 07:24 NOS nieuws

Vanwege het winterweer is er op de snelwegen vanochtend vroeg al veel vertraging. Rond 06.30 uur stond al zo'n 90 kilometer file.

Op de A2 loopt het vast tussen Den Bosch en Utrecht. Onder meer bij de knooppunten Oudenrijn en Everdingen staan files. Ook op de A8 tussen Zaandam en Amsterdam is al veel vertraging.

Het aantal ongelukken valt volgens Rijkswaterstaat nog mee, maar volgens de dienst zijn er wel veel glijpartijen.

Bekijk hier een actueel overzicht van de files

Vanaf 12.00 uur vanmiddag geldt in het zuiden van het land code oranje. Later geldt die waarschuwing ook voor de rest van het land. Volgens een woordvoerder van de ANWB gaat de sneeuw vandaag veel hinder veroorzaken op de wegen. "Het wordt goed opletten. Denk twee keer na of je wel echt de weg op moet."

Minder treinen

De NS zet vandaag minder treinen in. Waar normaal gesproken elk kwartier een intercity rijdt, gaat deze vandaag eens per halfuur. "Dat betekent een langere reistijd, vaker overstappen en drukkere treinen", zegt een woordvoerder van de NS. "Op een aantal plekken rijden wel langere treinen, maar dat is logistiek niet overal mogelijk."

Op dit moment rijden er vanwege uitgelopen werkzaamheden geen treinen tussen Utrecht en Hilversum. Dat geldt ook voor het traject Arnhem-Zutphen. Op beide trajecten is niet bekend wanneer er weer treinverkeer mogelijk is.
'We zijn een driftbui verwijderd van een nucleaire catastrofe'
Gisteren, 18:12 NOS nieuws

De Internationale Campagne tegen Kernwapens (ICAN) heeft gewaarschuwd voor de gevolgen van de spanningen tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea.

"De wereld is nog maar een driftbui verwijderd van wederzijdse vernietiging", sprak ICAN-directeur Beatrice Fihn zondag in Oslo. Daar nam de organisatie de Nobelprijs voor de Vrede in ontvangst. "We hebben een keuze, een einde maken aan kernwapens of een einde maken aan ons."

Kern- en raketproeven van Noord-Korea en provocaties van het Witte Huis hebben de afgelopen maanden geleid tot een crisissituatie tussen Noord-Korea en de rest van de wereld. "Eťn impulsief moment kan leiden tot de dood van miljoenen", waarschuwt Fihn. Zij meent dat het nucleaire gevaar nu groter is dan tijdens de Koude Oorlog.

VN-verdrag

ICAN is een samenwerkingsverband van 450 non-gouvernementele organisaties uit honderd landen. ICAN staat aan de wieg van een VN-verdrag dat kernwapens moet verbannen.

In juli tekenden 122 landen het verdrag. Alle - veronderstelde - kernmachten hebben de stemming geboycot. Nederland stemde als enige land tegen, omdat het verdrag niet strookt met de Nederlandse NAVO-verplichtingen. Zo beheert Nederland een aantal kernkoppen van mede-NAVO-lid Verenigde Staten.

Meer hoogtepunten..

Laatste nieuws

Winterprik - 400 reizigers urenlang gestrand in Thalys met panne ter hoogte van Brasschaat
Vandaag, 22:00 Skynet
Tussen Antwerpen en de Nederlandse grens is maandagavond een Thalys gestrand op de HST-lijn ter hoogte van Brasschaat. Dat bevestigen spoornetbeheerder Infrabel en operator Thalys zelf. 400 reizigers zitten er al zowat twee uur lang vast, een latere Thalys moet hen oppikken en naar hun bestemming Amsterdam brengen. Volgens de NMBS is dat omdat het evacueren van reizigers een verantwoordelijkheid van de operator zelf is.


Gemeente trakteert treinreizigers
Vandaag, 21:42 Gazet v. Antwerpen
Aan de treinstopplaats in Schelle werden de reizigers maandag de hele dag getrakteerd op een warm drankje en een stuk cake. Zondag had het CD&V-bestuur 's ochtends al een gelijkaardige traktatie in petto


Sneeuwpret, maar niet voor de postbode
Vandaag, 21:42 Gazet v. Antwerpen
Ook in Oostmalle werd van de sneeuw genoten. Voor de postbodes was het uitkijken geblazen.


Moeizame avondspits in Gent
Vandaag, 21:24 Skynet
In Gent zorgt de winterprik maandag voor een zware avondspits door de gladde wegen en problemen met het openbaar vervoer. De stad belooft dat de strooidiensten zeker tot morgenavond zullen werken, maar door de aanhoudende sneeuwval zijn de problemen nog niet van de baan. Bovendien is de Meulestedebrug, een belangrijke verbinding met het havengebied, defect.


Ex-vrouw van vermoorde Neerpeltenaar vrijgelaten onder voorwaarden
Vandaag, 21:06 Gazet v. Antwerpen

In het onderzoek naar de moord op de Nederlandse zakenman Marcel Van Hout (51) in villawijk Grote Heide in Neerpelt werden dit weekend twee aanhoudingen verricht. De 45-jarige ex-vrouw van het slachtoffer zat in de cel voor moord maar werd maandag vrijgelaten.
Straffe Heistenaar haalt goud op BK Classic Powerlifting
Vandaag, 21:06 Gazet v. Antwerpen
Heistenaar Wouter Hendrickx haalde recent goud in zijn gewichtsklasse op het BK Classic Powerlifting in Erembodegem. Trainingsmaatje Kathleen Compagnie werd derde in haar categorie en verbrak twee persoonlijke records. Eerder werden ze beiden al Belgisch Kampioen Bench Press in hun respectievelijke klassen.


Panden gesloopt voor bredere Kleinesteenweg
Vandaag, 21:06 Gazet v. Antwerpen
In de tweede fase van de heraanleg van de straat is maandag begonnen met de afbraak van drie panden nabij de Boomsesteenweg. Die bevinden zich op een oudere rooilijn dan de andere huizen in de straat..


Sneeuwballen vliegen richting fotograaf
Vandaag, 21:06 Gazet v. Antwerpen
Als fotograaf maak je nogal eens iets mee, zeker wanneer het sneeuwt. Zo stormden de leerlingen van de Potlodenschool met sneeuwballen in de hand op ons af, tot groot jolijt van de kinderen. Gelukkig voor de camera raakte niet ťťn bal de lens. Ook bij een tweede en een derde poging van de kinderen bleef de lens gespaard, in tegenstelling tot ons hoofd. Bij dit winterse weer moet je dat erbij nemen.


Besneeuwde postbode op dagelijkse ronde
Vandaag, 21:06 Gazet v. Antwerpen
Misschien is postbode wel de job van je leven, zeker wanneer de zon schijnt en de vogels fluiten. Iets minder is het wanneer je brieven, pakjes en de eerste kerstkaarten moet rondbrengen als sneeuwman. Goed ingeduffeld en (letterlijk) goedgemutst bracht postbode Jan Duchenne zijn brievenronde tot een goed einde. De post kwam misschien iets later dan gewoonlijk, maar buurtbewoner Roland Kockelberg kon het werk van de postbode zeker appreciŽren.


Opdrachten draaien in de sneeuwsoep
Vandaag, 21:06 Gazet v. Antwerpen
Wie vandaag de baan op moest, kreeg te maken met heel wat oponthoud. De grote wegen slipten dicht, maar ook de kleine wegen waren maar moeilijk berijdbaar. Door de gladheid op de wegen stuurden sommige bouwondernemingen hun chauffeurs niet de baan op, waardoor goederen niet tijdig bij de klanten kwamen. Viaducten en spoorovergangen waren gevaarlijk glad. Hier en daar sukkelde een auto in de sloot. Vloerenlegger Ray Peeters lukte het wel om veilig bij zijn klanten terecht te komen.Meer nieuws..
 

 
 Sport

WB schaatsen Salt Lake City - Bart Swings sprint in massastart naar derde plaats
Gisteren, 11:24
Bart Swings heeft zaterdag tijdens de wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City op de de massastart zijn eerste podiumplaats van het seizoen behaald. Hij eindigde als derde. De overwinning ging naar de Zuid-Koreaan Lee Sung-Hoon, die in februari in eigen land de grote favoriet is voor het goud op de Olympische Winterspelen. De Zwitser Livio Wenger werd tweede.


Belgen in het buitenland - Vincent Kompany is weer buiten strijd
Gisteren, 22:12
Vincent Kompany ligt alweer in de lappenmand. De centrale verdediger van Manchester City bleef zondag in de derby op het veld van Manchester United (1-2) tijdens de rust in de kleedkamers.


Champions League - Real Madrid treft PSG in achtste finales
Vandaag, 13:40
Real Madrid neemt het in de achtste finales van de Champions League op tegen Paris Saint-Germain. Andere mooie affiches zijn Chelsea-FC Barcelona en Juventus-Tottenham. Dat wees de loting van maandag in het Zwitserse Nyon uit.


PC & Internet

Google maakt knoppen 'play' en 'pause' weer beschikbaar op Home Mini
Gisteren, 11:42
Google maakt het weer mogelijk om audio af te spelen en te pauzeren met de druk op een knop, nadat deze mogelijkheid eerder werd gedeactiveerd omdat er door een fout permanent audio werd opgenomen. Niet alle knoppen zijn echter weer functioneel gemaakt.


Apple bevestigt overname van muziekherkenningsapp Shazam
Vandaag, 20:12
Apple heeft bevestigd dat het de muziekherkenningsapp Shazam heeft overgenomen. Er waren onlangs al geruchten dat het bedrijf uit Cupertino van plan was om Shazam over te nemen. De overname moet nog wel worden goedgekeurd.


Nederlandse kabinet wint Big Brother Award wegens willen doordrukken 'sleepwet'
Vandaag, 20:49
Het huidige Nederlandse kabinet heeft de Big Brother Award Publieksprijs 'gewonnen'. Bits of Freedom had het kabinet genomineerd voor de Publieksprijs vanwege het doordrukken van de inwerkingtreding van de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten.


Populaire iOS-app doet zich voor als walletdienst MyEtherWallet
Vandaag, 17:12
Een populaire iOS-app doet zich voor als een product van de walletdienst MyEtherWallet en is in korte tijd door veel gebruikers gedownload. Het team achter MyEtherWallet waarschuwt dat de app niets met zijn dienst te maken heeft en dat gebruikers moeten opletten.


OnePlus belooft 5T-update om full-hd-videostreaming te ondersteunen
Vandaag, 12:24
OnePlus heeft bekendgemaakt dat er een update voor voor zijn 5T-toestel komt zodat dit full-hd-videostreams kan weergeven van diensten als Netflix en Amazon. Dat is momenteel niet mogelijk, doordat ondersteuning voor het juiste drm ontbreekt.


Binnenland

N-VA wil met gezinshuizen jongste kinderen uit voorzieningen houden
Vandaag, 07:12
Kinderen jonger dan zes jaar horen eigenlijk niet thuis in een voorziening. Toch hebben vorig jaar zo'n negenhonderd kinderen jonger dan zes een tijd in zo'n voorziening doorgebracht. Om dat te vermijden, stelt N-VA de invoering van gezinshuizen voor, een soort formule tussen de bestaande pleegzorg en de residentiŽle jeugdhulpverlening.


Ruim 800 mensen op herdenking Maystadt, onder wie ook Michel en Juncker
Vandaag, 20:54
De vorige week overleden minister van staat Philippe Maystadt is vandaag herdacht in het Waalse Marcinelle. Ruim 800 mensen kwamen daarop af, onder wie een rits Belgische en Europese politici. Onder meer premier Charles Michel en Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker tekenden present.


Luchtvaart verstoord door sneeuwval, ijspiste op Antwerpse Groenplaats ontruimd
Vandaag, 13:44
De sneeuwval zorgt overal in het land voor problemen. Op Brussels Airport zijn door de slechte zichtbaarheid vluchten vertraagd of afgeschaft. Volgens een woordvoerster van Brussels Airport zijn sinds deze ochtend al 90 vluchten vertraagd en 50 andere vluchten geannuleerd. Op de Groenplaats in Antwerpen is de grote ijspiste die daar sinds dit weekend staat vanochtend ontruimd door de zware sneeuwval.


Luchtvaart verstoord door sneeuwval, ijspiste op Antwerpse Groenplaats ontruimd
Vandaag, 13:44
De sneeuwval zorgt overal in het land voor problemen. Op Brussels Airport zijn door de slechte zichtbaarheid vluchten vertraagd of afgeschaft. Volgens een woordvoerster van Brussels Airport zijn sinds deze ochtend al 90 vluchten vertraagd en 50 andere vluchten geannuleerd. Op de Groenplaats in Antwerpen is de grote ijspiste die daar sinds dit weekend staat vanochtend ontruimd door de zware sneeuwval.


Luchtvaart verstoord door sneeuwval, ijspiste op Antwerpse Groenplaats ontruimd
Vandaag, 13:44
De sneeuwval zorgt overal in het land voor problemen. Op Brussels Airport zijn door de slechte zichtbaarheid vluchten vertraagd of afgeschaft. Volgens een woordvoerster van Brussels Airport zijn sinds deze ochtend al 90 vluchten vertraagd en 50 andere vluchten geannuleerd. Op de Groenplaats in Antwerpen is de grote ijspiste die daar sinds dit weekend staat vanochtend ontruimd door de zware sneeuwval.


Buitenland

Poetin kondigt terugtrekking aan van grootste deel van Russische troepen uit SyriŽ
Vandaag, 13:38
De Russische president Vladimir Poetin heeft vandaag de terugtrekking aangekondigd van het grootste deel van de Russische troepen in SyriŽ. Hij deed dat tijdens een verrassingsbezoek aan de basis van Hmeimim, aldus het Russische persagentschap Interfax.


Economie

Nationale staking bij Veiligheidskorps op 20 december
Vandaag, 17:24
Het personeel van het Veiligheidskorps, dat instaat voor het overbrengen van gedetineerden tussen de gevangenis en de rechtbank, zal op 20 december een nationale staking houden. Dat deelde het vakbondsfront vandaag mee. De bonden hekelen de onduidelijkheid over de nieuwe directie beveiliging (DAB) die er binnen de federale politie zal komen.


Cultuur

Auto / Motor

Eerste zege voor Comtoyou Racing in de Trophťe Andros
Gisteren, 22:36
Lang heeft Comtoyou Racing er niet over gedaan om een eerste zege te behalen bij de ijsraces van de Trophťe Andros. In de tweede manche die dit weekend plaatsvond in Alpe d?Huez kwam NathanaŽl Berthon met de Audi A1 Quattro van het Belgische team als eerste over de finish in de eerste finale van het weekend. In de tweede race moest de Fransman zijn meerdere erkennen in Franck Lagorce (BMW M2), maar pakte alsnog de tweede plaats. Comtoyou racing pakt meteen de leiding in de puntenstand voor de teams.


Zandvoort gastheer "historische" Masters of F3
Vandaag, 05:12
De FIA World Motor Sport Council besloot afgelopen week om het plan voor een FIA Historic Formula 3 European Cup officieel goed te keuren. Gastheer voor dit eenmalige evenement wordt Circuit Zandvoort. De omloop aan de Noordzee heeft een rijk verleden met F3-bolides.


Gulf 12H: Glenn Van Parijs aan de start
Vandaag, 17:18
Het ziet er naar uit dat er ook dit jaar een landgenoot aan de start zal staan van de Gulf 12 Hours in Abu Dhabi. Limburger Glenn Van Parijs zal de dubbele race op Yas Island betwisten aan boord van een Porsche 911 van MRS GT. Van Parijs gooide afgelopen seizoen nog hoge ogen bij zijn debuutjaar in de autosport en meer bepaald de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux bij Belgium Racing. In die monomerkencup pakte hij bovendien de titel in zijn klasse. Van Parijs timmert nu reeds hard aan het seizoen 2018 en zijn deelname aan de Gulf 12H kadert dan ook in die voorbereiding.


Stoffel Vandoorne veel te laat op eigen fandag door... motorpech
Vandaag, 17:18
Het zat Stoffel Vandoorne niet mee dit seizoen en dat kwam vooral door de geplaagde Honda-motor die er meer dan eens voortijdig de brui aan gaf. Dat onze landgenoot dan ook nog eens zijn eigen fandag voor het grootste deel moest missen door motorpech tart echter alle verbeelding. Dit keer ging het wel over een vliegtuigmotor en ieder ander plan om toch in Kortrijk te geraken werd danig verstoord door het slechte weer afgelopen zondag.


Vernieuwde VW Golf Sportsvan vanaf 2018
Vandaag, 17:24
De vernieuwde Golf Sportsvan staat vanaf januari bij de Nederlandse Volkswagen-dealers. De prijzen beginnen bij 27.050 euro. Deze extra ruime en veelzijdige Golf met hoge zitpositie valt op door zijn aangescherpte design, LED-achterlichten en een completere standaarduitrusting. Ook zijn er nieuwe motoren en de nieuwste assistentie- en (online) infotainmentsystemen.
In het nieuws


Meer..Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be