NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen

EK vrouwenvoetbal leverde Utrecht bijna 4 miljoen euro op
Gisteren, 08:18 NOS nieuws

Het EK vrouwenvoetbal in Nederland van afgelopen zomer heeft Utrechtse ondernemers 3,9 miljoen euro opgeleverd. Het geld werd vooral uitgegeven aan hotelovernachtingen en in cafés en restaurants, blijkt uit een analyse van de gemeente Utrecht en de Stichting EK Vrouwen 2017.


Utrecht organiseerde vier groepswedstrijden, waaronder de openingswedstrijd Nederland-Noorwegen. Ook was de stad het decor van de huldiging van de Nederlandse vrouwen. Speelsters en staf maakten een boottocht door de grachten naar Park Lepelenburg, nadat ze Europees kampioen waren geworden. Die huldiging is niet meegenomen in de analyse, schrijft RTV Utrecht. De wedstrijden trokken in totaal een kleine 40.000 bezoekers, van wie 86 procent uit Nederland kwam.


Utrechtse amateurclubs hoopten tijdens het toernooi meer meisjes te interesseren voor voetbal. Dit seizoen zijn volgens de gemeente 2224 vrouwen en meisjes lid van een voetbalclub. Een jaar eerder stond de teller op 1961.

Trump wil verbod 'bump stocks' vanwege schietpartij Las Vegas
Gisteren, 23:00 NOS nieuws

President Trump heeft opdracht gegeven aan het ministerie van Justitie om met een verbod te komen op zogenoemde 'bump stocks'. Met dit opzetstuk voor wapens kunnen in korte tijd extra veel kogels worden afgevuurd.


Dat werkt als volgt: de bump stock is een schouderstuk dat meebeweegt met de terugslag van het geweer, waardoor de vinger van de schutter opnieuw tegen de trekker aankomt.


Las Vegas

Het opzetstuk is met name berucht sinds de schietpartij in Las Vegas in oktober vorig jaar. Een man opende toen het vuur op bezoekers van een countryfestival. Hij gebruikte een wapen met bump stock. Nadat hij tientallen mensen had doodgeschoten en honderden had verwond pleegde hij zelfmoord.


Die schietpartij is voor Trump de reden om met een verbod te komen op het onderdeel. De machtige Amerikaanse wapenlobby NRA heeft al zijn zegen gegeven aan het idee.


Overigens is het niet voor het eerst dat het Witte Huis beloofde bump stocks te verbieden. Dat gebeurde ook al vlak na de schietpartij in Las Vegas. Daadwerkelijke actie werd toen niet ondernomen.


Het voorstel van Trump komt een week na de schietpartij op een school in Parkland in Florida. Bij die aanslag werd overigens geen bump stock gebruikt.


Gisteren kwam Trump al met een andere voorzichtige opening voor een strengere Amerikaanse wapenwet. Hij zei pogingen te steunen om zogeheten background checks van mensen die een vuurwapen willen kopen te verbeteren.

Jupiler verandert vijf maanden van naam om Rode Duivels te steunen

De merknaam Jupiler verdwijnt voor vijf maanden en wordt tijdelijk veranderd in Belgium. Brouwer AB InBev doet dat om de Rode Duivels een hart onder de riem te steken op het WK Voetbal van komende zomer in Rusland.
Kempense Loena Hendrickx teleurgesteld ondanks ondanks vlotte kwalificatie

Kunstschaatsster Loena Hendrickx uit Arendonk heeft zich tijdens de korte kür van woensdag op de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang probleemloos voor de vrije kür geplaatst.
Oxfam meldt 26 nieuwe seksschandalen
Gisteren, 13:24 NOS nieuws

Het schandaal over Oxfam-hulpverleners die zich seksueel misdragen op kosten van donateurs breidt zich nog steeds uit. De Britse Oxfam-topman Mark Goldring heeft tegenover een Britse parlementscommissie verklaard dat er 26 nieuwe gevallen zijn gemeld sinds de publicaties over seksfeesten na de aardbeving op Haïti.

Tien meldingen gaan over zaken in het Verenigd Koninkrijk en zestien speelden zich af in andere landen. Het zou gaan om recente en minder recente gevallen. Details over de aard en omvang van het grensoverschrijdende seksuele gedrag maakte Goldring niet bekend.

Sinds de berichten over seksschandalen naar buiten kwamen hebben 7000 donateurs hun giften stopgezet.

Onder vuur

Goldring en twee andere topfunctionarissen werden flink onder vuur genomen door de parlementaire commissie. Zij verontschuldigden zich diverse keren voor het gedrag van Oxfam-medewerkers op Haïti.

Topman Goldring sprak tegen dat Oxfam heeft geprobeerd om het schandaal in 2011 onder het tapijt te vegen. Na een intern onderzoek over de gang van zaken op Haïti na de aardbeving in 2010 zei de organisatie toen dat er sprake was geweest van ernstige misdragingen, waaronder machtsmisbruik.

Seksueel fout gedrag werd echter niet genoemd. "We dachten toen dat we transparant waren. We weten nu dat het niet genoeg was," zei Goldring, die toen nog niet de topman was.
VS: Noord-Korea zag op valreep af van ontmoeting bij Spelen
Vandaag, 05:36 NOS nieuws

De Amerikaanse vice-president Pence zou bij de Olympische Spelen een ontmoeting hebben met Noord-Koreaanse afgevaardigden maar de afspraak is afgezegd. Dat zeggen een woordvoerder van Pence en functionarissen van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Volgens de stafchef van Pence is Noord-Korea afgehaakt nadat de Amerikaanse vicepresident mensenrechtenschendingen van Pyongyang aan de kaak had gesteld en plannen ontvouwde voor nieuwe economische sancties. Hij vraagt zich tegelijkertijd af of het bewind van Kim Jong-un überhaupt van plan was om te praten.

Volgens persbureau Reuters was het ook de bedoeling dat Pence zou spreken met de zus van Kim Jong-un, die een bezoek bracht aan de Spelen in Zuid-Korea.

De zus, Kim Yo-jong, nodigde Zuid-Korea tijdens haar bezoek uit voor topoverleg, maar de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in hapte vooralsnog niet toe. Hij zei dat Noord-Korea eerst met de VS moet spreken. Ook wil hij toezeggingen over het afbouwen van het nucleaire programma van de noorderbuur.
Alfa Romeo Sauber F1 team presenteert nieuwe F1-bolide
Het Zwitserse Alfa Romeo Sauber F1 team heeft deze middag haar nieuwe wagen aan het grote publiek voorgesteld, de Alfa Romeo Sauber C37. Daarmee keert meteen ook Alfa Romeo terug naar de Formule 1.


Zinderend gelijkspel tussen Barcelona en Chelsea in achtste finale Champions League
Gisteren, 09:30 Volkskrant
Zelfs Lionel Messi heeft een Angstgegner: Chelsea. In acht wedstrijden tegen de Londense club had de Argentijn nooit weten te scoren. Dinsdagavond kwam er een einde aan de droogte. Op Stamford Bridge maakte Messi de gelijkmaker in een beladen Champions League-wedstrijd, nadat Willian een kwartier eerder voor grote vreugde had gezorgd door de score te openen. Over drie weken vindt de return plaats


Prins Henrik schopt zelfs tijdens zijn uitvaart tegen tradities van het Deense hof
Gisteren, 11:36 NOS nieuws

Zestig familieleden en notabelen nemen vandaag in besloten kring afscheid van de overleden Deense prins Henrik. De intieme uitvaart van de prins is in het Christiansborg Slot in het centrum van Kopenhagen, de zetel van het Deense parlement.

Henrik, die dement was en het afgelopen jaar verschillende zware kwalen had, overleed dinsdag op 83-jarige leeftijd in het bijzijn van zijn echtgenoot koningin Margrethe en zijn twee zoons. Zijn oudste zoon Frederik, behalve kroonprins ook IOC-lid, kwam eerder terug van de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea om zijn vader te bezoeken.

Geen staatsbegrafenis

Henrik heeft zijn hele leven moeite gehad zich te schikken naar zijn rol binnen de Deense monarchie, en wilde ook geen staatsbegrafenis. Ook breekt hij met de 600 jaar oude traditie van de koninklijke familie om te worden bijgezet in de kathedraal van Roskilde. In plaats daarvan wordt de helft van zijn as in een urn bewaard in de privétuin van koninklijk paleis Fredensborg Slot, de andere helft wordt uitgestrooid over zee.

Om het Deense volk toch een afscheid van de prins te gunnen, was Henrik afgelopen dagen in een gesloten kist opgebaard in het Christiansborg Slot. 14.000 mensen kwamen langs. Gisteravond mocht een bredere kring van Franse familie hem een laatste groet brengen.

'Verdeenst'

Henrik werd in 1934 in de Franse plaats Talence geboren als Henri Marie Jean André de Laborde de Monpezat. Zijn familie behoorde al eeuwen tot de gegoede burgerij van Frankrijk. Ook droegen zij de adellijke titel van graaf, al wordt sterk betwist of dat rechtmatig is.

Voordat Henri trouwde met Margrethe was hij Frans militair en diplomaat. Behalve dat zijn naam werd 'verdeenst', bekeerde de rooms-katholieke Henri zich voor zijn huwelijk tot de protestantse Deense Volkskerk, waar zijn vrouw het hoofd van is.
NMBS bestelt duizenden smartwatches voor stiptere treinen
Vandaag, 09:54 De Tijd
09:53 De NMBS bestelt 13.500 smarthpones, 7.000 tablets en 6.000 smartwatches. De horloges moeten helpen de treinen stipter te laten rijden.Meer hoogtepunten..

Laatste nieuws

?Slechtste buren van het land? worden geïnterneerd
Vandaag, 13:30 Gazet v. Antwerpen

Twee zestigers uit het West-Vlaamse Sint-Michiels worden geïnterneerd. De twee terroriseren al jaren hun buurt en dat leverde hen de bijnaam op ?Slechtste buren van het land?.
Topmodel ?Jac? openhartig over darmziekte: ?Het is geen elegante aandoening?
Vandaag, 13:30 Gazet v. Antwerpen

Ze is een ?angel? voor lingeriemerk Victoria?s Secret, een vast gezicht van Chanel Beauty en ze heeft zowat elke grote modeshow op haar palmares staan. Maar achter de schermen is het leven van het Poolse model Monika ?Jac? Jagaciak (24) minder glamoureus: ze lijdt aan een ernstige darmaandoening.
Frans Masereelcentrum bouwt nieuw volume
Vandaag, 13:30 Gazet v. Antwerpen
Het Frans Masereelcentrum in Kasterlee bouwt een nieuw volume, dat zal oprijzen naast de bestaande zwarte koepel aan de Masereeldijk. De werken zijn deze week gestart.


Mayeur moet onterecht ontvangen zitpenningen Samusocial terugbetalen

Er was een totaal gebrek aan transparantie en controle bij de Brusselse daklozenopvang Samusocial. Dat blijkt uit de algemene vaststelling van de Brusselse onderzoekscommissie. De commissie heeft dertig aanbevelingen opgesteld.
Celstraffen tot drie jaar voor fraude met tankkaarten
Vandaag, 13:30 Gazet v. Antwerpen

Acht mannen hebben woensdag celstraffen van vijftien maanden met uitstel tot drie jaar effectief gekregen voor een fraude met tankkaarten. Ze braken in vrachtwagens in, kopieerden de kaarten en gingen vervolgens honderden liters tanken op kosten van de slachtoffers. Die merkten de fraude pas op toen ze gepeperde facturen gepresenteerd kregen.
Kwik komt zondag overdag niet meer boven het vriespunt
Vandaag, 13:12 Skynet
Een wind uit het noordoosten doet het vandaag kouder aanvoelen dan de verwachte maxima tussen de 0 en 5 graden. Het is wel zonnig, al kunnen zich in de loop van de dag enkele wolkenvelden vormen. Vanavond en -nacht gaat het onder een heldere hemel overal vriezen: aan zee daalt het kwik tot -1 graad, in het centrum tot -3 of -4 en in de Hoge Venen tot -8. Dat meldt het KMI.


Reportage "Pano" schetst ontluisterend beeld over werking van Belgische spoorwegen
Vandaag, 13:12 Skynet
Het reportagemagazine "Pano" van de VRT zendt vanavond een ontluisterende reportage uit over de werking van de Belgische spoorwegen. De NMBS en Infrabel beloofden de reportagemakers "een unieke kijk" achter de schermen. Uit talloze anonieme getuigenissen blijkt volgens de reportagemakers echter dat er nog veel spaak loopt bij de spoorwegen. "Ik heb nog altijd het gevoel dat het een oud bedrijf is waar de dingen heel traag veranderen", luidt het bij een anonieme getuige.


Regering mikt op afwijking Europese begrotingsafspraken voor investeringspact
Vandaag, 13:12 Skynet
Premier Charles Michel wil de Europese Commissie toestemming vragen om 0,5 procent van het bbp af te wijken van de begrotingsafspraken om investeringen met een grote economische impact te financieren. Dat heeft de premier vandaag bevestigd in de Kamer, waar hij een stand van zaken gaf over het investeringspact waar hij zijn schouders onder zet. De afwijking zou neerkomen op 2 miljard euro.


België verliest enige topambtenaar in EU-Commissie
Vandaag, 12:54 De Tijd
12:20 De Europese Commissie herschikt de interne topfuncties drastisch. Ons land verliest zijn enige directeur-generaal: Jos Delbeke.


Colruyt haalt Nestlé-producten uit de rekken
Vandaag, 12:54 De Tijd
12:27 Minstens 18 producten van Nestlé zijn niet meer te koop in de winkels van Colruyt. De reden is een conflict over prijzen.Meer nieuws..
 

 
 Sport

OS 2018 - Loena Hendrickx komt woensdag als zestiende op het ijs in korte kür
Gisteren, 09:00
Loena Hendrickx werkt haar korte kür op de Winterspelen in Pyeongchang woensdag af om 12u17 lokale tijd (4u17 in België). De kunstschaatsster is als zestiende aan de beurt, als nummer vier in de derde groep.


OS 2018 - "Hart ging even wat harder kloppen", zegt Kim Vanreusel na afdaling
Vandaag, 09:42
Kim Vanreusel eindigde woensdag als dertigste in de afdaling en behaalde zo haar beste resultaat tot dusver op de Winterspelen. "Het is zeker een mooie uitslag, maar het had nog harder gekund", vertelde de skiester na afloop.


Jacques Borlée verkiest Michaël Rossaert boven Robin Vanderbemden voor 4x400 meter
Gisteren, 13:48
De Belgische selectie voor het WK atletiek in zaal van 1 tot 4 maart in Birmingham is bekend. Ze bestaat alleen uit Eline Berings en de Belgian Tornados. Dat maakte de Belgische Atletiekbond bekend. Enigszins verrassend is wel dat Robin Vanderbemden moet thuisblijven voor de 4x400 meter, ten koste van Michaël Rossaert.


Speelschema play downs: eind april kennen we de degradant uit de Proximus League
Gisteren, 17:24
KSV Roeselare, Union SG, KVC Westerlo en AFC Tubize moeten de komende twee maanden strijden om hun plekje in de Proximus League én in het profvoetbal te behouden. Wie precies wanneer tegen wie speelt, wordt pas na de laatste match van de reguliere competitie bekend gemaakt, maar de datums waarop er gespeeld zal worden zijn wel al geweten.


PC & Internet

Foto van prototype Sony Xperia XZ2 Compact toont nieuw ontwerp
Gisteren, 06:54
Er is een foto verschenen van wat een prototype zou zijn van de Sony Xperia XZ2 Compact. Het toestel toont een nieuw ontwerp met een vlakke voorkant en een bolle achterkant. Dat ligt in lijn met een teaser die Sony maandag online zette.


Qualcomm verhoogt bod op NXP naar 44 miljard dollar
Gisteren, 14:06
Qualcomm heeft bekendgemaakt dat het voor de overname van de Nederlandse chipfabrikant NXP een hoger bedrag per aandeel biedt. Het gaat om 127,50 dollar per aandeel, waarmee de raad van bestuur van Qualcomm het eerdere bod van 39 miljard naar 44 miljard dollar verhoogt.


Dell Inspiron 13 7370 - Stevige en snelle laptop met matige accu
Vandaag, 06:18
De dunne en lichte XPS 13-laptops van Dell staan hoog aangeschreven, maar zijn niet goedkoop. Voor minder geld haal je een Inspiron 13 7370 in huis, die we in deze review bekijken.


President Venezuela: eerste verkoopdag Petro-token bracht 735 miljoen dollar op
Vandaag, 11:48
De president van Venezuela, Nicolás Maduro, zegt dat de eerste dag van de presale van de eerder aangekondigde Petro-cryptovaluta 735 miljoen dollar heeft opgebracht. Omgerekend is dat ongeveer 597 miljoen euro.


Gerucht: Sonic the Hedgehog-film komt in november 2019 uit
Vandaag, 11:48
De Sonic the Hedgehog-film, die gemaakt wordt door Paramount, is volgens Hollywoodreporter vanaf 15 november 2019 te zien in de bioscoop in de VS. Dat de film zou komen werd al in 2016 bekendgemaakt.


Binnenland

CMI haalt uit naar Belgische leger
Gisteren, 20:24
Bernard Serin, voorzitter van de raad van bestuur van CMI (Cockerill Maintenance & Ingénierie), heeft vandaag bij de voorstelling van de resultaten van 2017 gezegd "geschokt" te zijn over de houding van het Belgische leger, dat de Luikse industrie niet gecontacteerd heeft in het kader van een bestelling van 477 pantserwagens voor de landmacht. Het contract heeft een waarde van een miljard euro.


Schietpartij Anderlecht: man in staat van beschuldiging gesteld
Gisteren, 22:12
In de zaak van de schietpartij in Anderlecht heeft een man zich dinsdagochtend aangegeven bij het gerecht. De man is onder aanhoudingsmandaat geplaatst en wordt beschuldigd van poging tot doodslag. Dat meldt La Dernière Heure dinsdagavond.


NMBS bestelt duizenden smartwatches voor stiptere treinen
Vandaag, 09:42
Spoorwegmaatschappij NMBS is gestart met de aankoop van duizenden smartwatches, tablets en smartphones. Volgens de maatschappij wordt daarmee verder ingezet op digitalisering. De smartwatches wil de NMBS concreet inzetten om treinen stipter te laten rijden.


VMM roept bevolking op om woensdag en donderdag geen hout te stoken in kachels of haarden
Vandaag, 11:30
De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) roept de bevolking op om vandaag en morgen geen hout te stoken in kachels of haarden, omwille van de slechte luchtkwaliteit. Er is veel fijn stof in de lucht en de impact van houtverbranding op de luchtkwaliteit in een woonomgeving kan lokaal erg hoog oplopen, waarschuwt de VMM.


Nederland levert opnieuw gevangenen uit aan België
Vandaag, 11:30
Nederlandse rechters kunnen opnieuw gevangenen en verdachten uitleveren aan ons land. Dat heeft een Nederlandse rechtbank beslist, schrijven de kranten van Mediahuis. Het kabinet van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) bevestigt.


Buitenland

Deense prins Henrik begraven in Kopenhagen
Gisteren, 16:06
In de kerk van Christiansborg Slot, in het centrum van Kopenhagen, heeft de Deense koningin Margrethe II afscheid genomen van haar man, prins Henrik. Die overleed vorige dinsdag op 83-jarige leeftijd.


Michelle Obama is helemaal weg van 'Black Panther'
Gisteren, 16:42
De voormalige Amerikaanse first lady Michelle Obama overlaadt 'Black Panther' van Marvel met lof en noemt de film een "inspiratie" voor jonge mensen over de hele wereld. Dat deed ze gisteravond op Twitter.


Economie

Cultuur

Auto / Motor

Nieuws: Ferrari 488 Pista tart de verbeelding
Gisteren, 11:54
Er werd even gedacht dat Ferrari de illustere GTO-lettercombinatie af zou stoffen om haar nieuwste paradepaardje op basis van de 488 GTB aan te duiden. Of dat het opnieuw Speciale zou worden. Maar de Italianen hebben genoeg inspiratie en ze kleven er dus nog iets anders op. Het is Pista!De eerste foto'sNaast de naam zijn er nu ook weer nog wat meer foto?s van de exoot. De Italianen...

Lees meer


Nieuws: Cupra (niet Seat!) Ibiza gaat los
Gisteren, 20:18
Er komt geen nieuwe Seat Ibiza Cupra. Maar er komt wel een Cupra Ibiza. Ja, het is een beetje vallen over punten en komma?s. Dat komt doordat de overijverige marketingjongens bij Seat het nodig vonden om van Cupra een apart merk te maken. En daarom zie je op deze clandestien geschoten plaatjes geen Seat-logo?s, maar specifieke (en niet bepaald subtieleà Cupra-badges. Je vindt ze aan...

Lees meer


Nieuws: Ja, BMW M4 viert 30 jaar M3 Cabrio
Gisteren, 07:42
Dat de BMW M3 er even mee stopt, dat was slecht nieuws voor de fans. BMW doet ter compensatie wel wat speciaals met de M4 Cabrio. Er is immers een 30 Jahre Edition. Akkkoord, dat is eigenlijk ook een tang op een koe zetten, want de M4 is nog niet eens zes jaar jong. Maar wie valt nu over zo?n details?Mandarin II uniBMW bouwt niet meer dan 300 stuks van deze M4 Cabrio. De kleur Manda...

Lees meer


Foto's: Alfa Romeo Sauber haalt doek van C37
Gisteren, 13:00
Alfa Romeo Sauber heeft als vierde team zijn bolide voor 2018 onthuld. Het is de eerste bolide van Alfa Romeo sinds het Italiaanse merk terugkeerde naar de F1, zij het (voorlopig?) enkel als naamsponsor. Rijders met dienst dit seizoen bij het team van Frédéric Vasseur zijn Marcus Ericsson en Ferrari Junior rijder Charles Leclerc. Het uiterlijk van de wagen ligt in lijn met dat van de wagen die het team eind vorig jaar al presenteerde, al is de meest recente wagen vanzelfsprekend voorzien van Halo.


Nieuws: SsangYong doet wat het moet met e-SIV
Gisteren, 21:30
Het Koreaanse SsangYong stelt op het Autosalon van Genève een nieuwe concept car voor. Het studiemodel heet e-SIV, wat staat voor Electronic Smart Interface Vehicle. Daar leer je niets uit, maar het is 2018 dus de kans is heel groot dat het ofwel om een SUV gaat, of om een elektrische auto. En kijk, de e-SIV is beide.Nieuwe stijltaalDe concept is 4,46m lang, 1,87m breed en 1,63m hoo...

Lees meer
In het nieuws


Meer..Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be