NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen

President Mugabe van Zimbabwe afgetreden
Gisteren, 17:18 NOS nieuws

President Mugabe van Zimbabwe is met onmiddellijke ingang afgetreden. De voorzitter van het Zimbabwaanse parlement heeft dat meegedeeld. Hij zegt dat hij een brief van Mugabe heeft gekregen. In het parlement brak een luid gejuich los. De vergadering werd stilgelegd.


In het parlement werd vergaderd over de afzettingsprocedure tegen Mugabe. In de brief schrijft Mugabe dat hij vrijwillig en met onmiddellijke ingang zijn ontslag aanbiedt, in het belang van een vreedzame machtsoverdracht.


In de straten van de hoofdstad Harare zijn duizenden juichende mensen. Auto's rijden toeterend rond.


Het aftreden van Mugabe komt toch nog onverwacht. Verwacht was dat hij zondagavond in een tv-toespraak zijn aftreden bekend zou maken, maar dat deed hij niet. Vorige week woensdag greep het leger de macht.


Gisterochtend verliep een ultimatum. Omdat hij niet voor die tijd de eer aan zichzelf hield, begon het parlement met een afzettingsprocedure. De regeringspartij Zanu-PF had een motie van wantrouwen opgesteld. Daarin stond dat Mugabe "een bron van instabiliteit is", dat hij de rechtsstaat niet respecteert en dat hij verantwoordelijk is voor de economische malaise waarin het land verkeert.


Mugabe is 37 jaar aan de macht geweest.

Poetin en Assad bespreken in Sotsji de situatie in SyriŽ
Gisteren, 08:06 NOS nieuws

De nadruk in het conflict in SyriŽ moet vanaf nu niet meer op militaire operaties liggen, maar op het vinden van politieke oplossingen. Dat hebben de Russische president Poetin en zijn Syrische ambtgenoot Assad besproken. Assad bracht gisteren een bezoek aan Poetin in de Russische stad Sotsji om te overleggen over de situatie in SyriŽ. De twee ontmoetten elkaar voor het laatst in Rusland in oktober 2015.


In een persconferentie sprak Poetin zijn tevredenheid uit over de bereidheid van Assad tot samenwerking met alle partijen. "Er is nog steeds een lange weg te gaan voordat de terroristen definitief zijn verslagen, maar onze gezamenlijke militaire operatie tegen het terrorisme in SyriŽ is inderdaad in de afrondende fase."


Ook Assad zei dat het nu tijd is voor het politieke proces. Hij zei hierbij te rekenen op de steun van Rusland om externe partijen buiten de Syrische besluitvorming te houden. Het bezoek van Assad aan Rusland duurde volgens het Kremlin vier uur.


Gesprek met Trump

Het Kremlin maakte bekend dat Poetin vandaag belt met de Amerikaanse president Trump om de situatie in SyriŽ te bespreken. De Russische president zal ook met leiders uit het Midden-Oosten overleggen, onder wie de emir van Qatar.


Later deze week brengen de leiders van Turkije en Iran een bezoek aan Rusland om over de situatie in SyriŽ te praten.

Minder vluchten Schiphol door storing luchtverkeersleiding
Gisteren, 13:06 NOS nieuws

Een technische storing bij de luchtverkeersleiding hindert momenteel het vliegverkeer rond Schiphol. Dat bevestigt een woordvoerder van de luchtverkeersleiding.

De exacte duur en omvang van de storing zijn niet duidelijk. Vooral veel vertrekkende vluchten hebben vertraging. Wel zijn de meeste vliegtuigen zonder vertraging geland.

Volgens een woordvoerder van Schiphol is de impact van de storing "minimaal".
Tencent meer waard dan Facebook
Gisteren, 07:48 De Tijd
07:32 Het grootste Chinese bedrijf werd in de aziatische handel meer waard dan 500 miljard dollar, en stak in ťťn keer ook het Amerikaanse Facebook voorbij.


10.000 mensen betogen in Luik tegen regering-Michel

Meer dan 10.000 mensen zijn dinsdag in het Avroy-park in Luik bijeengekomen om te protesteren tegen het beleid van de federale regering van premier Charles Michel (MR). Tot de betoging was opgeroepen door de socialistische en de christelijke vakbond. De optochten naar het park verliepen zonder incidenten, zei de politie van Luik.
Fusie AkzoNobel met Amerikaans Axalta van de baan
Gisteren, 23:18 NOS nieuws

De fusiegesprekken tussen AkzoNobel en de Amerikaanse verffabrikant Axalta zijn afgebroken. Sinds eind oktober werd er gesproken over een fusie, maar die gesprekken hebben niet geleid tot een overeenkomst.

AkzoNobel blijft zich nu richten op het versnellen van de eigen duurzame groei en de winstgevendheid, schrijft het concern in een korte verklaring. Een toelichting op het stuklopen van het overleg wordt niet gegeven.

Het idee achter de fusiegesprekken was om te komen tot een "leidend, wereldwijd opererende verf- en coatingsonderneming".

Lakkenfabrikant Axalta is met zijn beurswaarde van bijna 10 miljard euro een stuk kleiner dan AkzoNobel, dat bijna 20 miljard waard is.

Vijandige overname

Axalta werd dit voorjaar al genoemd als mogelijke kandidaat voor een overname of fusie. Daarmee zou Akzo zich kunnen wapenen tegen een vijandige overname.

Akzo werd op dat moment belaagd door het Amerikaanse PPG met een bod van 25 miljard euro. PPG werd radicaal afgewezen en trok zich na drie pogingen terug.
Vrachtwagen verliest vloeibare siliconen op Antwerpse Ring: hinder kan lange tijd duren

Op de Antwerpse ring zijn dinsdagavond richting Nederland twee rijstroken versperd geraakt over een lengte van vier kilometer tussen Berchem en Borgerhout, nadat een vrachtwagen er tijdens het rijden een deel van zijn lading vloeibare siliconen verloor. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. Aangezien het incident in volle avondspits gebeurd is en de civiele bescherming ter plaatse moet komen om het goedje op te ruimen, is de hinder erg groot en zal het afhandelen een hele tijd duren.
David Cassidy (1950-2017), hartenbreker van een generatie, overleden
Vandaag, 04:07 Volkskrant
Zijn overlijden kwam niet onverwacht: het ging de laatste jaren snel bergafwaarts met de Amerikaanse zanger en acteur David Cassidy. Toch veroorzaakt zijn dood een schok van emoties en ernstige aanvallen van nostalgie, in de Verenigde Staten en ver daarbuiten. Want David Cassidy was in de jaren zeventig dť posterboy van alle tienerkamers, de hartenbreker van een generatie en dus de Justin Bieber v


Schooldirecteurs haakten vorig schooljaar massaal af
Vandaag, 06:30 De Tijd
06:21 Bijna twee op de vijf de Vlaamse basisscholen wisselden vorig jaar van directeur.


?Nabestaande Srebrenica: wat voor straf Mladic ook krijgt, het is nooit genoeg
Vandaag, 01:06 NOS nieuws

Voor Hasiba Salkic waren de dagen voor de uitspraak slopend. Herinneringen aan juli 1995 kwamen weer naar boven drijven. Herinneringen aan hoe ze met haar gezin bescherming zocht bij Dutchbat. Aan hoe ze Ratko Mladic herkende toen hij langs de Nederlandse basis reed, en dat iedereen doodsbang was. Hoe de mannen van de vrouwen en kinderen werden gescheiden. Hoe haar twee zoons verdwenen, en nooit terugkwamen.

"Wat voor straf hij ook krijgt, het is nooit genoeg", zegt ze bij de ingang van de begraafplaats en het herdenkingscentrum in Potocari. Ze is slecht ter been, met steun van een wandelstok loopt ze naar de graven van haar zoons. Ze huilt de hele weg ernaartoe. "Mijn mooie kinderen", zegt ze zachtjes, terwijl ze de marmeren steen kust. "Mijn mooie jeugd."

Van haar zoons Omer en Rafik zijn elk maar drie botten teruggevonden. "Zelfs hun hoofden zijn nooit gevonden."

In de weidse gemeente Srebrenica wonen Bosniakken (Bosnische moslims) en Bosnische ServiŽrs huis aan huis. Ze leven zo goed en zo kwaad als het kan samen. Maar hun versies van wat er is gebeurd in de oorlog liggen mijlenver uit elkaar.

Een dorp verderop woont Drago Sekic, een Bosnisch-Servische oorlogsveteraan. In de tuin draaien twee varkens op het spit, ter voorbereiding op een Servisch-orthodoxe feestdag. Binnen hangt een ingelijste foto van Ratko Mladic. Op de andere muur een portret van Radovan Karadzic.

"Mladic was mijn generaal, mijn held", zegt hij. "Hij is geen oorlogsmisdadiger, zoals ze zeggen. Als hij er niet geweest was, dan waren hier geen ServiŽrs meer."

Sekic gelooft dat de massamoord in Srebrenica gefabriceerd is. "De aantallen zijn sterk overdreven", zegt hij. "Als hij levenslang krijgt, is het levenslang voor alle ServiŽrs."

Veel Bosnische ServiŽrs vertrouwen het JoegoslaviŽtribunaal niet. Ze zien het als een rechtbank die alleen ServiŽrs berecht.

"Alleen ServiŽrs krijgen draconische straffen in Den Haag, de anderen worden vrijgesproken", zegt Radojka Filipovic, van een organisatie die opkomt voor nabestaanden van Servische oorlogsslachtoffers. Ze heeft het vooral over de moslim-commandant Naser Oric, die voor het JoegoslaviŽtribunaal in hoger beroep werd vrijgesproken, iets wat vorige maand voor de rechtbank in Sarajevo opnieuw gebeurde.

"Als Oric onschuldig is, dan is Mladic dat ook", zegt ze.

Filipovic is speciaal voor de uitspraak van haar held naar Den Haag gereisd. "Om hem te bedanken, en hem te laten voelen dat hij gesteund wordt door zijn mensen."

Meer hoogtepunten..

Laatste nieuws

Russische operazanger Hvorostovsky (1962-2017)
Vandaag, 14:05 De Tijd
10:53 De legendarische Russische bariton Dmitri Hvorostovsky, een van de mooiste mannelijke operastemmen, is op 55-jarige leeftijd overleden. Hij vocht ruim twee jaar tegen een hersentumor.


Vandaag, 14:03 De Tijd
Vandaag, 14:03 De Tijd
Rode Duivels volgen op WK kost minstens 5.500 euro
Vandaag, 14:02 De Tijd
11:57 Supporters van de Rode Duivels die het team volgend jaar in Rusland willen volgen, moeten op een budget van zo'n 5.500 euro rekenen als BelgiŽ de finale haalt. Dat berekende het online reisagentschap ...


Rode Duivels volgen op WK kost minstens 5.500 euro
Vandaag, 14:02 De Tijd
11:57 Supporters van de Rode Duivels die het team volgend jaar in Rusland willen volgen, moeten op een budget van zo'n 5.500 euro rekenen als BelgiŽ de finale haalt. Dat berekende het online reisagentschap ...


Euronext Brussel: Ackermans schittert, Greenyard in de puree
Vandaag, 14:02 De Tijd
12:52 De trading update van Ackermans & van Haaren valt in de smaak en doet het aandeel vlammen. Greenyard kende een minder goed halfjaar en wordt daarvoor afgestraft.


Euronext Brussel: Ackermans schittert, Greenyard in de puree
Vandaag, 14:02 De Tijd
12:52 De trading update van Ackermans & van Haaren valt in de smaak en doet het aandeel vlammen. Greenyard kende een minder goed halfjaar en wordt daarvoor afgestraft.


Alsnog ongevallenverzekering voor Deliveroo-koeriers
Vandaag, 14:02 De Tijd
13:01 Deliveroo gaat zijn zelfstandige koeriers in BelgiŽ vanaf 1 januari een gratis bijkomende ongevallenverzekering bieden.


Alsnog ongevallenverzekering voor Deliveroo-koeriers
Vandaag, 14:02 De Tijd
13:01 Deliveroo gaat zijn zelfstandige koeriers in BelgiŽ vanaf 1 januari een gratis bijkomende ongevallenverzekering bieden.


Lachen met moderne kunst
Vandaag, 14:01 De Tijd
13:32 De Zweed Ruben ÷stlund haalt opnieuw zijn scherpe fileermessen boven in ?The Square?, de film die dit jaar de Gouden Palm in Cannes won. De regisseur van ?Turist? lacht daarin met de moderne kunstwere...Meer nieuws..
 

 
 Sport

Anderlecht zonder Stanciu tegen Bayern, Kara en Obradovic twijfelachtig
Gisteren, 15:18
Landskampioen RSC Anderlecht kan woensdagavond (20u45) op de vijfde speeldag in groep B van de Champions League tegen de Duitse landskampioen en competitieleider Bayern MŁnchen geen beroep doen op Nicolae Stanciu.


Wie zakt uit het profvoetbal? Degradatiestrijd 2016-2017 vs. 2017-2018
Gisteren, 15:18
We praten heel vaak over winnaars, potentiŽle kampioenen en promotiekansen. Maar daar tegenover staan de clubs die vaak verliezen en kans maken op degradatie.†Flandriencross pakt uit met nieuwigheid
Vandaag, 11:06
Zondag wordt in Hamme de derde manche van de DVV Verzekeringen Trofee gereden. Het parcours ondergaat enkele wijzigingen ťn biedt een nieuwigheid.


Kan Anderlecht nog iets rapen in deze Champions League?
Vandaag, 11:06
In zijn laatste thuismatch in de UEFA Champions League staat Anderlecht alweer voor een aartsmoeilijke opdracht tegen Bayern MŁnchen. Bekijk ook de topaffiche Juventus - Barcelona en de wedstrijden van Chelsea, AS Roma en Manchester United exclusief op Proximus TV.


PC & Internet

Intel patcht lekken in Management Engine op verschillende processors
Gisteren, 07:54
Intel heeft een beveiligingswaarschuwing gepubliceerd waarin de chipmaker ingaat op kwetsbaarheden in onder meer zijn Management Engine vanaf versie 11. Een aanvaller kan de lekken misbruiken om code uit te voeren zonder dat gebruikers dit merken.


Cryptovalutabedrijf Tether claimt verlies van 30 miljoen dollar na diefstal
Gisteren, 09:06
Het bedrijf achter cryptovaluta Tether claimt dat een onbekende aanvaller een bedrag van ongeveer 30 miljoen dollar heeft gestolen. Het heeft een update van zijn software uitgebracht. De claim roept vraagtekens op in de bitcoingemeenschap.


Medeoprichter en directeur Ronald Prins vertrekt bij Fox-IT
Gisteren, 17:36
Ronald Prins, medeoprichter en directeur van Fox-IT, stopt per 1 januari 2018 bij het beveiligingsbedrijf. Hij blijft als adviseur verbonden aan het bedrijf waar hij achttien jaar werkte. Zijn werk wordt overgenomen door mensen binnen het de organisatie.


Toestellen vanaf OnePlus 3 krijgen Android 8.1-update, maar geen Project Treble
Vandaag, 10:48
OnePlus zegt dat zijn telefoons vanaf de OnePlus 3 een update krijgen naar Android 8.1, maar dat er geen ondersteuning voor Project Treble zal komen. Treble wijzigt de opbouw van Android, waardoor fabrikanten sneller updates kunnen doorvoeren.


Komst opvouwbare Samsung Galaxy X lijkt nabij
Gisteren, 19:06
Dat Samsung zijn best doet om als eerste een opvouwbare smartphone uit te brengen, wisten we al langer. Het apparaat heet de Galaxy X en is al jaren in de maak. Nu lijkt het erop dat de onthulling van het apparaat er zomaar eens aan zou kunnen komen. Samsung heeft vandaag op zijn Zuid-Koreaanse site […]


Binnenland

Storingen aan seinen leiden tot meer vertraging in het treinverkeer
Gisteren, 15:18
Specifieke storingen aan de seinen hebben vorig jaar aanleiding gegeven tot 3.028 uren vertraging in het treinverkeer. Dat is meer dan de 2.922 uren in 2015. Voor 2017 gaat het voorlopig om 1.905 uren vertraging. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Mobiliteit FranÁois Bellot op een schriftelijke vraag van Veli YŁksel (CD&V).


Akkoord om 150 Syrische vluchtelingen naar BelgiŽ te halen
Vandaag, 00:18
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) zal woensdag samen met kardinaal Jozef De Kesel en andere verantwoordelijken van de erkende kerken en godsdiensten een intentieverklaring ondertekenen om volgend jaar 150 Syrische vluchtelingen vanuit Turkije of Libanon met een humanitair visum naar BelgiŽ te halen. Dat meldt initiatiefnemer Jan De Volder van de christelijke lekenbeweging Gemeenschap van Sant'Egidio.


Problemen op Antwerpse ring nog niet van de baan
Vandaag, 06:18
Op de Antwerpse ring zijn richting Nederland tussen Berchem en Antwerpen-Oost woensdagochtend nog steeds twee van de vijf rijstroken dicht. Dat meldt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum, die waarschuwt voor hinder. Een vrachtwagen verloor er dinsdag een deel van zijn lading vloeibare siliconen en het opruimen blijkt geen gemakkelijk taak.


Buitenland

Economie

Cultuur

Auto / Motor

Nieuws: Is de nieuwe Aston Martin Vantage mooier dan de vorige?
Gisteren, 14:00
Aston Martin heeft vandaag een nieuwe Vantage aangekondigd. Dat werd tijd. De vorige werd namelijk al op het Autosalon van GenŤve in 2005 voorgesteld. Straks 13 jaar geleden.Aan z?n looks heb je dat overigens nooit gezien. Krachtig, maar ook tijdloos elegant. De designers hebben er wellicht lang van wakker gelegen. De schoonheid wou men behouden, maar tegelijk was het de betrachting...

Lees meer


Nieuws: EarthRoamer XV-HD is de moeder van alle kampeerauto's
Gisteren, 16:24
Kamperen is, zo lezen we tenminste, weer helemaal ?in?. En vanzelfsprekend zijn er een aantal automerken die daarop inspelen met modellen die al helemaal klaar zijn voor het avontuur. De Volkswagen California of Mercedes-Benz Marco Polo bijvoorbeeld. Maar het zijn natuurlijk nog steeds mobilhomes met een reeks beperkingen. Een aangepaste California XXL, dat biedt al meer mogelijkhed...

Lees meer


Nieuws: Fiat Panda zit aan een miljoen
Gisteren, 18:12
Feest bij Fiat. Er wordt een bestseller gevierd. De jongste (vierde) generatie van de Fiat Panda. Op de markt sinds 2012 en sindsdien elk jaar goed voor 200.000 stuks. Een miljoen in het totaal. Het kleintje is de populairste auto van ItaliŽ. En daarbuiten claimt hij de kroon in z?n categorie.FeestnummerHet miljoenste exemplaar houdt het opvallend sober. Het is een witte in de uitvo...

Lees meer


Nieuws: BMW staakt verkoop i3 in VS, omdat het moet
Vandaag, 11:00
En het is niet vrijwillig. De Duitse fabrikant wordt ertoe gedwongen door de NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration). De reden? De i3 voldoet niet aan de veiligheidseisen. BMW werkt al aan een terugroepactie voor alle i3?s die er reeds geleverd zijn. Alle modeljaren sinds 2014 zijn betrokken.Is het iets ergs?Het klinkt in elk geval erger dan het is. Noord-Amerika legt...

Lees meer


BESA Group eerste afnemer van nieuwe Vukovic Motorsport Mťgane TCR
Gisteren, 16:54
Sedert Vukovic Motorsport bekend maakte de laatste hand te leggen aan een Renault Mťgane TCR voor de door Marcello Lotti in het leven geroepen serie, betoonden verscheidene teams en rijders hun interesse voor het opzet van de tuner uit het Zwitserse St-Margrethen. Die interesse mondde thans uit in een eerste bestelling van twee wagens door de Duitse BESA Group. Beide wagens zullen van 1 tot 10 december voor het eerst te zien zijn op de Essen Motorshow.
In het nieuws


Meer..Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be