NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Buitenland - Laatste nieuws

2News.be / Buitenland

Noord-Koreaans overleg in Vancouver start zonder China en Rusland
Dinsdag, 19:48 Skynet Buitenland
Zonder vertegenwoordigers van China en Rusland, is vandaag in de Canadese stad Vancouver een twee dagen durende internationale bijeenkomst over de Noord-Koreaanse crisis van start gegaan.


Corbyn plaatst vraagtekens achter "speciale relatie" GB-VS
Dinsdag, 00:36 Skynet Buitenland
Labourleider Jeremy Corbyn beschouwt de Verenigde Staten niet als de belangrijkste bondgenoot van Groot-BrittanniŽ. De "speciale relatie" is volgens hem niet zo speciaal. In het geval hij tot premier wordt verkozen, zal hij naar eigen zeggen de VS op dezelfde voet zetten als de Europese Unie en China. Dat melden vandaag Britse media.


Zieke Djalali wordt toegang tot medische hulp geweigerd
Dinsdag, 00:36 Skynet Buitenland
De gezondheidstoestand van de Iraanse wetenschapper Ahmadreza Djalali is de afgelopen maand snel achteruit gegaan. De ter dood veroordeelde VUB-gastdocent verloor de afgelopen maand 10 kilo, maar medische hulp wordt hem geweigerd. Zijn advocaat Zouhaier Chichaoui doet nogmaals een oproep naar Europa, maar vreest het ergste.


Wall Street Journal wil punt achter Russiagate
Dinsdag, 00:36 Skynet Buitenland
The Wall Street Journal, een van de drie "grote kranten" in de VS, wil dat er een punt gezet wordt achter "Russiagate', de inmiddels al anderhalf jaar durende en tot dusver vruchteloze zoektocht naar "collusie" tussen VS-president Donald Trump en Rusland/Het Kremlin/Vladimir Poetin. "Hillary Clinton's campagne toverde een document tevoorschijn dat onder president Obama aan de FBI werd bezorgd, die het oppositiedocument gebruikte om de verkiezingscampagne van Trump te bespioneren", luidde het in een commentaar.


Grootste Catalaanse separatistische partij is voor justitie "illegaal" gefinancierd
Dinsdag, 00:36 Skynet Buitenland
Een rechtbank in Barcelona heeft vandaag uitgemaakt dat de partij van de vroegere nationalistische minister-presidenten Carles Puigdemont en Artur Mas, de Democratische Convergentie van CataloniŽ (CDC), illegaal gefinancierd is.


Belgische F-16's onderscheppen Russische bommenwerpers boven Noordzee
Dinsdag, 00:36 Skynet Buitenland
Twee Belgische F-16's hebben deze middag twee Russische bommenwerpers onderschept die boven de Noordzee vlogen, ten noorden van Nederland. De Belgische piloten voerden een visuele identificatie van de Russische toestellen uit. De spoedinterventie kadert in de bewakingsopdracht van het Benelux-luchtruim die BelgiŽ momenteel op zich neemt, zo is bij Defensie vernomen.


Ukip-leider breekt met vriendin na racistische uitlatingen over Meghan Markle
Dinsdag, 00:36 Skynet Buitenland
Na haar racistische uitlatingen over Meghan Markle, de verloofde van prins Harry, heeft Henry Bolton, de leider van de eurofobe Britse partij Ukip, gebroken met zijn vriendin. De 25-jarige Jo Marney had in een reeks sms'jes aan een vriend Markle, die aan moederszijde Afro-Amerikaanse roots heeft, op racistische wijze beledigd. Ze was daarvoor al uit de partij gezet.


Duizend jonge Denen aangeklaagd voor verspreiden seksfilmpje met 15-jarigen
Dinsdag, 00:36 Skynet Buitenland
De Deense politie heeft meer dan duizend jongeren aangeklaagd omdat ze twee seksfilmpjes en een foto hadden gedeeld waarin twee 15-jarigen te zien zijn. "We nemen de zaak zeer ernstig, want dit heeft grote gevolgen voor de betrokkenen", zegt de politie in een persbericht. De zaak kwam aan het licht via een tip van Facebook.


Grieks parlement keurt bijkomende hervormingen goed
Dinsdag, 00:36 Skynet Buitenland
Het Grieks parlement heeft deze avond tijdens een 24-urenstaking en demonstraties een bijkomende bundel van hervormingen goedgekeurd. De belangrijkste verandering is dat het neerleggen van het werk voortaan pas legaal is, als meer dan de helft van de vakbondsleden zijn toestemming heeft gegeven. Tot dusver was 20 procent voldoende, in vele gevallen ook enkel de beslissing van de vakbondsleden binnen het bedrijf.


Zeven migranten levenloos voor de kust van Lanzarote aangetroffen
Dinsdag, 00:36 Skynet Buitenland
Zeven migranten uit zuidelijk Afrika zijn omgekomen bij een poging om de Canarische Eilanden te bereiken. De vluchtelingen waren in een rubberboot onderweg naar Lanzarote, een bij toeristen popualair eiland van de archipel. In de boot werden enkele lijken ontdekt, andere levenloze lichamen dreven in zee, aldus leden van de Guardia Civil, die anoniem wilden blijven. Enkele mensen zijn verdronken, andere kwamen om door onderkoeling, klinkt het.


Nabestaanden MH17 zien laatste beelden
Dinsdag, 00:36 Skynet Buitenland
Nabestaanden van de ramp met vlucht MH17 mogen vanaf deze week de laatste camerabeelden bekijken die op de Nederlandse luchthaven Schiphol zijn gemaakt van hun geliefden. De nabestaanden moeten een geheimhoudingsverklaring ondertekenen en mogen daarna zelf in de beveiligingsbeelden zoeken naar hun familieleden. Als ze hun geliefden vinden, kunnen ze de beelden - waarop omstanders onherkenbaar worden gemaakt - later ook mee naar huis nemen.


Amerikanen willen geen Oprah als presidentskandidaat
Zaterdag, 10:48 Skynet Buitenland
Ondanks de hype die ontstond na Oprah Winfreys toespraak bij de uitreiking van de Golden Globes, ziet een meerderheid van de Amerikanen haar niet zitten als presidentskandidaat. Dat blijkt vandaag uit een peiling.


Meghan Markle stopt met sociale media
10 Januari, 15:30 Skynet Buitenland

Ze bedankte haar volgers in een verklaring.
Rechter blokkeert Trumps intrekking van Dreamers-programma voor jonge illegalen
10 Januari, 14:54 Skynet Buitenland
Een Amerikaanse rechter heeft gisteren de intrekking van het Dreamers-programma voor jonge illegalen geblokkeerd. Dankzij dat programma werden 800.000 jonge illegalen - voornamelijk uit Mexico - die als minderjarige aankwamen in de Verenigde Staten beschermd voor uitwijzing, en kunnen ze studeren en werken in de Verenigde Staten. Het statuut, voluit Deferred Action for Childhood Arrivals (DACA), werd ingevoerd door Trumps voorganger Barack Obama. In september besliste Trump om het programma geleidelijk af te bouwen.


Zware aardbeving voor de kust van Honduras, maar geen slachtoffers
Een eilandengroep voor de kust van het Centraal-Amerikaanse Honduras is gisterenavond laat getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,6. In de regio werden verschillende tsunami-alarmen afgekondigd, maar die werden later weer ingetrokken. Het epicentrum van de aardbeving lag op een diepte van 10 km, 44 km ten oosten van de nauwelijks bevolkte Swan Islands, die tot Honduras behoren. Dat blijkt uit waarnemingen van de Amerikaanse Geological Survey. De aardbeving deed zich voor om iets voor 9 uur gisterenavond, plaatselijke tijd.


Bannon stapt op bij Breitbart News
10 Januari, 14:54 Skynet Buitenland
Donald Trumps voormalige topadviseur Steve Bannon stapt op bij de rechtse nieuwsdienst Breitbart News Network. Dat meldt de nieuwsdienst dinsdag in een kort artikel op de website.


Nasdaq en S&P 500 boeken zesde record op rij
10 Januari, 14:54 Skynet Buitenland
Wall Street, ondersteund door een economie die op dreef is in de aanloop naar het resultatenseizoen, heeft dinsdag nieuwe hoogtes verkend. De Nasdaq (+0,09 procent) en de S&P 500 (+0,13 procent) boekten hun zesde record op rij. Ook de Dow Jones steeg 0,41 procent.


Reynders gaat in februari naar Rusland
10 Januari, 14:54 Skynet Buitenland
Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders trekt volgende maand naar Rusland. Hij zal er een ontmoeting hebben met zijn Russische ambtgenoot, en een vergadering van de gemengde commissie voor economische samenwerking tussen de Russische Federatie en de Belgisch-Luxemburgse Economische Unie (BLEU).


Catalaanse ex-president Artur Mas stapt ook op als partijvoorzitter
10 Januari, 14:54 Skynet Buitenland
De Catalaanse ex-president Artur Mas (2010-2016), boegbeeld van het Catalaanse separatisme, heeft dinsdag bekendgemaakt dat hij opstapt als partijvoorzitter van de Catalaanse Europese Democratische Partij (PDeCAT, centrumrechts). PDeCAT is de partij van Carles Puigdemont, destijds zijn opvolger als president.


Zuid-Koraanse president bereid tot ontmoeting met Noord-Koreaanse ambtgenoot
10 Januari, 14:54 Skynet Buitenland
Nadat een akkoord werd bereikt met Noord-Korea over maatregelen die de betrekkingen moeten verbeteren, heeft de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in gewaarschuwd voor te hooggespannen verwachtingen. "We zijn een dialoog begonnen, maar we hebben nog niet gepraat over de nucleaire kwestie", zei Moon woensdag op zijn nieuwjaarspersconferentie in Seoel. "We moeten niet te snel tevreden zijn."
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be