NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop





Gerucht: Europese Commissie gaat App Store en Play Store onderzoeken vanwege DMA
Zaterdag, 00:01
De Europese Commissie zou de komende dagen gaan aankondigen dat zij de App Store van Apple en de Play Store van Google wil gaan onderzoeken. De Commissie wil weten of de nieuwe voorwaarden van de App Store en Play Store voldoen aan de Digital Markets Act.


Android 15-telefoons kunnen sms'en via satellietverbinding
Zaterdag, 00:01
Android 15 krijgt de mogelijkheid om sms-berichten te versturen en ontvangen via satellietverbindingen. Dat heeft Google bekendgemaakt. Apps kunnen bovendien detecteren dat de verbinding via satellieten loopt.


Amerikaanse Justitie klaagt Apple aan om beperken concurrentie smartphones
Zaterdag, 00:01
Het Amerikaanse ministerie van Justitie klaagt Apple aan omdat het concurrentie zou hinderen op gebied van smartphones en smartwatches. Het is de tweede zaak tegen een techgigant van de Amerikaanse staat tegen een groot techbedrijf, na de nu lopende zaak tegen Google.


Europees Hof: wet vingerafdrukken afstaan paspoort ongeldig, geen gevolgen
Zaterdag, 00:01
Het Europese Hof van Justitie heeft geoordeeld dat de wet dat burgers vingerafdrukken moeten toestaan voor identiteitsbewijzen ongeldig is. Toch geldt de wet nog steeds, tot een betere wet eind 2026 ingaat. Daarom verandert er in de praktijk voorlopig niets.


KPN mag Youfone overnemen en behoudt vooralsnog merknaam
Zaterdag, 00:01
De Nederlandse provider KPN mag virtuele provider Youfone overnemen, zo heeft toezichthouder ACM geoordeeld. KPN laat Youfone vooralsnog als apart merk bestaan. Youfone heeft 580.000 klanten.


Samenvoeging HBO Max en Discovery+ gebeurt in Nederland in juni
Zaterdag, 00:01
Streamingdienst HBO Max krijgt de content van Discovery+ in Nederland vanaf juni. Dat heeft de streamingdienst bekendgemaakt. Hoe het bedrijf de accounts van klanten gaat overzetten en op welk abonnement die komen te zitten, is nog niet bekend.


Windows Kladblok krijgt spellingscorrectie
Zaterdag, 00:01
Windows Kladblok krijgt spellingscorrectie. Dat heeft Microsoft bekendgemaakt. De functie zit vanaf nu in een testversie van de app voor Windows 11.


Surface Pro 10 en Surface Laptop 6 For Business zijn repareerbaarder
Zaterdag, 00:01
Microsoft heeft twee Surface-apparaten voor de zakelijke markt aangekondigd. De Surface Pro 10 For Business en Surface Laptop 6 For Business komen uit voordat de varianten voor de consumentenmarkt er zijn.


Gaan we TikTok verbieden? - Videoapp raakt verstrikt in wereldpolitiek
Zaterdag, 00:01
TikTok is populair, maar omstreden vanwege zijn Chinese maker. Hoe gaan westerse landen hiermee om?


MacOS-apps die cryptografie gebruiken worden mogelijk trager door fix voor lek
Zaterdag, 00:01
Apps voor macOS die cryptografische berekeningen uitvoeren worden in de toekomst mogelijk trager, specifiek op apparaten met Apple M1- en M2-socs. Die apps zullen vermoedelijk een fix uitvoeren voor een lek dat het mogelijk maakt keys uit te lezen en die fix zorgt voor vertraging.


Canada ziet toch af van een verbod op Flipper Zero
Zaterdag, 00:01
De Canadese overheid ziet toch af van een verbod op de import, de verkoop en het gebruik van de Flipper Zero en soortgelijke multitools. In plaats daarvan wil ze zich richten tegen het misbruik van de tool, zoals voor autodiefstal.


Microsoft voegt optie toe aan Edge om afbeeldingen te vergroten
Zaterdag, 00:01
Microsoft heeft een functie toegevoegd aan de desktopversie van browser Edge om afbeeldingen te vergroten.


Productiebedrijf van Barbie-actrice Margot Robbie werkt aan De Sims-film
Zaterdag, 00:01
LuckyChap, het productiebedrijf van Barbie-actrice Margot Robbie, werkt aan een filmadaptatie van het levenssimulatiespel De Sims. De regie is in handen van Kate Herron, die ook het eerste seizoen van Disney+-serie Loki heeft geregisseerd.


Larian Studios maakt geen vervolg op Baldur's Gate 3, dlc ook uitgesloten
Zaterdag, 00:01
Larian Studios gaat geen vervolg maken op Baldur's Gate 3. Dat heeft ceo Swen Vincke donderdag gezegd. De Belgische ontwikkelaar gaat ook geen uitbreidingen maken voor de rpg. Wel blijft Larian Baldur's Gate 3 van updates voorzien.


Google stopt met Jamboard op 31 december 2024
Zaterdag, 00:01
Google stopt op 31 december 2024 met zijn virtuele whiteboard Jamboard. Vanaf die datum is de applicatie niet meer beschikbaar voor desktop, iOS, Android en Google Meet. Gebruikers moeten zelf hun data overzetten naar een van de (betaalde) partners.


Dragon's Dogma 2 heeft toch microtransacties
Zaterdag, 00:01
De roleplayinggame Dragon's Dogma 2 blijkt microtransacties te hebben, hoewel ontwikkelaar Capcom dit niet van tevoren heeft aangegeven. Het spel is op 22 maart verschenen voor de PlayStation 5, de Xbox Series X/S en Windows.


Webwinkel toont twee modellen iPad Pro 2024 vanaf 1119 euro
Zaterdag, 00:01
Op de Belgische site van elektronicawebwinkel Coolblue staat een verkooppagina van de nieuwe Apple iPad Pro. De pagina bevestigt dat het apparaat in maart moet verschijnen en laat twee modellen zien: een van 11 inch en een van 12,9 inch.


Fortinet waarschuwt voor zeroday waarmee SQL-injectie op FortiClient mogelijk is
Zaterdag, 00:01
Fortinet heeft een patch uitgebracht voor diverse kwetsbaarheden in uiteenlopende software. Een van de bugs maakt het mogelijk om een SQL-injectie uit te voeren op FortiClient-EMS. Inmiddels is er een proof-of-concept verschenen van die exploit en wordt hij actief misbruikt.


Apple: drie jaar geprobeerd om Apple Watch naar Android te brengen
Zaterdag, 00:01
Apple heeft naar eigen zeggen drie jaar gewerkt aan een versie van Apple Watch voor Android voordat het project werd geschrapt. Het bedrijf zegt dat het tegen de 'technische beperkingen van Android' opliep.


Mozilla Firefox 124.0.1
Zaterdag, 00:01
Mozilla heeft een update voor versie 124 van zijn webbrowser Firefox uitgebracht. De browser vereist sinds versie 116 minimaal Windows 10 of macOS 10.15. Nieuw in deze uitgave is onder meer dat caret browsing mode nu ook in de pdf-viewer werkt en de privacyvriendelijke zoekmachine Qwant kan in meer talen worden gebruikt, waaronder in het Nederlands. In versie 124.0.1 zijn verder nog twee beveiligingsproblemen verholpen. Fixed:




© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn