NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen

Verenigde Staten bereid om te praten met Noord-Korea
Vandaag, 02:06
De Verenigde Staten zijn bereid te praten met Noord-Korea zonder voorwaarden. Dat zei VS-minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson dinsdag.


Publifin - Dominique Drion stapt op uit cdH
Vandaag, 01:30
Ex-vicevoorzitter van Publifin en Nethys, Dominique Drion, heeft ontslag genomen uit het cdH. Dat liet de Luikse cdH-afdeling dinsdagavond weten.


Spaanse Rekenhof neemt huis Catalaanse ex-minister-president in beslag
Vandaag, 01:30
In het conflict over de onafhankelijkheid van CataloniŽ heeft het Spaanse Rekenhof de inbeslagname bevolen van het huis van de Catalaanse ex-minister-president Artur Mas. Daarmee wordt volgens Spaanse mediaberichten dinsdag een deel van de geldstraf van 5,27 miljoen euro betaald, die aan Mas en zijn medewerkers opgelegd was, omdat ze in november 2014 een symbolisch referendum over de afscheiding van de regio georganiseerd hadden, die de regering in Madrid als illegaal beschouwde.


Belgen in het buitenland - Rode Duivel Laurent Ciman ruilt Montreal voor Los Angeles
Vandaag, 00:54
Rode Duivel Laurent Ciman verkast in de Noord-Amerikaanse voetbalcompetitie van Montreal Impact naar Los Angeles FC. Dat maakten beide clubs dinsdag bekend. De 32-jarige verdediger wordt geruild voor de 29-jarige Finse verdediger Jukka Raitala en de Canadese 22-jarige middenvelder Raheem Edwards, die door LA uit de draft gekozen werden.


Caroline Pauwels uitgeroepen tot 'Brussels leader of the year'
Vandaag, 00:18
Caroline Pauwels, rector aan de Vrije Universiteit Brussel, is samen met Yvon Englert, haar Franstalige tegenhanger aan de ULB, uitgeroepen door het magazine Lobby tot 'Brussels leader of the year'. De 'Lobby Awards' werden dinsdagavond uitgereikt in de Bozar in Brussel.


Corruptieonderzoek opgestart tegen gewezen VN-ambassadeur van Venezuela
Gisteren, 23:06
De procureur-generaal van Venezuela heeft een corruptieonderzoek opgestart tegen Rafael Ramirez, de gewezen VN-ambassadeur van het land en de vroegere topman van het staatsoliebedrijf PDVSA. Ramirez wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij verdachte oliedeals.


Agentschap Wegen en Verkeer roept op deze nacht niet meer de baan op te gaan
Gisteren, 22:30
Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt met aandrang om deze nacht niet de baan op te gaan. De wegen liggen er spekglad bij. "Door de sneeuw die smelt, zijn de wegen nat. Sinds deze avond is dat natte wegdek beginnen aanvriezen", zegt woordvoerster Veva Daniels.


Energiepact - N-VA zal pact niet goedkeuren in Vlaamse of federale regering
Gisteren, 21:54
N-VA zal het Energiepact niet goedkeuren in de Vlaamse en federale regering. Dat heeft Vlaams parlementslid Andries Gryffroy dinsdag duidelijk gemaakt in het VRT-programma Terzake.


Salah Abdeslam tijdens proces in gevangenis van Vendin-le-Vieil
Gisteren, 21:18
Salah Abdeslam zal tijdens het proces over de schietpartij in de Driesstraat in Vorst tijdelijk worden overgeplaatst naar de gevangenis van Vendin-le-Vieil, ten zuidwesten van Rijsel. Dat meldt het Franse persbureau AFP op basis van een bron dicht bij het onderzoek. Het proces voor de correctionele rechtbank van Brussel start volgende week maandag.


D'Ieteren halveert winstgroeiverwachting
Gisteren, 21:18
Autogroep D'Ieteren heeft zijn groeiprognose voor de jaarwinst flink naar beneden bijgesteld. De Belgische importeur van Volkswagen gaat nu uit van een winstgroei (voor belastingen) van ongeveer 5 procent. Eerder was nog sprake van 10 procent groei.


73 ongevallen bij praktisch rijexamen personenwagens in eerste negen maanden 2017
Gisteren, 20:42
In de eerste negen maanden van 2017 zijn er bij het afleggen van het praktisch rijexamen categorie B (voor personenwagens) 73 ongevallen geregistreerd. In de periode na 1 juni, toen het vernieuwd rijexamen van start ging, daalde het aantal ongevallen wel van acht tot zes per maand. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister Ben Weyts op een schriftelijke vraag van Lode Ceyssens (CD&V).


Kamercommissie Justitie zal hoorzittingen houden rond hervorming "afkoopwet"
Gisteren, 20:06
De Kamercommissie Justitie heeft vandaag niet gestemd over het wetsontwerp dat minister van Justitie Koen Geens (CD&V) indiende voor de hervorming van de verruimde minnelijke schikking, door de oppositie de "afkoopwet" genoemd. De oppositie vroeg en kreeg hoorzittingen.


Praktijktesten doen discriminatie op huurmarkt dalen
Gisteren, 20:06
Structurele praktijktesten in Gent bewijzen dat discriminatie op de huurmarkt daalt wanneer vastgoedmakelaars weten dat er praktijktesten worden georganiseerd. Dat blijkt uit het onderzoek dat de Universiteit Gent een jaar lang heeft gevoerd. Het toont aan dat kandidaat-huurders met een beperking dit jaar in 15 procent van de gevallen een negatief antwoord kregen op hun vraag om een huis te bezichtigen, omwille van hun beperking. Voor kandidaat-huurders met een niet-Vlaamse naam ligt de discriminatiegraad op 14 procent. Een duidelijke verbetering ten opzichte van 2015, toen 21 procent van de huurders met een beperking bot ving, en 26 pct van de mensen met een vreemde naam.


Internationale vluchten blijven tot eind 2023 uit Europese uitstoothandel
Gisteren, 19:30
Het Europees Parlement heeft vandaag nieuwe regels voor de beperking van de uitstoot van broeikasgassen door de luchtvaartmaatschappijen goedgekeurd. Wel blijven vluchten van en naar bestemmingen buiten de Europese Unie tot eind 2023 van een uitzondering genieten.


Bijna 58.000 VW Touaregs teruggeroepen wegens ongeoorloofde uitstoottechniek
Gisteren, 18:54
Het dieselschandaal blijft de Duitse autobouwer Volkswagen achtervolgen. De federale Duitse controle-instantie KBA heeft een terugroepactie bevolen voor terreinwagens van het model Touareg, waarbij een ongeoorloofde techniek in het emissiesysteem vastgesteld werd. Wereldwijd gaat het om 57.600 voertuigen, waarvan 25.800 in Duitsland, zo heeft de KBA vandaag bekendgemaakt. Hoeveel wagens er in BelgiŽ terug naar de garage moeten is nog niet duidelijk.


Onderwijsminister Crevits en Nederlandse collega werken samen rond begrijpend lezen
Gisteren, 18:54
Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits en haar Nederlandse collega Ingrid van Engelshoven zullen samenwerken rond het thema 'begrijpend lezen' op de schoolbanken, nadat vorige week is gebleken dat Vlaamse leerlingen ondermaats presteren. Crevits en Van Engelshoven spraken vandaag af dat ze zullen bekijken hoe ze van elkaar kunnen leren.


Rekenhof krijgt toezicht op dochterondernemingen NMBS
Gisteren, 18:18
Het Rekenhof krijgt binnenkort toezicht op de commerciŽle dochterondernemingen van de NMBS en Infrabel. De Kamercommissie Infrastructuur heeft daarover een wetsvoorstel van Wouter Raskin (N-VA) goedgekeurd. Het verhoogde toezicht moet de kans op onregelmatigheden sterk verminderen.


Zesjarige verdient op ťťn jaar tijd 11 miljoen dollar met 'speelgoedrecensies'
Gisteren, 18:18
YouTube-miljonairs zijn al lang geen nieuw fenomeen meer, maar op de jaarlijke lijst van best verdienende YouTube-sterren van het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes prijkt dit jaar wel een heel opvallende naam: Ryan ToysReview. Opvallender dan zijn naam is Ryans leeftijd: de jongen is amper zes jaar oud.


Europarlementsleden willen vier EU-landen aan zwarte lijst belastingparadijzen toevoegen
Gisteren, 18:18
Als het van de sociaaldemocraten, groenen, extreemlinks en enkele rechtse politici in het Europees Parlement afhangt, wordt de recent aangenomen Europese lijst met belastingparadijzen uitgebreid met vier EU-lidstaten: Nederland, Ierland, Luxemburg en Malta. Dat bleek vandaag tijdens een debat in het halfrond in Straatsburg.


Brexit - Barnier waarschuwt: "We zullen niet aanvaarden dat Britten terugkrabbelen"
Gisteren, 18:18
De afspraken die de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk afgelopen vrijdag hebben gemaakt rond de eerste fase van de brexit-onderhandelingen "moeten gerespecteerd worden". Dat heeft de Europese hoofdonderhandelaar Michel Barnier dinsdagnamiddag benadrukt na afloop van een ontmoeting met de EU-ministers voor Europese Zaken. "We zullen niet aanvaarden dat de Britten terugkrabbelen", klonk het streng.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be