2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen

Max Porter, Zadie Smith en Juli Zeh maken kans op Europese literatuurprijs 2017
Vandaag, 00:24
De Hongaarse auteur LŠszlů Krasznahorkai, de Italiaanse Margaret Mazzantini, de Britten Max Porter en Zadie Smith, en de Duitse Juli Zeh zijn geselecteerd voor de shortlist van de Europese Literatuurprijs 2017. Dat is woensdagavond bekendgemaakt in Spui25 in Amsterdam. De prijs is een bekroning voor de beste hedendaagse Europese roman die in 2016 in Nederlandse vertaling is verschenen.


Jupiler Pro League - Brussels advocatenkantoor gaat ouders van erg jonge voetballers juridisch begeleiden
Gisteren, 23:48
Een Brussels advocatenkantoor heeft met 'Cresta Talents' een programma ontwikkeld om ouders van jonge en beloftevolle voetballers juridisch te begeleiden, zo werd woensdagavond bekendgemaakt in het nationaal trainingscentrum in Tubeke.


IsraŽl slaat toe in SyriŽ na nieuwe beschietingen op Golanhoogte
Gisteren, 23:48
Het IsraŽlische leger heeft woensdagavond stellingen van het Syrische leger aangevallen. Volgens de IsraŽli's gaat het om een reactie op mortiervuur op de bezette Golanhoogte. Het gaat om het derde soortgelijke incident sinds zaterdag.


Luikse PS stemt voor financiŽle decumul
Gisteren, 23:12
Een meerderheid van 80 procent van de Luikse PS heeft voor een financiŽle decumul gestemd tussen de functies van burgemeesters, schepenen en OCMW-voorzitters, en een parlementair mandaat. Dat maakte de Luikse afdeling woensdagavond bekend na afloop van een algemene vergadering. Slechts 21 procent stemde voor een integrale decumul.


Man en vrouw die gehandicapte in elkaar sloegen in Aywaille zijn aangehouden
Gisteren, 22:36
Een man en een vrouw die in maart een gehandicapte jongeman in elkaar hadden geslagen in het Luikse Aywaille zijn maandag aangehouden. De lokale politie bevestigt woensdag het nieuws van La DerniŤre Heure.


Rechtbank Brussel - Celstraffen tot acht jaar en monsterboetes voor bende mensensmokkelaars
Gisteren, 22:00
Twaalf mensensmokkelaars zijn woensdag door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot celstraffen die gaan van drie tot acht jaar. De twaalf kregen daarbovenop boetes die schommelen tussen 480.000 euro en 2.160.000 euro. De rechtbank legde hen een boete van 6.000 euro op, te vermenigvuldigen met het aantal asielzoekers dat ze gesmokkeld hadden. Maar de kans dat de twaalf dergelijke geldsommen ooit op tafel kunnen leggen, is miniem.


Atletiekmeeting Ostrava - Van Niekerk stelt beste tijd op 300 meter scherper
Gisteren, 22:00
De Zuid-Afrikaan Wayde Van Niekerk heeft woensdag op een atletiekmeeting in het Tsjechische Ostrava een nieuwe beste tijd op de 300 meter neergezet. De olympische kampioen op de 400 meter liet afklokken op 30.81 en verbeterde zo het zeventien jaar oude record van de Amerikaan Michael Johnson (30.85).


Consumentenakkoord energie voorziet meer bescherming
Gisteren, 22:00
Met het vijfde consumentenakkoord wordt een bijkomende laag met aanvullende beschermingsmaatregelen aan de vorige akkoorden toegevoegd. Zo reageert minister van Consumentenzaken Kris Peeters op de kritiek van sp.a-Kamerlid Maya DetiŤge. "De nieuwe aanvullende maatregelen ten gunste van de consument gaan dus verder dan de vorige versie van 2013 die onder Johan Vande Lanotte tot stand kwam."


Regering-May doorstaat eerste test in Brits parlement
Gisteren, 22:00
De regering van de Britse premier Theresa May, kwetsbaar sinds haar Conservatieve partij bij de vervroegde parlementsverkiezingen van 8 juni haar meerderheid verloor, heeft woensdagavond een eerste test in het Brits parlement met succes doorstaan. Een amendement van de Labour-oppositie over een terugschroeven van besparingsmaatregelen werd naar de prullenmand verwezen.


Macron spreekt voor beide kamers van Frans parlement
Gisteren, 21:24
De Franse sociaal-liberale president Emmanuel Macron spreekt volgende maandag 3 juli de beide kamers van het Franse parlement toe. Hij zal er de grote lijnen van zijn beleid uiteenzetten. Dat heeft Macron woensdag laten weten na een ontmoeting met de voorzitters van de Senaat en de Assemblťe Nationale.


Taskforce die hulp aan slachtoffers terrorisme coŲrdineert, gaat van start
Gisteren, 20:12
Woensdagmiddag is de interfederale taskforce van start gegaan die is opgericht om de hulp aan slachtoffers van terroristische daden te coŲrdineren. Dat deelt minister van Justitie Koen Geens (CD&V) mee, die zelf de leiding heeft over het strategische luik van de taskforce. De Commissie voor FinanciŽle Hulp heeft intussen 1,4 miljoen euro noodhulp uitgekeerd aan de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart 2016.


Foket op weg naar de Serie A
Gisteren, 19:36
Thomas Foket heeft afscheid genomen van AA Gent: deze week tekent hij wellicht voor een club uit de Italiaanse Serie A!


ASO nodigt Ullrich niet uit voor Grand Dťpart, "Fuck ASO!", tweet Armstrong
Gisteren, 19:36
De Duitser Jan Ullrich, die in 1997 als enige Duitser in de geschiedenis de Ronde van Frankrijk op zijn naam schreef, is niet welkom bij de Tourstart van zaterdag in DŁsseldorf. Twintig jaar na zijn overwinning in La Grande Boucle staat Ullrich, wegens zijn dopingverleden, niet op de door organisator ASO opgestelde lijst van genodigden.


Groen: "Voer verbod ook in Brussel in"
Gisteren, 19:00
"Brussel moet eveneens een verbod op onverdoofd slachten invoeren." Dat vindt Brussels parlementslid Annemie Maes (Groen) na de goedkeuring van dergelijk verbod door het Vlaams Parlement woensdag. "Vlaanderen en WalloniŽ boeken vooruitgang in de strijd tegen dierenleed, maar Brussel trappelt helaas ter plaatse." Staatssecretaris voor Dierenwelzijn Bianca Debaets (CD&V) mag volgens Maes haar verantwoordelijkheid niet meer voor zich uit schuiven.


Bozar neemt zijn orgel na 50 jaar opnieuw in gebruik
Gisteren, 18:24
Na een lange renovatie zal de Brusselse Bozar zijn door Victor Horta ontworpen orgel voor het eerst sinds 1967 opnieuw in gebruik nemen. Dat doet de cultuurtempel van 15 september tot 22 september een week lang tijdens het nieuwe orgelfestival InORGuration.


Acteur Josh Duhamel maakt regiedebuut
Gisteren, 18:24
Transformers-acteur Josh Duhamel neemt voor het eerst plaats op de regisseursstoel. Hij neemt The Buddy Games onder handen, een film die hij ook schreef en waarin hij ťťn van de hoofdrollen speelt.


Gisteren, 18:24
Cyberaanval - Meer gesofisticeerd dan WannaCry
Gisteren, 18:24
De grote cyberaanval die sinds dinsdag verschillende bedrijven ter wereld heeft getroffen, gelijkt op wat de zogeheten 'ransomware' WannaCry in mei heeft veroorzaakt, maar lijkt "meer gesofisticeerd". Dat stelt de Europese politieorganisatie Europol.


Europese Unie verlengt sancties tegen Rusland
Gisteren, 17:48
De Europese Unie heeft woensdag de economische sancties tegen Rusland officieel met zes maanden verlengd tot 31 januari 2018. Dat gebeurde nadat de staatshoofden en regeringsleiders vorige week hun fiat al hadden gegeven.


Verbist en Van De Velde benoemd tot UEFA Referee Observer
Gisteren, 17:48
Johan Verbist en Joeri Van De Velde zijn door de Europese voetbalbond UEFA benoemd tot UEFA Referee Observer. Dat meldde de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).
Combell - hosting, webhosting domeinnaam Verfrist - media & communicatie Belstat - Gratis statistieken Teller voor uw site
© 2000-2017 - 2link.be