NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen

Van Overtveldt: "Absolute limiet bereikt voor belasting op kapitaal"
Vandaag, 19:12
Voor de minister van FinanciŽn Johan Van Overtveldt (N-VA) heeft BelgiŽ de "absolute limiet bereikt" wat betreft belastingen op kapitaal. Dat zei hij vandaag tijdens zijn openingstoespraak bij het nieuwsjaarsevent van beursuitbater Euronext Brussel. Eerder op de dag had de Kamercommissie FinanciŽn de invoering van een heffing op effectenrekeningen goedgekeurd.


Pensioenen: Bacquelaine gaat rekening houden met verschillende standpunten sociale partners
Vandaag, 00:36
Het dossier van het pensioen met punten ligt opnieuw op de regeringstafel, nu vakbonden en werkgevers vandaag een verdeeld advies hebben gegeven over de kwestie. Bevoegd minister van Pensioenen DaniŽl Bacquelaine zegt in een reactie dat hij het dossier gaat heropenen, waarbij rekening zal worden gehouden met de verschillende standpunten van de sociale partners alvorens, samen met de regeringspartners, de modaliteiten van het nieuwe regime vast te leggen. Ook de Academische Raad -die de principes van het pensioen met punten definieerde- zal erbij betrokken worden, belooft Bacquelaine.


VBO: "Puntensysteem geen fetisj, maar globale pensioenhervorming blijft noodzakelijk"
Vandaag, 00:36
Werkgevers en vakbonden hebben vandaag een verdeeld advies uitgebracht over de eventuele invoering van het pensioensysteem met punten. Voor werkgeversorganisatie VBO is het pensioen met punten geen fetisj of een doel op zich, maar moet er wel een globale hervorming van de pensioenen komen om het systeem betaalbaar te houden. Dat laat ze na afloop van het mislukte sociaal overleg weten.


Kamer zet licht op groen voor mystery calls
Donderdag, 20:18
Sociale Inspecteurs mogen zich bij bedrijven binnenkort voordoen als (potentiŽle) klanten of werknemers om discriminatie aan te tonen. De Kamer heeft vandaag het licht op groen gezet voor de zogeheten mystery calls. Daarnaast zijn nog een reeks maatregelen rond werk goedgekeurd.


Vlaanderen haalt 350.000 vrachtwagens van de weg
Woensdag, 14:54
De Vlaamse overheid en de Vlaamse havenbesturen ondersteunen vanaf 2018 zestien projecten die vrachtvervoer van de weg halen en verschuiven naar de waterweg of het spoor. Dankzij die projecten zullen er jaarlijks 350.000 vrachtwagens minder rondrijden op onze wegen. "Dit zijn ondernemers die zich niet meer blindstaren op de file aan de voordeur, maar oog hebben voor de mogelijkheden die open liggen aan de achterdeur", zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA).


"Oplossing voor Arco-coŲperanten en beursgang Belfius nog dit voorjaar"
Woensdag, 14:54
Nog dit voorjaar komt er een oplossing voor de 800.000 Arco-coŲperanten, samen met de beursgang van de bank Belfius. Dat zegt minister van FinanciŽn Johan Van Overtveldt vandaag aan VRT NWS.


N-VA blaast stof van voorstel om brugpensioen te schrappen
Woensdag, 14:54
Om meer vacatures ingevuld te krijgen, wil N-VA het brugpensioen schrappen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag.


Wereldbank schroeft economische prognoses op
Woensdag, 14:54
Het tempo waarmee de wereldeconomie momenteel aantrekt, houdt waarschijnlijk nog wel even aan. Volgens nieuwe prognoses van de Wereldbank liggen er voor zowel dit jaar, volgend jaar als 2020 plussen in het vooruitzicht van circa 3 procent.


Geduld gevangenispersoneel bijna op: acties als aanwervingen niet snel starten
Woensdag, 14:54
Donderdag zal wellicht duidelijk worden of er een staking komt in de gevangenissen over het hele land. De vakbonden eisen dat er snel extra bewakingspersoneel komt. Net voor het verstrijken van de deadline die ze hadden gesteld, heeft het kabinet van minister van Justitie Koen Geens een voorstel gedaan. De bonden overleggen morgen en donderdag of dat overtuigend genoeg is.


Kamer stelt verdere bespreking effectentaks en onbelast bijverdienen week uit
Woensdag, 14:54
De bevoegde Kamercommissies zetten pas volgende week de bespreking voort van de taks op effectenrekeningen en het onbelast bijverdienen. Beide maatregelen waren voor het kerstreces niet door het parlement geraakt. Het is nog steeds onduidelijk of de Franstalige Brusselaars een belangenconflict zullen inroepen tegen het onbelast bijverdienen - een punt dat de Vlaamse liberalen nauw aan het hart ligt.


ACOD dient stakingsaanzegging in bij het Directoraat-Generaal Personen met een Handicap
Woensdag, 14:54
ACOD AMio heeft maandag een stakingsaanzegging ingediend bij Staatssecretaris voor Personen met een beperking Zuhal Demir (N-VA) en bij het Directoraat-Generaal Personen met een Handicap van de FOD Sociale Zekerheid. Dat maakt de socialistische vakbond vanochtend bekend. Een datum voor de staking is er nog niet.


Nieuwjaarsreceptie Voka - Premier Michel engageert zich "tot laatste dag legislatuur"
8 Januari, 22:42
Premier Charles Michel is allerminst van plan om het doek vervroegd te laten vallen over de federale regering. "Ik ga het duidelijke en sterke engagement aan om elke week en elke dag, tot de laatste dag van de legislatuur in 2019, nuttig werk te leveren voor de versterking van onze economie", zo zei hij maandagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Vlaamse ondernemersorganisatie Voka in Bozar in Brussel.


Grootschalig onderzoek gaat tijdsbesteding leerkrachten in kaart brengen
8 Januari, 12:01
De leerkrachten in Vlaanderen zullen vanaf volgende week kunnen deelnemen aan een grootschalig onderzoek dat een duidelijk beeld moet schetsen van de werkdruk in het onderwijs. De vakbonden roepen de leraren op om massaal deel te nemen aan Het Grote Tijdsonderzoek, dat wordt uitgevoerd in opdracht van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). Het onderzoek kan een belangrijke rol spelen bij de onderhandelingen over het loopbaanpact.


Hervorming pensioenen is broodnodig, pleit VBO
19 December 2017, 14:55
Werkgeversorganisatie VBO kan de ongerustheid van zij die vandaag betogen tegen de pensioenhervormingen van de regering Michel enigszins begrijpen. "Elke hervorming gaat gepaard met onzekerheid. Maar we moeten goed beseffen dat een hervorming van het pensioenbeleid broodnodig is", zegt directeur-generaal Bart Buysse. Volgens hem is het nu vooral kwestie "om snel genoeg duidelijkheid te brengen".


Kalme ochtendspits in Brussel ondanks nationale betoging
19 December 2017, 13:42
Ondanks de vakbondsbetoging tegen de pensioenmaatregelen van de regering in het centrum van Brussel, is de ochtendspits in de hoofdstad kalm gebleven. Langs het traject was er weliswaar hinder voor het verkeer, zo is vernomen bij Brussel Mobiliteit.


Nationale staking bij Veiligheidskorps op 20 december
11 December 2017, 17:24
Het personeel van het Veiligheidskorps, dat instaat voor het overbrengen van gedetineerden tussen de gevangenis en de rechtbank, zal op 20 december een nationale staking houden. Dat deelde het vakbondsfront vandaag mee. De bonden hekelen de onduidelijkheid over de nieuwe directie beveiliging (DAB) die er binnen de federale politie zal komen.


Geen "Dagen Zonder vlees" volgend jaar
5 December 2017, 11:00
Er zal volgend jaar geen campagne van "Dagen Zonder vlees" zijn. Dat melden de initiatiefnemers vandaag in een persbericht. "We willen fris blijven en kiezen er daarom voor om in 2018 onze campagne niet te herhalen. Wat de toekomst brengt, zullen we nog zien."


Sint geeft 345 miljoen euro uit aan cadeautjes
30 November 2017, 15:06
De Sint geeft in BelgiŽ ongeveer 345 miljoen euro uit aan cadeautjes, of ongeveer 68 euro per kind. Dat is bijna 15 miljoen, of 4 euro per kind, meer dan vorig jaar. Onderzoeks- en adviesbureau WES Research en Strategy becijferde dat op basis van een rondvraag bij 1.500 Belgen.


Europese Bankenautoriteit verhuist naar Parijs
20 November 2017, 20:35
De Europese Bankenautoriteit verhuist als gevolg van de brexit van Londen naar Parijs. Dat is beslist op een bijeenkomst van de ministers van Europese Zaken. De Franse hoofdstad haalde het van Dublin.


Geen vermisten na ontploffing bij ArcelorMittal in Gent
20 November 2017, 17:30
Na de ontploffing in de staalfabriek ArcelorMittal Gent, waarbij een dode en twee zwaargewonden zijn gevallen, zijn er geen vermisten. Dat melden de Gentse lokale politie en het stadsbestuur.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be