NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen

Tien miljard aan bevroren Libische fondsen verdwenen
9 Maart, 00:18
Meer dan tien miljard euro aan Libische fondsen, die in 2011 na een beslissing van de Verenigde Naties bevroren werden, is tussen eind 2013 en eind 2017 verdwenen van rekeningen van de Euroclear Bank. Dat schrijft Le Vif. De fondsen werden gecontroleerd door mensen uit de omgeving van de voormalige Libische leider Mouammar Kadhafi.


Vrouw verdient 1,4 procent minder dan een collega in zelfde functie
9 Maart, 00:18
Een vrouw verdient in BelgiŽ gemiddeld 1,4 procent minder dan een man in precies dezelfde functie in het zelfde bedrijf. Dat becijferde HR-bedrijf Korn Ferry Hay Group naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag.


Delhaize haalt honderden producten van omstreden slachthuis uit de rekken
9 Maart, 00:18
Delhaize haalt zo'n 300 vleesproducten uit de rekken die afkomstig zijn van de slachthuisgroep Verbist. Dat gebeurt nadat de erkenning van een bedrijf uit die groep werd ingetrokken. De warenhuisketen heeft de samenwerking met Verbist opgeschort.


Fusie Persgroep en Medialaan - Voorbije maanden al tientallen ontslagen geweest bij De Persgroep - personeel erg ongerust
9 Maart, 00:18
De directie van De Persgroep Publishing (DPP), uitgever van onder meer Humo, De Morgen en Het Laatste Nieuws, heeft de voorbije maanden al tientallen mensen laten vertrekken bij diverse diensten. Er heerst grote ongerustheid bij het personeel over de toekomst van het bedrijf. Dat zegt Tijs Hostyn van de bediendevakbond LBC donderdagmiddag.


Greenpeace: "IndustriŽle vleesproductie is rot tot op het bot"
9 Maart, 00:18
"Dit is het zoveelste bewijs dat onze industriŽle vleesproductie door en door rot is". Dat zegt Greenpeace vandaag in reactie op de Veviba-zaak. "Het is de hoogste tijd dat politici, retailers en alle schakels van de vleesketen zich ernstig bezinnen over deze dolgedraaide manier van produceren", zegt Sťbastien Snoeck, expert Vlees en Veeteelt bij Greenpeace BelgiŽ.


Veviba - Veviba wil transparantie bieden
9 Maart, 00:18
Veviba laat vandaag weten dat het transparantie wil bieden in het dossier dat momenteel door het FAVV wordt onderzocht. Het vleesbedrijf uit Bastenaken kwam vandaag in het oog van de storm terecht doordat minister van Landbouw Denis Ducarme (MR) en het Federaal Voedselagentschap (FAVV) de erkenning van het bedrijf introkken, en dat nadat na een huiszoeking vorige week bleek dat meer dan de helft van de gecontroleerde producten niet in orde waren met de regels op het vlak van voedselveiligheid.


Bio-ingenieurs vinden steeds sneller werk
9 Maart, 00:18
De tewerkstelling van afgestudeerde bio-ingenieurs zit in stijgende lijn. In het afgelopen jaar was nog slechts 2,4 procent van de afgestudeerde bio-ingenieurs niet aan het werk, in vergelijking tot 6 procent drie jaar geleden. Dat blijkt uit de tewerkstellingscijfers van VDAB en uit een bevraging van de Universiteit Gent bij de afgestudeerde bio-ingenieurs van de afgelopen vier jaar.


Oppositie wil uitleg over "verdwenen 10 miljard euro" Libisch geld
9 Maart, 00:18
De verzamelde oppositie wil tekst en uitleg van de regering over de 10 miljard euro aan bevroren Libische gelden die verdwenen zijn. "We slaan een modderfiguur", stelde Dirk Van der Maelen (sp.a) vandaag in de Kamer. "We staan internationaal opnieuw met de billen bloot. Waar is die 10 miljard euro naartoe?"


Minister Peeters was niet op de hoogte van Zalando-dossier
9 Maart, 00:18
Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) was niet op de hoogte van het dossier rond de vestiging van een distributiecentrum van Zalando, dat er uiteindelijk niet in ons land zal komen. Dat bleek vandaag tijdens het vragenuurtje in de Kamer. Hij betreurde dat de federale regering niet werd geÔnformeerd, omdat ze anders inspanningen had kunnen leveren.


CEO Eurowings komt woensdag plannen voorstellen
5 Februari, 18:54
Op de bijzondere ondernemingsraad bij Brussels Airlines heeft CEO Bernard Gustin zijn eigen ontslag aangekondigd, samen met dat van financieel directeur Jan De Raeymaeker. Over de toekomstige strategie werd nog niets gezegd, maar woensdagochtend komt Thorsten Dirks, de CEO van Eurowings, de toekomstplannen voorstellen. "We blijven ongerust", aldus Filip Lemberechts van de liberale vakbond ACLVB na afloop van de ondernemingsraad.


Vlaanderen wil elk jaar 2.500 Waalse werkzoekenden extra
5 Februari, 17:06
Vlaanderen wil elk jaar 2.500 Waalse werkzoekenden extra naar onze bedrijven halen, nu er in sommige regio's sprake is van een quasi volledige tewerkstelling. Ministers Philippe Muyters en Pierre-Yves Jeholet tekenden een overeenkomst, onder meer voor de nodige taalopleidingen.


Jeugdhulpverleners voeren actie tegen agressie in opvoedingsinstellingen
5 Februari, 14:06
De christelijke vakbond LBC-NVK heeft in het OC Sint-Ferdinand in Lummen het startschot gegeven voor een sensibiliseringscampagne binnen de opvoedingsinstellingen van de Broeders van Liefde. Het personeel wil dat de stijgende problematiek van agressie een halt wordt toegeroepen.


Meer diamant verhandeld in Antwerpen in 2017, maar daling in totale waarde
5 Februari, 12:18
In Antwerpen is vorig jaar 233,8 miljoen karaat aan diamanten geÔmporteerd en geŽxporteerd, een stijging van bijna 15 procent ten opzichte van 2016. De totale waarde van verhandelde diamant daalde echter licht van 48 miljard dollar naar net geen 46 miljard dollar. "Omdat er vooral vraag was naar kleinere ruwe stenen - een globale trend - zagen we de prijs per karaat afnemen", zegt het Antwerp World Diamond Centre (AWDC).


Bankovervallen bijna geschiedenis
5 Februari, 11:06
Het aantal gewapende bankovervallen is in tien jaar tijd gedaald van 127 naar elf per jaar. Dat blijkt uit cijfers die bankenfederatie Febelfin vandaag heeft vrijgegeven. Banken zijn steeds meer beveiligd en er is steeds minder cash in onze maatschappij.


Waalse veehouders protesteren in Brussel tegen vrijhandelsakkoord met Zuid-Amerika
30 Januari, 00:18
Waalse veehouders hebben actie gevoerd aan het Brusselse Schumanplein, vlak bij de Europese instellingen. Op initiatief van de Waalse landbouwersvereniging Fugea waren ze met een tiental tractoren vanuit Henegouwen naar de hoofdstad getrokken om te protesteren tegen de huidige plannen voor een vrijhandelsakkoord tussen de EU en de Zuid-Amerikaanse landen.


Peeters nodigt sociale partners uit voor uitwerking strategie voor digitalisering economie
30 Januari, 00:18
Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) nodigt de sociale partners uit om werk te maken van een strategie om de digitalisering van de economie om te zetten in nieuwe jobs en welvaart. De focus moet voor hem liggen op preventieve vorming van werknemers en opleiding van de werknemers die hun jobs verliezen door de digitalisering, luidt het in een mededeling.


Fipronil in eieren - Eierprijzen nog steeds erg hoog
30 Januari, 00:18
De nationale eierprijs ligt nog steeds zowat 50 procent boven de prijs in dezelfde periode van vorig jaar. Dat is een gevolg van de Fipronil-crisis die in de zomer van vorig jaar is losgebarsten. Door de vernietiging van dieren en eieren in de nasleep van die crisis, is het aanbod nog steeds relatief laag, wat de prijs de hoogte in drijft. Producenten verwachten wel een normalisering van de prijzen wanneer de productie weer volledig op peil is.


Sociale partners trekken zorgverlof voor gehandicapt kind op
30 Januari, 00:18
Vakbonden en werkgevers zijn het binnen de Nationale Arbeidsraad eens geworden over de uitbreiding van het zorgverlof voor een gehandicapt kind. Dat melden werkgeversorganisatie VBO en de vakbonden ABVV en ACV elk.


Vakbondsacties in gevangenissen zijn "heel gespreid" opgevolgd
30 Januari, 00:18
De vakbondsacties in de Belgische gevangenissen zijn "heel gespreid" opgevolgd. Dat zegt woordvoerster Kathleen Van de Vijver van het Gevangeniswezen. In heel wat inrichtingen werden regimeactiviteiten teruggeschroefd, maar nergens, behalve in Antwerpen, was er politiebijstand nodig.


2017 klokt af op gemiddeld 487.291 vergoede werklozen
30 Januari, 00:18
In 2017 waren er gemiddeld 487.291 werklozen die een uitkering ontvingen. Dat zijn er ruim 45.000 minder dan in 2016, zo blijkt uit de jongste cijfers van de RVA. Van die groep zijn er gemiddeld 373.701 werkzoekend - ruim 113.590 of minder dan een kwart zijn vrijgesteld van de zoektocht naar een job.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be