NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen

Noord-Koreaans overleg in Vancouver start zonder China en Rusland
Dinsdag, 19:48
Zonder vertegenwoordigers van China en Rusland, is vandaag in de Canadese stad Vancouver een twee dagen durende internationale bijeenkomst over de Noord-Koreaanse crisis van start gegaan.


Duizend jonge Denen aangeklaagd voor verspreiden seksfilmpje met 15-jarigen
Dinsdag, 00:36
De Deense politie heeft meer dan duizend jongeren aangeklaagd omdat ze twee seksfilmpjes en een foto hadden gedeeld waarin twee 15-jarigen te zien zijn. "We nemen de zaak zeer ernstig, want dit heeft grote gevolgen voor de betrokkenen", zegt de politie in een persbericht. De zaak kwam aan het licht via een tip van Facebook.


Ukip-leider breekt met vriendin na racistische uitlatingen over Meghan Markle
Dinsdag, 00:36
Na haar racistische uitlatingen over Meghan Markle, de verloofde van prins Harry, heeft Henry Bolton, de leider van de eurofobe Britse partij Ukip, gebroken met zijn vriendin. De 25-jarige Jo Marney had in een reeks sms'jes aan een vriend Markle, die aan moederszijde Afro-Amerikaanse roots heeft, op racistische wijze beledigd. Ze was daarvoor al uit de partij gezet.


Belgische F-16's onderscheppen Russische bommenwerpers boven Noordzee
Dinsdag, 00:36
Twee Belgische F-16's hebben deze middag twee Russische bommenwerpers onderschept die boven de Noordzee vlogen, ten noorden van Nederland. De Belgische piloten voerden een visuele identificatie van de Russische toestellen uit. De spoedinterventie kadert in de bewakingsopdracht van het Benelux-luchtruim die BelgiŽ momenteel op zich neemt, zo is bij Defensie vernomen.


Grootste Catalaanse separatistische partij is voor justitie "illegaal" gefinancierd
Dinsdag, 00:36
Een rechtbank in Barcelona heeft vandaag uitgemaakt dat de partij van de vroegere nationalistische minister-presidenten Carles Puigdemont en Artur Mas, de Democratische Convergentie van CataloniŽ (CDC), illegaal gefinancierd is.


Wall Street Journal wil punt achter Russiagate
Dinsdag, 00:36
The Wall Street Journal, een van de drie "grote kranten" in de VS, wil dat er een punt gezet wordt achter "Russiagate', de inmiddels al anderhalf jaar durende en tot dusver vruchteloze zoektocht naar "collusie" tussen VS-president Donald Trump en Rusland/Het Kremlin/Vladimir Poetin. "Hillary Clinton's campagne toverde een document tevoorschijn dat onder president Obama aan de FBI werd bezorgd, die het oppositiedocument gebruikte om de verkiezingscampagne van Trump te bespioneren", luidde het in een commentaar.


Zieke Djalali wordt toegang tot medische hulp geweigerd
Dinsdag, 00:36
De gezondheidstoestand van de Iraanse wetenschapper Ahmadreza Djalali is de afgelopen maand snel achteruit gegaan. De ter dood veroordeelde VUB-gastdocent verloor de afgelopen maand 10 kilo, maar medische hulp wordt hem geweigerd. Zijn advocaat Zouhaier Chichaoui doet nogmaals een oproep naar Europa, maar vreest het ergste.


Corbyn plaatst vraagtekens achter "speciale relatie" GB-VS
Dinsdag, 00:36
Labourleider Jeremy Corbyn beschouwt de Verenigde Staten niet als de belangrijkste bondgenoot van Groot-BrittanniŽ. De "speciale relatie" is volgens hem niet zo speciaal. In het geval hij tot premier wordt verkozen, zal hij naar eigen zeggen de VS op dezelfde voet zetten als de Europese Unie en China. Dat melden vandaag Britse media.


Nabestaanden MH17 zien laatste beelden
Dinsdag, 00:36
Nabestaanden van de ramp met vlucht MH17 mogen vanaf deze week de laatste camerabeelden bekijken die op de Nederlandse luchthaven Schiphol zijn gemaakt van hun geliefden. De nabestaanden moeten een geheimhoudingsverklaring ondertekenen en mogen daarna zelf in de beveiligingsbeelden zoeken naar hun familieleden. Als ze hun geliefden vinden, kunnen ze de beelden - waarop omstanders onherkenbaar worden gemaakt - later ook mee naar huis nemen.


Zeven migranten levenloos voor de kust van Lanzarote aangetroffen
Dinsdag, 00:36
Zeven migranten uit zuidelijk Afrika zijn omgekomen bij een poging om de Canarische Eilanden te bereiken. De vluchtelingen waren in een rubberboot onderweg naar Lanzarote, een bij toeristen popualair eiland van de archipel. In de boot werden enkele lijken ontdekt, andere levenloze lichamen dreven in zee, aldus leden van de Guardia Civil, die anoniem wilden blijven. Enkele mensen zijn verdronken, andere kwamen om door onderkoeling, klinkt het.


Grieks parlement keurt bijkomende hervormingen goed
Dinsdag, 00:36
Het Grieks parlement heeft deze avond tijdens een 24-urenstaking en demonstraties een bijkomende bundel van hervormingen goedgekeurd. De belangrijkste verandering is dat het neerleggen van het werk voortaan pas legaal is, als meer dan de helft van de vakbondsleden zijn toestemming heeft gegeven. Tot dusver was 20 procent voldoende, in vele gevallen ook enkel de beslissing van de vakbondsleden binnen het bedrijf.


Amerikanen willen geen Oprah als presidentskandidaat
Zaterdag, 10:48
Ondanks de hype die ontstond na Oprah Winfreys toespraak bij de uitreiking van de Golden Globes, ziet een meerderheid van de Amerikanen haar niet zitten als presidentskandidaat. Dat blijkt vandaag uit een peiling.


Meghan Markle stopt met sociale media
10 Januari, 15:30

Ze bedankte haar volgers in een verklaring.
Amerikaanse regering laat dan toch geen olieboringen voor Florida toe
10 Januari, 14:54
Florida moet er geen rekening mee houden dat in zijn kustwateren naar olie wordt geboord. Dat deelde minister van Binnenlandse Zaken Ryan Zinke gisterenavond mee. Vorige donderdag had de Amerikaanse regering aangekondigd dat een verbod op olie- en gasproductie in grote delen van de Amerikaanse kustwateren zou opgeheven worden. Dat plan stootte bij vertegenwoordigers van de betrokken staten en milieuactivisten op heel wat kritiek.


Turks geduld voor EU-lidmaatschap is op
10 Januari, 14:54
Het Turkse geduld voor het lidmaatschap van de Europese Unie is op. Dat heeft de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu vandaag gezegd. "Laat ons niet nog eens vijftig jaar wachten", aldus Cavusoglu, geciteerd door het regeringsgezinde persagentschap Anadolu. "Wij hebben geen geduld meer, en ook onze mensen hebben geen geduld meer."


Nigeria kiest in februari 2019 nieuwe president
10 Januari, 14:54
De volgende parlements- en presidentsverkiezingen in het West-Afrikaanse Nigeria zullen komend jaar op 16 februari plaatsvinden. Dat verklaarde de kiescommissie van het dichtstbevolkte land van het Afrikaans continent gisterenavond op Twitter.


Catalaanse separatisten sluiten akkoord over nieuwe regering
10 Januari, 14:54
De separatisten in CataloniŽ zijn het eens geworden over de vorming van een regeringscoalitie. Dat melden El Pais en Europa Press vandaag, op basis van bronnen dichtbij de onderhandelingen. Aan het hoofd van die regering moet de in oktober afgezette Carles Puigdemont komen, maar hij is zoals bekend nog altijd in ballingschap in BelgiŽ. Het akkoord werd gisterenavond gesloten in Brussel, door Puigdemont en ERC-voorzitter Marta Rovira.


Geweld tegen christenen in Pakistan en India neemt toe, zegt Open Doors
10 Januari, 14:54
Noord-Korea voert opnieuw de ranglijst van christenvervolging aan die de organisatie Open Doors jaarlijks verspreidt. Pakistan, dat op de 5de plaats staat, scoort het hoogst op geweldincidenten. In India neemt het geweld tegen christenen "schrikbarend" toe, zo zegt de Nederlandse organisatie bij de bekendmaking van de lijst. De trend van religieus nationalisme in AziŽ zet zich door.


Zuid-Koraanse president bereid tot ontmoeting met Noord-Koreaanse ambtgenoot
10 Januari, 14:54
Nadat een akkoord werd bereikt met Noord-Korea over maatregelen die de betrekkingen moeten verbeteren, heeft de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in gewaarschuwd voor te hooggespannen verwachtingen. "We zijn een dialoog begonnen, maar we hebben nog niet gepraat over de nucleaire kwestie", zei Moon woensdag op zijn nieuwjaarspersconferentie in Seoel. "We moeten niet te snel tevreden zijn."


Catalaanse ex-president Artur Mas stapt ook op als partijvoorzitter
10 Januari, 14:54
De Catalaanse ex-president Artur Mas (2010-2016), boegbeeld van het Catalaanse separatisme, heeft dinsdag bekendgemaakt dat hij opstapt als partijvoorzitter van de Catalaanse Europese Democratische Partij (PDeCAT, centrumrechts). PDeCAT is de partij van Carles Puigdemont, destijds zijn opvolger als president.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be