NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen

Kasteelmoord: Elisabeth Gyselbrecht vergeeft haar vader
Vandaag, 13:18
Elisabeth Gyselbrecht heeft haar vader André vergiffenis geschonken. "Ik weet dat het niet uit eigenbelang was, maar wel om zijn kleinkinderen te beschermen", verklaarde ze op het proces over de moord op Stijn Saelens.


Nederland levert opnieuw gevangenen uit aan België
Vandaag, 11:30
Nederlandse rechters kunnen opnieuw gevangenen en verdachten uitleveren aan ons land. Dat heeft een Nederlandse rechtbank beslist, schrijven de kranten van Mediahuis. Het kabinet van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) bevestigt.


VMM roept bevolking op om woensdag en donderdag geen hout te stoken in kachels of haarden
Vandaag, 11:30
De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) roept de bevolking op om vandaag en morgen geen hout te stoken in kachels of haarden, omwille van de slechte luchtkwaliteit. Er is veel fijn stof in de lucht en de impact van houtverbranding op de luchtkwaliteit in een woonomgeving kan lokaal erg hoog oplopen, waarschuwt de VMM.


NMBS bestelt duizenden smartwatches voor stiptere treinen
Vandaag, 09:42
Spoorwegmaatschappij NMBS is gestart met de aankoop van duizenden smartwatches, tablets en smartphones. Volgens de maatschappij wordt daarmee verder ingezet op digitalisering. De smartwatches wil de NMBS concreet inzetten om treinen stipter te laten rijden.


Schietpartij Anderlecht: man in staat van beschuldiging gesteld
Gisteren, 22:12
In de zaak van de schietpartij in Anderlecht heeft een man zich dinsdagochtend aangegeven bij het gerecht. De man is onder aanhoudingsmandaat geplaatst en wordt beschuldigd van poging tot doodslag. Dat meldt La Dernière Heure dinsdagavond.


CMI haalt uit naar Belgische leger
Gisteren, 20:24
Bernard Serin, voorzitter van de raad van bestuur van CMI (Cockerill Maintenance & Ingénierie), heeft vandaag bij de voorstelling van de resultaten van 2017 gezegd "geschokt" te zijn over de houding van het Belgische leger, dat de Luikse industrie niet gecontacteerd heeft in het kader van een bestelling van 477 pantserwagens voor de landmacht. Het contract heeft een waarde van een miljard euro.


"Dag van rechtvaardigheid is aangebroken"
Gisteren, 12:00
"De dag van de rechtvaardigheid is eindelijk aangebroken." Zo leidde advocaat Filip Van Hende zijn pleidooi in op het proces van de kasteelmoord. Van Hende, een van de advocaten van de familie Saelens, wees er op dat de familie altijd heeft gezwegen, maar dat nu de tijd gekomen is om hun versie uit de doeken te doen.


Registratie voor orgaandonatie kan binnenkort via huisarts of online
Gisteren, 12:00
Wie zich wil registreren voor orgaandonatie kan dat binnenkort online doen of via de huisarts. De Kamercommissie Volksgezondheid keurde unaniem een wetsvoorstel daarover goed. Registratie kan nu enkel via het gemeenteloket en die drempel is te hoog, menen de initiatiefnemers. Ons land mag het dan wel goed doen op het vlak van orgaandonatie, de vraag ligt nog steeds hoger dan het aanbod.


Minister Crevits beveelt onderzoek naar Joodse meisjesschool in Antwerpen
Gisteren, 09:00
Beginnende leerkrachten aan de Joodse school Benoth Jerusalem in Antwerpen mogen met hun leerlingen niet praten over voortplanting of evolutieleer. Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) beveelt een onderzoek wegens inbreuken op de eindtermen, schrijven Gazet van Antwerpen, Het Nieuwsblad en De Standaard.


Ruim 20 lichtgewonden bij botsing tussen tram en bus in Deurne
Gisteren, 09:00
In het Antwerpse district Deurne zijn vanmorgen een bus en een tram van De Lijn frontaal met elkaar in botsing gekomen op de August Van de Wielelei. Volgens de lokale politie en De Lijn zijn daarbij 20 tot 25 inzittenden lichtgewond geraakt. Het ongeval zorgt ook voor flink wat verkeershinder.


OS 2018 - Oostenrijkse Siebenhofer snelste op derde training afdaling, Kim Vanreusel 43e
Gisteren, 07:12
De Oostenrijkse skiester Ramona Siebenhofer (1:40.67) heeft dinsdag in Jeongseon de snelste tijd laten optekenen op de derde training voor de olympische afdaling. De Zwitserse Michelle Gisin eindigde als tweede op twintig honderdsten, net voor de Italiaanse Nadia Fanchini (op 0.21). Lindsey Vonn (op 0.29) en Mikaela Shiffrin (op 0.34), beiden uit de Verenigde Staten, vervolledigden de top vijf.


Sp.a dringt aan op snelle oprichting van mensenrechteninstituut
Maandag, 18:24
Sp.a-Kamerlid Dirk Van der Maelen wil dat er snel een interfederaal mensenrechteninstituut komt, en vraagt hoorzittingen organiseert met alle betrokken actoren. De socialisten reageren daarmee op een opiniestuk van komiek en Amnesty International-ambassadeur Geert Hoste.


"Te weinig poetshulpen met Vlaamse roots? Beperk werkloosheid in de tijd"
Maandag, 17:12
Een beperking van de werkloosheid in de tijd moet het aantal Vlamingen dat via dienstencheques aan de slag is, opdrijven. "We moeten er alleen voor durven gaan", zegt N-VA-fractieleider in het Vlaams parlement Matthias Diependaele.


Metro 1 rijdt om het kwartier, iets minder bussen dan voor de middag
Maandag, 16:36
De dienstverlening van de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB is ook deze namiddag verstoord door de staking van de bonden ACOD en ACLVB.


Ecolo en Groen willen globale audit van de stad Brussel
Maandag, 13:36
De partijen Ecolo en Groen willen dat er een globale audit wordt doorgevoerd van de stad Brussel. Na het schandaal rond Samusocial en nu vzw Gial is het voor de groenen tijd om alle "overbezette mandaten" op te doeken.


Centrum Islamonderwijs wijst islamleerkrachten op officiële kanaal voor richtlijnen
Maandag, 13:36
Het Centrum Islamonderwijs Vlaanderen (CIO) gaat alle islamleerkrachten aanschrijven om te benadrukken dat andere instanties geen onderwijsrichtlijnen mogen uitschrijven. Het centrum reageert daarmee op het nieuws dat een onlineplatform misbruikt werd om enge interpretaties van de islam te verspreiden.


OS 2018 - Knieblessure baart Seppe Smits zorgen voor big air
Maandag, 06:24
Na een pauze van anderhalve week komen de Belgische snowboarders woensdag opnieuw in actie op de Olympische Winterspelen. In het Alpensia Ski Jumping Centre werken Seppe Smits, Sebbe De Buck en Stef Vandeweyer de kwalificaties van de big air (één sprong) af.


Goud voor Belgisch kampioen Sami Chouchi in Oostenrijk
Zondag, 17:12
Sami Chouchi (-81 kg) heeft vandaag in het Oostenrijkse Oberwart goud veroverd op de European Open judo. Onze 24-jarige landgenoot versloeg in de finale de Franse eerstejaarsbelofte Nicolas Chilard met waza-ari. De Belgische kampioen lijkt hiermee klaar voor de Grand Slam van Düsseldorf, die volgend weekend plaatsvindt.


Strijd tegen sociale fraude leverde recordopbrengst op
Zondag, 15:24
De strijd tegen de sociale fraude heeft de schatkist vorig jaar 266 miljoen euro opgeleverd. Dat heeft de bevoegde staatssecretaris Philippe De Backer vandaag verklaard in het middagnieuws van VTM. Het gaat volgens de Open Vld'er om meer dan een verdubbeling ten opzichte van de opbrengst aan het einde van de vorige legislatuur. Toen bleef de teller op 130 miljoen euro staan.


VERKIEZINGEN18 - "Zin in Gentse gemeenteraad" (Verhofstadt)
Zondag, 08:12
Als Guy Verhofstadt (Open Vld) een goede uitslag haalt bij de gemeenteraadsverkiezingen, zal hij deze keer wel zijn zetel opnemen in de Gentse gemeenteraad. Dat zegt het Europees parlementslid in een interview met De Zondag.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be