NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen

Problemen op Antwerpse ring nog niet van de baan
Vandaag, 06:18
Op de Antwerpse ring zijn richting Nederland tussen Berchem en Antwerpen-Oost woensdagochtend nog steeds twee van de vijf rijstroken dicht. Dat meldt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum, die waarschuwt voor hinder. Een vrachtwagen verloor er dinsdag een deel van zijn lading vloeibare siliconen en het opruimen blijkt geen gemakkelijk taak.


Akkoord om 150 Syrische vluchtelingen naar België te halen
Vandaag, 00:18
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) zal woensdag samen met kardinaal Jozef De Kesel en andere verantwoordelijken van de erkende kerken en godsdiensten een intentieverklaring ondertekenen om volgend jaar 150 Syrische vluchtelingen vanuit Turkije of Libanon met een humanitair visum naar België te halen. Dat meldt initiatiefnemer Jan De Volder van de christelijke lekenbeweging Gemeenschap van Sant'Egidio.


Storingen aan seinen leiden tot meer vertraging in het treinverkeer
Gisteren, 15:18
Specifieke storingen aan de seinen hebben vorig jaar aanleiding gegeven tot 3.028 uren vertraging in het treinverkeer. Dat is meer dan de 2.922 uren in 2015. Voor 2017 gaat het voorlopig om 1.905 uren vertraging. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Mobiliteit François Bellot op een schriftelijke vraag van Veli Yüksel (CD&V).


Mypension toont voortaan niet alleen pensioendatum, maar ook pensioenbedrag
Gisteren, 12:18
Zo goed als de hele beroepsactieve bevolking kan voortaan op mypension.be zicht krijgen op hoeveel pensioen hij of zij zal krijgen. Federaal pensioenenminister Daniel Bacquelaine stelde de geüpdatete site vandaag voor. De minister beklemtoonde wel dat het gaat om een bedrag dat berekend is op basis van de huidige wetgeving en de loopbaan tot dusver. Sinds begin vorig jaar was het al mogelijk om op MyPension de pensioneringsdatum op te vragen. Ook het bedrag van de tweede pensioenpijler kon al opgevraagd worden. Minister van Zelfstandigen Denis Ducarme noemt MyPension "een gps die de burger op eenvoudige wijze door het complexe pensioenlandschap kan gidsen".


"Tot 18 jaar niet betalen bij de dokter"
Gisteren, 08:48
Kinderen en jongeren tot 18 jaar zouden niet moeten betalen bij de dokter. Dat is één van de zes concrete voorstellen die sp.a lanceert over de gezondheidszorg. Volgens de oppositiepartij moet er een einde komen aan de besparingen in de gezondheidszorg. "Zorg moet opnieuw een basisrecht worden in plaats van een luxeproduct", zeggen sp.a-Kamerleden Meryame Kitir en Karin Jiroflée.


Vakbondsactie tegen sociale dumping in transport aan grensovergang in Rekkem
Gisteren, 08:48
Vertegenwoordigers van ACV-Transcom, de Europese federatie van transportwerknemers (ETF) en de Franse vakbonden voeren vandaag sinds 7 uur actie aan de grensovergang met Frankrijk in Rekkem op de E403 Roncq-Kortrijk. Langs de Franse kant wordt tot 10 uur een filteractie gehouden om te protesteren tegen de sociale dumping. De vrachtwagenchauffeurs ontvangen een actiekrantje. Dat is vernomen van vakbondsverantwoordelijken aan de grensovergang.


Erg zware ochtendspits met 300 km file op Vlaamse snelwegen om 8 uur
Gisteren, 08:48
De ochtendspits verloopt vandaag erg moeizaam. In Vlaanderen staat er op de snelwegen omstreeks 08.00 uur liefst 300 kilometer file. Dat is vernomen van het Vlaams Verkeerscentrum. De drukste ochtendspits tot dusver dit jaar viel tijdens de reactiedag van 10 oktober, toen er zowat 320 kilometer file stond.


Betonstop bespaart overheid miljarden
Gisteren, 07:36
De betonstop, waarbij er vanaf 2040 geen open ruimte verloren mag gaan, is ondanks de schadevergoedingen miljarden goedkoper dan niets doen. Dat blijkt uit een kosten-batenanalyse waarover De Standaard, Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen vandaag berichten.


Geweld tegen Rohingya - Myanmar maakt zich schuldig aan apartheid tegen Rohingya
Gisteren, 05:48
De behandeling van Rohingya in Myanmar komt neer op apartheid. Amnesty International voerde twee jaar onderzoek naar de levenssituatie van de moslimminderheid en beschuldigt de overheid van een "wreed systeem van geïnstitutionaliseerde discriminatie" te hanteren, luidt een rapport dat dinsdag werd gepubliceerd. Rohingya leven een getto-bestaan waarin hun toegang tot onderwijs en gezondheidszorg en zelfs verplaatsingen zijn gelimiteerd door extreme beperkingsmaatregelen.


Onrust Brederodewijk - Manifestanten niet te spreken over voorbereiding van Antwerpse politie
Maandag, 22:36
De organisatoren van de Koerdische manifestatie in Antwerpen die eind oktober nog voor ze begon uitmondde in rellen in de Brederodestraat, stellen dat burgemeester Bart De Wever (N-VA) en de lokale politie niet alleen door de Brusselse politie gewaarschuwd waren voor problemen, maar dat er die week ook expliciete bedreigingen waren geuit tegen de manifestanten. Het gaat om tweets die ook gericht waren aan De Wever en de politie.


Fusie Puurs en Sint-Amands - Gemeenteraden zetten licht voor fusie definitief op groen
Maandag, 22:36
De gemeenteraden van Puurs en Sint-Amands hebben maandagavond tijdens afzonderlijke, gelijktijdige zittingen de geplande fusie tussen beide gemeenten goedgekeurd. De fusie moet nu in de loop van volgend jaar nog goedgekeurd worden door het Vlaams Parlement en zal dan in principe van kracht worden op 1 januari 2019.


Topradio zaait twijfelt over radiozender Bruzz
Maandag, 20:40
Radiozender Bruzz (het vroegere FM Brussel) opereert vanaf januari 2018 in de illegaliteit omdat Vlaams minister van Media Sven Gatz (Open Vld) de zender over het hoofd zou gezien hebben bij de recente erkenningsronde. Dat beweert Topradio. Het kabinet-Gatz spreekt het bericht tegen. "Bruzz hoeft zich geen zorgen te maken. De frequentie van Bruzz is gereseveerd in het decreet", klinkt het.


Op veertien jaar tijd veranderden bijna 1.000 Belgen van geslacht
Maandag, 17:36
Van januari 1993 tot en met 30 juni 2017 zijn in België 992 mensen officieel van geslacht veranderd. In twee derde van de gevallen ging het om wijzigingen van man naar vrouw, in één derde van vrouw naar man. Dat meldt het Instituut voor gelijkheid van vrouwen en mannen naar aanleding van Transgender Remembrance Day, een eerbetoon aan transgenders die vermoord werden omwille van hun genderidentiteit of -expressie.


Barnier wil "ambitieus" handelsakkoord, maar onder voorwaarden
Maandag, 15:48
De Europese Unie wil met Groot-Brittannië haar meest ambitieuze vrijhandelsakkoord sluiten, maar dan moet de Britse regering de voorwaarden voor een ordelijke boedelscheiding aanvaarden, en een gelijk speelveld na de brexit garanderen. Dat heeft de Europese hoofdonderhandelaar Michel Barnier gezegd.


Koning Filip leest voor aan leerlingen in basisschool Kampenhout
Maandag, 15:48
Koning Filip heeft vandaag voorgelezen in Basisschool De Boomhut in Kampenhout. Een en ander kaderde in de 'voorleesweek' van Iedereen Leest vzw. Dit jaar staan de voorleespapa's centraal in de voorleesweek, die in Vlaanderen plaatsvindt van 18 tot 26 november.


Antwerpse politie inderdaad gewaarschuwd vanuit Brussel voor Koerdische actie
Maandag, 14:00
De Antwerpse lokale politie heeft inderdaad telefonisch contact gehad met Brusselse collega's over de Koerdische manifestatie die op 27 oktober tot zware rellen leidde in de Antwerpse Brederodestraat. Dat laat Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) via zijn woordvoerder weten, nadat hij eerder had verklaard persoonlijk niet op de hoogte te zijn geweest van een waarschuwing vanuit Brussel.


Brussel start campagne tegen racisme
Maandag, 12:48
"Alle racisten pakken onze job af". Onder meer deze boodschap is de komende dagen te zien op affiches overal in Brussel. Ze maken deel uit van een campagne op initiatief van Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets (CD&V). "We moeten samen zeggen: racisme en vooroordelen, dat willen we niet meer in deze stad."


Concentratie­scholen niet slechter dan gewone scholen
Maandag, 08:36
Concentratiescholen, scholen waar veel leerlingen een lage sociaaleconomische status hebben of een alloch­tone achtergrond, zijn even goed als andere scholen. Dat besluit docente ­onderwijskunde Griet Vanwynsberghe (Vives) in een doctoraat voor de KU Leuven. Haar bevindingen staan vandaag in de kranten van Mediahuis.


Weerbericht - Warmer weer op komst
Maandag, 06:48
We starten de week met veel wolken en vanaf het westen en het noordwesten perioden van lichte regen of motregen. Op de Ardense hoogten kan er tijdelijk wat sneeuw vallen. Het wordt zachter vanaf het westen met maxima van 5 graden in de Hoge Venen tot 12 graden aan de kust. De zuidwestenwind waait matig tot vrij krachtig en aan de kust later soms krachtig. We verwachten rukwinden tot 55 km/u in het binnenland en tot 65 km/u aan zee, meldt het KMI.


112 vrachtwagens in beslag genomen bij actie tegen sociale dumping in Zeebrugge
Maandag, 00:48
Bij een gecoördineerde actie tegen sociale dumping zijn op een bedrijventerrein in Zeebrugge maar liefst 112 Slovaakse trekkers in beslag genomen. Dat meldt Filiep De Ketelaere van het arbeidsauditoraat Gent, afdeling West-Vlaanderen. Een transportbedrijf uit Zeebrugge doet via een Slovaakse onderaannemer een beroep op Roemeense chauffeurs.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be