NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen

'Mars voor het leven' in Brussel: twintigtal tegenbetogers opgepakt
Gisteren, 20:42
Zowat 25 personen zijn zondagnamiddag in Brussel opgepakt toen ze deelnamen aan een actie om te protesteren tegen de 'Mars voor het leven'. Dat is vernomen van Ilse Van de Keere, woordvoerder van de politie Brussel-Elsene.


Toerisme Rupelstreek grijpt naast wereldrecord voor langste toost
Gisteren, 18:54
Toerisme Rupelstreek is er zondag niet in geslaagd om het wereldrecord voor de lange toost op zijn naam te schrijven. 1.060 mensen hieven het glas in De Schorre in Boom, maar er waren meer dan 1.233 deelnemers nodig om het record te verbreken.


Peter Dedecker kandidaat op Gentse N-VA-lijst
Gisteren, 14:06
Federaal parlementslid Peter Dedecker, die eind vorig jaar het einde van zijn politieke loopbaan aankondigde, staat op de N-VA-lijst in Gent. Hij zal na de verkiezingen geen mandaat opnemen. Op de lijst staan ook 15 nieuwkomers onder lijsttrekker Van Bossuyt, die begin dit jaar zelf als nieuwkomer de plaats van Elke Sleurs innam. De partij spreekt van een 'frisse wind' op de lijst, die "een mooie doorsnede van de maatschappij" vormt.


PS pleit voor gratis basisonderwijs
Gisteren, 14:06
De PS heeft vandaag op een verkiezingsmeeting in Charleroi groen licht gegeven voor de speerpunten van de partij voor de lokale verkiezingen van oktober 2018. De partij schuift onder meer gratis basisonderwijs, coŲperatieven voor lokale energieproductie en projecten voor participatieve democratie naar voor.


Koning Filip en koningin Mathilde naar Verenigde Naties in New York
Gisteren, 12:18
Van maandag 23 tot woensdag 25 april zullen de koning en koningin een werkbezoek brengen aan de Verenigde Naties (VN) in New York. Ze worden daarbij begeleid door vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR). Dat meldt het kabinet-Reynders.


"Beslissing over verlenging F-16's is een jaar geleden genomen"
Gisteren, 12:18
De levensduur van de huidige F-16's met vijf of zes jaar verlengen is volgens CD&V-voorzitter Wouter Beke voorlopig niet aan de orde. "De beslissing om de huidige toestellen te vervangen en 34 nieuwe toestellen aan te kopen, is een jaar geleden genomen in de schoot van de regering. Het is aan de minister van Defensie om de lopende procedure af te ronden", zo zei Beke in De Zevende Dag. Enkel wanneer aan het einde van de rit zou blijken dat er niet aan de opgelegde voorwaarden is voldaan, "komt alles opnieuw op tafel".


Achttiende Erfgoeddag in teken van "Kiezen"
Gisteren, 06:54
Zondag vindt de achttiende Erfgoeddag plaats, die in dit jaar van lokale verkiezingen in het teken staat van "Kiezen". Organisator FARO (Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw) en de deelnemende erfgoedinstellingen en -organisaties hopen dat het grote publiek voluit kiest voor erfgoed.


Beker van BelgiŽ handbal (m) - Initia Hasselt klopt Wezet in Bekerfinale bij de mannen
Zaterdag, 23:42
Hubo Initia Hasselt heeft zaterdagavond in een kolkend Sportoase in Leuven de finale van de Beker van BelgiŽ bij de heren gewonnen. Halfweg de partij was het 14-10 voor Hasselt. In tweede helft diepten de Hasselaars de kloof beetje bij beetje uit. Eindstand: 32-23. Voor Hubo Initia Hasselt is de 11e Beker uit de clubgeschiedenis.


NMBS-vacatures raken nog steeds moeilijk ingevuld
Zaterdag, 10:30
De NMBS zet zaterdag een jobtrein in om collega's te zoeken, voor het tweede jaar op een rij. Het spoorbedrijf zoekt dit jaar ongeveer 1.600 medewerkers, een stuk minder dan de 2.500 die de NMBS vorig jaar nodig had, toen een eerste jobtrein door het land reisde. Maar toch zijn nog steeds onder meer 320 treinbestuurders, 185 treinbegeleiders en zo'n 300 technici nodig om het spoorpersoneel te verjongen.


Sterke daling van aantal werknemers dat minder dan jaar thuis zit
Zaterdag, 10:30
Ruim 450.000 werknemers die minder dan ťťn jaar ziek waren, kregen in 2017 een ziekte-uitkering. Dat blijkt uit ramingen van de ziekteverzekering. Dat zijn er tien procent minder dan in 2016. Het aantal ziektedagen daalde met ruim 7 procent. Dat meldt VRT NWS.


Antwerpse Open Vld kiest voor jonge Joodse kandidaat Joseph Steimetz
Zaterdag, 10:30
Bij de lokale en provinciale verkiezingen van oktober zal de Antwerpse Open Vld een plaats aanbieden aan de Joodse kandidaat Joseph Steimetz. Dat schrijft De Morgen en wordt bevestigd door lijsttrekker Philippe De Backer. Volgens De Backer werd Steimetz niet aangezocht vanwege zijn geloofsovertuiging. "Joseph is een sympathieke gast, die bij ons al jaren actief is in de jongerenafdeling en in de eerste plaats Antwerpenaar en liberaal is."


Spontane staking bij verschillende Brico-winkels
Zaterdag, 10:30
In verschillende winkels van doe-het-zelfketen Brico wordt deze voormiddag spontaan het werk neergelegd. Dat meldt BBTK-secretaris Erik Dirkx. Het nieuws, eerder deze week, dat de winkel in Molenbeek sluit, heeft kwaad bloed gezet bij het personeel, aldus Dirkx. "Het personeel vindt dat de directie met deze sluiting het vorig jaar afgesloten Back to Growth-plan met de voeten treedt", aldus Dirkx. "De directie vroeg in dat plan onder andere meer flexibiliteit en polyvalentie, en het personeel is daarin meegegaan. Daar stond wel een garantie tegenover dat er tot eind 2020 geen sluitingen en franchiseringen zouden gebeuren."


Honderden vliegtuigen Southwest Airlines blijven aan de grond na dode bij noodlanding
Zaterdag, 08:42
Honderden vliegtuigen met hetzelfde type straalmotor als die van het Southwest Airlines-vliegtuig dat eerder deze week een noodlanding moest maken, moeten aan de grond blijven voor onderzoek. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA gaf die instructie. Bij de noodlanding viel dinsdag een dode. Fabrikant Boeing schat het aantal betrokken vliegtuigen op 352 in de Verenigde Staten en 681 wereldwijd.


Capaciteit openbaar vervoer stevig verhoogd tijdens zomersluiting Leopold II-tunnel
Vrijdag, 17:06
Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (sp.a) heeft vandaag de maatregelen bekendgemaakt die genomen worden tijdens de volledige sluiting van de Leopold II-tunnel in de zomermaanden. De capaciteit van het openbaar vervoer zal over de hele lijn stevig verhoogd worden.


Vierde belangenconflict Cocof leidt tot debat over zin van de procedure
Vrijdag, 12:18
De bespreking van het vierde belangenconflict van het parlement van de Franstalige Brusselaars (Cocof) tegen een federale wettekst heeft vandaag in de plenaire Senaat aanleiding gegeven tot een debat over de zin van de procedure. De federale meerderheidspartijen hekelden de gretigheid waarmee de Cocof naar de procedure grijpt en zelfs Bert Anciaux (sp.a) waarschuwde voor het gevaar van 'overkill'.


Knal aan defecte locomotief zorgt even voor paniek in Antwerpen-Centraal
Vrijdag, 10:30
In Antwerpen-Centraal heeft een luide knal op het niveau -2 deze ochtend kortstondig voor wat paniek gezorgd. De politie werd opgetrommeld voor een ontploffing, maar die bleek te hebben plaatsgevonden in de locomotief van een Beneluxtrein die aan het perron stond en onderweg was van Amsterdam naar Brussel. Het zou gaan om een technisch defect. Er vielen geen gewonden en er zou geen schade zijn aan de spoorinfrastructuur.


Gentenaars vragen massaal 'geveltuintjes' aan
Vrijdag, 06:54
In Gent is het aantal aanvragen voor 'geveltuintjes' bijna verviervoudigd sinds de afschaffing van de vergunningplicht in 2014. Dat melden de bevoegde schepenen Filip Watteeuw (Groen) en Rudy Coddens (sp.a). Als inwoners dat melden, mogen ze in Gent een steen uit het voetpad breken om aan hun voorgevel bloemen en planten te laten boeien. De voorbije 4 jaar kregen al meer dan 1.000 Gentse woningen op die manier een geveltuin.


Helft van de bedienden verdient 3.100 euro of meer
Donderdag, 20:42
Het gemiddeld brutomaandloon van Vlaamse en Brusselse bedienden bedraagt 3.510 euro. Het mediaanloon is 3.100 euro. Dat is 600 euro meer dan tien jaar geleden, zo blijkt uit het jaarlijkse Salariskompas van vacature.com en de KU Leuven.


Donderdag, 18:54
Theo Francken: "Kom uw geld uitgeven in de Louisalaan, maar vraag geen asiel aan"
Donderdag, 18:54
"Jullie zijn welkom om bij ons te werken, studeren, familie te bezoeken, geld uit te geven in de Louisalaan, naar het Atomium te gaan of Brugge, de mooiste stad ter wereld, te bezoeken, maar vraag geen asiel aan in BelgiŽ." Dat is de duidelijke boodschap van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA), momenteel op 'ontradingsmissie' in AlbaniŽ.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be