2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Vertaal

Tijdelijk!
- Gratis Android tablet!tip

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- NHA: meer dan 200 cursussen!
- Cursuswinkel Antwerpen
- Kortingscode voor België
- Alles over vochtbestrijding en opstijgend vocht
Binnenland - Laatste nieuws

2News.be / Binnenland

Bernard Wesphael - "Ik wilde overgeven bij het horen van deze getuigenis"
Vandaag, 01:48 Skynet Belgie
(Belga) "Toen ik deze getuigenis hoorde, wilde ik overgeven", zei beschuldigde Bernard Wesphael op het einde van de hoorzitting woensdag, waarmee hij doelde op de getuigenis van Oswald D., de minnaar van Veronica Pirotton.


Staatssecretaris Sleurs wil toeristische reis naar Belgische poolbasis tegenhouden
Gisteren, 13:06 Skynet Belgie
(Belga) Elke Sleurs, staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid, onderzoekt hoe ze een toeristische reis naar de Belgische Prinses Elisabethbasis op Antarctica kan tegenhouden. "De organisatoren kunnen toch geen reis organiseren naar een poolbasis die niet van hen is", zegt ze bij monde van haar woordvoerder.


Belgische soldaten in vizier van IS: federaal parket opent onderzoek
Gisteren, 11:18 Skynet Belgie
(Belga) Het federaal parket heeft een onderzoek geopend naar dreigementen die de Franse IS-strijder Rachid Kassim geuit heeft aan het adres van Belgische militairen. Dat meldt Thierry Werts, woordvoerder van het federaal parket, in reactie op berichtgeving van de kranten La Dernière Heure en Het Laatste Nieuws. Die melden dat Kassim op de berichtendienst Telegram foto's, namen en adresgegevens publiceerde van zes Belgische militairen of ex-militairen en daarbij schreef: "Een opdracht voor mijn broeders in België."


Schrapping subsidies voor politieke jongerenpartijen lokt gemengde reacties uit
Dinsdag, 20:36 Skynet Belgie
(Belga) In de begroting voor volgend jaar heeft de Vlaamse regering de subsidies geschrapt voor politieke jongerenorganisaties. De beslissing wekt gemengde reacties op. JongCD&V is er niet over te spreken, terwijl Jong N-VA de beslissing toejuicht. Oppositiepartij Groen spreekt van een "aderlating in het politiek bewust maken van jongeren" en wil de bevoegde minister Sven Gatz (Open Vld) erover interpelleren.


Tien Syrische vluchtelingen leren intensief Nederlands aan UAntwerpen
Dinsdag, 17:06 Skynet Belgie
(Belga) Bij de start van het nieuwe academiejaar zijn dinsdag in Antwerpen ook tien Syrische vluchtelingen beginnen studeren. Ze volgen een intensief taalbad Nederlands, om later verdere studies te mogen starten. De universiteit gaat nog op zoek naar sponsors om anderen op een wachtlijst ook te kunnen helpen.


Zware verkeershinder verwacht op nationale betoging
Dinsdag, 14:44 Skynet Belgie
(Belga) De vakbonden organiseren komende donderdag, 29 september, in Brussel een nationale betoging tegen het beleid van de federale regering. De lokale politie Brussel Hoofdstad Elsene verwacht zware verkeershinder in de hele binnenstad en op de kleine ring en vraagt om de hoofdstad met de auto zoveel mogelijk te vermijden. Maar ook de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB waarschuwt voor hinder op haar net, doordat medewerkers, onder wie chauffeurs, aan de manifestatie zullen deelnemen.


Zware verkeershinder verwacht op nationale betoging
Dinsdag, 14:44 Skynet Belgie
(Belga) De vakbonden organiseren komende donderdag, 29 september, in Brussel een nationale betoging tegen het beleid van de federale regering. De lokale politie Brussel Hoofdstad Elsene verwacht zware verkeershinder in de hele binnenstad en op de kleine ring en vraagt om de hoofdstad met de auto zoveel mogelijk te vermijden. Maar ook de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB waarschuwt voor hinder op haar net, doordat medewerkers, onder wie chauffeurs, aan de manifestatie zullen deelnemen.


Bosnische selectie voor treffen met België telt rist bekende namen
Dinsdag, 14:42 Skynet Belgie
(Belga) De Bosnische bondscoach Mehmed Bazdarevic heeft vanmiddageen selectie met 25 namen bekendgemaakt voor de WK-kwalificatiewedstrijden in en tegen België (7/10) en thuis tegen Cyprus (10/10).


Brussels Airlines vliegt vanaf maart naar Armenië
Dinsdag, 13:18 Skynet Belgie
(Belga) Brussels Airlines voegt vanaf het volgende zomerseizoen - dat start in maart - de Armeense hoofdstad Jerevan aan haar netwerk toe. Het is de eerste rechtstreekse verbinding tussen België en Armenië, zo meldt de luchtvaartmaatschappij vanmiddag.


Wesphael is "narcist, leugenaar en manipulator"
Dinsdag, 12:06 Skynet Belgie
(Belga) Volgens de psychiater die aangesteld werd door de onderzoeksrechter in het onderzoek naar de dood van Véronique Pirotton is beschuldigde Bernard Wesphael een narcist, een manipulator en een leugenaar. Het proces van Wesphael, die beschuldigd wordt van doodslag op Pirotton, hervatte voor het hof van assisen in Bergen met het verhoor van de psychiater. De twee zalen zaten overvol.


Chinezen stappen in Eandis - Liberalen in Brakel tegen instap, Oudenaardse liberalen dan weer voorstander
Maandag, 22:18 Skynet Belgie
(Belga) In Brakel, waar Open Vld samen met sp.a een coalitie vormt, heeft maandagavond zijn mandataris de opdracht gegeven om op de algemene vergadering komende maandag formeel uitstel te vragen van het agendapunt rond de instap van Chinezen in Eandis. Dat meldt federaal minister Alexander De Croo, die gemeenteraadslid is in de Oost-Vlaamse stad.


Maandag, 15:06 Skynet Belgie
Sp.a verontrust door "ontmanteling" en "versplintering" sociale inspectie
Maandag, 09:06 Skynet Belgie
(Belga) Sp.a-voorzitter John Crombez is verontrust over de hervorming van de sociale inspectie die staatssecretaris Philippe De Backer (Open Vld) wil doorvoeren. "Ik vraag me écht af wat de bedoeling is. Tenzij deze regering de strijd tegen sociale dumping van de kaart wil vegen", zegt Crombez. Vanmorgen voeren de ambtenaren van de sociale inspectie actie tegen de hervormingsplannen.


"Tegen 2050 kan alle Belgische stroom groen zijn"
Maandag, 09:06 Skynet Belgie
(Belga) Het is mogelijk dat tegen 2050 alle opgewekte stroom in België hernieuwbaar is. De helft van de benodigde stroom zou bovendien door burgers zelf opgewekt kunnen worden, individueel of via groepsprojecten. Dat meldt de VRT-nieuwsredactie op basis van een studie van het Nederlandse onderzoeksbureau CE Delft.


Nieuwe spitsstrook op E314 loopt tot verder dan Holsbeek
Zondag, 19:48 Skynet Belgie
(Belga) De nieuwe spitsstrook op de E314 richting Lummen, zal lopen van Wilsele tot in Aarschot. Dat kondigt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) zondag aan. Oorspronkelijk zou de strook tot Holsbeek lopen. De minister verwijst echter naar een recente studie van het Vlaams Verkeerscentrum, die aangeeft dat verlengen tot Aarschot de beste oplossing biedt en de file richting Limburg in de avondspits volledig zou doen verdwijnen.


Mijn Huis Mijn Architect lokt 27.000 bezoekers
Zondag, 19:12 Skynet Belgie
(Belga) De zeventiende editie van "Mijn Huis Mijn Architect" heeft dit weekeinde zo'n 27.000 mensen op de been gebracht. Het initiatief van de Orde van Architecten - Vlaamse Raad bood toekomstige bouwers en verbouwers de gelegenheid om een kijkje te gaan nemen in 135 woningen verspreid over Vlaanderen.


"Communautaire rellen maken ons niet sterker"
Zondag, 11:48 Skynet Belgie
(Belga) Communautaire rellen maken ons land niet sterker. We moeten ons land sterker maken en aan de economische groei werken. Dat heeft minister van Begroting Sophie Wilmès (MR) zondag verklaard in De Zevende Dag, naar aanleiding van de discussie of het communautaire na de verkiezingen van 2019 opnieuw op tafel moet belanden. "Als economische groei de topprioriteit is, dan zou dat een goede zaak kunnen zijn", aldus minister Wilmès.


Weerbericht - Zondag begint zonnig maar eindigt nat
Zondag, 07:36 Skynet Belgie
(Belga) Zondag is het eerst zonnig en warm met maxima tot 24 graden. Na de middag trekt een regenzone vanaf de kust over het land. De komende dagen wisselen zon en wolken af, het wordt ook wat frisser.


Man van 98 vermoord in Trooz
Zaterdag, 22:48 Skynet Belgie
(Belga) Een 98-jarige man is dood aangetroffen in zijn woning in het centrum van Trooz. Dat meldt het parket van Luik zaterdagavond.


Meerderheid "Moet verantwoordelijk nemen nu minister deal niet meer steunt"
Zaterdag, 13:48 Skynet Belgie
(Belga) Groen is tevreden dat ook Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) niet langer voorstander is dat een dochter van het Chinese staatsbedrijf State Grid zich inkoopt bij Eandis. Eandis beheert het distributienet voor gas en elektriciteit in de meerderheid van de Vlaamse gemeenten.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam Verfrist - media & communicatie Belstat - Gratis statistieken Teller voor uw site
© 2000-2016 - 2link.be