2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen


Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Binnenland - Laatste nieuws

2News.be / Binnenland

"Thuis" komt ook zonder Lowieke thuis in Leuven
Zaterdag, 21:07 Skynet Belgie
(Belga) Leuven liep vandaag storm voor de "Thuisdag" van de VRT. Ook zonder Lowieke kwam de populaire soap een beetje echt thuis: veel opnames vinden immers plaats in de universiteitsstad.


Sinksenfoor opent na 45 jaar op nieuwe locatie in Borgerhout
Zaterdag, 21:06 Skynet Belgie
(Belga) Na 45 jaar op de Gedempte Zuiderdokken in Antwerpen is de Sinksenfoor zaterdag voor het eerst van start gegaan op Spoor Oost in Borgerhout. Na een receptie op het stadhuis trok burgemeester Bart De Wever (N-VA) samen met de verantwoordelijke schepenen en een delegatie van de foorkramers naar de Sinksenfoor om enkele attracties uit te proberen. "Dit is niet het gevreesde einde, maar een nieuw begin", zei Bart De Wever.


"Politie kan etnische gegevens enkel voor onderzoeksdaden registreren"
Vrijdag, 20:06 Skynet Belgie
(Belga) De politiediensten kunnen etnische gegevens enkel voor operationele doeleinden zoals onderzoeksdaden registeren. De registratie kan echter niet gebruikt worden voor statistische of andere analysedoeleinden omdat de gegevens in een zogenaamd "vrij veld" genoteerd worden, waardoor men geen selectie van personen kan maken op basis van de etnische gegevens. Dat antwoordde minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon op een schriftelijke vraag van Barbara Pas (Vlaams Belang). "Men moet stoppen het verband tussen etniciteit en criminaliteit gelijk te stellen aan discriminatie", vindt ze.


Belgische Rode Kruis zamelt meer dan 1 miljoen euro in voor Nepal
Vrijdag, 15:48 Skynet Belgie
(Belga) Het Belgische Rode Kruis heeft 1,02 miljoen euro ingezameld voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal. Zondag is het een maand geleden dat een aardbeving met een sterkte van 7,8 op de schaal van Richter dat land trof. Daarbij zijn meer dan 8.500 mensen omgekomen en 20.000 mensen zwaargewond geraakt. Ook zijn meer dan een half miljoen huizen volledig verwoest en nog eens 300.000 huizen beschadigd.


Aken keurt resolutie goed voor onmiddellijke sluiting kerncentrale Tihange
Donderdag, 19:36 Skynet Belgie
(Belga) De gemeenteraad van de Duitse stad Aken heeft unaniem een resolutie goedgekeurd waarin ze de onmiddellijke en definitieve sluiting van de kerncentrale van Tihange eisen. Dat schrijft de Duitse regionale openbare omroep WDR donderdag op zijn website.


UZ Gent plaatst voor het eerst in ons land neurostimulator bij epilepsiepatiŽnt
Donderdag, 19:36 Skynet Belgie
(Belga) In het UZ Gent is vorige week voor het eerst in ons land een neurostimulator geplaatst bij een patiŽnt met hardnekkige epileptische aanvallen. Dit toestel stuurt elektrische impulsen naar de hersenen, waardoor het aantal aanvallen kan verminderen. De operatie is vlot verlopen en de patiŽnt maakt het goed, zo maakte het UZ Gent bekend.


Dakbrand in distributiecentrum Delhaize in Asse
Donderdag, 19:36 Skynet Belgie
(Belga) In Asse heeft een dakbrand gewoed in een distributiecentrum van warenhuisketen Delhaize. Een tweehonderdtal werknemers moest geŽvacueerd worden en niemand raakte gewond. De brand, die rond 15.00 uur ontstond, is intussen volledig onder controle, zo melden de hulpdiensten.


Sleurs verdedigt efficiŽntie-oefening
Donderdag, 19:36 Skynet Belgie
(Belga) De herverdeling van een aantal federale bevoegdheden onder de N-VA-ministers kadert in een efficiŽntie-oefening die in een meer homogene verdeling moet uitmonden. Dat heeft staatssecretaris Elke Sleurs vandaag verklaard. Eerder op de dag raakte bekend dat Sleurs' bevoegdheid voor strijd tegen fiscale fraude naar minister van FinanciŽn Johan Van Overtveldt gaat, maar dat ze Grootstedenbeleid van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon krijgt.


Vermoedelijke dader verkrachting Aalst Carnaval meldt zich bij politie
Donderdag, 19:36 Skynet Belgie
(Belga) De man die verdacht wordt van een verkrachting tijdens Aalst Carnaval, en waarvan woensdagavond tijdens het VTM-programma Faroek camerabeelden verspreid werden, heeft zich gemeld bij de lokale politie van Aalst. Dat meldt de federale politie.


"Minister van Energie moet omstreden wetsontwerp intrekken"
Donderdag, 15:36 Skynet Belgie
(Belga) De federale oppositie eist dat minister van Energie Marie-Christine Marghem (MR) haar wetsontwerp rond de levensduurverlenging van de kerncentrales Doel 1 en 2 intrekt. "Als je Doel dan toch wil openhouden, kom dan met degelijk werk, niet met dit gebrol", wierp sp.a-Kamerlid Johan Vande Lanotte haar voor de voeten. De meerderheid sluit intussen de rangen.


Stijgend aantal aanvragen voor Vlaamse aanpassings- en verbeteringspremie
Donderdag, 15:36 Skynet Belgie
(Belga) In 2014 waren er 14.164 aanvragen voor een Vlaamse aanpassings- of verbeteringspremie. Dat is een stijging tegenover 2012 (12.394) en 2013 (12.842). Zo blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Valerie Taeldeman (CD&V) heeft opgevraagd bij minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA).


"Geplande uitbreiding jeugdhulp is druppel op hete plaat"
Donderdag, 15:36 Skynet Belgie
(Belga) De geplande uitbreiding van de jeugdhulp, waarvoor Vlaams minister Jo Vandeurzen (CD&V) en het agentschap Jongerenwelzijn een oproep hebben gelanceerd, is niet meer dan "een druppel op een hete plaat". Dat zegt Groen-parlementslid Elke Van den Brandt in een reactie aan Belga. "90 plaatsen zijn een druppel op een hete plaat, terwijl er meer dat 4.000 kinderen op die specifieke begeleiding wachten", aldus Van den Brandt.


Sinksenfoor kent lot pas volgende week
Donderdag, 15:36 Skynet Belgie
(Belga) Voor de Antwerpse kortgedingrechter zijn de pleidooien gehouden rond de milieustakingsvordering die enkele omwonenden van de site Spoor Oost hebben ingediend in het kader van de verhuis van de Sinksenfoor. De omwonenden vragen meer flankerende maatregelen rond geluidsimpact en mobiliteit, een minder lange openingstijd ťn een nieuwe locatie vanaf volgend jaar. De uitspraak volgt volgende week donderdag. Dat is na de opening van de Sinksenfoor op zaterdag, maar de verzoekende partij vraagt dan ook niet om die volledig te verbieden.


Federale regering blijft achter Energieminister staan
Donderdag, 15:36 Skynet Belgie
(Belga) Minister van Energie Marie-Christine Marghem (MR) blijft de steun genieten van de voltallige regering. Dat heeft premier Charles Michel laten verstaan na afloop van de ministerraad. Marghem kwam de voorbije dagen in het oog van de storm terecht over haar wetsontwerp dat de levensduur van de kerncentrales Doel 1 en 2 verlengt. Volgens de premier is zijn partijgenote niet tot de orde geroepen.


Brussel op twee na rijkste regio van Europa
Donderdag, 15:36 Skynet Belgie
(Belga) In 2013 bleef Brussel de op twee na rijkste regio van de Europese Unie. Het vergelijkbare regionale bruto nationaal product (bbp) per inwoner kwam uit op meer dan het dubbele (207 procent) van het gemiddelde voor de 28 lidstaten. Londen-centrum spant met verve de kroon met meer dan drie keer het gemiddelde (325 procent). Ook Luxemburg-stad gaat Brussel vooraf (258 procent), zo blijkt uit cijfers van Eurostat.


Eťn gerechtelijke aanhouding bij grote politieactie in het Gentse
Donderdag, 11:30 Skynet Belgie
(Belga) Bij een grote politieactie in het gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen, voornamelijk in de afdeling Gent, is in de nacht van donderdag op vrijdag ťťn persoon gerechtelijk aangehouden. Dat meldt de federale politie.


Actiegroepen Oosterweel stellen regering compromis voor
Donderdag, 11:30 Skynet Belgie
(Belga) De actiegroepen stRaten-generaal en Ademloos gaan tijdens een informatieavond in de Antwerpse Hortazaal een compromis op tafel leggen. Om de eindeloze polarisatie tussen Meccano en Oosterweel te doorbreken, zeggen de actiegroepen open te staan voor Oosterweel-Noord, een variant die ergens in het midden ligt. Dat schrijft De Morgen. Ook Gazet van Antwerpen maakt melding van het voorstel, maar meent dat het debat nog niet gesloten is.


Huis van Jef Geeraerts verzegeld na ruzie over erfenis
Donderdag, 11:30 Skynet Belgie
(Belga) Het huis van schrijver Jef Geeraerts in Baarle is op 12 mei, de dag na zijn overlijden, verzegeld. Dat gebeurde preventief, omdat er onduidelijkheid is aan wie het huis toebehoort. Dat staat in de kranten van Mediahuis.


"Uitreiking gepersonaliseerde nummerplaten moet on hold"
Donderdag, 11:30 Skynet Belgie
(Belga) Nu duidelijk is geworden dat de camera's bij trajectcontroles geen gepersonaliseerde nummerplaten kunnen herkennen, moet de uitreiking van zulke nummerplaten on hold worden gezet. Dat zegt Joris Vandenbroucke, Vlaams parlementslid voor sp.a.


Crevits: "Debat over loopbaan leerkrachten voer je niet in de media"
Woensdag, 19:00 Skynet Belgie
(Belga) Het debat over de loopbaan van de leerkrachten in Vlaanderen wordt best niet in de media gevoerd. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits vandaag in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van Open Vld-parlementslid Jo De Ro. Minister Crevits reageert daarmee op de voorstellen van Lieven Boeve, topman van het katholiek onderwijs in Vlaanderen. Minister Crevits wil de komende weken en maanden wel "een belangrijke stap vooruit" zetten en tegen het begin van het volgende schooljaar met een concept naar het parlement trekken.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam Verfrist - media & communicatie Belstat - Gratis statistieken Teller voor uw site
© 2000-2014 - 2link.be