2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Vertaal

Tijdelijk!
- Gratis Android tablet!tip

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- NHA: meer dan 200 cursussen!
- Cursuswinkel Antwerpen
- Kortingscode voor Belgi√ę
- Alles over vochtbestrijding en opstijgend vocht
Binnenland - Laatste nieuws

2News.be / Binnenland

Weerbericht - Toenemende bewolking en kans op regen
Gisteren, 07:06 Skynet Belgie
(Belga) Woensdag is het eerst lichtbewolkt, maar de bewolking neemt toe vanuit het westen en in de namiddag kan er wat lichte regen of een bui vallen. Het blijft nog vrij zacht met temperaturen tussen 18 en 23 graden, maar de zuidwestenwind wakkert aan. De rest van de week krijgen we een meer wisselvallig en wat frisser weertype met vaak wolken en soms ook enkele buien. Tijdens het weekend wordt het opnieuw zachter en ook droger.


Sp.a wil abortus tot 20 weken mogelijk maken
Dinsdag, 08:18 Skynet Belgie
(Belga) Wie voor abortus kiest, kan dat momenteel maar binnen de eerste twaalf weken van een zwangerschap. Maar sp.a wil dat optrekken tot ≠twintig weken, zoals dat in Nederland het geval is. Dat staat vanmorgen in De Standaard en Het Nieuwsblad.


Democratische conventie brengt vooral Open Vld'ers op de been
Maandag, 17:18 Skynet Belgie
(Belga) De Democratische conventie in de Verenigde Staten brengt in Vlaanderen voornamelijk Open Vld'ers op de been. Gwendolyn Rutten, Alexander De Croo en Annemie Neyts trekken deze week naar Philadelphia.


BinckBank blijft ondanks speculatietaks toch in BelgiŽ
Maandag, 14:18 Skynet Belgie
(Belga) Onlinebeleggingsbank BinckBank blijft toch in BelgiŽ, ondanks de speculatietaks. Dat heeft de Belgische topman van de van oorsprong Nederlandse broker gezegd naar aanleiding van de halfjaarresultaten. "We hopen dat de Belgische regering het licht zal zien en de taks gaat aanpassen of opheffen", aldus Vincent Germyns.


Gentse Feesten lokten 12 procent minder bezoekers
Maandag, 13:06 Skynet Belgie
(Belga) De afgelopen editie van de Gentse Feesten lokte 12 procent minder bezoekers dan 2015. Daar zat de algemene terreurdreiging voor iets tussen, maar meer volk moet er eigenlijk niet zijn, zegt feestenburgemeester Christophe Peeters (Open Vld) op een evaluatie.


Kinderen schatten product met voedingsclaim gezonder in
Maandag, 11:18 Skynet Belgie
(Belga) Net als volwassenen, schatten kinderen tussen 8 en 10 jaar producten met een voedingsclaim effectief gezonder in. Krijgen ze lessen rond reclame, dan worden die claims wel vaker doorprikt, zo blijkt uit een experiment van studente communicatiemanagement Celine Blomme (UGent).


China belooft vreedzame oplossing voor conflict Zuid-Chinese Zee
Maandag, 11:18 Skynet Belgie
(Belga) Twee weken na de uitspraak van het Permanente Hof van Arbitrage, dat oordeelde dat China geen juridische basis heeft voor zijn claims op eilanden in de Zuid-Chinese Zee, spreken de Aziatische ministers van Buitenlandse Zaken verzoenende taal. Het hoofd van de Chinese diplomatie Wang Yi heeft in Vientiane in Laos de vertegenwoordigers van de Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties (Asean) ontmoet. Ook de VS nemen deel aan de gesprekken.


Zwaargewonde bij frontale botsing in Ranst
Zondag, 17:18 Skynet Belgie
(Belga) Op de Oostmalsesteenweg in Ranst is vanmiddag een vrouwelijke passagier zwaargewond geraakt bij een frontale aanrijding tussen twee voertuigen. Dat meldt de lokale politie. De brandweer moest de geknelde passagier bevrijden. De twee bestuurders waren slechts lichtgewond.


Onweer in Vlaams-Brabant: opruimen zal dagen duren, tussenkomst rampenfonds gevraagd
Zondag, 11:18 Skynet Belgie
(Belga) Na het noodweer dat gisterenavond enkele gemeenten in het oosten van Vlaams-Brabant trof, zullen de gemeentediensten daar nog enkele dagen de handen vol hebben om alles op te ruimen. Dat melden de burgemeesters van Kortenaken en Linter. Beide gemeenten gaan ook de tussenkomst van het rampenfonds vragen maar vrezen dat het fonds weinig soelaas zal kunnen bieden.


Fusie Ahold en Delhaize is rond
Zaterdag, 16:36 Skynet Belgie
(Belga) Delhaize en Ahold, moederbedrijf van Albert Heijn, hebben hun fusie zoals aangekondigd vanmiddag afgerond. Dat hebben beide supermarktbedrijven bekendgemaakt.


"Land besturen is meer dan show verkopen"
Zaterdag, 14:48 Skynet Belgie
(Belga) Oppositiepartij sp.a houdt een wrange nasmaak over aan de "goednieuwsshow" van de federale regering zaterdag op Hertoginnedal. "Het land besturen vergt meer dan show verkopen", sneert sp.a-voorzitter John Crombez. "Dat is bescherming geven aan jong en oud, zowel sociale zekerheid als veiligheid."


Brand bij Nyrstar in Balen
Zaterdag, 08:48 Skynet Belgie
(Belga) Er woedt zaterdagochtend een felle brand bij zinkproducent Nyrstar in Balen, in de Kempen. Dat bericht de VRT. Door een chemisch proces heeft waterstof vuur gevat; het blussen daarvan gebeurt erg moeizaam. Er zijn vijf brandweerkorpsen ter plaatse. Brandweerlui moeten om de twintig minuten worden afgelost.


Excess profit rulings - EU-Hof fluit BelgiŽ terug over rulings
Zaterdag, 07:36 Skynet Belgie
(Belga) BelgiŽ moet belastingvoordelen terugvorderen bij multinationals zoals Atlas Copco, AB InBev en BP. Het EU-Hof van Justitie verwierp deze week de Belgische vraag om uitstel voor de recuperatie van de 'illegale staatssteun' aan 35 tot 50 bedrijven, schrijft De Tijd zaterdag.


Praatpaal verdwijnt in november
Zaterdag, 07:36 Skynet Belgie
(Belga) Alle 1.350 praatpalen langs de Vlaamse autowegen worden vanaf november verwijderd, zo schrijven Het Belang van Limburg en Het Nieuwsblad zaterdag. "De praatpalen kosten jaarlijks 750 euro per stuk. In tijden van besparingen lijkt me dat een zotte kost", aldus minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA).


Weerbericht - KMI waarschuwt voor CO-intoxicatie
Zaterdag, 07:36 Skynet Belgie
(Belga) Het KMI waarschuwt zaterdagochtend om voorzichtig te zijn met (water)verwarmingstoestellen. Er is kans op CO-intoxicatie. Over het hele land hangen wolken, met nog steeds kans op een regen- of onweersbui in het oosten en in het centrum. In het westen blijft het droger, met later zaterdag enkele opklaringen. De maximumtemperaturen liggen tussen 22 en 27 graden.


Paus stelt Maria Magdalena gelijk met apostelen: "Belangrijk signaal"
Vrijdag, 17:48 Skynet Belgie
(Belga) Paus Franciscus heeft de status van de bekeerde prostituee Maria Magdalena, van wie op 22 juli het naamfeest gevierd wordt in de Katholieke Kerk, in status verhoogd. Dat wordt bevestigd door Geert De Kerpel, de hoofdredacteur van het religieuze blad "Tertio" die de tekst gelezen heeft en in dat verband spreekt van "een belangrijk signaal" van paus Franciscus over de rol van de vrouw in de moderne kerk. Kerkjurist en rector van de KU Leuven Rik Torfs ziet de stap van de paus zelfs als een eerste fase in het mogelijk maken van vrouwelijke priesters. "Dat zal er volgens mij ooit van komen, al kun je niets zeggen over het tijdbestek waarin dat gebeurt. Dat kan lang duren, maar soms gaat een evolutie ook plots snel vooruit", zegt Rik Torfs.


Negentien mensen per dag veroordeeld voor vluchtmisdrijf
Vrijdag, 07:36 Skynet Belgie
(Belga) Politierechters hebben vorig jaar 6.901 bestuurders veroordeeld omdat ze zijn doorgereden na een ongeval. Dat komt neer op 19 veroordelingen per dag, zo schrijft Het Nieuwsblad.


Inspectie eist 11,6 miljoen euro terug van artsen en verplegers
Vrijdag, 07:36 Skynet Belgie
(Belga) De zorginspectie is vorig jaar voor bijna 12 miljoen euro aan fraude en onterecht verstrekte prestaties op het spoor gekomen. Meer gerichte controles moeten de pakkans nog verhogen, zo schrijft De Tijd.


Frankrijk verlengt noodtoestand met zes maanden

Precies ťťn week na de bloedige aanslag in Nice heeft het Franse parlement de noodtoestand in het land tot begin 2017 verlengd. Na de Assemblťe ging donderdag ook de Senaat met grote meerderheid akkoord met de verlenging.
Zenuwen hoog gespannen in Brussel: leger en politie rukken uit voor... filmopname
Meerdere getuigen hebben donderdagochtend rond elf uur een gespannen situatie in Brussel gefilmd. Op de beelden is te zien hoe gewapende politie- en legereenheden een als verdacht beschouwde taxi controleren en de inzittenden dwingen om op de grond te gaan liggen. Het filmpje werd al snel gedeeld op het internet. Was er iets aan de hand in Brussel op de nationale feestdag? Neen, zo bleek na onderzoek. De "verdachte" taxi maakte deel uit van filmopnames.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam Verfrist - media & communicatie Belstat - Gratis statistieken Teller voor uw site
© 2000-2016 - 2link.be