NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Binnenland - Laatste nieuws

2News.be / Binnenland

Net Brussel ontkent fraude met tankkaarten
Vandaag, 15:06 Skynet Belgie
Net Brussel, het afvalagentschap van het hoofdstedelijk gewest, reageert "verbaasd" op de berichten over mogelijke fraude met tankkaarten. Het agentschap stelt dat er in het rapport van het Rekenhof enkel sprake is van "fouten", maar niet van "fraude".


Rajoy: "We hebben kritieke toestand bereikt"
Vandaag, 15:06 Skynet Belgie
"We hebben een kritieke situatie bereikt in CataloniŽ." Dat heeft de Spaanse premier Mariano Rajoy verklaard in de marge van de EU-top in Brussel. Hij verdedigde de uitzonderlijke maatregelen van Madrid om de onafhankelijkheid van de afvallige regio te vermijden.


LBC stemt in met nieuw akkoord voor de federale non-profit
Vandaag, 15:06 Skynet Belgie
De achterban van de christelijke vakbond heeft vrijdag met een grote meerderheid het ontwerpakkoord goedgekeurd voor de federale non-profit. Volgens het ontwerp van sociaal akkoord komt er een nieuw loonmodel in de sector die onder meer de ziekenhuizen bevat, waarbij de startlonen bijvoorbeeld hoger zijn. Ook gaat er meer geld naar het aanvullend pensioen en komen er duizend banen bij, meldt de vakbond.


Internering voor vrouw die complottheorieŽn faxte naar Herman De Croo
Vandaag, 12:06 Skynet Belgie
Een 59-jarige vrouw uit Gent, die honderden faxen met complottheorieŽn stuurde naar onder meer de NMBS en politicus Herman De Croo (Open Vld), wordt geÔnterneerd. Dat heeft de Gentse correctionele rechtbank beslist.


Nog geen spoor van Belgische piloot gelinkt aan dood ex-VN-topman HammarskjŲld
Gisteren, 21:06 Skynet Belgie
Een nieuwe zoektocht in de Belgische archieven heeft nog geen spoor opgeleverd van de Belgische piloot bijgenaamd "Beukels" die in verband wordt gebracht met de dood van VN-secretaris-generaal Dag HammarskjŲld in 1961. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders geantwoord aan Ecolo-kamerlid BenoÓt Hellings (Ecolo).


Zeven Belgen behalen medaille op WorldSkills Abu Dhabi
Gisteren, 21:06 Skynet Belgie
Zeven Belgen hebben op de jongste editie van Worldskills, het Wereldkampioenschap voor Beroepen, in Abu Dhabi een medaille behaald. Dat is een record voor een Belgische delegatie.


Vlaamse luchtkwaliteit scoort ondermaats op vlak van gezondheidsimpact
Gisteren, 17:30 Skynet Belgie
Vlaanderen haalt de meeste Europese doelstellingen voor luchtkwaliteit, maar scoort ondermaats op het vlak van de impact op de gezondheid, wat door de - strengere - advieswaarden van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wordt bepaald. Dat is de conclusie van het nieuwe rapport over de luchtkwaliteit in Vlaanderen van de Vlaamse Milieumaatschappij. Vooral voor fijnstof en ozon zit Vlaanderen nog met een probleem, maar ook voor stikstofdioxide en zwaveldioxide halen we de WHO-normen niet.


Michel houdt vast aan oproep tot dialoog, "geen crisis" met Rajoy
Gisteren, 16:18 Skynet Belgie
Premier Charles Michel houdt vast aan zijn oproep tot een politieke dialoog om de crisis in CataloniŽ op te lossen. Dat heeft hij gezegd voor aanvang van een Europese top in Brussel. Volgens de eerste minister is er evenwel geen sprake van een crisis met zijn Spaanse ambtgenoot Mariano Rajoy.


Minister Jambon en Kamer brengen hulde aan De Ruyver
Gisteren, 16:18 Skynet Belgie
Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) heeft hulde gebracht aan de overleden Gentse professor Brice De Ruyver. Hij kreeg bijval van de voltallige Kamer.


Vlaamse bedrijven maken geen diversiteitsplannen
Gisteren, 12:06 Skynet Belgie
Nog maar 41 kmo's hebben gebruik gemaakt van de Vlaamse subsidie om een diversiteitsplan op te stellen. "De maatregelen van de Vlaamse overheid zijn te vrijblijvend", concludeert Unia, dat vandaag in het Vlaams parlement cijfers over discriminatie op de werkvloer brengt. Het aantal gevallen van leeftijdsdiscriminatie is vorig jaar met 135 procent gestegen.


Europarlementsleden willen glyfosaatverbod tegen eind 2020
Gisteren, 12:06 Skynet Belgie
Glyfosaat, de actieve stof van de veelgebruikte onkruidverdelger Roundup, moet vanaf eind 2020 volledig verboden worden in de Europese Unie. Dat standpunt heeft de milieucommissie van het Europees Parlement vandaag ingenomen. De parlementsleden vragen een compleet verbod op gebruik door particulieren en een uitdoving van het gebruik in de landbouw.


Stakingsaanzegging bij spoorwegpolitie
Gisteren, 10:18 Skynet Belgie
Van 1 december tot en met 2 januari zijn acties mogelijk bij de spoorwegpolitie, die de veiligheid handhaaft in de trein- en metrostations. De vakbonden hebben een nationale stakingsaanzegging ingediend, zo melden ze vandaag.


Overvallers van Hodei krijgen celstraffen tot vier jaar
Gisteren, 10:18 Skynet Belgie
De drie mannen die Hodei Egiluz Diaz (23) in 2013 overvallen hadden, hebben van de correctionele rechtbank van Antwerpen vandaag celstraffen tot vier jaar gekregen. De rechtbank beval ook hun onmiddellijke aanhouding. De vrouw die de gestolen gsm van Hodei gekocht had, werd veroordeeld tot zes maanden cel wegens heling.


Rajoy razend om uitspraken premier Michel
Gisteren, 07:18 Skynet Belgie
Spanje reageert furieus op uitspraken van premier Charles Michel over de Catalaanse crisis. De regering-Rajoy heeft het over "onaanvaardbare aanvallen" en trekt haar steun in voor de kandidatuur van Catherine De Bolle als topvrouw van Europol. Dat blijkt uit diplomatiek mailverkeer dat Het Laatste Nieuws kon inkijken en waarover ook De Morgen bericht.


Topradio protesteert met blote borsten in het Vlaams parlement
Woensdag, 18:06 Skynet Belgie
De plenaire zitting van het Vlaams parlement werd vandaag kort onderbroken door twee dames die op de bezoekerstribune hun borsten ontblootten. Het bleek te gaan om een actie van Topradio, dat naast de licentie voor een netwerkradio greep.


Nieuwe NMBS-baas Dutordoir maakt brandhout van verleden
Woensdag, 15:48 Skynet Belgie
Sophie Dutordoir is in de Kamer begonnen aan haar toespraak over haar toekomstvisie voor de NMBS. De nieuwe spoorbaas begon met een overzicht van wat in de voorbije jaren verkeerd liep. "Het is niet aan mij om een oordeel te vellen over keuzes, maar het is een feit dat het verleden een zware impact heeft gehad op de bedrijfscultuur", zei ze.


Belgische modetalenten voor het eerst geŽerd op Belgian Fashion Awards
Woensdag, 13:06 Skynet Belgie
Op 16 november worden in Antwerpen voor het eerst de Belgian Fashion Awards uitgereikt door verschillende spelers uit de modewereld. Er worden zeven awards uitgereikt, om gevestigd en opkomend talent uit de Belgische modesector de verdiende erkenning te geven.


"Eerste Belgische donorkinderen vinden via internationale DNA-databank halfbroer en -zus"
Woensdag, 11:18 Skynet Belgie
Voor het eerst zijn in BelgiŽ twee afzonderlijke donorkinderen erin geslaagd een halfbroer- of zus te vinden. Dat deden ze aan de hand van een registratie bij de internationale DNA-databank Family Tree DNA, meldt de stichting Donor Detectives.


Weerbericht - Droog en zonnig weer
Woensdag, 07:06 Skynet Belgie
We krijgen woensdag, na het optrekken van het lokale ochtendgrijs, droog en zonnig weer met in het westen van het land - weliswaar een gesluierde - zon. In de namiddag neemt in het westen de bewolking verder toe en kan er eventueel wat gedruppel vallen aan de kust. De maxima liggen tussen 16 graden in de Ardennen en 21 graden in de Kempen. De wind wordt zwak tot matig uit zuidelijke tot zuidwestelijke richtingen, meldt het KMI.


Gewezen bankdirecteur moet 1,1 miljoen euro aan klanten terugbetalen
Dinsdag, 20:18 Skynet Belgie
De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Joseph V.B. (70) veroordeeld tot achttien maanden cel, 9.000 euro boete en een beroepsverbod van acht jaar. De vroegere directeur van de Kredietbank in Wuustwezel had 1,1 miljoen euro van zijn klanten verduisterd en maakte zichzelf vervolgens 'onvermogend' om hen niet te moeten terugbetalen. De rechtbank verklaarde 1,9 miljoen euro verbeurd. Met dat geld worden de slachtoffers vergoed.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be