2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Vertaal

Tijdelijk!
- Gratis Android tablet!tip

In de kijker
- Koop nu vastgoed in Spanje

Aanraders
- Geld Lenen
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- CenterParcs promotie
- Solden en kortingscodes
- NHA: meer dan 200 cursussen!
- Cursuswinkel Antwerpen
- Kortingscode Zalando, CenterParcs en veel meer
Binnenland - Laatste nieuws

2News.be / Binnenland

"Stations horen bij dienstverlening NMBS aan de reiziger"
10 Juni, 18:24 Skynet Belgie
(Belga) CD&V is het niet eens met het voorstel van coalitiepartner N-VA om de treinstations over te dragen van de NMBS naar infrastructuurbeheerder Infrabel. "De reiziger staat voor ons centraal. De dienstverlening aan de reiziger wordt volledig voorzien door de NMBS en de stations horen bij die dienstverlening", zegt Kamerlid Jef Van den Bergh.


File op E40 richting kust na dodelijk ongeval in Melle
10 Juni, 18:24 Skynet Belgie
(Belga) Een dodelijk ongeval op de E40 in het Oost-Vlaamse Melle zorgt voor zware hinder voor het verkeer in de richting van de kust. Een man werd op de snelweg aangereden door een vrachtwagen, maar de precieze omstandigheden zijn nog niet duidelijk, meldt het parket Oost-Vlaanderen afdeling Gent.


Maes krijgt tot 4 jaar en 6 maanden cel, Crowet en Garces Noguera krijgen 10 maanden
10 Juni, 18:24 Skynet Belgie
(Belga) Het Brusselse assisenhof heeft Marc Maes (26) veroordeeld tot 4 jaar en 6 maanden cel met probatie-uitstel. Nicolas Crowet (28) en Francisco Garces Noguera (29) kregen dan weer 10 maanden cel met probatie-uitstel. Gisterenavond had de jury van het assisenhof Maes schuldig verklaard aan een uitgelokte doodslag op Vasyl Kuchuryan (32), en Crowet en Garces Noguera aan schuldig verzuim.


Gent wil beleid voor ruim 11.200 nieuwe EU-burgers verfijnen
10 Juni, 18:24 Skynet Belgie
(Belga) De stad Gent werkt aan een verfijning van haar beleid ten aanzien van de meer dan 11.200 nieuwe EU-burgers die zich de afgelopen tien jaar in de stad vestigden. Het stadsbestuur wijst er wel op dat de problematiek van economische achterstelling en discriminatie en racisme aangepakt moet worden in de landen van herkomst. "De hefbomen hiertoe liggen op het Europese niveau", klinkt het in de beleidsnota, die volgende week besproken wordt op een gemeenteraadscommissie en daarna nog op de gemeenteraad goedgekeurd moet worden.


Jonge fietser overleden na aanrijding met trein in Anzegem
10 Juni, 14:12 Skynet Belgie
(Belga) Bij de aanrijding met een trein aan een overweg in Anzegem is vanochtend een jonge fietser omgekomen. Dat bevestigt commissaris MichaŽl Vanden Heede van Politiezone MIRA (Waregem, Anzegem, Avelgem, Spiere-Helkijn, Zwevegem).


Meer klachten over betalende smartphonediensten
9 Juni, 21:24 Skynet Belgie
(Belga) Bij de Ombudsdienst voor Telecommunicatie zijn dit jaar al opvallend meer klachten binnengekomen van mensen die zich er niet bewust van zijn dat ze zich op een betalende dienst hebben geabonneerd met hun smartphone. Dat meldt VTM Nieuws en wordt bevestigd door de ombudsman. Vanaf september moeten de diensten zich aan strengere regels houden.


Misnoegde De Block waarschuwt Franse Gemeenschap voor Raad van State en Grondwettelijk Hof
9 Juni, 21:24 Skynet Belgie
(Belga) Federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block is niet te spreken over het plan van de Franse Gemeenschap om geneeskundestudenten pas aan het einde van hun eerste jaar te "filteren" met het oog op de toekenning van Riziv-nummers, die ze nodig hebben om na hun studies effectief aan de slag te kunnen. "Ik kan er al lang niet meer mee lachen", zei De Block in de Kamer.


Viaduct van Gentbrugge (E17) zondagmorgen dicht voor inspectie
9 Juni, 17:00 Skynet Belgie
(Belga) Het Agentschap Wegen en Verkeer voert zondag 14 juni digitale metingen uit op het viaduct van Gentbrugge. Voor die jaarlijkse inspectie van het viaduct gaat de E17 zondag vanaf middernacht tot 10 uur dicht, in beide rijrichtingen vanaf het knooppunt Destelbergen tot de op- en afrit Gentbrugge. Dat meldt het agentschap in een persbericht.


Maarten Janssen nieuwe netmanager Ketnet
9 Juni, 17:00 Skynet Belgie
(Belga) Maarten Janssen wordt de nieuwe netmanager van Ketnet. Hij volgt huidig Ketnet-netmanager Wouter Quartier op die verantwoordelijk wordt voor de digitale transformatie van alle televisie- en radiomerken van de VRT. Dat heeft de openbare omroep bekendgemaakt.


Stefaan Vaes neemt Francqui-Prijs in ontvangst
9 Juni, 17:00 Skynet Belgie
(Belga) Wiskundige Stefaan Vaes (KU Leuven) heeft in Brussel de Francqui-Prijs 2015 uit handen van koningin Mathilde ontvangen voor zijn grensverleggende onderzoek naar von Neumannalgebra's. Minister van staat Mark Eyskens kondigde in zijn rede aan dat hij in oktober vervangen wordt door Herman Van Rompuy als voorzitter van de Francqui-Stichting.


Open Kerken trokken dit weekend 85.000 bezoekers
9 Juni, 17:00 Skynet Belgie
(Belga) Zo'n 85.000 mensen hebben op 6 en 7 juni deelgenomen aan de Open Kerken Dagen in het hele land. Dat heeft de Stichting Open Kerken bekendgemaakt. Thema was dit jaar, in het jaar van het licht, het clair-obscur.


Wolken en zon wisselen elkaar af
9 Juni, 12:42 Skynet Belgie
(Belga) Vandaag blijft het droog met wolkenvelden die afgewisseld worden door zon. Er staat een matige, en aan zee een vrij krachtige tot krachtige, schraal aanvoelende noordoostenwind. Aan zee en in Hoog-BelgiŽ wordt het tot 15 graden, elders tot 18 graden. Vanavond en komende nacht is het droog met opklaringen en wolkenvelden, met aan de kust wel een stevige noordoostenwind.


Huiszoekingen bevestigen vermoeden van aanslagplan niet
8 Juni, 23:48 Skynet Belgie
(Belga) De huiszoekingen in Tsjetsjeense salafistische middens die maandag plaatsvonden op verschillende plaatsen in BelgiŽ, hebben nog geen elementen opgeleverd die de aanvankelijke aanwijzingen over de beraming van een aanslag in BelgiŽ bevestigen. Dat meldt het federaal parket maandag. Er zijn wel mensen aangehouden in een ander, gelinkt dossier.


Vandeput brengt werkbezoek aan Godetia
8 Juni, 19:42 Skynet Belgie
(Belga) Minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) heeft maandag een werkbezoek gebracht aan de Godetia, het Belgische marineschip dat de voorbije weken tot tweemaal toe vluchtelingen vanop een gammel bootje in veiligheid bracht. "Eens ze aan boord zijn, beginnen ze te lachen, sommigen beginnen zelfs te zingen. Ze zijn echt blij", verzekert dokter en luitenant-kolonel Marc Beeckmans.


Moeder liet kinderen drugs dealen op speelplaats
8 Juni, 19:42 Skynet Belgie
(Belga) Een moeder die haar twee minderjarige kinderen inzette voor haar drugshandel in Aarschot werd maandag door de correctionele rechtbank van Leuven veroordeeld tot twee jaar effectieve gevangenisstraf. De 14-jarige zoon en de 16-jarige dochter ronselden klanten voor cannabis en speed tot op de speelplaats van hun school.


Weyts: "Flitspaal mag niet uit bij te veel pv's"
8 Juni, 19:42 Skynet Belgie
(Belga) Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) vindt het niet kunnen dat flitspalen in sommige politiezones uitgeschakeld zouden worden na een bepaald maximumaantal flitsboetes. "Chauffeurs mogen niet de indruk krijgen dat flitspalen maar aan halftijdse handhaving doen", zegt Weyts. Hij wil zo snel mogelijk met alle betrokken partijen overleggen over de kwestie.


Drie kwart van 500 rijkste Belgen woont in Vlaanderen
8 Juni, 15:24 Skynet Belgie
(Belga) Drie kwart van de 500 rijkste Belgen woont in Vlaanderen, de rest zit voor gelijke delen verdeeld over Brussel en WalloniŽ. Dat is een van de conclusies van derijkstebelgen.be, een nieuwe website die een continu overzicht, dagelijks nieuws en statistieken wil bieden van de 500 rijkste Belgen. Een andere vaststelling is dat Marc Coucke met een vermogen van 1,27 miljard euro nog net buiten de top-10 valt. Initiatiefnemer Ludwig Verduyn stelde de website vandaag voor.


Rugbyspeler die in elkaar zakte tijdens wedstrijd in Dendermonde volledig hersteld
8 Juni, 15:24 Skynet Belgie
(Belga) De 34-jarige Franse rugbyspeler die eind mei op het Flanders Open toernooi in Dendermonde plots in elkaar zakte en een tijdlang in een kunstmatige coma werd gehouden, is volledig hersteld. Dat meldt het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis Aalst, Geraardsbergen en Wetteren.


Loterijspelers laten 5,5 miljoen euro winst liggen
8 Juni, 15:24 Skynet Belgie
(Belga) Spelers bij de Nationale Loterij hebben in 2014 5,5 miljoen euro winst niet opgehaald. Dat deelt de Nationale Loterij vandaag mee. Het gaat wel om een daling ten opzichte van 2012 en 2013.


Sint-Joost: agent schiet op auto die controle wil ontwijken
6 Juni, 21:12 Skynet Belgie
(Belga) Een politieagent heeft vanochtend in Sint-Joost-ten-Node een schot gelost in het portier van een voertuig dat zich aan controle wilde onttrekken. Niemand raakte gewond. De auto bleek eerder op de dag gestolen te zijn in Frankrijk. De drie inzittenden zijn opgepakt en ter beschikking gesteld van het parket van Brussel, aldus de politie van zone Noord.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam Verfrist - media & communicatie Belstat - Gratis statistieken Teller voor uw site
© 2000-2015 - 2link.be