2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Vertaal

Tijdelijk!
- Gratis Android tablet!tip

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- NHA: meer dan 200 cursussen!
- Cursuswinkel Antwerpen
- Kortingscode voor Belgi√ę
- Alles over vochtbestrijding en opstijgend vocht
Binnenland - Laatste nieuws

2News.be / Binnenland

Kasteelmoord-verdachte Franciscus L. blijft in de cel
Vandaag, 14:18 Skynet Belgie
(Belga) In de zaak van de kasteelmoord heeft de Brugse raadkamer de aanhouding van Franciscus L. met twee maanden verlengd. De Nederlander zou zijn oom vergezeld hebben bij het uitvoeren van de moord op Stijn Saelens uit Wingene. De verschijning van Andrť Gyselbrecht werd uitgesteld naar 5 juli.


Rock Werchter: Paul Mc Cartney doet festivalgangers even waterellende vergeten
Vandaag, 09:36 Skynet Belgie
(Belga) Met een mix van heel wat Beatles- en Wings-nummers heeft ex-Beatle Paul Mc Cartney donderdagavond op de eerste festivaldag van Rock Werchter voor een bijzonder opbeurende en vrolijke noot gezorgd die de festivalgangers even de waterproblemen deed vergeten waarmee zij geconfronteerd worden. Nog een hele tijd na het concert weerklonken op verschillende plaatsen van de festivalweide gezangen van groepen die liedjes zongen zoals 'Hey Jude'.


Mogelijkheden kids-ID blijven onderbenut
Vandaag, 04:48 Skynet Belgie
(Belga) De mogelijkheden van de kids-ID blijven onderbenut. Het waarschuwingssysteem 'Hallo Ouders' dat voorzien is, blijkt amper gebruikt. Al is de applicatie ook weinig effectief. Dat besluit CD&V-Kamerlid Leen Dierick uit informatie die ze opvroeg bij bevoegd minister Alexander De Croo (Open Vld).


Belgen bouwen grootste bakkerij van Europa
Gisteren, 02:18 Skynet Belgie
(Belga) De grootste en modernste bakkerij van Europa staat binnenkort bij onze noorderburen, maar het gigantische complex, dat acht voetbalvelden groot is, wordt neergepoot door een Belgisch vastgoedbedrijf. Het hele project, waarvan de werken pas gestart zijn, is goed voor een investering van 40 miljoen euro en zal in de regio leiden tot 120 nieuwe banen. Begin volgend jaar zouden er dagelijks maar liefst 600.000 broden en gebakjes van de productielijnen moeten rollen.


Minderjarige vluchtelingen krijgen onderdak in Mechels klooster
Gisteren, 01:06 Skynet Belgie
(Belga) Vanaf begin 2017 krijgt een groep van vijftien niet-begeleide minderjarige vluchtelingen huisvesting in een klooster van de paters jezuÔeten in Mechelen. Dat is woensdag in kerkelijke kringen vernomen.


Salah Abdeslam geschrapt uit bevolkingsregister van Sint-Jans-Molenbeek
Woensdag, 19:06 Skynet Belgie
(Belga) Het schepencollege van Sint-Jans-Molenbeek heeft Salah Abdeslam maandag officieel geschrapt uit het bevolkingsregister. De enige overlevende van het zelfmoordcommando van Parijs werd op 18 maart gearresteerd in Molenbeek. De schrapping komt twee maanden na de overbrenging van de verdachte naar de gevangenis van Fleury-Mťrogis in Frankrijk. Burgemeester FranÁoise Schepmans (MR) bevestigt aan Belga berichtgeving van de RTBF.


Vordering Privacycommissie afgewezen wegens "gebrek aan rechtsmacht en dringendheid"
Woensdag, 17:18 Skynet Belgie
(Belga) Het Brusselse hof van beroep heeft woensdag de vordering die de Belgische Privacycommissie had ingesteld tegen Facebook Ierland en Facenook BelgiŽ, afgewezen.


Lucky Luke krijgt opfrisbeurt voor 70ste verjaardag
Woensdag, 17:18 Skynet Belgie
(Belga) De strips van Lucky Luke krijgen een opfrisbeurt naar aanleiding van de 70ste verjaardag van de cowboy. Dat maakte uitgeverij Ballon Media woensdag bekend in Kortrijk. De creatie van Kortrijkzaan Morris viert in het najaar ook zijn verjaardag in de Guldensporenstad.


Vijftien dansers vertrekken bij Opera Ballet Vlaanderen, bestuur niet ongerust
Woensdag, 16:06 Skynet Belgie
(Belga) Bij het Kunsthuis Opera Ballet Vlaanderen vertrekken volgend seizoen vijftien dansers: acht uit eigen beweging en zeven omdat ze niet langer zouden passen binnen de stijl van de nieuwe artistiek directeur Sidi Larbi Cherkaoui. Dat schrijft Gazet Van Antwerpen woensdag. De raad van bestuur schaart zich echter in een reactie achter de artistieke koers van Cherkaoui en stelt dat er "bij elke wissel van een directie dansers vertrekken en nieuwe dansers bij het huis komen".


BelgiŽ met vijf turnsters naar Rio
Woensdag, 14:18 Skynet Belgie
(Belga) Yves Kieffer, de coach van de Belgische nationale turnploeg, heeft vandaag in de Topsporthal in Gent de vijf turnsters bekendgemaakt die BelgiŽ zullen vertegenwoordigen op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (5-21 augustus).


Aanslag Istanboel - Reynders, Bourgeois en Michel spreken medeleven uit aan slachtoffers
Woensdag, 01:06 Skynet Belgie
(Belga) Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR), premier Charles Michel (MR) en Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) hebben dinsdagavond via Twitter de aanslag op de luchthaven van Istanboel veroordeeld en hun medeleven uitgedrukt aan de slachtoffers en hun families.


Raadkamer Tongeren - Man die huis in brand stak en vrouw zwaar verwondde, blijft in de cel
Dinsdag, 23:18 Skynet Belgie
(Belga) De raadkamer in Tongeren heeft dinsdag de aanhouding bevestigd van de 52-jarige man die zaterdag in de Rondestaat in Lozen (Bocholt) zijn eigen woning in brand stak. Zijn 46-jarige vrouw raakte daarbij zwaargewond. De man wordt verdacht van poging tot moord en opzettelijke brandstichting in een bewoond pand.


110 banen bedreigd bij Dow Corning in Seneffe
Dinsdag, 20:18 Skynet Belgie
(Belga) De overname van siliconenspecialist Dow Corning door Dow Chemical heeft gevolgen voor de fabriek van Dow Corning in het Henegouwse Seneffe. Zo'n 110 van de 650 banen zijn er bedreigd.


Nederlandse F-16's donderdag terug van missie
Dinsdag, 17:18 Skynet Belgie
(Belga) De zes Nederlandse F-16's die actief waren in de strijd tegen de radicaalislamitische IS in Irak en SyriŽ komen donderdag terug naar Nederland. Minister Jeanine Hennis (Defensie) zal bij de aankomst op vliegbasis Volkel aanwezig zijn.


Cannabisdealer en -kweker opgepakt bij inval in Mont de L'Enclus
Dinsdag, 17:18 Skynet Belgie
(Belga) Afgelopen maandag hebben agenten van politiezone MIRA (Anzegem, Avelgem, Spiere-Helkijn, Waregem, Zwevegem) een vijftiger opgepakt in Mont de L'Enclus in Henegouwen, aan de zuidkant van de Kluisberg. Bij een huiszoeking troffen de speurders 271 oogstklare cannabisplanten aan. Dat meldt commissaris MichaŽl Vanden Heede van de politiezone dinsdag in een persbericht.


Vlaams Belang eist ontslag van burgemeester Termont - N-VA en CD&V niet
Maandag, 20:18 Skynet Belgie
(Belga) De Gentse oppositiepartij Vlaams Belang eist het ontslag van burgemeester DaniŽl Termont (sp.a), ondergeschikt zijn ontslag als voorzitter van de gemeenteraad. Oppositiepartijen N-VA doet dat niet, maar "verraste" op drie andere punten. Bij CD&V wil men eerst meer tekst en uitleg, zo klonk het op de maandelijkse gemeenteraad.


Bourgeois: "Britse investeringen aantrekken doe je niet met campagne alleen"
Maandag, 17:18 Skynet Belgie
(Belga) Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) reageert lauw op het voorstel van premier Charles Michel om via een campagne Britse investeerders naar BelgiŽ te halen nu de Britten voor de Brexit stemden. "Dat kan geen kwaad, maar we moeten verder in de diepte werken", zegt Bourgeois. "Investeringen aantrekken doe je niet met een campagne alleen".


Brusselse agent aangevallen door tiener tijdens arrestatie
Maandag, 01:06 Skynet Belgie
(Belga) Een Brusselse politieagent is afgelopen donderdag aangevallen tijdens een interventie in Laken. Hij werd opgeroepen na een diefstal. De twee dieven waren gevlucht nog voordat de politie arriveerde, maar ťťn van hen werd even later herkend. De politie wilde hem ondervragen, maar daar had de 17-jarige verdachte duidelijk geen zin in.


"Geen groot probleem van radicalisering in de Grote Moskee van Brussel"
Zondag, 17:18 Skynet Belgie
(Belga) "De Staatsveiligheid heeft geen "groot probleem" van radicalisering vastgesteld in en om de Grote Moskee van Brussel in het Jubelpark." Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) zondag gezegd in "C'est pas tous les jours dimanche" op RTL-TVi.


Circa 45.000 toeschouwers op Belgian Air Force Days in Florennes
Zondag, 17:18 Skynet Belgie
(Belga) Ongeveer 45.000 mensen zijn zaterdag en zondag afgezakt naar de tweejaarlijkse "Belgian Air Force Days" van het ministerie van Landsverdediging in Florennes. Er waren heel wat historische en hedendaagse vliegtuigen te zien op een tentoonstelling, maar er was ook een gesmaakte, spectaculaire airshow.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam Verfrist - media & communicatie Belstat - Gratis statistieken Teller voor uw site
© 2000-2016 - 2link.be