2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Vertaal

Tijdelijk!
- Gratis Android tablet!tip

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- NHA: meer dan 200 cursussen!
- Cursuswinkel Antwerpen
- Kortingscode voor Belgi√ę
- Alles over vochtbestrijding en opstijgend vocht
Binnenland - Laatste nieuws

2News.be / Binnenland

Plantentuin Meise digitaliseert herbarium met hulp van publiek
Vandaag, 20:18 Skynet Belgie
(Belga) De Plantentuin van Meise gaat een deel van zijn herbarium, de verzameling van gedroogde planten, digitaliseren. Om het proces rond te krijgen, zal een beroep worden gedaan op het publiek, zo meldt de Plantentuin.


Premier Michel wil dat vakbonden "desinformatie" stoppen en aan tafel gaan
Vandaag, 16:06 Skynet Belgie
(Belga) Vakbonden, kom terug rond de onderhandelingstafel zitten en stop met de desinformatie. Die oproep lanceerde premier Charles Michel in de Kamer. Coalitiepartner CD&V las er een duidelijk uitgestoken hand in, de oppositie besloot dat de regering doof blijft voor de verzuchtingen van de betogers.


BelgiŽ koploper in duurzame scheepsrecyclage
Vandaag, 14:18 Skynet Belgie
(Belga) In BelgiŽ worden jaarlijks gemiddeld 40 schepen gesloopt, goed voor 30.000 ton staalschroot. De scheepsafbraak groeide de laatste jaren met liefst 30 procent. Dat meldt COBEREC, de organisatie die de Belgische metaalrecuperatie vertegenwoordigt.


Aanvaller van hoofdcommissaris was lid van ABVV
Vandaag, 14:18 Skynet Belgie
(Belga) De 43-jarige man die bekend heeft dat hij tijdens de nationale betoging van 24 mei politiecommissaris Pierre Vandersmissen neersloeg, blijkt lid te zijn van de socialistische vakbond ABVV. Hij wordt uit de vakbond gezet, zo meldt het ABVV.


Cipiers Sint-Gillis verwerpen het voorstel van minister Geens
Vandaag, 14:18 Skynet Belgie
(Belga) Vijftig procent voor en vijftig procent tegen. Dat is de uitslag van de stemming in de gevangenis Sint-Gillis over het protocolakkoord dat de vakbonden hadden bereikt over hun sociaal conflict met minister van Justitie Koen Geens (CD&V).


"Een vrouw is in de politiek nog te vaak een 'bitch'"
Vandaag, 08:18 Skynet Belgie
(Belga) Vrouwen worden in de politiek nog vaak op heel andere gronden behandeld dan mannen. Dat zegt N-VA-voorzitter Bart De Wever in een bijdrage op de blog 'Beslist Feminist' van de Vrouwenraad. De Wever laat in de bijdrage ook weten dat hij geen groot voorstander is van gegarandeerde vertegenwoordiging.


Spoorstaking - Geen treinen in WalloniŽ, verstoord verkeer in Vlaanderen
Vandaag, 07:06 Skynet Belgie
(Belga) Er rijden donderdagochtend geen treinen in WalloniŽ door de actie van de Franstalige spoorbonden CSC Transcom en CGSP Cheminots. In Vlaanderen rijden de treinen op bepaalde lijnen normaal, terwijl andere lijnen verstoord zijn door de actie in WalloniŽ, meldt de NMBS.


Belg en Fransman opgepakt met grote hoeveelheden illegale drugs in AustraliŽ
Vandaag, 02:18 Skynet Belgie
(Belga) Een 27-jarige Belg en een 26-jarige Fransman zijn woensdag (plaatselijke tijd) opgepakt in de Australische provincie New South Wales, met in hun wagen grote hoeveelheden illegale drugs. Dat meldt het Australische persagentschap AAP.


Wouter Beke en "rebelse" CD&V-burgemeester Kuurne hadden "open gesprek"
Gisteren, 21:48 Skynet Belgie
(Belga) CD&V-voorzitter Wouter Beke en burgemeester van Kuurne Francis Benoit hebben woensdag een "open gesprek" gevoerd, waarin ze vaststelden dat hun visie dezelfde is. Dat zeggen ze elk op hun Facebookpagina. BenoÓt zei enkele dagen geleden dat de CD&V-partijtop niet naar de basis luisterde, waarop Beke hem uitnodigde voor een gesprek.


Stemming over totaalverbod op onverdoofd slachten uitgesteld
Gisteren, 11:36 Skynet Belgie
(Belga) De commissie Dierenwelzijn in het Vlaams Parlement heeft vanmorgen nog niet gestemd over de voorstellen van Hermes Sanctorum (Groen) en Chris Janssens (Vlaams Belang) voor een totaalverbod op onverdoofd slachten. Op aandringen van CD&V wordt over de voorstellen een advies gevraagd van de Raad van State. De meerderheid (CD&V, N-VA, Open Vld) koopt zich op die manier wat tijd om alsnog tot een compromis te komen. Sanctorum en Janssens betreuren het uitstel, maar hopen dat het uitstel niet uitmondt in afstel.


"70 procent Belgen doet alsof ze technologieterm begrijpen"
Gisteren, 06:48 Skynet Belgie
(Belga) Liefst 70 procent van de Belgen doet al eens alsof ze een technologieterm begrijpen, terwijl dat eigenlijk niet zo is. Dat blijkt uit onderzoek van technologiebedrijf Samsung waarvoor 500 Belgen werden ondervraagd. Vooral het begrip 'cloud' wordt vaak verkeerd begrepen.


Belfius Persprijzen verdeeld onder De Tijd en VRT
Dinsdag, 21:48 Skynet Belgie
(Belga) Vanavond werden in Auditorium Passage 44 in Brussel de 53ste Belfius Persprijzen voor de drie landstalen en diverse media uitgereikt. Er waren 249 kandidaturen, waarvan in totaal 42 werken werden genomineerd. Langs Nederlandstalige kant werden die in de verschillende categorieŽn verdeeld onder de krant De Tijd en de VRT. Dat maakte de inrichtende financiŽle instelling bekend.


Voka, Adecco en Vluchtelingennetwerk Vlaanderen leiden vluchtelingen op
Dinsdag, 15:48 Skynet Belgie
(Belga) Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen, Vluchtelingennetwerk Vlaanderen en uitzendbedrijf Adecco slaan de handen in elkaar om vluchtelingen op te leiden en zo een opstap te bieden naar de arbeidsmarkt. Het gaat om een proefproject met de nadruk op digitale vaardigheden, zo melden ze.


Assisen Tongeren - Hasan Bayazit veroordeeld tot 20 jaar opsluiting voor moord op 19-jarige Yasin Yilmaz
Dinsdag, 15:48 Skynet Belgie
(Belga) Het Tongerse hof van assisen heeft na een drietal uren beraadslagen de 51-jarige Hasan Bayazit uit Tessenderlo veroordeeld tot 20 jaar opsluiting voor de moord op de 19-jarige Yasin Yilmaz, de zoon van zijn ex-vriendin. Hij gaf hem op 22 april 2008 een fatale messteek in het hart. Yasin, zijn oom en een vriend wilden Bayazit duidelijk maken dat hij Fatma, de moeder van Yasin, met rust moest laten. Bayazit bleef haar na de beŽindiging van hun relatie lastigvallen.


Denktank Libera! geeft Prijs voor de Vrijheid 2016 aan Fernand Huts
Dinsdag, 11:36 Skynet Belgie
(Belga) Ondernemer en baas van de bedrijvengroep Katoen Natie Fernand Huts krijgt van denktank Libera! binnenkort de jaarlijkse Prijs voor de Vrijheid. Zo wordt vanmorgen gemeld. De prijs wordt uitgeraakt aan wie zich inzet voor "het klassiek-liberalisme en de waarden van een vrije samenleving".


N-VA'er Ronse verwijt Schauvliege "mediaspelletjes"
Maandag, 14:36 Skynet Belgie
(Belga) "Ik ga solliciteren bij 'De Morgen' want daar krijgen ze toegang tot informatie waarnaar we in het Vlaams Parlement al meer dan een jaar vragen". Dat zegt N-VA-parlementslid Axel Ronse. Ronse is 'not amused' dat minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) "niet het Vlaams Parlement maar wel de krant De Morgen als eerste inzage gaf in de tekst voor het beleidsplan ruimte Vlaanderen".


Verkeersveilige dagen op zee in Nieuwpoort
Zondag, 18:48 Skynet Belgie
(Belga) Naar analogie met de verkeersveilige week op de weg, gaan ook dit jaar opnieuw verkeersveilige dagen op zee door. Zondag werd de campagne op gang getrokken in Nieuwpoort.


Aanslagen Parijs - Families van slachtoffers vanaf dinsdag voor het eerst door rechters ontvangen
Zondag, 11:36 Skynet Belgie
(Belga) Gezinsleden van de slachtoffers van de jihadistische aanslagen van 13 november in Parijs worden vanaf dinsdag ontvangen door de rechters die met het onderzoek belast zijn. Dat gebeurt voor het eerst en heeft "vooral een symbolische" waarde zes maanden na moordpartijen waarbij 130 doden vielen.


Hof van Cassatie breidt recht om vergeten te worden uit naar krantenarchieven
Zaterdag, 07:36 Skynet Belgie
(Belga) Het Hof van Cassatie heeft in een arrest van 12 mei beslist dat het recht om vergeten te worden ook betrekking heeft op de elektronische archieven van de kranten. Dat schrijft Le Soir zaterdag.


Controleurs betrappen elke dag 100 valse zieken
Zaterdag, 07:36 Skynet Belgie
(Belga) Controleartsen van de grootste vijf controlebedrijven hebben vorig jaar meer dan 21.400 zieke werknemers en ambtenaren vervroegd terug naar het werk gestuurd. Dat zijn er 100 per werkdag, blijkt uit een rondvraag door De Tijd. De onderzochte werknemers waren niet echt ziek, al genezen of mochten langer thuisblijven dan hun toestand verantwoordde.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam Verfrist - media & communicatie Belstat - Gratis statistieken Teller voor uw site
© 2000-2016 - 2link.be