2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Vertaal

Tijdelijk!
- Gratis Android tablet!tip

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- NHA: meer dan 200 cursussen!
- Cursuswinkel Antwerpen
- Kortingscode voor Belgi√ę
- Alles over vochtbestrijding en opstijgend vocht
Binnenland - Laatste nieuws

2News.be / Binnenland

Dertig procent minder ongevallen op sneeuwpistes tijdens krokusvakantie
Gisteren, 19:48 Skynet Belgie
(Belga) Europ Assistance kreeg de voorbije krokusvakantie 32 procent minder meldingen binnen van ongevallen op de sneeuwpistes dan in 2015. Er werden in totaal 162 medische skidossiers geopend, goed voor 23 ziekenhuisopnames, zo meldt Europ Assistance zaterdag in een persbericht.


Belastingfraude: "EfficiŽntie strijd fiscale fraude niet afmeten aan ontvangsten"
Gisteren, 19:48 Skynet Belgie
(Belga) Voor minister van FinanciŽn Johan Van Overtveldt kan de strijd tegen de fiscale fraude niet zomaar afgemeten worden aan de ontvangsten die de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) weet te vorderen. De BBI moet ook fraude voorkomen, zo luidt zaterdag de reactie op het bericht dat de BBI in 2015 een kleiner bedrag aan belastingverhogingen en sancties kon vorderen in de strijd tegen grote belastingfraude.


Hockeyers Alix Gerniers en Pau Quemada winnen Golden Stick 2015
Vrijdag, 19:48 Skynet Belgie
(Belga) Alix Gerniers en de Spanjaard Pau Quemada zijn de laureaten van de Golden Stick 2015. De Koninklijke Belgische Hockeybond (KBHB) maakte de namen van de laureaten vanavond bekend.


'Investeer in leerkrachten in scholen met veel kansarme kinderen'
Vrijdag, 18:00 Skynet Belgie
(Belga) Er moet meer geÔnvesteerd worden in leerkrachten die lesgeven in scholen met veel kansarme kinderen wil Vlaanderen de kloof tussen de sterkste en zwakkere leerlingen wegwerken. Dat is de bevinding van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso), die onderzoek heeft gedaan naar het professionalisme van de leerkracht.


Vakbonden bij Belgocontrol starten acties
Vrijdag, 18:00 Skynet Belgie
(Belga) Bij Belgocontrol gaan de vakbonden vanaf maandag actievoeren, in eerste instantie zonder de passagiers of luchthavens te treffen. Een poging om het sociaal conflict bij de luchtverkeersleider te ontmijnen, is mislukt. Dat zegt Kurt Callaerts van de vakbond ACV Transcom. Er volgen mogelijk nog stakingen.


Ruim 3.500 mensen kunnen begrafenis Eddy Wally op Zelzaatse Grote Markt bijwonen
Vrijdag, 15:00 Skynet Belgie
(Belga) Enkel familie, vrienden en artiesten en andere prominenten mogen de begrafenis van Eddy Wally, morgen om 11 uur in de Sint-Laurentiuskerk in Zelzate, bijwonen. Op de Grote Markt, die plaats biedt aan 3 ŗ 4.000 mensen, worden drie schermen geplaatst, 1 groot en 2 kleinere, met geluid. Eddy Wally's manager Hugo Colpaert laat weten dat onder andere Wendy Van Wanten, Koen Crucke, Vader Abraham, Luc Steeno, Jimmy Frey en Herman De Croo hun komst al bevestigd hebben. De afgelopen dagen tekenden in Zelzate volgens de burgemeester zowat 400 mensen het rouwregister. In Evergem waren dat er enkele tientallen, meldt de burgemeester.


Belgen geven meer giften aan op belastingaangifte
Vrijdag, 13:48 Skynet Belgie
(Belga) Steeds meer Belgen geven giften aan goede doelen aan op hun belastingaangifte. Dat blijkt uit cijfers van de FOD FinanciŽn. Wie minstens 40 euro doneert aan een erkende instelling, kan 45 procent van de gift terugkrijgen via een belastingvermindering.


Europa geeft Griekenland nog drie maanden om controles te verbeteren
Vrijdag, 13:48 Skynet Belgie
(Belga) De lidstaten van de Europese Unie hebben Griekenland drie maanden tijd gegeven om de controles aan zijn grenzen te verbeteren. Gebeurt dat niet, dan kan de Europese Commissie andere lidstaten groen licht geven om hun nationale grenzen nog jaren te controleren.


Formeel nog steeds geen vraag om Belgische luchtaanvallen boven SyriŽ
Donderdag, 18:30 Skynet Belgie
(Belga) BelgiŽ heeft nog steeds geen formele vraag gekregen vanuit Washington om vanaf juli ook in SyriŽ luchtaanvallen uit te voeren op terreurgroep IS. Dat heeft minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) gezegd na afloop van overleg met de internationale coalitie tegen IS in Brussel. Hij verwacht wel dat de vraag zal komen.


"Turtelboom koos zelf voor biomassacentrale"
Donderdag, 17:18 Skynet Belgie
(Belga) Energieminister Annemie Turtelboom heeft zelf haar handtekening gezet onder de subsidie voor de biomassacentrale in Langerlo. Dat zegt Joris Vandenbroucke, voormalig kabinetschef van Energieminister Freya Van den Bossche en huidig Vlaams fractieleider van sp.a. Turtelboom verwees in het verleden echter al naar een juridisch advies, waaruit blijkt dat niet zonder schadevergoeding van de beslissing zou kunnen worden afgeweken.


Brandstichter veroordeeld tot 18 maanden cel en 125.000 euro schadevergoeding
Donderdag, 15:30 Skynet Belgie
(Belga) De Hasseltse correctionele rechtbank heeft de 25-jarige Arsenio B. uit Quaregnon veroordeeld tot 18 maanden effectieve celstraf wegens een opzettelijke brandstichting in een woning in Halen. Aan verzekeraar KBC moet de man 125.327 euro schadevergoeding betalen. Twee andere beklaagden zijn vrijgesproken voor de brandstichting en poging tot oplichting van de brandverzekeraar voor bijna 162.000 euro.


Radio 1 opvallende groeier in radiolandschap
Donderdag, 14:18 Skynet Belgie
(Belga) Uit de meest recente CIM-radiocijfers blijkt vooral een opvallende groei in marktaandeel van Radio 1. Vooral Q-Music geeft dan weer marktaandeel prijs.


Yanina Wickmayer niet voorbij tweede reekshoofd Roberta Vinci
Woensdag, 21:00 Skynet Belgie
(Belga) Yanina Wickmayer (WTA-55) heeft zich woensdag niet voor de kwartfinales van het WTA-toernooi in het Russische Sint-Petersburg kunnen plaatsen. De 26-jarige Vlaams-Brabantse moest in de tweede ronde van het met 753.000 dollar gedoteerde hardcourttoernooi na 1 uur en 24 minuten met 6-2 en 7-6 (7/2) het hoofd buigen voor het Italiaanse tweede reekshoofd Roberta Vinci (WTA-16).


Gezochte Britse drugscrimineel opgepakt op Brussels Airport
Woensdag, 16:48 Skynet Belgie
(Belga) Op de luchthaven Brussels Airport is maandag ťťn van de meest gezochte criminelen in Groot-BrittaniŽ opgepakt. De man, de 35-jarige Scott Hughes, werd sinds 2011 gezocht en was ťťn van de belangrijkste figuren in een criminele organisatie die Liverpool en de regio daarrond voorzag van drugs. Dat melden Britse media en wordt bevestigd door de parketten van Brussel en Halle-Vilvoorde.


De griepepidemie is officieel in het land
Woensdag, 13:48 Skynet Belgie
(Belga) Het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) luidt de griepepidemie in BelgiŽ officieel in. "Met 417 consultaties per 100.000 inwoners werd de epidemische drempel voor de griep gedurende twee opeenvolgende weken overschreden", klinkt het in een persbericht.


Ook Diest schrapt carnavalstoet wegens stormweer
Dinsdag, 14:18 Skynet Belgie
(Belga) De stad Diest heeft besloten om de voor dinsdag geplande kindercarnavalstoet en de popverbranding te schrappen wegens het aangekondigde stormweer. Volgens schepen van feestelijkheden Jos Uyttebroek (sp.a) was het onverantwoord om deze evenementen te laten plaatsvinden bij windstoten tot 6 beaufort en heeft daarom in overleg met de bevoegde diensten en de Diestse carnavalvereniging besloten tot afgelasting.


Dodelijke schimmelziekte bedreigt Europese salamanders
Dinsdag, 11:18 Skynet Belgie
(Belga) In een brief aan de Europese Commissie vragen 27 natuurorganisaties en 17 wetenschappelijke instellingen over heel Europa om dringend middelen vrij te maken voor monitoring, noodplannen en onderzoek naar de agressieve schimmelziekte die volledige salamanderpopulaties dreigt uit te roeien. Ook moet de handel in besmette salamanders stopgezet worden, zeggen de initiatiefnemers waaronder Natuurpunt, haar Franstalige zusterorganisatie Natagora en de Universiteit Gent.


Vzw De Rand lanceert pictogrammendatabank als taalondersteuning
Maandag, 17:18 Skynet Belgie
(Belga) De vzw De Rand heeft een pictogrammendatabank gelanceerd waarmee integratiediensten, scholen en maatschappelijke werkers meer dan 2.000 pictogrammen kunnen downloaden om de communicatie met anderstaligen te vereenvoudigen. De vzw neemt met de steun van de Vlaamse overheid in de Vlaamse rand rond Brussel allerlei initiatieven om het Nederlandstalig karakter van die regio te ondersteunen.


Horeca Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen lanceren infogids 'Kinderen Welkom'
Maandag, 11:48 Skynet Belgie
(Belga) Horeca Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen hebben vanmorgen de nieuwe infobrochure 'Kinderen Welkom' aan de pers voorgesteld. De brochure biedt logiesuitbaters in Vlaanderen inspiratie om hun zaak kindvriendelijker in te richten. De voorstelling vond plaats in Mechelen, een stad die al jarenlang inspanningen levert om kindvriendelijker te worden.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam Verfrist - media & communicatie Belstat - Gratis statistieken Teller voor uw site
© 2000-2016 - 2link.be