2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen


Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Binnenland - Laatste nieuws

2News.be / Binnenland

Vlaamse regering neemt nieuwe horde in Oosterweeldossier
Vrijdag, 15:54 Skynet Belgie
(Belga) De Vlaamse regering heeft vandaag een nieuwe horde genomen in het dossier van de Antwerpse Oosterweelverbinding. De regering heeft vandaag het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) principieel goedgekeurd. Dat GRUP is bijgestuurd op basis van de geformuleerde bezwaren en maakt een overkapping van de Vlaamse Oosterweelplannen mogelijk. Dat heeft Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege vandaag gezegd.


Meer winterweer
Vrijdag, 11:54 Skynet Belgie
(Belga) Er is vanmiddag een afwisseling van opklaringen en winterse buien of sneeuwbuien. Ten zuiden van Samber en Maas valt de neerslag uitsluitend onder de vorm van sneeuw. In de loop van de namiddag zal de buienneiging van het westen uit sterk afnemen. Er waait een matige, aan zee een vrij krachtige westenwind. De maxima bedragen min 2 graden in de Ardennen en 3 tot 5 graden in de andere streken.


BelgiŽ maakt 2 miljoen euro vrij voor noodhulp aan OekraÔne
Vrijdag, 11:54 Skynet Belgie
(Belga) Minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo maakt twee miljoen euro vrij voor humanitaire noodhulp aan OekraÔne. Dat meldt hij vandaag. Het geld gaat naar het Internationale Rode Kruis, dat er de getroffen bevolking bijstaat met onderdak, voedsel, geneesmiddelen en proper water.


Politie schrapt nieuwjaarsreceptie door terreurdreiging
Vrijdag, 11:54 Skynet Belgie
De politiezone TARL in de Brusselse rand heeft haar nieuwjaarsreceptie geschrapt door de terreurdreiging. Het was volgens hen te riskant om alle politiemensen in ťťn zaal te laten samenkomen. ...


Wegen en Verkeer waarschuwt voor gladde wegen
Vrijdag, 08:12 Skynet Belgie
(Belga) Het heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op verschillende plaatsen in Vlaanderen gesneeuwd en de strooidiensten zijn de hele nacht in de weer geweest om de Vlaamse gewest- en snelwegen sneeuw- en ijsvrij te maken. In totaal werd al 910 ton zout gestrooid, meldt het Agentschap Wegen en Verkeer vrijdagochtend. Het agentschap waarschuwt voor gladheid en vraagt dat weggebruikers hun rijstijl aanpassen.


Voorrang van rechts: voorbijgestreefd?
Donderdag, 20:30 Skynet Belgie
Op verschillende wegen in Dilbeek verdwijnt de algemene voorrang van rechts. Dat heeft de gemeenteraad beslist, net om te zorgen voor meer verkeersveiligheid en uniformiteit. ...


EU-ministers voeren druk op voor registratie passagiersgegevens
Donderdag, 20:30 Skynet Belgie
(Belga) De EU-lidstaten voeren de druk op voor het invoeren van een Europees systeem voor het registeren van passagiersgegevens (Passenger Name Record, PNR). Door op die manier verdachte verplaatsingen te detecteren, moeten terroristen en andere criminelen opgespoord kunnen worden. "Alle lidstaten zijn het eens met deze aanpak", verklaarde de Europese commissaris voor Binnenlandse Zaken Dimitris Avramopoulos in de Letse hoofdstad Riga, waar de Europese binnelandministers voor overleg samengekomen zijn.


Vliegtuigcrash Gelbressťe - Voorzitter paraclub acht paraboolvlucht als oorzaak van ramp mogelijk
Donderdag, 16:24 Skynet Belgie
(Belga) Nicolas Hormans, de voorzitter van de paraclub van Namen waarvan 11 leden omkwamen bij de vliegtuigcrash van 19 oktober 2013 in Gelbressťe, denkt dat een paraboolvlucht, waarbij een vrije val in gewichtloosheid gesimuleerd wordt, de oorzaak kan zijn van de crash. Zo een parabool verschilt volgens Hormans wel nog van het acrobatisch manoeuvre dat bekend staat als de tonrol. Dat heeft Hormans gezegd in een reactie op het bericht donderdag van de Franstalige openbare omroep RTBF die het juridische expertenrapport heeft kunnen inkijken. In tegenstelling tot een eerder rapport dat de schuld bij de piloot legde, komen volgens het jongste rapport ook andere verantwoordelijken in het vizier.


Universiteit Antwerpen zet meer dan 1.000 historische afbeeldingen online
Donderdag, 16:24 Skynet Belgie
(Belga) Wie wil weten hoe de Meir er uit zag in het begin van de achttiende eeuw of de Beurs vůůr de brand van 1858, kan voortaan terecht op een speciale website van de Universiteit Antwerpen. Meer dan duizend prenten, litho's en afbeeldingen werden gedigitaliseerd en op de website geplaatst.


Nieuwe Canvas pas in september van start
Donderdag, 16:24 Skynet Belgie
(Belga) De VRT heeft beslist om het vernieuwde Canvas te lanceren bij de start van het nieuwe televisieseizoen in september. Het vernieuwde schema en de programma's komen dan het best tot hun recht, aldus VRT donderdag in een persbericht. Eind september werd nog aangekondigd dat het vernieuwde Canvas vanaf na de paasvakantie te zien zou zijn.


Regering reageert hard op nazivergelijking Vervoort
Donderdag, 12:48 Skynet Belgie
Brussels minister-president Rudi Vervoort krijgt het hard te verduren na zijn laatste uitlatingen in een kranteninterview. Hij vergeleek het afnemen van de Belgische nationaliteit bij SyriŽstrijders met het naziregime. ...


Leger houdt zeven Agusta-helikopters tijdelijk aan de grond
Donderdag, 12:48 Skynet Belgie
(Belga) Het leger gaat tegen juli zeven van zijn twintig resterende Agusta A109-helikopters tijdelijk uit dienst nemen, zo is vandaag uit militaire bronnen vernomen. De beslissing kadert in de beperking van het aantal vlieguren bij de strijdkrachten.


Honderdtal leerlingen uit Belgische scholen op herdenkingsbezoek in Auschwitz
Donderdag, 12:48 Skynet Belgie
(Belga) Een honderdtal leerlingen van twaalf Vlaamse en Franstalige middelbare scholen zijn vangochtend in Polen aangekomen om, in het gezelschap van minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA), het uitroeiingskamp van Auschwitz-Birkenau te bezoeken. Het herdenkingsbezoek volgt twee dagen na de officiŽle 70ste verjaardag van de bevrijding van het concentratiekamp van de nazi's door de Sovjettroepen, op 27 januari 1945.


Nog steeds kans op winterse buien en sneeuw
Donderdag, 09:01 Skynet Belgie
(Belga) De komende dagen worden nog winterse buien en in Hoog-BelgiŽ sneeuwbuien verwacht. De temperaturen variŽren van -1 tot 5 graden.


BelgiŽ wil Europese privacywaakhond voor digitale wereldspelers
Woensdag, 21:36 Skynet Belgie
(Belga) De Belgische regering pleit voor de oprichting van een Europese privacywaakhond die kan optreden tegen mondiale bedrijven als Google, Microsoft en Facebook. Staatssecretaris voor Privacy Bart Tommelein (Open Vld) zal dat standpunt de komende dagen nog eens verdedigen op de informele bijeenkomst van de Europese ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie in Riga.


ISIS bedreigt BelgiŽ in nieuwe executievideo
Woensdag, 17:37 Skynet Belgie
ISIS heeft een nieuwe executievideo de wereld ingestuurd. In deze video worden BelgiŽ, Frankrijk en de VS bedreigd. De strijders zouden naar ons land komen met bomautoīs en andere explosieven. ...


Binnenlandse Zaken waarschuwt voor gevaar bij slecht onderhouden verwarmingsinstallaties
Woensdag, 17:37 Skynet Belgie
(Belga) Installateurs van verwarmingsinstallaties merken meer en meer dat mensen het verplicht onderhoud van hun installatie uitstellen. Daardoor verhoogt de kans op CO-gevaar. Belangrijke bronnen van CO zijn net defecte warmwatertoestellen in de badkamer en individuele verwarmingstoestellen in de living of slaapkamer, zegt de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken.


Veiligheidsmaatregelen houden koningin weg van grote publiek bij bezoek zorginstelling
Woensdag, 17:37 Skynet Belgie
(Belga) Koningin Mathilde heeft deze voormiddag een bezoek gebracht aan Sint-Oda in Overpelt, een centrum voor mensen met een mentale beperking. Ze nam er ruim de tijd om te praten met de bewoners, hun familieleden en het personeel. Omwille van veiligheidsredenen was er geen ontmoeting mogelijk met de burgers die de koningin aan de ingang wilden groeten.


Vervoort verdedigt zich tegen kritiek over uitspraak
Woensdag, 17:37 Skynet Belgie
(Belga) "Ik wilde gewoon bepaalde feiten uit de geschiedenis in herinnering brengen om een vraagstuk aan te kaarten en het debat te openen. Het was echter geenszins mijn bedoeling wie dan ook te kwetsen of te beledigen. Als dit toch het geval is, dan spijt mij dat." Zo reageert de Brusselse minister-president Rudi Vervoort (PS) op de hetze rond zijn uitspraak in De Tijd.


Bacquelaine maakt einde aan cumulatieverbod pensioen met invaliditeitsuitkering
Woensdag, 17:37 Skynet Belgie
(Belga) Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) komt met een wetsontwerp dat het opnieuw moet mogelijk maken dat een pensioen wegens lichamelijke ongeschiktheid kan worden gecumuleerd met een vervangingsinkomen. De vorige regering had zo'n cumulatieverbod van pensioenen van de overheidssector met een vervangingsinkomen ingevoerd, maar dat blijkt tot "ongewenste situaties" te hebben geleid.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam Verfrist - media & communicatie Belstat - Gratis statistieken Teller voor uw site
© 2000-2014 - 2link.be