2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen


Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Binnenland - Laatste nieuws

2News.be / Binnenland

Premier Michel heeft genoeg van permanente polemieken
Vrijdag, 18:42 Skynet Belgie
(Belga) Premier Charles Michel is de "permanente polemieken" buiten het regeerakkoord "een beetje beu". Dat heeft de premier vrijdag geantwoord na afloop van de ministerraad, waar hij opnieuw vragen kreeg over de 'racisme-uitspraken' van N-VA-voorzitter Bart De Wever en het feit dat staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) die verdedigd had. "Cruciaal is de uitvoering van het regeerakkoord", zei Michel.


Vorig jaar werden 5.853 gepersonaliseerde nummerplaten uitgereikt
Vrijdag, 18:42 Skynet Belgie
(Belga) De Directie voor de Inschrijving van de Voertuigen (DIV) reikte in 2014 5.853 gepersonaliseerde nummerplaten uit. Dit leverde in totaal 5,8 miljoen euro aan inkomsten op. Dat blijkt uit het antwoord van federaal minister van Mobiliteit Jacqueline Galant op een schriftelijke vraag van Melchior Wathelet (cdH).


Transportfederaties overwegen acties tegen kilometerheffing
Vrijdag, 14:48 Skynet Belgie
(Belga) De transportfederaties Febetra, TLV en UPTR verhogen de druk op de gewestregeringen in het dossier van de kilometerheffing. In een brief aan de minister-presidenten vragen ze om een dringend onderhoud, omdat ze tot nu toe geen antwoord kregen op hun eisen in het dossier. "De roep naar acties wordt steeds groter", waarschuwen de drie federaties vandaag in een gezamenlijk persbericht.


Eťn op acht verdachte relaties leidt tot weigering huwelijk of samenwonen
Vrijdag, 14:48 Skynet Belgie
(Belga) De Gentse Cel Schijnrelaties heeft de afgelopen vijftien jaar 4.400 schijnrelaties onderzocht, waarvan na onderzoek van het parket 527 dossiers geweigerd werden. De Gentse schepen van Burgerzaken Sofie Bracke (Open Vld) roept staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) op om het wettelijk kader tegen schijnerkenningen van kinderen dringend uit te voeren.


Dit weekend gaat de zomertijd opnieuw in
Donderdag, 18:48 Skynet Belgie
(Belga) Zondagochtend om 02.00 uur wordt het ineens een uur later, of u dat wilt of niet. Want de zomertijd gaat dan opnieuw in.


Lenniks schepen Van Ginderdeuren blijft in de cel
Donderdag, 18:48 Skynet Belgie
(Belga) De Lennikse schepen en advocaat Filip Van Ginderdeuren blijft nog minstens een maand in de cel. Dat heeft de Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling beslist. Van Ginderdeuren, als schepen bevoegd voor vrije tijd, ontwikkelingsamenwerking, burgerparticipatie en rechtszaken, staat sinds begin maart onder aanhoudingsbevel omdat hij als voorlopig bewindvoerder onregelmatigheden zou hebben begaan. Op 13 maart had de Brusselse raadkamer zijn aanhouding bevestigd, maar Van Ginderdeuren was daartegen in beroep gegaan. Dat beroep is nu verworpen.


Verplichte hartscreening bij jonge sporters niet aan te raden
Donderdag, 14:48 Skynet Belgie
(Belga) Jonge sporters zonder hartklachten worden best niet verplicht tot een sportmedische hartscreening om lid te kunnen worden van een sportclub of om deel te kunnen nemen aan sportieve massa-evenementen. Tot die conclusie komt het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE).


CD&V en Open Vld snoeihard voor uitspraken De Wever
Woensdag, 19:24 Skynet Belgie
(Belga) De uitspraken van N-VA-voorzitter Bart De Wever over integratie en racisme hebben voor een scherp debat gezorgd in het Vlaams Parlement. CD&V en Open Vld, coalitiepartners van N-VA in de Vlaamse regering, reageerden snoeihard. Volgens CD&V-fractieleider Koen Van den Heuvel "stigmatiseert" De Wever bevolkingsgroepen. Open Vld-fractieleider Bart Somers vindt dan weer dat politici zich consequent aan de kant van het slachtoffer moeten stellen en hekelde het "groepsdenken".


Oud-parlementslid Joris Van Hauthem (Vlaams Belang) overleden
Woensdag, 19:24 Skynet Belgie
(Belga) In Lennik is vanochtend Joris Van Hauthem overleden. Hij was 51 jaar oud en stierf thuis in zijn slaap aan de gevolgen van kanker. Van Hauthem was 25 jaar parlementslid voor het Vlaams Blok en daarna het Vlaams Belang. Daarmee was hij ťťn van de langstzetelende partijleden. Hij was als inwoner van Lennik vooral actief rond de problematiek van de rand rond Brussel en rechten van de Vlamingen in en rond de hoofdstad.


Europese Commissie wil nationale grenzen op internet slopen
Woensdag, 19:24 Skynet Belgie
(Belga) Hoewel het internet in theorie onbegrensde mogelijkheden heeft, stuiten Europeanen nog vaak op problemen wanneer ze online willen shoppen in een andere lidstaat of een livestream vanuit een andere lidstaat willen bekijken. "De mensen moeten niet alleen fysiek, maar ook op internet gewoon grenzen kunnen oversteken", zo bepleitte vicevoorzitter Andrus Ansip van de Europese Commissie woensdag de creatie van een digitale eenheidsmarkt.


Ontmijners DOVO neutraliseren bom in station Leuven
Woensdag, 19:24 Skynet Belgie
(Belga) DOVO is erin geslaagd de zware vliegtuigbom te ontmantelen die woensdagochtend bij graafwerken aan de Eenmeilaan in Kessel-Lo werd ontdekt. Dat meldt de Leuvense politie.


Greenpeace-activisten blijven tot morgen in pyloon boven Schelde
Woensdag, 15:18 Skynet Belgie
(Belga) De Greenpeace-activisten die sinds gisterenochtend op 45 meter hoogte in een pyloon nabij de kerncentrale van Doel kamperen, willen nog tot morgenmiddag ter plaatse blijven. De stunt kadert in een actie van de milieuorganisatie tegen de heropstart van de "scheurtjescentrale" Doel 3 en de verlenging van Doel 1 en 2.


Treinverkeer vanuit station Leuven verstoord na vondst vliegtuigbom
Woensdag, 15:18 Skynet Belgie
(Belga) Het treinverkeer vanuit het station van Leuven, in de richting van Brussel, Mechelen en Aarschot ondervindt grote hinder wegens een gevonden vliegtuigbom. Dat meldt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel.


Filip Dewinter in Damascus ontvangen door Bashar al-Assad
Woensdag, 15:18 Skynet Belgie
(Belga) Vlaams Belang-Kamerlid Filip Dewinter is in de Syrische hoofdstad Damascus ontvangen door de omstreden president Bashar al-Assad. "Langzaam maar zeker begint iedereen in te zien dat we hem als bondgenoot moeten zien tegen het salafisme en extremisme", zo verantwoordde Dewinter zijn bezoek na afloop.


Airbus A320, een betrouwbaar en succesvol toestel dat deels in BelgiŽ geproduceerd wordt
Dinsdag, 19:36 Skynet Belgie
(Belga) De A320 van Airbus is een van de populairste passagiersvliegtuigen ter wereld. In BelgiŽ vliegen Thomas Cook en Brussels Airlines met toestellen van dit type. Rond de A320 is een hele familie van vliegtuigen ontwikkeld, met ook de A318, A319 en A321. Die toestellen vormen een van de meest succesvolle productlijnen van vliegtuigen voor de middellange afstand. "Dit bovengemiddeld veilig toestel is de 'cash cow' van Airbus", zegt Ivan Becuwe, coŲrdinator van de opleiding Luchtvaart aan de Koninklijke Hogeschool Brugge Oostende KHBO. Onderdelen van dit tweemotorig vliegtuig worden in BelgiŽ geproduceerd.


Plopsa bouwt zwembaden voor gemeenten
Dinsdag, 15:42 Skynet Belgie
(Belga) De Plopsa Groep is van plan om verschillende zwembaden te bouwen in Vlaanderen. Vijf steden en gemeenten hebben de pretparkgroep gevraagd om zo'n zwembad neer te poten omdat ze er zelf het geld niet voor hebben. Dat berichten de Mediahuis-kranten (Het Nieuwsblad, De Standaard, Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen) vandaag.


Benzine vanaf morgen goedkoper
Dinsdag, 15:42 Skynet Belgie
(Belga) Benzine tanken wordt morgen goedkoper. Dat blijkt uit een mededeling van de FOD Economie.


Recordaantal inschrijvingen voor 1000 km van Kom op tegen Kanker
Dinsdag, 15:42 Skynet Belgie
(Belga) Er zullen 600 ploegen deelnemen aan de vierdaagse fietstocht 1000 km van Kom op tegen Kanker (14-17 mei), een record. Dat deelt Kom op tegen Kanker vandaag mee in een persbericht. Zeshonderd inschrijvingen levert al 3 miljoen euro op.


Meerderheidspartijen stemmen neutraal sigarettenpakje weg
Dinsdag, 15:42 Skynet Belgie
(Belga) De Kamercommissie Volksgezondheid heeft vandaag meerderheid tegen oppositie het wetsvoorstel weggestemd voor de invoering van een neutraal sigarettenpakketje. Het kabinet van minister Maggie De Block (Open Vld) liet weten eerst een grondige evaluatie af te wachten van de Australische case, maar is bereid nadien het debat "zonder taboes" te voeren.


Politie Vilvoorde-Machelen beschoten met oorlogswapens op Brusselse Ring
Dinsdag, 15:42 Skynet Belgie
(Belga) Een patrouille van de lokale politie ViMa (Vilvoorde/Machelen) is afgelopen nacht op de Brusselse Ring onder vuur genomen met oorlogswapens. De patrouille was op dat moment een verdacht voertuig aan het achtervolgen en het waren de inzittenden van dat voertuig die het vuur openden.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam Verfrist - media & communicatie Belstat - Gratis statistieken Teller voor uw site
© 2000-2014 - 2link.be