2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen


Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Binnenland - Laatste nieuws

2News.be / Binnenland

Is deze ster niet modern genoeg?
Vandaag, 16:19 Skynet Belgie
Een nieuwe actiegroep, onder leiding van enkele schrijvers, heeft een wel erg bijzonder doel: het behoud van de ster in het treinstation Brussel-Noord. De NMBS-holding wil de ster weg om het station te renoveren. ...


Europa en GeorgiŽ sluiten "historisch" samenwerkingsakkoord
Vandaag, 16:19 Skynet Belgie
(Belga) Het Europees Parlement heeft het associatieakkoord tussen de EU en GeorgiŽ goedgekeurd. Dat moet leiden naar meer politieke en economische samenwerking. Parlementsvoorzitter Martin Schulz spreekt van "niets minder dan een historisch moment in de relatie tussen de EU en GeorgiŽ".


Raad van State verwerpt (opnieuw) beroep Damien Thiťry tegen niet-benoeming
Vandaag, 16:19 Skynet Belgie
(Belga) De Raad van State verwerpt het beroep van Damien Thiťry tegen zijn niet-benoeming als burgemeester van Linkebeek. Het rechtscollege bevestigt daarmee de beslissing van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans om Thiťry niet te benoemen. Het is de tweede keer dit jaar dat Thiťry bakzeil haalt bij de Raad van State.


Witte Kerst voorlopig heel verre droom
Vandaag, 12:48 Skynet Belgie
(Belga) Er is donderdagmiddag veel bewolking waaruit soms wat motregen valt. De wind waait vrij krachtig, aan zee krachtig tot hard uit west tot zuidwest. Maxima: 8 graden in Hoog BelgiŽ en ongeveer 13 graden in Laag- en Midden Belgie. Donderdagavond valt er weinig of geen neerslag. Donderdagnacht gaat het van het westen uit harder regenen. Er staat bovendien een stevige zuidwestenwind met tijdelijk pieken tot 70, aan de kust tot 80 km/u. De minima bedragen 7 tot 12 graden.


Nieuw kilometerrecord voor Belgische personenwagens in 2013
Vandaag, 12:48 Skynet Belgie
(Belga) De Belgische personenwagens hebben in 2013 samen 83,08 miljard kilometers afgelegd, 0,9 pct meer dan in 2012 en een nieuw record. Dat meldt de FOD Mobiliteit en Vervoer donderdag. De eerste lichte daling in 2012, met 0,5 pct, heeft zich dus niet doorgezet in 2013. Gemiddeld legden de Belgische personenwagens in 2013 15.284 km af. Het jaar daarvoor was dat nog gemiddeld 15.346 km. Dat 2013, net als in de jaren voor 2012, opnieuw een kilometerrecord kent, is te wijten aan de stijging van het aantal personenwagens op de Belgische wegen. Dat bedraagt in 2013 5.504.809, tegenover 5.453.856 in 2012.


Klasse trekt vanaf 1 september 2015 volledig multimediale kaart
Vandaag, 12:48 Skynet Belgie
(Belga) Het onderwijstijdschrift Klasse is klaar met haar toekomstplan. Met dat plan, "Klasse 2020", kiest de redactie vanaf 1 september 2015 volledig voor een multimediale koers. Er zal een papieren publicatie voor leraren blijven bestaan, maar de focus ligt nadrukkelijk op de digitale media. De centrale ambitie blijft om het onderwijs te "informeren en inspireren op maat van leraren, directeurs, ouders, leerlingen en de brede samenleving", zo staat te lezen in een persbericht. Minister van Onderijs Hilde Crevits steunt de plannen van Klasse.


Begrotingsdebat Kamer - Sleurs plant overleg met ministers van Cultuur van de deelstaten
Vandaag, 08:39 Skynet Belgie
(Belga) Elke Sleurs, staatssecretaris bevoegd voor de federale culturele en wetenschappelijke instellingen, plant in januari overleg met de verschillende ministers van Cultuur van de deelstaten. Dat heeft ze woensdagavond laten verstaan tijdens het begrotingsdebat in de Kamer. Daar kreeg ze ook heel wat vragen over de collectie moderne en hedendaagse kunst.


Begrotingsdebat Kamer - De Croo wil uitleg van BIPT over steun aan provinciale actiedag
Vandaag, 08:39 Skynet Belgie
(Belga) Federaal minister van Telecom en Post Alexander De Croo (Open Vld) gaat telecomwaakhond BIPT tekst en uitleg vragen over mogelijke steun aan de provinciale actiedag van 8 december. Aanleiding is een bericht op de website van ACV Transcom over een dag van dienstvrijstelling voor het personeel dat N-VA-Kamerlid Peter Dedecker woensdagnacht tijdens het begrotingsdebat in de Kamer oprakelde.


Begrotingsdebat Kamer - Galant haalt fors uit naar gebrek aan transparantie bij de NMBS
Vandaag, 08:38 Skynet Belgie
(Belga) Federaal minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) heeft zich woensdagnacht in de Kamer opvallend fors uitgelaten over het schijnbare gebrek aan transparantie bij de NMBS. Ze engageerde zich voor de plenaire om "de waarheid te zeggen".


Nummerplaatscanner kostte zwartrijders al 4 miljoen euro
Vandaag, 08:38 Skynet Belgie
(Belga) De Vlaamse Belastingdienst plukt met een rijdende nummerplaatscanner 'zwartrijders' uit het verkeer die hun verkeersbelasting niet betalen. Dit jaar zijn er zo al een half miljoen auto's gecontroleerd en is er 4 miljoen euro aan achterstallige betalingen opgehaald, ťťn miljoen euro meer dan in 2012. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad donderdag.


Top sociale zekerheid luidt alarmklok over besparingen
Vandaag, 08:38 Skynet Belgie
(Belga) De directeurs van de veertien instellingen van onze sociale zekerheid halen in een interne nota zwaar uit naar de bezuinigingspolitiek van de regering-Michel. "Voor het eerst in de geschiedenis dreigen de besparingen de uitvoering van de basisopdrachten, de algemene werking en de vereiste kwaliteit van de dienstverlening in het gedrang te brengen", schrijven de administrateurs-generaal. Dat meldt De Tijd, die de nota kon inkijken.


Plenaire schort begrotingsdebat op na kleine 22 uur, rest volgt donderdagnamiddag
Vandaag, 08:38 Skynet Belgie
(Belga) De plenaire Kamer heeft donderdagochtend omstreeks 7.30 uur het debat over de begroting voor 2015 opgeschort. Slechts een vijftiental parlementsleden - voornamelijk fractieleiders en ongelukkigen wiens domein van expertise pas in de vroege uurtjes aan bod kwam - was op dat moment nog aanwezig. Ook na een marathonzitting van een kleine 22 uur is de klus echter nog niet geklaard. Donderdagnamiddag, na het vragenuurtje, wordt de rest van de bespreking afgewerkt.


Vijf maal minder wiegendoden in 20 jaar tijd
Vandaag, 08:37 Skynet Belgie
(Belga) Wiegendood komt in ons land vijf keer minder voor dan twintig jaar geleden. De statistieken van de doodsoorzaken die het Agentschap voor Zorg en Gezondheid zopas publiceerde, maken gewag van 19 overlijdens in 2012 door het 'Sudden infant death syndrome'. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.


34 feiten van verkrachting of aanranding van eerbaarheid door zesjarigen of jonger
Vandaag, 08:36 Skynet Belgie
(Belga) Vorig jaar zijn 34 gevallen van verkrachting of aanrandingen van de eerbaarheid door kinderen jonger dan 6 gemeld aan de autoriteiten. Dat berichten de kranten van Sudpresse donderdag, op basis van gegevens van de jeugdparketten.


Vlaams Parlement keurt begroting 2015 goed
Vandaag, 01:12 Skynet Belgie
(Belga) Na twee dagen debat heeft het Vlaams Parlement woensdagavond de begroting 2015 goedgekeurd. Dat gebeurde meerderheid tegen oppositie.


Vooruitgang in sociaal overleg
Vandaag, 01:12 Skynet Belgie
(Belga) De Groep van Tien, het topoverlegorgaan van vakbonden en werkgevers, heeft "vooruitgang" geboekt in het sociaal overleg, dat donderdag wordt voortgezet. Dat heeft voorzitster MichŤle Sioen woensdagavond na afloop verklaard.


Begrotingsdebat Kamer - "Zelfs met daling blijft reŽle loonkloof boven de tien procent"
Vandaag, 01:12 Skynet Belgie
(Belga) Minister van FinanciŽn Johan Van Overtveldt (N-VA) heeft woensdagavond in de Kamer gewaarschuwd voor overdreven optimisme rond de loonkosthandicap met onze buurlanden. De voorbije dagen viel links en rechts te horen dat die zou krimpen tot onder de drie procent, maar Van Overtveldt onderstreept dat het slechts om de loonkloof gaat die ontstond sinds 1996. "De loonkosthandicap in reŽle termen beloopt dus minstens nog tien procent en behoeft dus absoluut een correctie", klonk het.


Virtueel oefenprogramma maakt MS-patiŽnten sterker
Gisteren, 17:48 Skynet Belgie
(Belga) Onderzoekers van de Universiteit Hasselt hebben een softwareprogramma gemaakt waarmee mensen die behandeld worden voor MS of de gevolgen van een herseninfarct, hun armspieren beter kunnen trainen. Daardoor kunnen dagelijkseactiviteiten zoals koken, zelfstandig eten of rolstoelrijden gemakkelijker verlopen. De toepassing werd vandaag voorgesteld in Overpelt.


Provincie Limburg vernietigt bezwaren tegen Ikea Hasselt
Gisteren, 17:48 Skynet Belgie
(Belga) Het provinciebestuur van Limburg heeft vandaagde twee bezwaren die in beroep waren ingediend tegen de bouwvergunning voor Ikea Hasselt, onontvankelijk verklaard. Daarmee krijgt de Zweedse meubelketen eindelijk groen licht om de bouwwerken op te starten. Verdere juridische stappen werken immers niet opschortend, aldus gedeputeerde van Ruimtelijke Ordening, Inge Moors.


Europa verscherpt regels tegen witwaspraktijken
Gisteren, 13:42 Skynet Belgie
(Belga) De Europese Unie verscherpt de regels in de strijd tegen witwaspraktijken. Alle lidstaten moeten in de toekomst over een centraal register beschikken waarin de werkelijke eigenaars van ondernemingen worden opgelijst, zo hebben onderhandelaars van de lidstaten en het Europees Parlement afgesproken.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam Verfrist - media & communicatie Belstat - Gratis statistieken Teller voor uw site
© 2000-2014 - 2link.be