2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Vertaal

Tijdelijk!
- Gratis Android tablet!tip

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- NHA: meer dan 200 cursussen!
- Cursuswinkel Antwerpen
- Kortingscode voor Belgi√ę
- Alles over vochtbestrijding en opstijgend vocht
Binnenland - Laatste nieuws

2News.be / Binnenland

Westland Shopping Center mogelijk vrijdag opnieuw open
Vandaag, 10:48 Skynet Belgie
Het Westland Shopping Center in Anderlecht, dat sinds gisteren uitzonderlijk gesloten is wegens het loskomen van het vals plafond, gaat mogelijk vrijdag opnieuw open. Het winkelcentrum blijft nog zeker gesloten op woensdag 18 en donderdag 19 januari. Donderdag wordt de situatie geŽvalueerd, laat beheerder Devimo Consult weten in een persbericht.


Groen hekelt "gebrekkige" controle van uitstoot asfaltcentrales
Vandaag, 09:36 Skynet Belgie
De uitstoot van kankerverwekkende stoffen door asfaltcentrales wordt te weinig gecontroleerd. En dat is onverantwoord. Dat klaagt Vlaams parlementslid Elisabeth Meuleman (Groen) aan in De Morgen. Aan Belga zegt ze dat de Vlaamse regering een voorbeeld moet nemen aan Nederland.


Oosterweelverbinding - "Jaren van vertraging onaanvaardbaar voor bedrijfsleven"
Gisteren, 11:48 Skynet Belgie
Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland zegt "onthutst" kennis te hebben genomen van de adviezen van de auditeurs van de Raad van State over het milieueffectenrapport (MER) voor de Oosterweelverbinding. De ondernemerskoepel vreest nu voor een vertraging van jaren en noemt dat onaanvaardbaar voor het bedrijfsleven in de regio. "Een mogelijke vernietiging van het GRUP is een economische catastrofe voor een regio die smeekt om oplossingen", klinkt het.


Voorzittersverkiezing EU-Parlement - Antonio Tajani wint eerste ronde met ruime voorsprong op Gianni Pittella
In het Europees Parlement heeft de Italiaanse EVP-kandidaat Antonio Tajani de eerste ronde van de voorzittersverkiezingen gewonnen. Hij haalde het met 274 stemmen van zijn vijf overblijvende rivalen. De socialist Gianni Pittella werd tweede met 183 stemmen. Om 13 uur volgt de tweede stemronde.


Boekje herinnert kinderopvanglocaties aan tips om wiegendood te voorkomen
Gisteren, 11:48 Skynet Belgie
Alle kinderopvanglocaties in Vlaanderen krijgen een boekje in de brievenbus dat niet alleen een verhaaltje voor het slapengaan bevat, maar ook herinnert aan tips om wiegendood te helpen voorkomen. Gemiddeld overlijdt er 1 kindje per maand in de kinderopvang aan wiegendood. De actie past in een bredere campagne van Kind & Gezin rond risicoanalyse in de kinderopvang.


Oosterweelverbinding - "Weyts heeft de keuze: kamperen op eigen gelijk of historische consensus bouwen"
Gisteren, 11:06 Skynet Belgie
"De Vlaamse regering heeft er zelf voor gezorgd dat het dossier van de Oosterweel volledig in de modder is terechtgekomen". Dat zegt Vlaams parlementslid Wouter Van Besien in een reactie op de adviezen van de auditeurs van de Raad van State.


Brand Schaarbeek: moeder en ongeboren kind overleden
Gisteren, 11:06 Skynet Belgie
De vrouw die vanmorgen zwaargewond raakte bij een brand in Schaarbeek, is aan haar verwondingen overleden. De vrouw was zwanger en ook haar ongeboren kind is overleden. Dat meldt de lokale politie Brussel Noord (Evere/Schaarbeek/Sint-Joost-ten-Node). Over de oorzaak van de brand bestaat nog geen duidelijkheid. Het Brusselse parket zal ter plaatse afstappen met een branddeskundige.


Oosterweelverbinding - Ben Weyts: "Mogelijk impact van enkele jaren"
Gisteren, 09:48 Skynet Belgie
Als de Raad van State het advies van de auditeurs volgt, dreigt er voor het Antwerpse Oosterweel-project een vertraging van "enkele jaren". Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) gezegd in De Ochtend op Radio 1. Minister Weyts wil met zijn collega van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) bekijken hoe een en ander kan voorbereid worden indien de kritiek bevestigd wordt.


Weerbericht - Vrieskou houdt aan
Gisteren, 06:48 Skynet Belgie
Dinsdag zijn er eerst lage wolken en mogelijk ook enkele aanvriezende mistbanken die in de voormiddag verdwijnen. Sommige wegen kunnen glad zijn door rijm- en ijsplekken. Overdag zijn de opklaringen vaak breed. De maxima liggen rond het vriespunt, ten zuiden van Samber en Maas schommelen ze van -2 tot -6 graden. Er waait een meestal zwakke oosten- tot noordoostenwind. Op de hoogten is hij soms matig. Dat meldt het KMI, dat ook waarschuwt voor CO-intoxicatie.


VTM-journalist Patrick Van Gompel krijgt Gulden Boek van Boek.be
Maandag, 21:48 Skynet Belgie
VTM-journalist Patrick Van Gompel heeft maandagavond van Boek.be het Gulden Boek gekregen, een jaarlijkse onderscheiding voor een persoon die zich inzet voor boeken of de verspreiding ervan, zonder zelf in het boekenvak te zitten. De prijs bestaat uit een kunstwerk van de hand van Hilde Van der Heyden.


Trump-interview domineert bijeenkomst van Europese buitenlandministers
Maandag, 12:48 Skynet Belgie
Het ophefmakend interview van de Amerikaanse president-elect Donald Trump over diens buitenlands beleid heeft vanochtend in Brussel de start van de eerste vergadering van de Europese buitenlandministers in het nieuwe jaar gedomineerd. "We moeten de meerwaarde van de Europese Unie aantonen", reageerde de Belgische minister Didier Reynders.


Strijd tegen tienerpooiers opgevoerd met campagne
Maandag, 11:36 Skynet Belgie
Vlaanderen voert de strijd tegen tienerpooiers op. Met de website stoptienerpooiers.be en de campagne 'Laat je niet pakken' willen Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen, Child Focus en het agentschap Jongerenwelzijn helpen om tienerpooiers te stoppen en helpen voorkomen dat jongeren slachtoffer worden.


Frankrijk waarschuwt dat verhuis VS-ambassade naar Jeruzalem provocatie zou zijn
Zondag, 15:06 Skynet Belgie
De Amerikaanse ambassade in IsraŽl verhuizen naar Jeruzalem zou een ernstige provocatie zijn. Daar heeft de Franse buitenlandminister Jean-Marc Ayrault zondag voor gewaarschuwd, in de marge van de vredesconferentie voor het Midden-Oosten in Parijs. Ook Duitsland vreest een escalatie als het zo ver komt.


Romanie Schotte is Miss BelgiŽ 2017
Zondag, 00:06 Skynet Belgie
Romanie Schotte is de nieuwe Miss BelgiŽ 2017. De 19-jarige Brugse werd zaterdagavond verkozen tijdens een galashow in het Plopsatheater in Adinkerke. Ze wordt omringd door eerste eredame, de 20-jarige Delphine Devos uit Deerlijk en tweede eredame, de 18-jarige Eva Mira uit Sint-Nicolaas.


"2017 mag geen verloren jaar zijn"
Zaterdag, 19:18 Skynet Belgie
CD&V-voorzitter Wouter Beke is niet van plan 2017 een verloren jaar te laten worden. "Geen jaar van tussentijdse campagnes. Wel een jaar van akkoorden maken, resultaten halen en vooruitgang boeken", klonk het zaterdag op de nieuwjaarsreceptie van CD&V in Antwerpen. "2017 wordt het jaar van de waarheid."


Een op de zeven rechters wil geen hoofddoek op zitting
Zaterdag, 10:18 Skynet Belgie
Islamitische sluiers in de rechtszaal roepen bij de magistratuur duidelijk meer weerzin op dan joodse keppeltjes. Dat blijkt uit een enquÍte van Human Rights Centre (UGent), zo schrijft De Standaard zaterdag.


Justitie opent jacht op oud zwart geld
Zaterdag, 09:06 Skynet Belgie
Het parket van Oost-Vlaanderen vervolgt een 90-jarige vrouw en haar zoon voor zwart geld dat ze al decennia achterhouden in Luxemburg. De fraude is zowat 40 jaar oud en al lang verjaard. Maar het parket heeft de meer dan 12 miljoen euro toch in beslag genomen. Op basis van de witwaswet wil het parket het volledige bedrag verbeurd laten verklaren, zo schrijft De Tijd zaterdag.


Twaalf miljoen euro voor nieuwe oproep groene warmte
Zaterdag, 07:48 Skynet Belgie
Vlaams energieminister Bart Tommelein lanceert een nieuwe oproep voor projecten rond de productie van groene warmte. De regering trekt 12 miljoen euro uit, werd vrijdag beslist. Bedrijven kunnen een aanvraag indienen tussen 1 februari en 15 maart.


Premier Michel haalt uit naar Di Rupo's "demagogie extreemrechts waardig"
Zaterdag, 07:48 Skynet Belgie
Premier Charles Michel (MR) heeft zaterdag in de krant zwaar uitgehaald naar zijn voorganger, Elio Di Rupo (PS). De vorige premier hanteert net zoals extreemrechts een "onmogelijke demagogie", stelt Michel in de Sudpresse-kranten.


Vrijdag, 22:48 Skynet Belgie


Combell - hosting, webhosting domeinnaam Verfrist - media & communicatie Belstat - Gratis statistieken Teller voor uw site
© 2000-2017 - 2link.be