2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Vertaal

Tijdelijk!
- Gratis Android tablet!tip

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- NHA: meer dan 200 cursussen!
- Cursuswinkel Antwerpen
- Kortingscode voor Belgi├ź
- Alles over vochtbestrijding en opstijgend vocht
Binnenland - Laatste nieuws

2News.be / Binnenland

Magnette wil geen ultimatums meer in CETA-dossier
Vandaag, 17:06 Skynet Belgie
"We zullen geen vierde ultimatum aanvaarden", zo heeft Waals minister-president Paul Magnette gewaarschuwd bij zijn aankomst aan het Egmontpaleis voor nieuw Belgisch spoedoverleg over het Europees-Canadese vrijhandelsverdrag CETA.


De hele week nog rustig herfstweer
Vandaag, 12:18 Skynet Belgie
Deze namiddag krijgen we rustig en droog herfstweer met afwisselend zon en wolken. De temperaturen schommelen tussen 9 en 15 graden bij een zwakke wind uit veranderlijke richtingen. Ook vanavond en vannacht droog met opklaringen en wolkenvelden, bij minima tussen 3 en 8 graden. In de loop van de nacht vormt er zich nevel of mist, lokaal kan dat ook dichte mist zijn. Dat meldt het KMI.


Online diensten Mediahuis liggen opnieuw plat
Gisteren, 16:06 Skynet Belgie
De websites van de kranten van Mediahuis liggen opnieuw plat. Dat zegt woordvoerder Frank Jaspers. De online diensten van de uitgever kampen al sinds donderdag met technische problemen.


Tienerzussen uit Merksplas lanceren Nationaal Autismefonds
Gisteren, 10:18 Skynet Belgie
In Merksplas is zondag het Nationaal Autismefonds gelanceerd. Het fonds wil tieners en jongvolwassenen met autisme begeleiden, in het bijzonder via muziektherapie. Voor initiatiefnemers Jorien (19) en Elfie Van Delm (16) uit Merksplas bracht muziek redding en de zussen willen die positieve ervaring nu samen met lotgenoten delen.


Natuurgebied Kluisbos bedreigd
Gisteren, 07:18 Skynet Belgie
Het Kluisbos, sinds 1977 beschermd natuurgebied in de Vlaamse Ardennen, dreigt deels verkaveld te worden. Dat schrijft De Morgen maandag. Ondanks het verzet van de gemeente en buurtbewoners willen de grondeigenaars er een villa bouwen met een tuin van 3.000 vierkante meter.


Bewoners van Borsbeekstraat in Borgerhout voeren actie voor gezondere lucht
Zondag, 16:48 Skynet Belgie
Bewoners uit de Borsbeekstraat in Borgerhout hebben zondag actie gevoerd in zaal De Roma in Borgerhout, waar de resultaten van CurieuzeNeuzen werden voorgesteld. Uit dat luchtkwaliteitsonderzoek, waaraan 2.000 Antwerpenaren deelnamen, blijkt dat de stikstofdioxideconcentraties in hun straat een stuk boven de gezondheidsnorm van de Wereldgezondheidsorganisatie uitkomen.


Zondag, 13:48 Skynet Belgie
Dodelijk ongeval in Oostrozebeke
Zondag, 12:36 Skynet Belgie
In het West-Vlaamse Oostrozebeke is vannacht een Tieltenaar van 19 jaar om het leven gekomen na een ongeval. Dat bevestigt het West-Vlaamse parket, afdeling Kortrijk.


Verdacht bagagestuk aan station Brussel-Centraal blijkt leeg
Zondag, 03:36 Skynet Belgie
Het verdacht pakket dat zaterdagavond onderzocht werd in de buurt van het station Brussel-Centraal bleek onschadelijk. In de nacht van zaterdag op zondag werd de veiligheidsperimeter rond 1.30 uur vrijgegeven.


Tevredenheid over federale regering stijgt, over Vlaamse daalt
Vrijdag, 16:48 Skynet Belgie
De tevredenheid van de burgers over het beleid van de federale regering stijgt elk jaar sinds 2012. Die over de Vlaamse regering lag initieel hoger, maar daalde in dezelfde periode. Dat blijkt uit de Vlaamse Regionale Indicatoren (VRIND), het jaarlijkse cijferboek van de Studiedienst van de Vlaamse regering.


Vrijdag, 14:24 Skynet Belgie
Ontruiming Jungle in Calais start maandag
Vrijdag, 12:36 Skynet Belgie
De ontruiming van het vluchtelingenkamp in het Noord-Franse Calais gaat maandag van start. Gisterenavond zijn alle hulporganisaties op de hoogte gebracht van de ontruiming. Ook provinciegouverneur van West-Vlaanderen Carl DecaluwÚ kreeg de bevestiging van de prefectuur van Pas-de-Calais dat de evacuatie begin volgende week gepland staat.


AB InBev stapt in biosegment met overname Ginette
Vrijdag, 04:48 Skynet Belgie
AB InBev heeft het biermerk Ginette overgenomen. Hiermee doet de Leuvense bierbrouwer zijn intrede op de biomarkt. De Ginette-bieren, ontwikkeld door vier Waals-Brabantse ondernemers, hebben immers een biolabel. Opvallend, Ginette is de nieuwste overname van een kleinere speler door de bierreus, na verschillende gelijkaardige deals in de VS en Europa.


Scheepsbrand Antwerpen - Brandweer zet CO2 in om vuur volledig te laten doven
Vrijdag, 00:36 Skynet Belgie
De brand die donderdagochtend was ontstaan op een vrachtschip met tweedehandswagens in de Antwerpse haven, is nog steeds niet geblust. Dat zegt de Antwerpse brandweer, die nu 140 ton vloeibare CO2 in het ruim zal laten vergassen om alle zuurstof weg te halen en op die manier het vuur te laten doven. Dat hele proces zal allicht nog meer dan 24 uur in beslag nemen.


EU-top - 'Flexibele solidariteit' bij opvang vluchtelingen nog niet van tafel
Donderdag, 22:48 Skynet Belgie
Het principe van de 'flexibele solidariteit', waarbij de EU-lidstaten zich onder voorwaarden zouden kunnen onttrekken aan hun verplichting om vluchtelingen op te vangen, is nog niet van de tafel van de Europese leiders verdwenen. De staatshoofden en regeringsleiders hielden donderdag op de Europese top een discussie over de migratiepolitiek van de EU, maar de heetste aardappel wordt pas in december geserveerd.


Koning Filip bezoekt ontmijningsdienst DOVO in Haasrode
Donderdag, 15:36 Skynet Belgie
Koning Filip heeft donderdagvoormiddag in het Kwartier Meerdaalbos in Haasrode een bezoek gebracht aan de Dienst Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen (DOVO).


Afkopen studiejaren voor pensioen kost 1.500 euro
Donderdag, 14:18 Skynet Belgie
De ministerraad heeft vanmiddag het wetsontwerp goedgekeurd dat de regularisatie van studiejaren gelijkstelt voor werknemers, zelfstandigen en ambtenaren. Het afkopen van een studiejaar kost 1.500 euro, aldus minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine, die weldra sociaal overleg opstart.


Sa´d Saouti en Mohamed Kerai veroordeeld tot 6 en 3 jaar cel voor terrorisme
Donderdag, 11:18 Skynet Belgie
De Brusselse correctionele rechtbank heeft vanmorgen Sa´d Saouti en Mohamed Kerai veroordeeld tot respectievelijk 6 jaar cel en 3 jaar cel, waarvan 1 jaar met uitstel, voor terrorisme. De rechtbank bevond Saouti schuldig aan deelname aan de activiteiten van een terroristische groep en het ronselen van mensen voor een terreurgroep maar beschouwde hem niet als een leider van een terroristische groep, terwijl Mohamed Kerai enkel schuldig werd bevonden aan poging tot deelname aan de activiteiten van een terroristische groep.


"Defensie moet transparanter communiceren over operaties F-16's"
Woensdag, 14:48 Skynet Belgie
Vredesactie klaagt woensdag het gebrek aan transparantie aan bij Defensie. De vredesbeweging doet dat in een reactie op de insinuaties van Rusland, en de daaropvolgende ontkenning van Minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA), dat Belgische F-16's verantwoordelijk zouden zijn voor een luchtaanval op een dorp in het noorden van SyriŰ, waarbij minstens zes burgerdoden vielen.


Partijen verkiezen allochtone vrouwen boven mannen bij samenstelling kieslijsten
Woensdag, 08:48 Skynet Belgie
Vrouwen met een migratieachtergrond krijgen bij de samenstelling van kieslijsten de voorkeur op allochtone mannen, omdat ze 'minder bedreigend' zouden overkomen. Dat schrijft De Standaard op basis van een onderzoek van politicologen Karen Celis en Silvia Erzeel (VUB).
Combell - hosting, webhosting domeinnaam Verfrist - media & communicatie Belstat - Gratis statistieken Teller voor uw site
© 2000-2016 - 2link.be