2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen


Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Binnenland - Laatste nieuws

2News.be / Binnenland

Ton cocaïne aangetroffen voor kust van Oostende
Gisteren, 16:54 Skynet Belgie
(Belga) Zaterdag is in de Noordzee 960 kilogram cocaïne aangetroffen. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. De drugs werden ter hoogte van Oostende ontdekt door de bemanning van een loodsboot.


Gemiddelde winter met iets meer neerslag
Gisteren, 16:54 Skynet Belgie
(Belga) We hebben klimatologisch gezien een gemiddelde winter achter de rug, al viel er wel iets meer neerslag, door de natte januarimaand. Dat laat het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) vandaag weten. Maar "we hebben amper extreem weer gehad deze winter", aldus David Dehenauw, meteoroloog bij het KMI, die het wel opvallend vond dat er een hele maand sneeuw heeft gelegen op de Hoge Venen.


CarASAP: legale tegenhanger van Uber?
Gisteren, 13:12 Skynet Belgie
CarASAP is een nieuw vervoersbedrijf dat via een app werkt. In tegenstelling tot Uber gaat alles volgens het boekje. De bezieler is advocaat Jonathan Guzy. ...


Maartse buien in aantocht
Gisteren, 13:12 Skynet Belgie
(Belga) Maart begint met buien: vandaag trekken die van west naar oost over het land. Daarbij is er kans op korrelhagel, onweer en zware windstoten. In de Ardennen valt de neerslag onder de vorm van natte sneeuw of sneeuw. Later in de namiddag wordt het droog met opnieuw zon. Er staat een matige tot vrij krachtige westenwind. De maxima bedragen 3 graden op de Hoge Venen en ongeveer 7 graden elders.


Smet: 'Uber moet zich onderwerpen aan strikte regels'
Gisteren, 13:12 Skynet Belgie
Brussel aanvaardt als eerste Europese stad het omstreden taxibedrijf Uber, maar enkel onder strikte voorwaarden. Minister van mobiliteit Pascal Smet zegt dat de taxisector anders en moderner moet worden. ...


Uber toegelaten: taxichauffeurs razend
Gisteren, 13:12 Skynet Belgie
Uber gaat toegelaten worden in Brussel en het bedrijf is daar verstaanbaar tevreden mee. Taxichauffeurs in Brussel zijn razend en plannen een betoging. Geweld is niet uitgesloten. ...


Lichaam aangetroffen in Schelde bij Antwerps Eilandje
Zondag, 21:30 Skynet Belgie
(Belga) In Antwerpen is zondagmiddag ter hoogte van de Sloepenweg op het Eilandje een lichaam opgemerkt in de Schelde en vervolgens uit het water gehaald. Dat meldt het parket van Antwerpen.


Gewapende overval op restaurant in Elsene
Zondag, 17:42 Skynet Belgie
(Belga) Drie gemaskerde mannen hebben zaterdagavond een restaurant in Elsene overvallen waar op dat moment een twintigtal mensen aanwezig waren. Een van de daders had een wapen bij zich. Er vielen geen gewonden. De daders gingen met een onbekend bedrag aan de haal, en vluchtten weg in een wagen. Ze zijn nog niet geïdentificeerd, zo zegt het parket van Brussel zondag.


Weerbericht - Nog even zon voor onweerswolken tevoorschijn komen
Zondag, 13:48 Skynet Belgie
(Belga) Het wordt een wisselvallige zondag met eerst zon maar ook kans op een bui. Tegen de avond is er kans op een onweer. Ook begin volgende week blijft het wisselvallig met af en toe maartse buien. Volgend weekend kunnen we genieten van aangename voorjaarstemperaturen.


Ouders gehandicapten gooien topadvocaat in de strijd
Zaterdag, 07:30 Skynet Belgie
(Belga) De vereniging Iedereen Bezorgd stapt naar het Grondwettelijk Hof. Het is de eerste keer dat ouders van gehandicapte kinderen deze stap zetten. Dat bericht De Morgen zaterdag.


Nu al meer luxeverzuim en straks hoeft ook doktersbriefje niet meer
Zaterdag, 07:30 Skynet Belgie
(Belga) Afgelopen kerstvakantie is het luxeverzuim toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V), zo berichten Het Belang van Limburg, de Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad zaterdag.


"Limburg krijgt elk jaar 326 miljoen euro te weinig van Brussel"
Zaterdag, 07:30 Skynet Belgie
(Belga) Limburg loopt elk jaar 326 miljoen euro mis omdat politiek Brussel niet geeft waar de provincie recht op heeft. Dit blijkt uit de "Limburgtoets", een nieuw berekeningsmodel ontwikkeld door econoom en senator Lode Vereeck(Open Vld), zo bericht Het Belang van Limburg zaterdag.


Miljoen woningen niet in orde
Zaterdag, 07:30 Skynet Belgie
(Belga) Eén miljoen Vlaamse woningen haalt de Vlaamse woon­normen niet. Opvallend is dat bijna de helft van de privé-huurwoningen niet in orde is. Sociale huurwoningen scoren nauwelijks beter. Dat bericht De Standaard zaterdag.


Nieuwe Honda Jazz
Vrijdag, 15:48 Skynet Belgie
Honda toont volgende week op het salon van Genève de nieuwe Jazz. Dit is de derde generatie van deze B-segment auto. De nieuweling wil verder bouwen op de troeven van de uittredende versie.


De Lijn wil uniforme aanpak rond betaling boetes bekomen met vakbonden
Vrijdag, 15:48 Skynet Belgie
(Belga) Vervoersmaatschappij De Lijn bevestigt dat het in Vlaanderen gemiddeld 78 procent van de boetes van chauffeurs betaalt. "Het gaat om provinciale afspraken, die voor zover ik weet al bestonden van voor het bestaan van De Lijn zelf. Die zijn blijven bestaan en kunnen niet eenzijdig worden gewijzigd", stelt woordvoerder Tom Van de Vreken. Volgens hem was er een voorstel van de directie, maar werd dat door de vakbonden verworpen waardoor het nu stil ligt bij de sociaal bemiddelaar.


Parlementsbezoek aan Verkeerscentrum eindigt in file
Vrijdag, 15:48 Skynet Belgie
(Belga) Een werkbezoek van het Vlaams parlement aan het Verkeerscentrum is vrijdag geëindigd in totale stilstand.


Padden, kikkers en salamanders begonnen aan paddentrek
Vrijdag, 11:48 Skynet Belgie
(Belga) Padden, kikkers en salamanders ontwaken massaal uit hun winterslaap om aan de grote paddentrek te beginnen. Met miezerige regen op heel wat plaatsen en avondtemperaturen rond de acht graden Celsius waren de trekomstandigheden gisterenavond gunstig, meldt Natuurpunt.


Kraainem wil inwoners consulteren over taalvoorkeur
Vrijdag, 11:48 Skynet Belgie
(Belga) FDF-burgemeester Véronique Caprasse van het Vlaams-Brabantse Kraainem wil de inwoners van haar faciliteitengemeente bevragen over hun voorkeurstaal. Bij de volgende verkiezingen, in 2018, zou ze hun kiesbrieven dan meteen in hun eigen taal kunnen uitsturen, schrijft La Libre.


Vlaamse universiteiten verleiden steeds meer buitenlandse onderzoekers
Vrijdag, 11:48 Skynet Belgie
(Belga) Buitenlandse onderzoekers vinden steeds vlotter hun weg naar de Vlaamse universiteiten, zo blijkt uit cijfers van de KU Leuven, de UGent en de Universiteit Antwerpen. Vooral de wetenschappelijke faculteiten kleuren door krapte in eigen land snel internationaal. Dat schrijft De Tijd.


Weerbericht: droog met af en toe zon
Vrijdag, 11:48 Skynet Belgie
(Belga) Het blijft vandaag droog met zonnige perioden. De maxima bedragen 3 graden in de Ardennen en ongeveer 8 graden elders. Er waait een matige wind uit westelijke richtingen. Vanavond en komende nacht blijft het droog met brede opklaringen. De minima liggen rond het vriespunt in het westen en bedragen tot min 7 graden op de Hoge Venen.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam Verfrist - media & communicatie Belstat - Gratis statistieken Teller voor uw site
© 2000-2014 - 2link.be