2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Vertaal

Tijdelijk!
- Gratis Android tablet!tip

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- NHA: meer dan 200 cursussen!
- Cursuswinkel Antwerpen
- Kortingscode voor België
- Alles over vochtbestrijding en opstijgend vocht
Binnenland - Laatste nieuws

2News.be / Binnenland

Beke is N-VA-ballonnetjes beu
Gisteren, 21:06 Skynet Belgie
(Belga) CD&V-voorzitter Wouter Beke krijgt het op zijn heupen van coalitiepartner N-VA. In een gesprek met Terzake heeft Beke kritiek op de "ballonnetjes" die N-VA voortdurend oplaat. Hij toont zich ook scherp voor staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) en roept hem op "voor eigen deur te vegen".


Berlin wint Vlaamse Cultuurprijs voor Podiumkunsten
Gisteren, 19:18 Skynet Belgie
(Belga) Het gezelschap Berlin heeft de Vlaamse Cultuurprijs voor Podiumkunsten 2015 gewonnen. Aan de prijs, die wordt uitgereikt door de minister van Cultuur op voorzet van een jury van deskundigen, is een bedrag van 10.000 euro verbonden.


Economische activiteit stijgt met 0,5 procent in tweede kwartaal
Gisteren, 16:18 Skynet Belgie
(Belga) Het bruto binnenlands product (bbp) is in het tweede kwartaal van 2016 gestegen met 0,5 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat heeft het Instituut voor de nationale rekeningen van de Nationale Bank woensdag gemeld, dat daarmee de cijfers bevestigt van de flashraming die eind juli al werd bekendgemaakt. In vergelijking met het tweede kwartaal van vorig jaar werd een stijging met 1,4 procent opgetekend.


Rampenfonds erkent stormschade van 23 juni in Sint-Truiden
Dinsdag, 16:18 Skynet Belgie
(Belga) Het Vlaams Rampenfonds heeft het schadedossier dat de stad Sint-Truiden indiende voor het noodweer van 23 juni, positief geëvalueerd. Bij die storm leden heel wat inwoners en bedrijven grote schade. Vooral in de fruitkweek was de impact enorm. In totaal zijn er al 800 schadedossiers geregistreerd.


Bourgeois erg verontrust over ontwikkelingen TTIP
Dinsdag, 16:18 Skynet Belgie
(Belga) Vlaams minister-president Geert Bourgeois reageert verontrust op de recente verklaring over de onderhandelingen tussen de Verenigde Staten en Europa over het TTIP-vrijhandelsakkoord. "Diegenen die de onderhandelingen tussen de VS en de EU over een omvattend handelsakkoord op de helling willen zetten, spelen met onze welvaart en die van de komende generaties", zegt Bourgeois. "Dit is een opportuniteit die we niet mogen laten schieten".


Gerechtelijke experts ter plaatse voor onderzoek naar oorzaak explosie in Chimay
Dinsdag, 13:18 Skynet Belgie
(Belga) Gerechtelijke experts starten vandaag in het sportcentrum van Chimay met een onderzoek naar de oorzaak van de ontploffing die in de nacht van donderdag op vrijdag aan één persoon het leven had gekost. Hun werkzaamheden kunnen meerdere dagen in beslag nemen.


Politie, Defensie en hulpdiensten oefenen aanvalsscenario in Antwerpse binnenstad
Dinsdag, 09:06 Skynet Belgie
(Belga) In de afgelopen nacht heeft de lokale politie van Antwerpen een grootschalige interventieoefening gehouden in de omgeving van de Meir en de Groenplaats. Daarbij werd een schietincident gesimuleerd met meerdere gewonden. De politie waarschuwde kort vooraf dat er knallen te horen zouden zijn en beantwoordde ook meldingen van ongeruste burgers.


Slapende arts laat patiënten wachten op spoedafdeling in Sint-Niklaas
Maandag, 19:18 Skynet Belgie
(Belga) Het AZ Nikolaas in Sint-Niklaas voert een onderzoek naar een spoedarts die tijdens haar dienst patiënten zou laten wachten hebben terwijl ze een dutje deed. Dat meldt de Oost-Vlaamse regionale zender TV Oost.


Politie behandelt elk jaar 1.200 tot 1.500 verontrustende verdwijningen
Maandag, 16:18 Skynet Belgie
(Belga) De Cel Vermiste Personen bij de federale politie heeft vorig jaar 1.188 dossiers geopend na verontrustende verdwijningen. De voorbije jaren lag het aantal telkens rond de 1.200 tot 1.500 gevallen, verduidelijkt commissaris David Rimaux daags voor de Internationale Dag van de Vermisten.


Vijf verdachten opgepakt na brand in NICC
Maandag, 12:06 Skynet Belgie
(Belga) Na de brand in het NICC zijn afgelopen nacht vijf personen opgepakt. Zij worden momenteel verhoord om na te gaan of ze iets te maken hebben met de feiten. Dat meldt het Brusselse parket. "Op dit moment kan nog niet bevestigd worden dat het gaat om een daad van terrorisme, maar alle pistes worden onderzocht", zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. "Het is wel duidelijk dat het NICC niet toevallig werd gekozen, het instituut heeft gevoelige informatie over heel wat uiteenlopende gerechtelijke dossiers."


Geen explosie, maar brandstichting met ontvlambaar product in NICC vannacht
Maandag, 10:18 Skynet Belgie
(Belga) De brand die afgelopen nacht heeft gewoed in het NICC in Neder-over-Heembeek zou niet het gevolg zijn van een ontploffing van een voertuig. Dat kon Belga vernemen uit politionele bronnen. Wel zouden de daders het NICC zijn binnengedrongen en vervolgens brand hebben gesticht in één van de laboratoria. Nadien zouden ze ook de wagen waarmee ze het NICC-terrein waren binnengedrongen, in brand gestoken hebben. Het Brusselse parket houdt om 11.00 uur een persconferentie over de feiten, in het Portalis-gebouw aan het Poelaertplein.


Hitte - Einde van hittegolf
Zondag, 21:18 Skynet Belgie
(Belga) In Ukkel vandaag/zondag een (synoptische) maximumtemperatuur van 24,3°C. Einde van de hittegolf, tweette weerman Frank Deboosere zopas.


"Vlaanderen heeft nood aan een Vlaamse beweging 2.0"
Zondag, 14:06 Skynet Belgie
(Belga) "Waar Vlaanderen nood aan heeft is een Vlaamse beweging 2.0. De IJzerwake doet een warme oproep aan het Vlaamse middenveld om zich ernstig te buigen over een stappenplan richting Vlaamse Republiek". Dat zei voorzitter Wim De Wit zondag op de 15de IJzerwake aan het monument voor de gebroeders Van Raemdonck in Steenstrate (Ieper). "De maskers af" was de slogan van deze editie.


Baby valt van plezierboot in Samber
Zaterdag, 21:18 Skynet Belgie
(Belga) Een baby is zaterdag van een plezierboot in de Samber gevallen in Lobbes. Dat is vernomen van de brandweerzone Henegouwen Oost. De duikers zijn ter plaatse gestuurd.


Motorrijder in levensgevaar na ongeval in Gistel
Zaterdag, 20:06 Skynet Belgie
(Belga) Bij een verkeersongeval in het West-Vlaamse Gistel is zaterdagmiddag een 27-jarige motorrijder levensgevaarlijk gewond geraakt. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge.


Honderdtal mensen voert in Antwerpen actie tegen boerkiniverbod
Zaterdag, 18:18 Skynet Belgie
(Belga) Aan het Steenplein in Antwerpen heeft zaterdag de aangekondigde manifestatie tegen een mogelijk boerkiniverbod plaatsgevonden zonder grote incidenten. In de loop van het zowat anderhalf uur durende "strandfeest" daagde uiteindelijk een honderdtal actievoerders op. Een tegenactie van anti-islambeweging Pegida die niet was aangevraagd, werd na een verbale tussenkomst van de lokale politie snel weer opgedoekt zonder dat er mensen moesten worden opgepakt.


Parachutist maakt dodelijke crash in een weiland in Opglabbeek
Zaterdag, 15:18 Skynet Belgie
(Belga) In een weiland langs de Weg naar Meeuwen in Opglabbeek is zaterdagnamiddag een parachutist neergestort. Dat is bevestigd door het parket van Limburg. De man was zwaargewond en bezweek aan de opgelopen verwondingen. Het gerechtelijk laboratorium werd ter plaatse gestuurd voor een sporenonderzoek.


Hoge ozonconcentraties verwacht
Zaterdag, 11:06 Skynet Belgie
(Belga) Luchtvervuiling in combinatie met warm en zonnig weer zullen zaterdag opnieuw zorgen voor hoge ozonconcentraties. Daar waarschuwt de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (IRCEL) voor.


Weerbericht - Onweer mogelijk
Zaterdag, 08:06 Skynet Belgie
(Belga) Het KMI waarschuwt voor felle warmteonweders die zaterdagnamiddag en -avond plaatselijk kunnen uitbreken. Het blijft zaterdag drukkend warm, met temperaturen tot 35 graden in het binnenland.


1 september - "Opleiding en beroep leraar moeten aantrekkelijker"
Zaterdag, 05:06 Skynet Belgie
(Belga) Volgens Vlaams Onderwijsminister Hilde Crevits zullen de hervorming van de lerarenopleiding en het aantrekkelijker maken van de loopbaan een tekort aan leerkrachten vermijden. Dat zegt ze in aanloop naar de eerste schooldag.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam Verfrist - media & communicatie Belstat - Gratis statistieken Teller voor uw site
© 2000-2016 - 2link.be