2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Vertaal

Tijdelijk!
- Gratis Android tablet!tip

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- NHA: meer dan 200 cursussen!
- Cursuswinkel Antwerpen
- Kortingscode voor België
- Alles over vochtbestrijding en opstijgend vocht
Binnenland - Laatste nieuws

2News.be / Binnenland

Primatologe Jane Goodall geeft op 11 mei lezing in Antwerpen
Gisteren, 13:06 Skynet Belgie
(Belga) De internationaal gelauwerde primatologe Jane Goodall is volgende maand opnieuw enkele dagen in ons land. Dat heeft het Jane Goodall Institute Belgium bekendgemaakt. Op het programma staan een lezing aan de Universiteit Antwerpen, enkele workshops in het Brussels parlement en het symposium "Interdependence" in het centrum van de hoofdstad.


"VUB moet stedelijke en multiculturele universiteit worden"
Gisteren, 13:06 Skynet Belgie
(Belga) Caroline Pauwels is verkozen tot de nieuwe rector van de Vrije Universiteit Brussel. De resultaten spreken voor zich, want Pauwels won met twee derde van de stemmen.


Wat heeft sp.a belet frauduleuze constructies bij de wortel aan te pakken
Donderdag, 20:18 Skynet Belgie
(Belga) Kamerlid Peter Dedecker (N-VA) is niet gediend met de kritiek van sp.a op minister van Financiën Johan Van Overtveldt en diens aanpak van de grote fraude. Hij vraagt zich af waarom de Vlaamse socialisten frauduleuze constructies niet bij de wortels hebben aangepakt, toen ze zelf in de regering zaten.


Minister van Begroting Flahaut wil dat Franse gemeenschap schoolopleiding wezen bekostigt
Donderdag, 17:18 Skynet Belgie
(Belga) Minister van Begroting André Flahaut (PS) stelt voor dat de Franse gemeenschap de kosten van de schoolopleiding op zich neemt van de kinderen en jongeren die hun ouder(s) verloren bij de aanslagen van 22 maart. Volgens Flahaut gaat het om een "marginale" kost omdat het aantal rechthebbenden zeer beperkt zou zijn.


Mogelijk nieuwe stakingen in Vlaamse gevangenissen, in het zuiden gaan de acties verder
Donderdag, 17:18 Skynet Belgie
(Belga) Vanmiddag zaten het kabinet van minister van Justitie Koen Geens en de vakbonden van het gevangenispersoneel opnieuw rond de tafel om het personeelstekort en de rationalisering van het gevangeniswezen te bespreken. Zonder akkoord gingen de onderhandelende partijen uit elkaar. De gevangenisstaking in het Franstalige landsdeel wordt verdergezet. Aan Vlaamse kant wordt mogelijk maandag beslist over nieuwe acties, zeggen ACV-Openbare Diensten en ACOD.


India is interessante handelspartner voor Vlaanderen
Donderdag, 17:18 Skynet Belgie
(Belga) Vlaams minister-president Geert Bourgeois blikt tevreden terug op zijn handelsmissie naar India. Het snel groeiende India is volgens Bourgeois niet alleen een belangrijke, maar ook een "interessante handelspartner" die bovendien gelijkenissen toont met de Vlaamse economie. Bourgeois wil ook terugkeren naar India, mogelijk specifiek gericht op technologiestad Bangalore en havenstad Chennai. Om te tonen dat Vlaanderen buitenlandse investeerders zelf met open armen ontvangt, overweegt Bourgeois ook - naar het voorbeeld van Amerikaans president Obama - alle buitenlandse investeerders jaarlijks uit te nodigen in Vlaanderen.


Belgian Pride in Brussel vindt op 14 mei plaats op Kunstberg
Donderdag, 16:06 Skynet Belgie
(Belga) De 21ste editie van de Belgian Pride zal op 14 mei van start gaan op de Kunstberg. Normaal vertrekt de parade ieder jaar op het Beursplein, maar gezien dat na de aanslagen op 22 maart uitgroeide tot een herdenkingsplaats, koos de organisatie een ander vertrekpunt uit respect voor de slachtoffers en hun naasten.


"Vertrek Cornu moet wake-upcall zijn voor de regering"
Donderdag, 14:18 Skynet Belgie
(Belga) Volgens sp.a-voorzitter John Crombez is het aangekondigde vertrek van spoorbaas Jo Cornu "een wake-upcall" voor de regering. "Steeds meer mensen haken af omdat de problemen die ze aan de kaak stellen niet worden aangepakt", zegt hij aan Belga.


Verhoogde vraag naar jodiumtabletten bij apothekers sinds 22 maart
Donderdag, 13:06 Skynet Belgie
(Belga) Apothekers ondervinden een verhoogde vraag naar jodiumpillen van bezorgde burgers sinds de terreuraanslagen in Zaventem en Brussel van 22 maart. Dat zei Koen Straetmans, secretaris-generaal van de Algemene Pharmaceutische Bond (de nationale federatie van zelfstandige apothekers), in het Radio 1-programma 'Hautekiet'.


Bijna de helft van dodelijke arbeidsongevallen gebeurt in het verkeer
Donderdag, 10:06 Skynet Belgie
(Belga) Elk jaar sterven gemiddeld 60 mensen bij een arbeidsongeval in het verkeer, bijna de helft van de gemiddeld 123 personen die jaarlijks bij een arbeidsongeval overlijden. Dat blijkt uit een analyse van het BIVV op basis van de cijfers van het Fonds voor Arbeidsongevallen in de periode 2010-2014, naar aanleiding van de internationale dag voor gezondheid en veiligheid op het werk.


Strengere straffen en minder achterpoortjes in nieuw strafwetboek van Geens
Donderdag, 08:18 Skynet Belgie
(Belga) Het nieuwe strafwetboek van Justitieminister Koen Geens (CD&V) krijgt stilaan vorm. Er komt een opdeling van de straffen in zeven niveau's en een ruimer arsenaal aan alternatieven, maar ook een strengere behandeling van medeplichtigen en poging tot misdrijf. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en La Libre en bevestigt men op het kabinet-Geens.


Bus- en tramkaartjes kopen via app
Donderdag, 07:06 Skynet Belgie
(Belga) De Lijn lanceert deze zomer een nieuw digitaal vervoersbewijs, dat reizigers zullen kunnen aanvragen met een app op hun smartphone. Dat heeft de vervoersmaatschappij donderdag bekendgemaakt. Het m-ticket wordt goedkoper dan de papieren versie of het sms-ticket.


Zware brand in carnavalswerkhallen in Aalst
Woensdag, 22:06 Skynet Belgie
(Belga) In Aalst woedt woensdagavond een zware brand in de carnavalswerkhallen. Dat melden de brandweer en het gemeentebestuur. De brand gaat gepaard met een hevige rookontwikkeling en de hulpdiensten vragen omwonenden om ramen en deuren dicht te houden.


RVA onderzoekt: kregen terroristen stempelgeld in cel?
Woensdag, 20:18 Skynet Belgie
(Belga) 21 mensen die voor terrorisme zijn veroordeeld, hebben de voorbije jaren stempelgeld getrokken terwijl ze in de cel zaten. In totaal voor tienduizenden euro. Dat meldt Het Journaal op één woensdag. Het is nog niet zeker of dat terecht of onterecht was. Iemand die in de gevangenis zit, heeft normaal geen recht op een werkloosheidsuitkering, luidt het.


Onderzoeksrechter laat malafide ticketwebsites blokkeren
Woensdag, 17:18 Skynet Belgie
(Belga) De onderzoeksrechter van Brussel heeft aan de Federal Computer Crime Unit de opdracht gegeven om drie websites te laten blokkeren die concerttickets doorverkopen tegen woekerprijzen. Dat meldt minister van Consumentenzaken Kris Peeters. De sites kwamen in opspraak omdat ze tickets van onder meer Adele en K3 doorverkochten en daarbij ook identiteitsfraude pleegden.


Maltese Nemea bank onder toezicht geplaatst na "zware regulatoire tekortkomingen"
Woensdag, 17:18 Skynet Belgie
(Belga) De Maltese onlinebank Nemea, die ook in België actief is, is onder toezicht geplaatst, zo berichten Maltese media woensdag. Dat gebeurde nadat er "ernstige regulatoire tekortkomingen" werden vastgesteld, luidt het in the Times of Malta. De gevolgen voor de klanten zijn nog onduidelijk.


"Onbegrijpelijk dat er geen controle is op islamleerkrachten in onderwijs"
Woensdag, 17:18 Skynet Belgie
(Belga) "Het is onbegrijpelijk dat er bijna geen voorwaarden zijn voor de islamleerkrachten in het basisonderwijs." Dat zei Nadia Sminate (N-VA) woensdag in het Vlaams parlement. "Ik reken op het onderwijs om een tegenboodschap te bieden aan extremistische boodschappen, die van een miljardenindustrie komen. Wij rekenen op de leerkrachten waar we blijkbaar geen enkele controle op hebben, ik kan dat niet vatten."


Busverkeer ook in Wallonië verstoord door vakbondsacties
Woensdag, 08:18 Skynet Belgie
(Belga) Ook in Wallonië is het busverkeer vanmorgen verstoord door acties van de socialistische overheidsvakbond. In bijna alle provincies is er hinder, zo is vernomen van de verschillende woordvoerders van de vervoersmaatschappij TEC. In Namen en Luxemburg is de hinder minimaal.


Staking federale ambtenaren - Franstalige socialistische politievakbond vraagt politie staking cipiers te steunen
Woensdag, 01:06 Skynet Belgie
(Belga) De CGSP-Admi (de Franstalige tegenhanger van de ACOD) roept alle politieagenten dinsdag in een mededeling op om zich aan te sluiten bij de staking van de cipiers in de gevangenissen, die normaal gezien nog tot woensdag 6.00 uur duurt.


Minister Fremault werkt met gsm-operatoren aan protocol voor crisissituaties
Dinsdag, 17:18 Skynet Belgie
(Belga) Brussels minister van Leefmilieu Céline Fremault werkt met de gsm-operatoren aan een protocol met voorwaarden waaronder de operatoren boven de stralingsnormen kunnen gaan. Dat stelt haar woordvoerder in een reactie op het voorstel van ordonnantie van Brussels N-VA-parlementslid Liesbet Dhaene om de stralingsnorm bij noodsituaties te verhogen tot de Vlaamse norm, die driemaal hoger ligt dan de Brusselse. Dat zou moeten vermijden dat het gsm-verkeer uitvalt wegens overbelasting, zoals dat tijdens de aanslagen van 22 maart gebeurde.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam Verfrist - media & communicatie Belstat - Gratis statistieken Teller voor uw site
© 2000-2016 - 2link.be