2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen


Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Binnenland - Laatste nieuws

2News.be / Binnenland

Weerbericht - Het weer blijft buiig
Gisteren, 13:12 Skynet Belgie
(Belga) Zaterdagmiddag is het over het midden en oosten van het land meestal bewolkt met soms regen. In het westen verschijnen er geleidelijk enkele opklaringen, maar er is ook nog kans op een bui. De wind waait matig, aan zee vrij krachtig uit het zuidwesten. De maxima bedragen 13 graden in de Ardennen en aan de kust en ongeveer 16 graden elders.


Crevits voorziet 36 miljoen euro voor uitbreiding schoolcapaciteit
Vrijdag, 17:30 Skynet Belgie
(Belga) Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits voorziet voor dit jaar 36 miljoen euro voor de uitbreiding van schoolcapaciteit. De middelen worden verdeeld onder 15 gemeenten. Het grootste bedrag (12,2 miljoen euro) gaat naar Antwerpen. Minister Crevits wil ook dat de middelen in de toekomst sneller omgezet worden in capaciteit. Dat was de voorbije jaren niet het geval.


Studiebureaus erg positief over mobiliteitsplan van Ringland
Vrijdag, 17:30 Skynet Belgie
(Belga) Het plan van Ringland, het collectief dat de Antwerpse ring wil overkapt zien en er het doorgaand en stedelijk verkeer wil scheiden in verschillende tunnels, is technisch mogelijk en heeft een erg positieve impact op de Antwerpse mobiliteitsknoop en stadsontwikkeling. Dat concluderen enkele onafhankelijke studiebureaus in een door crowdfunding gefinancierd onderzoek van het project. Ringland zou bovendien meer rekening houden met de noden van de toekomst.


Anti Dierproeven Coalitie voert actie tegen proeven KU Leuven op katten en chinchilla's
Vrijdag, 17:30 Skynet Belgie
(Belga) Een 60-tal mensen voeren op Wereldproefdierendag een ludieke actie in Leuven op initiatief van de Anti Dierproeven Coalitie (ADC). Ze protesteren in de Diestsestraat tegen hersenexperimenten die het Laboratorium voor Auditieve Neurofysiologie van de KU Leuven al vele jaren uitvoert op katten en chinchilla's.


Zowat 45 procent van woningen aan de kust is tweede verblijf
Vrijdag, 17:30 Skynet Belgie
(Belga) Zowat 45 procent van de woningen aan de kust is een tweede verblijf. Dat blijkt uit een studie van de Vlaamse regering. Het is trouwens voor het eerst dat die het aantal tweede verblijven in het hele Vlaamse gewest onder de loep neemt, voordien gebeurde dat enkel voor de kust.


Sp.a wil volledig nieuwe vergunningsaanvraag voor Doel 1 en 2
Vrijdag, 13:36 Skynet Belgie
(Belga) Oppositiepartij sp.a verzet zich tegen een levensduurverlenging voor de kernreactoren Doel 1 en 2 zonder volledig nieuwe vergunningsaanvraag, inclusief milieueffectenrapport (MER). Kamerlid Johan Vande Lanotte voelt zich daarin gesterkt door het negatieve advies van de nucleaire waakhond Fanc.


M HKA volgende maanden in ban van Fabre
Donderdag, 18:18 Skynet Belgie
(Belga) De volgende maanden, tot 26 juli, pakt het M HKA in Antwerpen uit met een overzichtstentoonstelling van werk van zijn "huiskunstenaar" Jan Fabre. Aan het overzicht, gefocust op de acties en performances van de extravagante kunstenaar, worden als contrapunt drie kleinere exposties gekoppeld, van de Duitse neoconstructiviste Charlotte Posenenske (overleden in 1985, bekend van Documenta XII), haar meer bekende landgenoot Bernd Lohaus (overleden in 2010) en de Fransman Fabrice Hyber, die als taaldeconstructivist goochelt met woorden. Met name de 'FremdkŲrper' van Lohaus zijn in hun extreme minimalisme een aanvulling van de barokke aanpak van duizendpoot Fabre.


Rode Kruis lanceert stickerverkoop met Wickie de Viking
Donderdag, 18:18 Skynet Belgie
(Belga) Vandaag start de traditionele stickerverkoopactie van het Rode Kruis. Gezicht van de nieuwe campagne is Wickie de Viking. Nieuw is dat op de stickers dit jaar staat waar de vijf euro die je eraan besteedt naartoe gaat. "Uit onderzoek blijkt dat mensen meer geneigd zijn om geld uit te geven als ze precies weten aan wŠt", zegt het Rode Kruis bij de start van de campagne.


Historische reconstructie van aanval op Fort Eben-Emael op 30 en 31 mei
Donderdag, 18:18 Skynet Belgie
(Belga) In het fort van Eben-Emael, in de Luikse gemeente Bassenge, wordt op 30 en 31 mei een historische reconstructie opgevoerd van de verovering van het fort door de Duitse toepen op 10 mei 1940. Met een luchtoffensief werd het 'oninneembare' geachte fort bij verrassing overrompeld. De reconstructie duurt zowat 1.15 uur en wordt in het Frans en het Nederlands becommentarieerd, zo maakten de organisatoren donderdag op een persconferentie bekend.


Containerschip vastgelopen voor kust van Zeebrugge
Donderdag, 18:18 Skynet Belgie
(Belga) Een containerschip van ruim 300 meter lang is 7 kilometer voor de kust van Zeebrugge vastgelopen. Dat bevestigt het Maritiem Reddings- en CoŲrdinatiecentrum. Momenteel zijn vijf sleepboten in de weer om de Cap San Lorenzo terug vlot te trekken.


VVSG tevreden met arrest Grondwettelijk Hof over GAS-boetes
Donderdag, 18:18 Skynet Belgie
(Belga) De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) is blij met de uitspraak van het Grondwettelijk Hof over de GAS-boetes. Het Hof oordeelde immers dat het beroep dat verschillende organisaties tegen die boetes hadden ingesteld verworpen moet worden. "Een bevestiging van het vertrouwen van het Hof in de gemeentelijke autonomie", zegt de VVSG in een reactie.


Volkswagen, Opel en BMW meest verkocht op Belgische tweedehandsmarkt
Donderdag, 18:18 Skynet Belgie
(Belga) Duitse wagens blijven het populairst op de Belgische tweedehandsautomarkt, met ruim vier op de tien (41,7 pct) verkochte occasiewagens die van Duitse makelij zijn. Volkswagen (12,1 pct), Opel (9,3 pct) en BMW (7,8 pct) zijn het meest verkocht. De Volkswagen Golf blijft met voorsprong het populairst. Dat blijkt uit cijfers van digitale autoplatform AutoScout24 en automobielfederatie Febiac.


Planckendael: "Hoopvol dat het goedkomt met het babyolifantje"
Woensdag, 15:42 Skynet Belgie
(Belga) De babyolifant die vanmorgen in Planckendael werd geboren, is nog altijd kritiek. Toch zijn de verzorgers optimistisch. "We zijn hoopvol dat het goedkomt", klinkt het. Het diertje, een mannetje overigens, werd intussen van zijn moeder gescheiden en door de dierenarts gevoederd.


Van Overtveldt schrapt btw-regels van regering-Di Rupo
Woensdag, 15:42 Skynet Belgie
(Belga) Ondernemers moeten zich voorlopig niets aantrekken van de nieuwe regels rond de btw-aangifte op basis van voorschotfacturen die de vorige federale regering had uitgewerkt. Minister van FinanciŽn Johan Van Overtveldt (N-VA) wil de regels opnieuw herzien. De huidige overgangsperiode trekt hij door tot dat werk rond is.


Staatssecretaris Elke Sleurs dient epilepsiepatiŽnt eerste zorgen toe
Woensdag, 15:42 Skynet Belgie
(Belga) Bij de opening van het nieuwe Rijksarchiefgebouw in Gent diende staatssecretaris Elke Sleurs (N-VA) de eerste zorgen toe aan een epilepsiepatiŽnt die onwel werd. De man werd uiteindelijk naar een ziekenhuis overgebracht.


Sterrenkundige van VUB werpt licht op ontstaan bliksem
Woensdag, 15:42 Skynet Belgie
(Belga) De Belgische sterrenkundige Stijn Buitink van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) heeft, samen met een groep collega-astronomen, ontdekt hoe de bliksem ontstaat in een donderwolk, en hoe elektrische velden kunnen gemeten worden in zo een wolk. Daarover verschijnt op 24 april een artikel in het tijdschrift "Physical Review Letters". Door deze wetenschappelijke doorbraak inzake bliksemonderzoek kunnen onweersvoorspellingen verbeterd worden.


Ook nieuwe ticketautomaten NMBS geregeld defect
Dinsdag, 19:48 Skynet Belgie
(Belga) In het laatste kwartaal van 2014 zijn aan de circa 700 nieuwe ticketautomaten die de NMBS in de periode 2013-2014 in de stations installeerde in totaal 2.800 interventies geregistreerd om een defect te verhelpen. De meeste defecten waren echter van korte duur. 55 procent kon vanop afstand opgelost worden. Dat blijkt uit het antwoord van federaal minister van Mobiliteit Jacqueline Galant op een schriftelijke vraag van Kamerlid Inez De Coninck (N-VA).


Merckx, Ickx en De RadiguŤs roepen op tot "wederzijds respect" onder weggebruikers
Dinsdag, 19:48 Skynet Belgie
(Belga) Mobiliteitsorganisatie Touring heeft een campagne gelanceerd die fietsers, motorrijders en autobestuurders oproept meer rekening te houden met elkaar. De lancering op het Brusselse Luxemburgplein werd bijgewoond door een gewezen wielrenner, een autocoureur en een motorcoureur: Eddy Merckx, Jacky Ickx en Didier de RadiguŤs.


N-VA met gele "duwende hand" wil "motor van vooruitgang" zijn
Dinsdag, 19:48 Skynet Belgie
(Belga) De N-VA lanceert dinsdag een nieuwe campagne die "het begin van een nieuwe fase" in de geschiedenis van de partij moet markeren. Met het campagnebeeld van een gele "duwende" hand willen de Vlaams-nationalisten zich in de markt zetten als de gemeenschapspartij die "de motor van vooruitgang" is. Ze willen ook de boodschap geven dat iedereen moet meewerken "om het land terug in beweging te krijgen".


Sint-Jan in Brussel eerste Belgische ziekenhuis met app
Dinsdag, 19:48 Skynet Belgie
(Belga) Sint-Jan in Brussel heeft als eerste Belgische ziekenhuis een app ontwikkeld waarmee patiŽnten zich gemakkelijker kunnen oriŽnteren in de kliniek. Naast een lijst met de verschillende dokters, diensten en hun telefoonnummers, bevat de app ook een plattegrond van de verschillende locaties van het ziekenhuis.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam Verfrist - media & communicatie Belstat - Gratis statistieken Teller voor uw site
© 2000-2014 - 2link.be