2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Binnenland - Laatste nieuws

2News.be / Binnenland

Vlaams Parlement voert praktijktesten in dienstenchequesector in
Het Vlaams Parlement heeft woensdag het licht op groen gezet voor de invoering van praktijktesten in de dienstenchequesector. Die praktijktesten zullen verlopen via zelfregulering. Oppositiepartij Vlaams Belang onthield zich. Oppositiepartijen Groen en sp.a stemden tegen. Zij nemen genoegen met de zelfregulering. Ook Unia, het Minderhedenforum en de vakbonden hebben kritiek.


Eerste oogst van Zeeuwse mossel op Oosterschelde
Gisteren, 17:18 Skynet Belgie
Op de Oosterschelde is woensdag de eerste nieuwe oogst van de Zeeuwse mossel opgevist. Dat meldt het Nederlands Mosselbureau. De eerste oogst is "klein maar fijn", klinkt het. De Belgen nemen 65 procent van de totale afzet voor hun rekening.


Moordproces tegen Vlaams parlementslid gaat op 4 december van start
Gisteren, 16:06 Skynet Belgie
Het moordproces tegen Vlaams parlementslid Christian Van Eyken (UF) en Sylvia B., zijn voormalige parlementaire medewerkster met wie hij een relatie zou gehad hebben, zal op maandag 4 december van start gaan en drie weken in beslag nemen. Dat heeft de Brusselse correctionele rechtbank vandaag beslist. Christian Van Eyken en Sylvia B. moeten zich verantwoorden voor de moord op B.'s ex-man Marc Dellea. Beiden ontkennen elke betrokkenheid bij die feiten.


Nieuwkomersverklaring mogelijk enkel voor Vlaanderen
Gisteren, 16:06 Skynet Belgie
De Franstalige regeringen van het land tonen weinig animo om een nieuwkomersverklaring in te voeren. Dat is te horen na afloop van het Overlegcomité. Er circuleert een plan om de verklaring nu enkel voor Vlaanderen uit te werken.


'Genderneutraal' toilet doet wachtrijen voor vrouwen met 63 procent dalen
Gisteren, 16:06 Skynet Belgie
Genderneutrale (gemengde) toiletten op festivals zorgen ervoor dat wachtrijen voor vrouwen dalen van 6 minuten en 19 seconden naar 1 minuut en 27 seconden. Mannen zien dan wel hun wachttijd (minimaal) oplopen van 11 naar 58 seconden, zeggen wetenschappers van de UGent in eoswetenschap.eu.


Politiegeweld: Antwerps burgemeester De Wever blij met snelle afhandeling
Gisteren, 16:06 Skynet Belgie
Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) is blij met de snelle identificatie van de twee verdachten van het geweld tegen politiemensen op de Sinksenfoor. Hij vertrouwt erop dat het parket "kordate en gepaste straffen" zal vorderen.


'Slechtste buren van het land' blijven volhouden
Gisteren, 16:06 Skynet Belgie
Het hof van beroep in Gent heeft de zaak rond twee zestigers die al jarenlang hun buren in de Brugse deelgemeente Sint-Michiels lastigvallen, moeten uitstellen naar 31 oktober. Het psychiatrisch rapport is nog niet klaar, maar intussen is duidelijk dat de belaging nauwelijks is opgehouden.


Test-Aankoop kritisch voor consumentenakkoord energie
Gisteren, 16:06 Skynet Belgie
Consumentenorganisatie Test-Aankoop hekelt niet meer te zijn betrokken bij de afwikkeling van het consumentenakkoord energie, dat woensdag op het kabinet van minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) is getekend. Volgens de organisatie zijn bij die finale onderhandelingen ingrijpende wijzigingen aan de oorspronkelijke tekst gebeurd. Zo is onder meer de forfaitaire aanrekening bij opzeg van een contract behouden en blijft vergelijken moeilijk, klinkt het bij Test-Aankoop.


Brahim Bakali verblijft in Waals centrum
Gisteren, 16:06 Skynet Belgie
Brahim Bakali, de Marokkaanse jongen die verdween bij de Dienst Vreemdelingenzaken, is in goede handen en wordt professioneel begeleid in een Waals centrum. Dat zei staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken woensdag in de bevoegde Kamercommissie. Meer details geeft Francken niet.


Rechtbank Brugge - Vijf jaar effectief voor onverbeterlijke heroïnedealer
Gisteren, 16:06 Skynet Belgie
De Brugse correctionele rechtbank heeft een 32-jarige man uit Brugge veroordeeld tot een effectieve celstraf van vijf jaar voor het dealen van heroïne. Kevin D. begon vorige zomer onmiddellijk na zijn vrijlating uit de gevangenis opnieuw te dealen.


Publipart - Kartel sp.a/Groen houdt stand in Gent
16 Februari, 00:18 Skynet Belgie
De ruim 140 Gentse leden van Groen die woensdagavond bijeenkwamen om over Publipart en de nieuwe afspraken met sp.a te reflecteren, beslisten bijna unaniem om verder te gaan met het kartel.


Europees Parlement sleutelt aan CO2-uitstoothandel
15 Februari, 18:18 Skynet Belgie
Het Europees Parlement heeft zich vandaag achter plannen geschaard die de CO2-uitstoot duurder moeten maken. De voorstellen moeten er mee voor zorgen dat Europa de klimaatdoelstellingen van Parijs haalt, maar volgens de groenen toont het halfrond zich niet ambitieus genoeg. Vooral de gratis rechten voor de cementindustrie stoten hen tegen de borst.


Tweede editie van Antwerps tastingfestival Meug breidt uit naar twee dagen
15 Februari, 18:18 Skynet Belgie
In het Antwerpse Zuiderpershuis ontvangen veertig brouwers, drankenhandelaars en andere standhouders uit binnen- en buitenland vrijdag en zaterdag naar verwachting meer dan duizend liefhebbers van bier, wijn en whisky op de tweede editie van het tastingfestival Meug. Het evenement is omwille van een erg succesvolle eerste editie uitgebreid tot een tweedaagse. "We kiezen bewust niet voor een braspartij, maar voor een gezellig ingericht festival waar zowel kenners als het brede publiek kunnen kennismaken met een ruim aanbod en het verhaal achter bepaalde dranken", aldus de organisatie.


Geluidshinder Brussels Airport - Vlaanderen wil nieuw belangenconflict indienen
15 Februari, 15:54 Skynet Belgie
Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts legt de Vlaamse regering vrijdag een nieuw belangenconflict voor de geluidsnormen rond Brussels Airport voor. Het huidige belangenconflict loopt af op 22 februari.


Publipart - Dewael stapt niet op bij Telenet
15 Februari, 12:06 Skynet Belgie
Anders dan N-VA'er Siegfried Bracke stapt Open Vld'er Patrick Dewael niet op uit de adviesraad van Telenet. Hij zal de komende dagen "wel het gesprek aangaan met Telenet over de toekomst van de adviesraad, die reeds verveld was tot ad hoc bilaterale contacten", meldt hij.


Capaciteit Defensie binnen tien jaar een kwart lager
15 Februari, 07:18 Skynet Belgie
Als de huidige besparingsplannen voor Defensie overeind blijven dan zal de capaciteit van het Belgische leger de komende vijf jaar dalen met 20 procent. Over tien jaar zal die zelfs een kart lager liggen. Dat zegt de legervakbond ACMP in De Standaard. De combinatie van de strategische visie van minister Vandeput en de pensioenhervorming zal van Defensie een "bonsai-leger" en een "sterfhuisconstructie" maken.


"Springtuig" gevonden in Balen - Voorwerp blijkt ongevaarlijk, buurt weer vrijgegeven
14 Februari, 23:18 Skynet Belgie
Na een inspectie door ontmijningsdienst Dovo blijkt het zogenaamde springtuig dat dinsdagavond was aangetroffen bij graafwerken in Balen, volkomen ongevaarlijk te zijn. Dat meldt de lokale politie van de zone Balen-Dessel-Mol. De bewoners van de twee ontruimde woningen mogen dan ook weer naar huis en de omgeving is meteen vrijgegeven.


Publipart - Oppositie wil Optima-bis commissie oprichten
14 Februari, 23:18 Skynet Belgie
Op een spoedzitting van de Gentse gemeenteraad pleitte de oppositie voor de oprichting van een Optima-biscommissie. "Er is hier uitgebreid gesproken over de link tussen Optima en de stad Gent, tekst en uitleg en een hele commissie over gegaan, nu blijkt via Publipart toch een verlies", merkt N-VA-fractieleider Siegfried Bracke op.


Haaltert start procedure voor nieuw schepencollege
14 Februari, 23:18 Skynet Belgie
In Haaltert, de Dendergemeente die ruim zes maanden geleden onbestuurbaar werd, startte de gemeenteraad dinsdagavond de procedure op om een nieuw schepencollege op te richten.


Directie van DSV Seneffe zoekt nieuwe klant om collectief ontslag te vermijden
14 Februari, 21:48 Skynet Belgie
De directie van het transportbedrijf DSV gaat de procedure voor een collectief ontslag nog niet opstarten in de vestiging van Seneffe, in de provincie Henegouwen. Dat heeft Yves Lambot, van de christelijke bediendebond CNE, dinsdag meegedeeld na afloop van een ontmoeting tussen de vakbonden en de directie.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam Verfrist - media & communicatie Belstat - Gratis statistieken Teller voor uw site
© 2000-2017 - 2link.be