NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Binnenland - Laatste nieuws

2News.be / Binnenland

WK driebanden teams - BelgiŽ struikelt in kwartfinales over Oostenrijk
Vandaag, 00:18 Skynet Belgie
Frťdťric Caudron (UMB-1) en Jozef Philipoom (UMB-444) zijn er zaterdag in het Duitse Viersen niet in geslaagd zich voor de halve finales van het wereldkampioenschap driebanden voor landenteams te plaatsen. Het Belgische duo liet zich met 40-36 verrassen door de Oostenrijkers Armin Kahofer (UMB-60) en Andreas Efler (UMB-97). Die maakten er in 27 beurten 40-36 van.


OS 2018 - BelgiŽ heeft langere schaatstraditie dan Nederland
Gisteren, 21:18 Skynet Belgie
Bart Swings heeft op de voorlaatste dag van de Olympische Winterspelen de eerste medaile voor BelgiŽ in twintig jaar veroverd. In tegenstelling tot in Nederland is schaatsen in BelgiŽ maar een kleine sport. Toch kent de sport hier een lange traditie.


Twee Roemenen in de cel voor brandstofdiefstal
Gisteren, 18:54 Skynet Belgie
De Brugse onderzoeksrechter heeft twee Roemenen aangehouden voor het stelen van diesel. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De verdachten werden donderdagavond betrapt in de achterhaven van Zeebrugge.


Uitbater cafť neergestoken in Schaarbeek
Gisteren, 18:54 Skynet Belgie
Op de Leuvensesteenweg in Schaarbeek is vrijdagnacht de uitbater van een cafť neergestoken. De man werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht maar verkeert niet langer in levensgevaar. Dat meldt het Brusselse parket. Twee verdachten zijn opgepakt en worden zaterdagavond voorgeleid bij de onderzoeksrechter.


Ladbrokes moet stoppen met aanbieden van virtuele weddenschappen
Gisteren, 00:18 Skynet Belgie
Gokbedrijf Ladbrokes moet stoppen met het aanbieden van virtuele weddenschappen en mag er ook geen reclame meer voor maken. Dat heeft de Brusselse Nederlandstalige rechtbank van koophandel beslist, zo meldt het gokbedrijf zelf. Het nieuws wordt ook bevestigd door de voorzitster van de rechtbank van koophandel. Als Ladbrokes toch dergelijke weddenschappen blijft aanbieden, riskeert het fikse dwangsommen te moeten betalen. Het gokbedrijf toont zich teleurgesteld in het vonnis en kondigt aan in beroep te zullen gaan.


Akkoord over erfbelasting: hoogste schijf valt weg
Gisteren, 00:18 Skynet Belgie
De Vlaamse regering heeft vandaag een akkoord gevonden voor de hervorming van de erfbelasting. De hoogste schijf van 65 procent in de zijlijn valt weg en de langstlevende partner krijgt een groter vrijgesteld deel.


Geen stroomtekort verwacht tijdens koude dagen van volgende week
Vrijdag, 14:42 Skynet Belgie
Elia, de beheerder van het hoogspanningsnet, verwacht geen stroomtekort tijdens de koude winterdagen van volgende week. Het productiepark is zo goed als volledig beschikbaar en de weersverwachtingen zijn gunstig voor de productie van zonne- en windenergie.


Luxemburgse premier Bettel houdt op 21 maart toespraak in Vlaams Parlement
Vrijdag, 08:42 Skynet Belgie
De Luxemburgse premier Xavier Bettel brengt op 21 maart een bezoek aan het Vlaams Parlement. Hij zal er ook het halfrond toespreken. Dat heeft Belga uit goede bron vernomen.


OS 2018 - Kunstschaatsster Loena Hendrickx eindigt op zestiende plaats, goud voor Alina Zagitova
Vrijdag, 06:54 Skynet Belgie
Loena Hendrickx is vrijdag op de zestiende plaats geŽindigd in het kunstschaatsen bij de vrouwen op de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. De zege was voor de Russin Alina Zagitova, die de olympische atleten uit Rusland op deze Spelen het eerste goud schonk.


Rechtbank Tongeren - Jaar extra gevangenis geŽist voor gevangene na beschuldiging misbruik en exhibitionisme
Vrijdag, 00:48 Skynet Belgie
Een gedetineerde uit de gevangenis van Hasselt moet mogelijk een jaar langer in de gevangenis blijven. De man, die in de loop van dit jaar vrijkomt, wordt door vier vrouwen van aanranding en exhibitionisme beschuldigd. Op basis van die beschuldiging vroeg de procureur een bijkomende gevangenisstraf van een jaar. De gedetineerde ontkent alles en spreekt van een complot.


Autotunnel onder Antwerpse Leien jaar later klaar
Donderdag, 12:48 Skynet Belgie
De aannemer van de Noorderlijn-werf in Antwerpen heeft de opdrachtgevers van het grote mobiliteitsproject duidelijkheid verschaft over de onlangs bekendgemaakte vertraging die opgelopen is. De autotunnel onder de Leien, waarvoor er momenteel een "knip" in de drukke verkeersas is, zal een jaar later dan aanvankelijk gepland klaar zijn en kan dus pas begin 2020 openen. Bovengronds verloopt alles wel nog min of meer volgens schema.


Weyts schrapt 'te dure' zwarte punten van de lijst
Donderdag, 07:24 Skynet Belgie
De lijst met zwarte punten in Vlaanderen wordt kleiner en kleiner. Maar dat betekent niet dat al die gevaarlijke kruispunten ook effectief zijn aangepakt. Sommige kruispunten blijken van de lijst gehaald zonder dat er structurele ingrepen zijn gebeurd, schrijft Het Belang van Limburg vandaag.


Jaarrapport Amnesty International - "BelgiŽ moet voor zijn eigen deur vegen"
Donderdag, 06:12 Skynet Belgie
BelgiŽ krijgt een veeg uit de pan in het jaarrapport van mensenrechtenorganisatie Amnesty International. De situatie in de gevangenissen blijft problematisch, er is waakzaamheid geboden rond het antiterreurbeleid en BelgiŽ heeft het internationaal recht geschonden bij het terugsturen van mensen naar Soedan, aldus de organisatie. "We denken dat BelgiŽ de daad bij het woord moet voegen en niet enkel in woorden voor mensenrechten pleiten, maar ook voor eigen deur vegen", zegt Wies De Graeve, directeur van Amnesty International Vlaanderen.


Gemiddelde studieduur voor het behalen van masterdiploma wordt langer
Woensdag, 16:18 Skynet Belgie
De gemiddelde studieduur voor bachelorstudenten om in Vlaanderen een masterdiploma te halen is het afgelopen decennium gestegen. Dat geldt zowel voor de eenjarige als tweejarige masteropleidingen. Dat blijkt uit cijfers die Onderwijsminister Hilde Crevits verstrekt in antwoord op een schriftelijke vraag van Ann Brussel (Open Vld).


Verzekeraars schatten kost aanslagen 22 maart op 112 miljoen euro
Woensdag, 15:06 Skynet Belgie
De Belgische verzekeraars schatten dat ze zowat 112 miljoen euro uitgekeerd hebben of nog zullen uitkeren naar aanleiding van de aanslagen van 22 maart 2016 op de luchthaven van Zaventem en de Brusselse metro. De schade aan de luchthaven zit wel niet in dat bedrag omdat die verzekerd is bij een buitenlandse verzekeraar.


Kasteelmoord: Elisabeth Gyselbrecht vergeeft haar vader
Woensdag, 13:18 Skynet Belgie
Elisabeth Gyselbrecht heeft haar vader Andrť vergiffenis geschonken. "Ik weet dat het niet uit eigenbelang was, maar wel om zijn kleinkinderen te beschermen", verklaarde ze op het proces over de moord op Stijn Saelens.


Nederland levert opnieuw gevangenen uit aan BelgiŽ
Woensdag, 11:30 Skynet Belgie
Nederlandse rechters kunnen opnieuw gevangenen en verdachten uitleveren aan ons land. Dat heeft een Nederlandse rechtbank beslist, schrijven de kranten van Mediahuis. Het kabinet van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) bevestigt.


VMM roept bevolking op om woensdag en donderdag geen hout te stoken in kachels of haarden
Woensdag, 11:30 Skynet Belgie
De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) roept de bevolking op om vandaag en morgen geen hout te stoken in kachels of haarden, omwille van de slechte luchtkwaliteit. Er is veel fijn stof in de lucht en de impact van houtverbranding op de luchtkwaliteit in een woonomgeving kan lokaal erg hoog oplopen, waarschuwt de VMM.


NMBS bestelt duizenden smartwatches voor stiptere treinen
Woensdag, 09:42 Skynet Belgie
Spoorwegmaatschappij NMBS is gestart met de aankoop van duizenden smartwatches, tablets en smartphones. Volgens de maatschappij wordt daarmee verder ingezet op digitalisering. De smartwatches wil de NMBS concreet inzetten om treinen stipter te laten rijden.


Schietpartij Anderlecht: man in staat van beschuldiging gesteld
Dinsdag, 22:12 Skynet Belgie
In de zaak van de schietpartij in Anderlecht heeft een man zich dinsdagochtend aangegeven bij het gerecht. De man is onder aanhoudingsmandaat geplaatst en wordt beschuldigd van poging tot doodslag. Dat meldt La DerniŤre Heure dinsdagavond.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be