2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Vertaal

Tijdelijk!
- Gratis Android tablet!tip

In de kijker
- Alles over vochtbestrijding en opstijgend vocht

Aanraders
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- NHA: meer dan 200 cursussen!
- Cursuswinkel Antwerpen
- Kortingscode voor BelgiŽ
Binnenland - Laatste nieuws

2News.be / Binnenland

UK Championship - Mark Selby redt zijn hachje
Vandaag, 02:18 Skynet Belgie
(Belga) 's Werelds nummer een Mark Selby heeft zich maandag in het Engelse York ternauwernood voor de achtste finales van het UK Championship geplaatst. De 32-jarige Engelsman had in de eerste twee rondes nog geen frame verloren, maar had in de derde zijn handen meer dan vol met de Welshman Jamie Jones, 33e op de wereldranglijst. Uiteindelijk trok de wereldkampioen van 2014 en UK-winnaar van 2012 toch met 6-5 het laken naar zich toe.


Levensduurverlenging Doel 1 en 2 - Groen hekelt "cadeau voor Electrabel"
Vandaag, 01:06 Skynet Belgie
(Belga) Kristof Calvo, fractieleider voor Groen, reageert maandagavond erg verontwaardigd op het akkoord dat de federale regering heeft afgesloten met Electrabel en moederbedrijf Engie over de levensduurverlenging van Doel 1 en 2. De inhoud van de conventie is nog niet bekend, maar toch beschouwt Calvo het langer openhouden van de twee kernreactoren als "een miljoenencadeau voor Electrabel en een nekslag voor alle investeerders in hernieuwbare energie". Groen belooft alle mogelijke middelen te zullen onderzoeken om deze beslissing ongedaan te maken.


UK Championship - Luca Brecel naar achtste finales
Gisteren, 23:18 Skynet Belgie
(Belga) Luca Brecel (WS-41) heeft zich maandag in het Engelse York voor de achtste finales van het UK Championship snooker geplaatst. In de derde ronde nam de 20-jarige Limburger met 6-2 de maat van de Fin Robin Hull (WS-59). Hij liet daarbij breaks van 65, 102, 57, 82 en 81 optekenen.


Shatzadeh en Panahi schuldig bevonden aan roofmoord
Gisteren, 20:18 Skynet Belgie
(Belga) De Antwerpse assisenjury heeft de IraniŽrs Nima Shatzadeh (40) en Bahman Panahi (39) na twee uur beraadslaging schuldig verklaard aan de roofmoord op hun landgenoot Mohammad Esteghamat (33).


Navo wil missie in Afghanistan voortzetten met ongeveer evenveel manschappen
Gisteren, 17:18 Skynet Belgie
(Belga) De Navo wil de missie 'Resolute Support' om de Afghaanse veiligheidsdiensten te trainen, assisteren en adviseren, in 2016 voortzetten met zowat 12.000 manschappen, ongeveer evenveel zoals nu. Dat zei de secretaris-generaal Jens Stoltenberg van de Navo op het hoofdkwartier in Brussel, aan de vooravond van een vergadering van twee dagen van de ministers van Buitenlandse Zaken van het bondgenootschap.


Zuid-Korea opnieuw meest geconnecteerde land ter wereld, BelgiŽ op 21ste plaats
Gisteren, 17:18 Skynet Belgie
(Belga) Zuid-Korea is het meest geconnecteerde land ter wereld, voor Denemarken. Dat blijkt uit het rapport 2015 van de International Telecommunication Union (ITU).


Vlaming wil nog steeds twee kinderen
Gisteren, 15:30 Skynet Belgie
(Belga) Vlamingen tussen 20 en 40 willen graag twee kinderen. Mannen verkiezen vaker dan vrouwen slechts ťťn kind. Dat blijkt uit cijfers van de Studiedienst van de Vlaamse regering. Uit de cijfers blijkt ook dat het effectief verwachte aantal kinderen 1,84 bedraagt, minder dus dan de gewenste twee.


Rijexamencentra ontkennen "ongefundeerde" aantijgingen over "slaagquota"
Gisteren, 14:18 Skynet Belgie
(Belga) Goca, de koepel waarin alle rijexamencentra vertegenwoordigd zijn, noemt de aantijgingen van mobiliteitsclub VAB, als zouden rijexamencentra slaagquota hanteren, "ongefundeerd". "Die quota bestaan niet", zegt Marie De Backer van Goca.


Minder registraties van asielzoekers in november
Gisteren, 14:18 Skynet Belgie
(Belga) Vandaag registreerde de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) ongeveer 250 asielzoekers, wat het totaal aantal geregistreerde asielzoekers voor de maand november rond de 4.100 brengt, aldus DVZ-woordvoerster Dominique Ernould. Dat is een pak minder dan in oktober (4.760) of september (5.512), ondanks de grote toestroom van hoofdzakelijk Afghaanse asielzoekers in de afgelopen weken.


Huiszoekingen zondagavond werk van flauwe grappenmaker
Gisteren, 12:30 Skynet Belgie
(Belga) De huiszoekingen die zondagavond plaatsvonden in Sint-Jans-Molenbeek, waren het resultaat van een aangifte door een flauwe grappenmaker. Dat meldt het federaal parket. De man is opgepakt voor verhoor en zal vermoedelijk ter beschikking worden gesteld van het Brusselse parket. Minstens zal hij mogen opdraaien voor de kosten van de operatie.


Yanina Wickmayer wordt Belgische nummer ťťn op WTA-ranking
Gisteren, 09:30 Skynet Belgie
(Belga) Yanina Wickmayer ziet haar WTA-toernooizege in het Amerikaanse Carlsbad vertaald in acht plaatsen winst op de nieuwe wereldranglijst in het vrouwentennis.


"Als instroom zo hoog blijft, heeft CGVS nog bijkomende versterking nodig"
Gisteren, 08:18 Skynet Belgie
(Belga) Blijft de instroom aan asielzoekers de komende tijd zo hoog als nu, dan zal het Commissariaat-Generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen (CGVS) nog bijkomende versterking nodig hebben, bovenop de 120 extra medewerkers die in augustus zijn toegezegd. Dat heeft commissaris-generaal Dirk Van Den Bulck maandag laten verstaan in De Ochtend op Radio 1.


Aanslagen Parijs - Opnieuw huiszoekingen in Molenbeek, Salah Abdeslam niet opgepakt
Zondag, 23:18 Skynet Belgie
(Belga) In de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek zijn zondagavond opnieuw huiszoekingen uitgevoerd in het onderzoek naar de aanslagen in Parijs. Dat melden verschillende media en wordt bevestigd door het federaal parket.


Meer dan helft van gecontroleerde personen in Voeren heeft drugs op zak
Zondag, 15:30 Skynet Belgie
(Belga) In Voeren blijven de drugstoeristen tegen de lamp lopen, want bij een controle gisteren bleek meer dan de helft van de gecontroleerde personen drugs op zak te hebben.


Premier Michel geeft "geen blanco cheque" aan Turkije
Zondag, 15:30 Skynet Belgie
(Belga) BelgiŽ wil met Turkije een strategisch partnerschap aangaan om de vluchtelingencrisis onder controle te brengen, maar ons land geeft "geen blanco cheque" aan Ankara. Dat heeft premier Charles Michel voor aanvang van een Europees-Turkse top in Brussel duidelijk gemaakt.


Challenge Cup handbal (m) - Sasja verliest heenwedstrijd derde ronde
Zondag, 02:18 Skynet Belgie
(Belga) Sasja Hoboken heeft zaterdag in zijn heenwedstrijd van de derde ronde in de Challenge Cup handbal voor mannenteams een 20-24 nederlaag geleden tegen het Macedonische HC Projet 62. De terugwedstrijd wordt zondag eveneens in Hoboken gespeeld.


Weerbericht - Zuidwestenwind overheerst het weekend
Zaterdag, 09:30 Skynet Belgie
(Belga) Zaterdagnamiddag zijn er eerst nog opklaringen, maar daarna neemt de bewolking toe en later kan er aan de kust al wat regen vallen. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. De maxima bedragen 2 graden in Hoog-BelgiŽ en 6 tot 9 graden in de andere landsdelen.


Rekenhof heeft vragen bij reeks ontvangsten, sp.a ziet bevestiging van haar kritiek
Vrijdag, 20:18 Skynet Belgie
(Belga) In de begroting 2016 zitten een aantal inkomsten die onzeker zijn, onder meer in terugverdieneffecten, en ook de bijdragenvermindering voor de sociale zekerheid wordt niet volledig gecompenseerd. Dat stelt het Rekenhof in zijn rapport over de begroting 2016 dat vrijdag is overgemaakt aan het parlement. Voor minister van FinanciŽn Johan Van Overtvelt is het rapport "kritisch, maar correct" en zullen de opmerkingen ten gronde besproken worden in de commissie FinanciŽn van de Kamer. Voor sp.a-Kamerlid Johan Vande Lanotte heeft het Rekenhof dezelfde bedenkingen als de Europese Commissie. Hij ziet tegen het einde van de rit een tekort van 2 procent van het bbp of 8 miljard euro. "Dat betekent dat de gezinnen, die reeds ingeleverd hebben, nog eens zullen moeten inleveren voor ze iets terugkrijgen".


Zesde verdachte aanslagen Parijs onder aanhoudingsbevel
Vrijdag, 17:18 Skynet Belgie
(Belga) De Brusselse onderzoeksrechter heeft vrijdag een zesde verdachte onder aanhoudingsbevel geplaatst in het onderzoek naar de aanslagen in Parijs. Het gaat om de man die donderdag in Brussel werd opgepakt. Dat meldt het federaal parket. De twee mannen die donderdag in Verviers waren opgepakt, zijn vrijgelaten. Het gaat om de vader en broer van de eerste man.


Pascal Smet: "Uitspraken Jambon lichtzinnig en onbezonnen"
Vrijdag, 15:30 Skynet Belgie
(Belga) Brussels minister voor Mobiliteit Pascal Smet (sp.a) heeft in de VGC-Raad uitgehaald naar minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon. "Dat hij twee keer nadenkt voor hij Brussel afschiet voor de internationale media. We gaan daar nog veel miserie mee hebben", zo hekelde Smet de uitspraken van Jambon over Molenbeek.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam Verfrist - media & communicatie Belstat - Gratis statistieken Teller voor uw site
© 2000-2015 - 2link.be