NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Binnenland

2News.be / Binnenland

Brussels Brost opent op 28 september feestelijk het Brusselse academiejaar
Gisteren, 16:18 Skynet Belgie
De jaarlijkse opener van het Brusselse academiejaar, Brussels Brost, vindt dit jaar plaats op 28 september. Zwangere Guy, Lefto, Mensch Erger Je Niet en nog vele andere artiesten nemen die dag de Akenkaai in voor een stevig openingsfeest. Dat maakt organisator Brik, de studentenservice voor Brusselse studenten, bekend.


Leuvens gerecht onderzoekt verdacht overlijden van vrouw in Kortenaken
Gisteren, 16:18 Skynet Belgie
Het Leuvense parket heeft een gerechtelijk onderzoek geopend naar het overlijden van een 47-jarige vrouw in Kortenaken. De vrouw werd donderdag levenloos aangetroffen maar het is nog niet duidelijk hoe zij is gestorven. Haar partner werd ook in de woning gevonden, in verwarde toestand. De man wordt momenteel verhoord door de politie, zo meldt het Leuvense parket.


Onderwijs aan huis voor leerlingen met autisme - "Blijft in eerste plaats bedoeling hen les te laten volgen op school"
Donderdag, 17:48 Skynet Belgie
Het blijft in de eerste plaats de bedoeling om leerlingen met autisme les te laten volgen op school. De regeling om hen onderwijs aan huis te geven, zal enkel worden toegepast bij leerlingen die op advies van een arts sowieso regelmatig wegblijven van de schoolbanken. Dat benadrukt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). "Maar voor een groep leerlingen is tijdelijk onderwijs aan huis zeker nodig."


Zoektocht naar vermiste in Handelsdok: hulpdiensten gaan ervan uit dat man overleden is
Donderdag, 09:18 Skynet Belgie
De brandweer en de lokale politie gaan ervan uit dat de man die het Handelsdok wilde overzwemmen maar in de problemen raakte, om het leven gekomen is. Het lichaam van de man is nog niet gevonden.


Vlaamse bemiddelaar moet winkelcomplex Uplace redden
Donderdag, 09:18 Skynet Belgie
De Vlaamse regering heeft in alle stilte een bemiddelaar aangesteld om het geplande winkelcomplex Uplace uit het juridisch drijfzand te trekken. Dat schrijft De Tijd vandaag, dat het nieuws bevestigd kreeg van bevoegd Vlaams minister Philippe Muyters (N-VA).


Fipronil in eieren - FAVV trof in enkele winkels toch nog teruggeroepen eieren aan
Woensdag, 12:45 Skynet Belgie
Het federaal voedselagentschap FAVV heeft in enkele winkels toch nog eieren met fipronil aangetroffen die eigenlijk al waren teruggeroepen. Het ging wel steeds om zeer lage concentraties fipronil die "ver onder de Europese referentiewaarde" zaten, beklemtoont woordvoerster Katrien Beullens.


Touring klaagt chaos rond lage emissiezones aan
Woensdag, 12:24 Skynet Belgie
Mobiliteitsorganisatie Touring vreest dat het instellen van lage emissiezones in steden voor chaos gaat zorgen waar niemand nog wijs uit raakt. "Nu al blijken er enorme verschillen te bestaan tussen wat in Antwerpen mag en wat er in Brussel zal mogen vanaf volgend jaar", aldus Touring in een persbericht. "De overheid heeft de kans gemist om de criteria duidelijk te omschrijven in een kaderwet."


Archeologen leggen vroegste geschiedenis van Antwerpen en Brussel bloot met de microscoop
Woensdag, 11:24 Skynet Belgie
Onderzoekers Barbora Wouters (VUB) en Yannick Devos (ULB) hebben elk enkele eeuwen toegevoegd aan het verhaal van de stadsontwikkeling van Antwerpen en Brussel. Ze deden dat niet op de klassieke archeologische manier - met schop, truweel en borstel - maar door microscopisch onderzoek.


Europa League - Club Brugge kan zich geen misstap veroorloven tegen AEK Athene
Woensdag, 10:15 Skynet Belgie
Club Brugge gaat morgenavond (20u45) in eigen stadion in de heenwedstrijd van de play-offronde van de Europa League tegen AEK Athene op zoek naar een goede uitgangspositie. Blauw-zwart wil zo vermijden voor het eerst in vier seizoenen geen Europees najaar te kunnen afwerken. De terugwedstrijd in Athene vindt volgende week donderdag 24 augustus (om 20u00) plaats.


Bourgeois in zuidelijk Afrika - Minister-president verkiest leeuwenkop(je) in Kaapstad
Dinsdag, 19:18 Skynet Belgie
Vlaams minister-president Geert Bourgeois heeft dinsdag, in het kader van een Vlaamse missie in zuidelijk Afrika, een bezoek gebracht aan het project "All Women Recycling" in Kaapstad. Kwetsbare vrouwen maken er met behulp van Vlaams ontwikkelingsgeld kleurrijke cadeaudoosjes uit PET-flessen. Die "kliketyklik"-boxen worden in Zuid-Afrika verkocht aan bijvoorbeeld toeristen, maar het overgrote deel is bestemd voor uitvoer. Bourgeois verkoos -weinig verrassend misschien- een doosje met een leeuwenkop, als cadeautje voor het thuisfront.

In het nieuwsCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be