NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen

Explosie metrostation New York tijdens ochtendspits, verdachte opgepakt
Maandag, 14:49 NOS nieuws

In New York heeft zich in het centrum van Manhattan een explosie voorgedaan in het metrostation Port Authority onder 42nd Street. Daarboven is ook het centrale busstation van New York. Dat wordt ontruimd, evenals drie metrolijnen.


Op de locatie zijn twee van de drukste metrostations van de stad, Port Authority en Times Square, met elkaar verbonden door een tunnel. In die tunnel was de explosie. Tijdens de spits zijn in dit deel van New York miljoenen mensen onderweg.


De explosie komt midden in de ochtendspits. Volgens persbureau Reuters gaat het om een pijpbom, een explosief dat makkelijk te maken is. Er zijn twee verdachten opgepakt., meldt The New York Times. Over hun identiteit of motief is nog niets bekend.


Amerikaanse media melden dat er enkele mensen gewond zijn geraakt. Op sociale media circuleren beelden waarop is te zien dat een man de explosieven op zijn lichaam lijkt te dragen.

Facebook wil meer lokaal belasting betalen, ook in Nederland
Gisteren, 19:48 NOS nieuws

Facebook gaat meer belasting betalen in Nederland en in veel andere landen. Dat is het gevolg van een nieuwe omgang met de belastingen door Facebook. Hoeveel meer de Nederlandse belastingdienst tegemoet kan zien, is niet duidelijk.


Het bedrijf wil de opbrengsten van klanten die het vanuit Nederland bedient ook in Nederland gaan opgeven. Ook in alle andere landen waar Facebook een verkoopkantoor heeft, gaat het belasting betalen. Nu verloopt die omzet via het hoofdkantoor in Dublin en wordt alleen in Ierland belasting betaald.


Financieel topman Dave Wehner van Facebook maakte dit bekend via een blog van het bedrijf. Hij noemt het een groot project. Halverwege 2019 moet de wijziging in alle landen zijn doorgevoerd. Facebook zegt dat het op deze manier transparanter wil zijn voor de lokale autoriteiten waar Facebook kantoren heeft.


Onder vuur

Grote techbedrijven als Facebook Apple, Amazon en Google liggen onder vuur vanwege financiŽle structuren waarmee ze belastingen ontwijken. Ierland heeft van de Europese Commissie bijvoorbeeld de opdracht gekregen om ruim 13 miljard euro aan achterstallige belastingen te innen bij Apple.


Wat het effect van de maatregel van Facebook precies zal zijn, is nu nog onduidelijk. Via financiŽle persbureaus zeggen experts dat het voor Facebook onder de streep mogelijk niet zoveel zal uitmaken.

Achttien jaar cel geŽist tegen verdachte moord Koen Everink
Maandag, 18:38 NOS nieuws

Het Openbaar Ministerie eist 18 jaar celstraf voor Mark de J., die verdacht wordt van de moord op de Bilthovense zakenman Koen Everink. Justitie beschuldigt De J. van moord omdat hij van tevoren op internet had gezocht naar manieren om iemand te doden en omdat hij een mes had meegenomen naar Everink.

het OM vindt dat er een overmacht aan bewijs is voor de schuld van de oud-tenniscoach De J. Die stond in het krijt bij Everink voor een bedrag van tienduizenden euro's, en dat bedrag moest hij uiterlijk hebben terugbetaald op 4 maart 2016, de dag waarop Everink door werd gevonden. De J. zou het geld nodig hebben gehad voor zijn gokverslaving.

Leugenaar

Volgens de officier van Justitie liegt De J. dat het gedrukt staat, zowel vůůr de dood van Everink - bijvoorbeeld over zijn gokschulden - als erna.

De J. heeft steeds gezegd dat Everink is gedood door onbekenden die hem "te grazen" wilden nemen. Daartoe zou De J. die op de avond van de moord bij Everink op bezoek was, na zijn vertrek door vier mannen zijn overmeesterd en ontvoerd.

Justitie wijst erop dat er bloedsporen van Everink zijn gevonden in de auto van De J. Ook bleek de verdachte naderhand een peperduur horloge van het slachtoffer in zijn bezit te hebben.

3D-animatie

Voorafgaand aan het requisitoir van de officier van Justitie werd in de rechtszaal op initiatief van de verdediging nog een 3D-animatie vertoond, die duidelijk moest maken dat de moord door meerdere personen moet zijn gepleegd. De ouders van Everink besloten gedurende die vertoning de rechtszaal te verlaten.

Het OM kwalificeerde de voorstelling van zaken in de animatie als ongefundeerd en vooringenomen.

De eis komt een half jaar later dan gepland, omdat De J.'s advocaat plotseling de verdediging neerlegde en een nieuwe advocaat zich moest inlezen in de zaak. De uitspraak volgt over anderhalve maand.
Ex-topman Optima Piqueur en twee kinderen zijn aangehouden

Jeroen Piqueur, de ex-topman van Optima Bank, is aangehouden door de onderzoeksrechter in Gent. Dat bevestigt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. Ook zijn kinderen Ruben en Rebecca Piqueur zijn onder aanhoudingsmandaat geplaatst.
'Nederlanders gaan last krijgen van Duitse staking Ryanair'
Maandag, 18:38 NOS nieuws

Duitse piloten van Ryanair gaan deze maand staken, heeft de Duitse pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC) bekendgemaakt. Ook Nederlandse reizigers zullen hierdoor worden getroffen.

De Duitse piloten van de Ierse luchtvaartmaatschappij zullen tegelijkertijd het werk neerleggen met hun collega's in Ierland en Portugal. Ze willen betere arbeidsvoorwaarden die gelden voor iedereen, in plaats van de individuele afspraken die ze nu hebben. De piloten zullen de staking kort van tevoren aankondigen. Op 15 december gaan Italiaanse Ryanair-piloten staken.

Weeze

"Voor Nederlandse reizigers zal de staking zeker gevolgen gaan hebben", zegt Joost van Doesburg van de Nederlandse pilotenvakbond VNV. Veel Nederlanders vliegen vanaf de belangrijke Duitse Ryanair-basis Weeze, vlak over de grens. 60 procent van de reizigers daar komt uit Nederland.

Ook Schiphol en Eindhoven krijgen last van de staking. Op Schiphol gaat het om vluchten van en naar Ierland. Op Eindhoven zullen vluchten van en naar Portugal en ItaliŽ kunnen uitvallen. Daarnaast kan het ook zo zijn dat vluchten naar niet-stakende landen geannuleerd worden, omdat de vliegtuigen vaak doorvliegen naar een derde land.

Nederlandse piloten die hun basis hebben in Eindhoven, gaan niet staken. "Dit is een relatief kleine basis. Maar voor de toekomst sluiten we niet uit dat zij ook mee gaan staken", aldus Van Doesburg.
Gerecht pakt entourage Jeroen Piqueur op

Het Gentse gerecht pakt sinds enkele weken stelselmatig ex-toplui van Optima op voor verhoor. Maandag was het de beurt aan de kinderen van Jeroen Piqueur, bericht De Standaard dinsdag. Jeroen Piqueur leek maandagavond nog buiten schot, maar volgens de krant verwachten waarnemers dat hij snel zal volgen.
ABVV plant nationale staking in februari

De socialistische vakbond ABVV maakt zich op om in de eerste week van februari een nationale staking te houden tegen het regeringsbeleid. Dat meldt De Standaard en wordt bevestigd door de vakbond.
Oostende wint levensbelangrijke match in Champions League na ware thriller

In de Champions League hijst BC Oostende zich na een tweede opeenvolgende tweepuntenzege naar een gedeelde tweede plaats in groep D. BCO stuurde Bonn met 86-84 huiswaarts.
Stad Antwerpen en AWV: ?Kans op gevaarlijk gladde wegen tijdens avondspits?

De ochtendspits verliep dinsdag relatief rustig, maar de avondspits kan voor grotere problemen zorgen. Stad Antwerpen en het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwen voor gevaarlijk gladde wegen.
Een dode, achttien gewonden bij explosie gasstation Oostenrijk
Gisteren, 11:24 NOS nieuws

Bij een explosie in een aardgasinstallatie in Oostenrijk is een man om het leven gekomen en zijn achttien mensen gewond geraakt. Volgens het Rode Kruis is een van de gewonden er zeer slecht aan toe.

Het is nog niet duidelijk wat de explosie heeft veroorzaakt. Het station in Baumgarten an der March, ten oosten van Wenen bij de grens met Slowakije, is een overdrachtspunt voor aardgas. Van daaruit wordt het gas gedistribueerd naar de rest van Europa. Bij de installatie werken ongeveer vijftig mensen.

Op foto's die via sociale media worden verspreid zijn hoge vlammen te zien bij het complex. De politie heeft de omgeving afgesloten en hulpdiensten zijn ter plaatse.

Meer hoogtepunten..

Laatste nieuws

Verhuiscarrousel na fusie stadsdiensten en OCMW
Vandaag, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Het samensmelten van de stads- en OCMW-diensten brengt een flink aantal verhuisbewegingen van ambtenaren en diensten op gang. Tegen 2025 moet al het personeel in een nieuw gebouw worden gehuisvest, waarschijnlijk aan de Augustijnenlaan ter hoogte van het Hummeltjeshof.
Raadslid Somers trekt naar N-VA
Vandaag, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Borsbeeks gemeenteraadslid Wendy Somers verruilt CD&V voor N-VA. Tijdens de vorige legislatuur was Somers gedurende drie jaar schepen voor CD&V. Vanaf januari zal ze ook effectief zetelen voor N-VA.
Groen tekent bezwaar aan tegen project Mellaertsstraat
Vandaag, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Het is onverantwoord om de open ruimte die er nog is vol te bouwen?, klinkt het bij Groen Borgerhout. Daarom diende de partij een bezwaarschrift in tegen het woonproject in de Mellaertsstraat, waar voordien samentuin De Wasserette gelegen was.
Groen op eigen kracht naar de kiezer
Vandaag, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Groen trekt de stekker uit de samenwerking met Durf! en presenteert zich volgend jaar opnieuw onder eigen naam aan de kiezer.
Gemeenteraad over toekomst oud gemeentehuis eindigt in verwarring
Vandaag, 02:24 Gazet v. Antwerpen

De verkoop van het oude gemeentehuis van Bouwel gaat voorlopig door zoals gepland. Het debat hierover in de gemeenteraad ontaardde gisterenavond in een procedureslag.
Wapens en geluidsdempers gevonden bij handlanger van Boemerang
Vandaag, 02:24 Gazet v. Antwerpen

In het wapensmokkeldossier rond Paul W. (56) uit Poederlee (Lille), alias Den Boemerang, bevestigt de raadkamer in Veurne de aanhouding van een Lierenaar.
?Er zijn grenzen aan in stand houden van een traditie?
Vandaag, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Koninklijke Fanfare De Eendracht uit Itegem (Heist-op-den-Berg) dreigt zaal Fort al sneller te moeten verlaten dan gedacht. De huurprijs die de nieuwe eigenaar wil vragen, is volgens de vereniging niet haalbaar.
?Domein toegankelijk voor het grote publiek?
Vandaag, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Na veertien jaar lijkt er eindelijk een definitieve doorbraak in het dossier rond de verkoop van het Hof Ter Laken in Booischot (Heist-op-den-Berg) te zijn. De baron was al die tijd op zoek naar een koper. Uiteindelijk gaat de gemeente het kasteel en omliggende parkdomein zelf aankopen met de hulp van de vzw Kempens Landschap.
Leemen Huyseke staat te koop
Vandaag, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Het Leemen Huyseke, een beschermd monument dat bijna 170 jaar oud is, staat opnieuw te koop. Voor 395.000 euro is het van u.
Huurgeschil ontaardt in vechtpartij en aanslepende rechtszaak: ?Ik kan al twee jaar niet in mijn eigen huis?
Vandaag, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Een aanslepende rechtszaak over een gewelddadig huurgeschil loopt opnieuw vertraging op, omdat er geen Turkse tolk aanwezig was in de rechtbank. Tot grote wanhoop van een van de partijen. ?Ik kan al twee jaar mijn eigen huis niet in. Dit kost mij bakken geld.?

Meer nieuws..
 

 
 Sport

Win VIP-tickets voor Azencross in Loenhout
Gisteren, 12:24
Herken jij de veldrijders ook als ze onder de modder zitten? Bewijs het hier en misschien win jij wel een 'living room-experience' op de Azencross in Loenhout: dat zijn VIP-tickets voor vier personen! Daarnaast geeft Proximus ook nog drie gewone duotickets weg voor deze cross op 28 december!


Blessure Sander Coopman valt mee
Gisteren, 16:36
Zulte Waregem-middenvelder Sander Coopman heeft zondag in de competitiewedstrijd van Essevee op Stayen een verstuiking aan de enkel opgelopen. Dat liet de Bekerwinnaar vandaag weten op haar website. De West-Vlamingen reageren opgelucht, want hadden een ernstigere blessure verwacht.


Seppe Smits mag met Sportjuweel op zak naar Winterspelen
Gisteren, 19:36
Snowboarder Seppe Smits heeft deze avond in een Brussels hotel het Vlaams Sportjuweel ontvangen, een prijs van de Vlaamse Gemeenschap die wordt toegekend aan een Vlaamse sporter die in de loop van het jaar een opmerkelijke prestatie leverde of een uitzonderlijke loopbaan afsloot.


Beveren wint 0-3 in Hongarije
Gisteren, 20:12
In de zestiende finales van de CEV Cup voor vrouwenteams heeft Asterix Avo Beveren vandaag de heenwedstrijd bij het Hongaarse Fatum Nyiregyhaza met 0-3 gewonnen. Elke set eindigde op 18-25. De terugwedstrijd wordt woensdag 10 januari gespeeld.


PC & Internet

Consumentenbond raadt koop Samsung Galaxy S7 af omdat updates in maart stoppen
Gisteren, 09:12
Volgens de Consumentenbond is een periode van twee jaar waarin de Galaxy S7, S7 Edge en de J3 uit 2016 software-updates krijgen te kort. De toestellen krijgen updates tot maart, terwijl ze nog wel in de winkel liggen. De bond raadt consumenten aan de toestellen niet te kopen.


Grote webwinkels hebben tekort aan hoogopgeleid ict-personeel
Gisteren, 08:00
Uit onderzoek van de Nederlandse uitkeringsinstantie UWV blijkt dat webwinkels moeite hebben om hoogopgeleid personeel te vinden. Het gaat dan vooral om ict-mensen, zoals developers en dataspecialisten.


Nederlandse simkaartenmaker Gemalto overweegt miljardenbod van Atos
Gisteren, 18:06
Gemalto, een Nederlandse multinational op gebied van digitale beveiliging en het meest bekend als maker van simkaarten, heeft een bod voor de overname van het bedrijf door it-bedrijf Atos in overweging genomen. Dat maakt het Amsterdamse bedrijf dinsdag bekend.


Gerucht: nieuwe Battlefield-game wordt Bad Company 3
Gisteren, 12:06
De eerstvolgende titel in de Battlefield-serie wordt mogelijk Bad Company 3. Dat beweert AlmightyDaq, een gamer op YouTube die vorig jaar ook allerlei juist gebleken details over Battlefield 1 lekte, maanden voordat de game uitkwam.


Tinder test feed met foto's en muziekvoorkeuren van matches
Gisteren, 18:06
Tinder is bezig met een test van zijn nieuwe functie Feed. In Feed komen posts samen van de gekoppelde accounts van bijvoorbeeld Instagram van mensen met wie je een match hebt gehad. Zo moet het makkelijker worden op de hoogte te blijven van levens van mensen met wie je wilt daten, claimt Tinder.


Binnenland

Brussels Airport verwacht dat ook vandaag de helft van de vluchten niet zal doorgaan
Gisteren, 08:42
Hoewel de weersomstandigheden vandaag vrij normaal zijn, verwacht woordvoerster Florence Muls van Brussels Airport toch dat de helft van de 300 voorziene 'operaties' (opstijgen en landen van vliegtuigen) niet zal kunnen doorgaan als gevolg van de problemen die het winterweer gisteren heeft opgeleverd.


31 mensen opgepakt voor verschillende rellen in Brussel
Gisteren, 11:48
De Brusselse politie heeft al 31 mensen kunnen oppakken die betrokken waren bij de verschillende rellen aan de Beurs, het Muntplein en de Louizalaan. Dat meldt La DerniŤre Heure en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Een aantal andere relschoppers werden al geÔdentificeerd maar nog niet opgepakt. "De verschillende onderzoeken worden actief voortgezet, er zullen nog arrestaties volgen", zegt parketwoordvoerder Denis Goeman.


Sp.a betreurt dat oppositie niet werd betrokken bij energiepact
Gisteren, 13:00
Sp.a zal zich constructief opstellen rond het Energiepact, maar betreurt dat de oppositie niet werd betrokken bij de totstandkoming. Het gaat immers over een plan dat deze legislatuur ver overstijgt.


Europese Commissie verlengt vergunning glyfosaat met 5 jaar
Gisteren, 16:36
De Europese Commissie heeft vandaag de vergunning van glyfosaat zoals afgesproken met vijf jaar verlengd. Dat bevestigt ze in een zestien pagina's tellend antwoord aan meer dan ťťn miljoen Europese burgers die het omstreden bestrijdingsmiddel liever verboden willen zien.


Vlaamse Universiteiten roepen op tot actie om doodstraf Djalali te voorkomen
Gisteren, 16:36
De universiteiten van Vlaanderen roepen Iran op de oneerlijke berechting van Ahmadreza Djalali, de gastdocent van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) die ter dood veroordeeld is in Iran, te stoppen. Ze vragen wetenschappers, diplomaten, overheden en burgers om alles op alles te zetten om de doodstraf van Djalali te voorkomen. Dat meldt de Vlaamse Interuniversitaire Raad vandaag.


Buitenland

Economie

Cultuur

Auto / Motor

Meer info over de nieuwe Mercedes-AMG 53-serie
Maandag, 18:59
Een flinke uitbreiding van het AMG-gamma is aanstaande. Zowel AMG als BMW zijn lekker bezig met het uitbreiden van de performance portfolio. Voorheen kon je de BMW M- en AMG-modellen op twee handen tellen. Tegenwoordig zie je door de bomen het bos niet meer. De komende jaren zullen modellen met performance labels alleen maar toenemen. […]


Nieuws: McLaren P1 is vergeten met nieuwe Senna
Gisteren, 18:18
Vier jaar geleden kwam McLaren met de P1 op de proppen. En de wereld duizelt er nog van. Inmiddels is het al tijd voor z?n plaatsvervanger. Dit is de McLaren Senna!Niemand zal het raden hebben naar wie deze compleet nieuwe generatie van de McLaren Ultimate Series vernoemd is. Maar het merk onderlijnt nog even fijn waarom zij, en niet een ander, het recht heeft de naam van de legenda...

Lees meer


Audi strikt Nyck de Vries voor Formule E-test
Gisteren, 20:06
Geruisloos zoeven door Marokko. Audi heeft twee racecoureurs uitgenodigd om in januari mee te doen aan een zogenaamde rookie test met de e-tron FE04. De elektrische Formule E-auto van de autofabrikant uit Ingolstadt. Het gaat om Nico MŁller en ‘onze’ Nederlandse Nyck de Vries. Beide coureurs zullen voor het eerst plaatsnemen achter het stuur van […]


Classic Spring Roads: voorbeschouwing van de organisatoren
Vandaag, 01:24
Een lenteproef in de herfst, dat was de uitdaging die Willy Lux aanging, de man achter de Classic Spring Roads, voor zijn editie 2017. Zo wilde de organisatie de clash met Pasen vermijden. Sportief gezien werd het een mooie editie, maar het wat tegenvallende aantal inschrijvingen bezegelde het lot van de proef in de herfst. Tijdens de prijsuitreiking kondigde Willy Lux het al aan: in 2018 staat de proef weer in de lente op de kalender, meer bepaald op 24 maart!


?Niet Kubica maar Kvyat of Sirotkin naar Williams F1?
Gisteren, 08:00
Het laatste vrije stoeltje in de Formule 1 gaat niet naar de sympathieke Pool, maar naar een Rus. Het leek in kannen en kruiken: nadat Felipe Massa nu wťl echt stopte met de Formule 1, leek iedereen behalve Juan Pablo Montoya het erover eens dat de Pool Robert Kubica het laatste vrije stoeltje voor seizoen […]
In het nieuws


Meer..Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be