NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen

'Mugabe wordt morgen afgezet als partijleider'
Zaterdag, 19:06 NOS nieuws

De Zimbabwaanse president Robert Mugabe wordt morgen door zijn partij ZANU-PF ontslagen als partijleider, melden bronnen aan de persbureaus AP en Reuters. Vicepresident Mnangagwa, die onlangs door Mugabe de laan uit werd gestuurd, wordt naar verwachting gerehabiliteerd.


Mugabe zelf lijkt niet te willen wijken. Volgens zijn neef ziet hij zichzelf nog steeds als de legitieme president van Zimbabwe en is hij bereid te sterven voor "de rechtvaardige zaak". ZANU-PF zou ook Grace Mugabe haar macht willen ontnemen: zij leidt nu nog de vrouwenafdeling van de partij, maar de partijtop is van plan haar af te zetten.


"We weten zeker dat acht van de tien provinciebesturen van ZANU-PF een motie van wantrouwen tegen Mugabe hebben aangekondigd", zegt correspondent Bram Vermeulen. "Dat zou maandag in het parlement kunnen gebeuren en dan zou een afzettingsprocedure kunnen worden gestart."


Of daarmee het tijdperk-Mugabe ook echt voorbij is, is nog onduidelijk. Vermeulen: "Dat is pas voorbij als hij besluit af te treden of wordt afgezet. We weten het pas als het gebeurt. Het is hier in Harare ongelooflijk spannend."


Ambtswoning

In Harare waren vandaag tienduizenden mensen op de been om te demonstreren tegen Mugabe. Zelfs blanke boeren namen deel aan het protest. Betogers wisten tot op 200 meter van zijn ambtswoning te komen, voor ze werden tegengehouden door het leger. Daarna gingen ze op de straat zitten.


"Het is ongelooflijk ontroerend om al die mensen te zien die zo lang bang zijn geweest om te demonstreren", vertelt Vermeulen. "Het gaat allemaal heel vrolijk en gedisciplineerd. Er is hoop onder de mensen dat er iets gaat gebeuren."


Maar het is de vraag of er echt iets gaat veranderen. "Wie het straks ook overneemt, het lijkt er toch op dat het uit dezelfde kliek zal zijn die Mugabe zo lang in het zadel heeft gehouden", aldus Vermeulen


Mugabe verblijft waarschijnlijk in zijn privéverblijf 'Blue Roof', eveneens in Harare. Of zijn vrouw Grace daar ook is is niet duidelijk: volgens onbevestigde berichten is zij Zimbabwe ontvlucht.

Maaseik plots mee op kop in EuroMillions Volley League

De achtste speeldag van de EuroMillions Volley League stond alweer in het teken van een topper. Door de recente verlieswedstrijden van Roeselare kon Aalst alleen aan de leiding komen mits winst tegen Maaseik. Dat lukte echter niet waardoor het leidersduo nu een trio is. Maaseik won met 1-3 en komt zo mee aan kop.

Sinn Fein-leider Gerry Adams kondigt vertrek aan
Zaterdag, 23:18 NOS nieuws

De Noord-Ierse politicus Gerry Adams stopt volgend jaar als leider van de nationalistische partij Sinn Fein. Adams maakte op een conferentie van Sinn Fein bekend dat hij zich niet meer verkiesbaar stelt bij de volgende parlementsverkiezingen.

Adams is al 34 jaar het gezicht van de partij, die begon als politieke tak van de militante IRA. Hij speelde een hoofdrol in het vredesproces dat een einde maakte aan de lange strijd tussen de pro-Britse protestanten en de pro-Ierse katholieken in Noord-Ierland.

De 69-jarige politicus zei dat leiderschap ook inhoudt dat je weet wanneer de tijd rijp is voor verandering. Hij sprak zijn vertrouwen uit in de nieuwe generatie politici binnen Sinn Fein. Adams kreeg een staande ovatie van de partijleden.

Adams zei in Dublin dat hij zijn aftreden al had besproken met Martin McGuinness, zijn co-leider bij Sinn Fein die dit jaar overleed.
Open Vld pleit voor ?sociale vlaktaks? van 30 procent

De partij Open Vld pleit voor de invoering van een ?sociale vlaktaks?, waarbij alles boven het belastingvrije deel van de inkomsten aan een uniek tarief van 30 procent belast wordt. Dat hebben de leden van de partij beslist op hun ?Vrijheidscongres? in Antwerpen.
Brusselse burgemeester verbiedt betogingen tegen rellen

De stad Brussel heeft geen toelatingsaanvragen ontvangen voor mogelijke samenkomsten morgen/zondag om afstand te nemen van de gewelddadige rellen van afgelopen week. Op sociale media circuleren berichten over een samenkomst zondag op de trappen van de Beurs om 11 uur. Aan het Albertinaplein, nabij het station Brussel-Centraal, heeft de organisatie Marocains du RIF anderzijds opgeroepen voor een samenkomst om 14 uur.
Franse péages volgend jaar duurder
Gisteren, 18:06 De Tijd
17:57 De tarieven voor het gebruik van de Franse snelwegen gaan op 1 februari met 1,03 tot 2,04 procent de hoogte in. De prijzen stijgen sterker dan in 2016 en 2017, toen ze gemiddeld met 1 procent stegen.


Franse politieman met relatieprobleem schiet drie mensen dood
Gisteren, 18:24 NOS nieuws

In Frankrijk heeft een politieman met zijn dienstwapen drie mensen doodgeschoten en drie verwond en daarna met het wapen zelfmoord gepleegd. De 31-jarige agent uit Sarcelles bij Parijs had gisteravond van zijn vriendin te horen gekregen dat ze het uitmaakte. Daarop schoot hij zijn vriendin in haar gezicht. Zij ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Daarna schoot hij op straat twee mannen van 30 en 44 dood. Of hij die kende, is nog onduidelijk. Vervolgens ging de politieman naar het huis van zijn schoonouders en schoot de vader van zijn vriendin dood. Ook verwondde hij haar moeder en zus en doodde de hond. De politieman zelf werd later dood in de tuin gevonden. Hij had met zijn dienstwapen zelfmoord gepleegd.

Sinds de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs en Saint-Denis hebben Franse politiemensen het recht hun dienstwapen permanent bij zich te hebben. De moordpartij van gisteren heeft geleid tot discussie daarover. Volgens Franse media hebben dit jaar al 46 politieagenten met hun eigen wapen zelfmoord gepleegd.
Israëlische premier kondigt deportatie 40.000 asielzoekers aan
Gisteren, 10:18 De Tijd
15:21 Premier Benjamin Netanyahu heeft een 'internationaal akkoord' bereikt waardoor Israël zo'n 40.000 Afrikaanse asielzoekers gedwongen het land zal kunnen uitzetten. Dat heeft Netanyahu zondag zelf beken...


Vlaamse regering wil betere opvang van verkeersslachtoffers

De Vlaamse regering wil verkeersslachtoffers beter opvangen. De regering heeft zich op voorstel van minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) achter het actieplan 2017-2020 van de Vlaamse Stuurgroep Opvang Verkeersslachtoffers geschaard. Dat actieplan bevat onder meer acties op het vlak van medische hulpverlening, psychosociale zorg en re-integratie.
Vijftien doden bij voedseluitdeling in Marokko
Gisteren, 16:36 NOS nieuws

Bij het uitdelen van voedsel in de buurt van de Marokkaanse stad Essaouira zijn zeker vijftien doden gevallen. Ze kwamen om in het gedrang. Vijf mensen raakten gewond, hun toestand zou kritiek zijn. De meeste slachtoffers zijn vrouwen en kinderen, zeggen plaatselijke media.

Voedseluitdelingen zijn vrij normaal in Marokko, vooral nu de landbouw als gevolg van droogte weinig voortbrengt. De producten die wel op de markt komen, zijn voor veel mensen te duur.

Essaouira ligt aan de Atlantische kust in het zuiden van Marokko. Het dorp waar het voedsel werd uitgedeeld, heet Sidi Boualem.

Meer hoogtepunten..

Laatste nieuws

Op zoek in de stad naar een kurkentrekker: van statussymbool naar collector?s item
Vandaag, 04:36 Gazet v. Antwerpen

Niets zo banaal als een kurkentrekker. Enfin, dat dachten we. Het tegendeel is waar. Het kleinood schopte het van decoratief hebbeding over statussymbool tot een collector?s item dat wereldwijd duizenden verzamelaars doet watertanden. Met de feestdagen in het vizier dook CittA de stad in, op zoek naar originele kurkentrekkers met een authentieke of eigentijdse look.
?Te vaak gebruikt?: gsm van Ben Segers ontploft
Vandaag, 04:36 Gazet v. Antwerpen

In het VTM-programma Hoe Zal ik het Zeggen? luistert het bekende slachtoffer van de week naar de naam Ben Segers (43): hij wordt gestraft voor zijn smartphoneverslaving.
Aspe vindt nieuwe liefde? op Boekenbeurs die hij verfoeit
Vandaag, 03:24 Gazet v. Antwerpen

Pieter Aspe heeft opnieuw de liefde gevonden. Nota bene op de Boekenbeurs in Antwerpen, het evenement waarop hij tijdens de jongste editie felle kritiek had.
Dochters Peter Van de Veire vervangen Julie Van den Steen
Vandaag, 03:24 Gazet v. Antwerpen

De dochters van Peter Van de Veire maken deze week in diens ochtendshow hun debuut als radiopresentatrices. Ze vervangen Julie Van den Steen, die de Emmy?s volgt.
Omgeving Veemarkt bijna twee uur zonder stroom
Vandaag, 02:12 Gazet v. Antwerpen

De omgeving van de Veemarkt en Frederik de Merodestraat in Mechelen is gisteren getroffen door een stroompanne. Honderden gezinnen zaten één tot twee uur zonder stroom.
Palingfestival deelt geld uit
Vandaag, 02:12 Gazet v. Antwerpen

Tijdens de traditionele kaas- en wijnavond, waarop de medewerkers werden bedankt voor hun inzet, hebben de organisatoren van het 37ste Palingfestival van Edegem hun opbrengst verdeeld onder de goede doelen.
?Bij ons ga je zelden de klassiekers vinden?
Vandaag, 02:12 Gazet v. Antwerpen

Na Edegem is de pop-upwijnbar Bar Voisins nu ook neergestreken in Mortsel. Tot de lente serveren buur-vrouwen Elke Wagemans en Edith Gacoms in een a-typisch decor aan de Antwerpse-straat 65 bij voorkeur wijntjes van kleinere domeinen.
?Voor publieke ruimten zijn we allemaal verantwoordelijk?
Vandaag, 02:12 Gazet v. Antwerpen

?Niet alleen de overheid of het gemeentebestuur, iedere burger is mee verantwoordelijk voor de publieke ruimte, onze leefomgeving en de eigen gezondheid?, stelt gewezen Boechouts schepen van Ruimtelijke Ordening, nu gemeenteraadslid, Ria Van Den Heuvel.
?Dolblij dat ik de wolven heb kunnen terugzien?
Vandaag, 02:12 Gazet v. Antwerpen

De Olmense Zoo opende zaterdag opnieuw de deuren. Meer dan duizend bezoekers kwamen tijdens het weekend naar de zoo afgezakt. Voor sommigen was het een hartelijk weerzien met de dieren.
Brancard zeilt langs Sas 4-toren naar beneden
Vandaag, 02:12 Gazet v. Antwerpen

Omdat de draaitrap ongeschikt is om een man met hartproble-men op een brancard van de Sas 4-toren in Dessel te vervoeren, moest dat maar via touwen aan de buitenzijde van de constructie.

Meer nieuws..
 

 
 Sport

ATP World Tour Finals - David Goffin ziet in finale Grigor Dimitrov terug
Gisteren, 00:18
David Goffin (ATP-8) neemt het zondag in de O2 Arena in Londen in de finale van de ATP World Tour Finals op tegen de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP-6). Die plaatste zich zaterdagavond voor de finale door de Amerikaan Jack Sock (ATP-9) in 1 uur en 59 minuten met 4-6, 6-0 en 6-3 te verslaan.


Heuse thriller resulteert in nieuw verlies voor Beerschot Wilrijk; OHL pakt 4 op 6
Gisteren, 09:48
Zaterdagavond heeft OH Leuven met 1-2 gewonnen op het veld van Beerschot Wilrijk. De twee titanen van de eerste periode maakten er een interessant kijkstuk van, maar na 90 minuten bleven 'de Mannekes' voor de tweede week op rij zonder punten achter. OHL pakt vier op zes en is dus wel op de afspraak voor de tweede periode.


WB veldrijden - Sanne Cant pakt in Denemarken tweede WB-zege van het seizoen
Gisteren, 14:36
Sanne Cant heeft vandaag de Wereldbekerveldrit in het Deense Bogense gewonnen. De 27-jarige wereldkampioene was in deze vierde manche van het seizoen sterker dan de Britse Helen Wyman. Voor de derde plaats kwam het tot een sprint met de Italiaanse Eva Lechner en de Amerikaanse Kailtin Keough. Daarin trok laatstgenoemde aan het langste eind. Ellen Van Loy vervolledigde de top vijf. Voor Sanne Cant werd het na Waterloo haar tweede overwinning in een Wereldbekercross. Zij verstevigt meteen ook haar leiderspositie.


Jupiler Pro League - Club Brugge laat ook tegen Waasland-Beveren geen steek vallen
Gisteren, 20:36
Club Brugge heeft zondagavond op de vijftiende speeldag in de Jupiler Pro League met 3-0 (rust: 1-0) gewonnen van het Waasland-Beveren van voormalig Club-coach Philippe Clement.


EuroMillions Volley League - Menen pakt leidersplaats over
Gisteren, 21:48
Na de achtste speeldag van de EuroMillions Volley League ziet de stand er helemaal anders uit. Met nog één wedstrijd in de heenronde te gaan, voert Menen de rangschikking aan. In Guibertin had Menen aan drie sets genoeg om de leidersplaats te veroveren.


PC & Internet

Dell XPS 13 met Kaby Lake Refresh - Meer snelheid voor een iets lagere prijs
Gisteren, 06:06
De populaire Dell XPS 13 is sinds kort voorzien van een quadcoreprocessor en wij keken hoe die presteert ten opzichte van de bekende dualcores.


Over Moira, patches en de League - Overwatch-schrijver Michael Chu
Gisteren, 06:07
Tijdens de BlizzCon 2017 spraken we met Michael Chu, schrijver in het team van Overwatch. We stelden hem vragen die we eerder van jullie kregen aangereikt in GoT .


Discord kampt dit weekend met storing
Gisteren, 10:42
Gaming-voicechatapplicatie Discord kampt dit weekend met een grote storing. Gebruikers konden in sommige gevallen niet inloggen of geen tekstberichten sturen en voicechats starten. Het probleem zou nog niet helemaal verholpen zijn, maar voor een meerderheid wel.


Nieuwste versie Android voor YouTube bevat eerste code voor nachtmodus
Gisteren, 11:54
De YouTube-app krijgt mogelijk ook een dark mode, waarin de interface van overwegend wit naar zwart overgezet wordt voor makkelijker gebruik in het donker. Dat blijkt uit een teardown van de nieuwste versie van de app op Android.


Intel zet in China nieuwe fabriek op om productie Coffee Lake-cpu's te verhogen
Gisteren, 13:06
Intel opent een nieuwe fabriek om de productie van zijn nieuwe Coffee Lake-cpu's te versnellen. De Core i7-8700K, i7-8700, i5-8600K en i5-8400 worden binnenkort ook in het Chinese Chengdu geproduceerd. Vanaf 15 december moeten de extra cpu's naar distributeurs gaan.


Binnenland

Rellen Brussel - Geens verwacht dat 20 procent relschoppers zal worden geïdentificeerd
Gisteren, 12:48
Justitieminister Koen Geens verwacht dat speurders, op basis van camerabeelden, twintig à dertig procent van de daders die zaterdag aan de Brusselse beurs rel schopten, zullen kunnen identificeren. Dat heeft hij gezegd in 'De Zevende Dag'. Hij hekelde het gebrek aan professionalisme van de Brusselse politie.


Audi Hockey League - Waterloo Ducks trekt winterstop in met 3-2 zege tegen Gent
Gisteren, 20:36
Waterloo Ducks heeft zondag op de twaalfde speeldag in de Audi Hockey League met 3-2 gewonnen van Gent. De leider (29 ptn) trekt zo de winterstop in met een voorsprong van drie punten op Dragons en Racing, dat een wedstrijd meer gespeeld heeft. Léopold (24 ptn) vervolledigt de top vier die meer en meer afstand neemt van de andere kandidaten voor de Final Four.


Tachtiger in Lanaken bezweken na ongeval met auto op eigen oprit
Gisteren, 20:36
De 85-jarige man uit Lanaken die vrijdag kort voor de middag zwaargewond raakte nadat hij op de inrit van zijn eigen huis aan de Wijngaardstraat onder zijn wagen was beland, is aan zijn verwondingen bezweken.


WB schaatsen Stavanger - Jelena Peeters op reservelijst voor olympische 5.000 meter
Gisteren, 21:48
In de laatste wedstrijd van het wereldbekerweekeinde heeft Jelena Peeters zondag de 5.000 meter in het Noorse Stavanger gereden in 7:11.62. Dat leverde Peeters in de B-groep de vijfde plaats op. De wedstrijd werd gewonnen door het Nederlandse talent Esmee Visser (6:58.04). In de A-groep zegevierde de Duitse veterane Claudia Pechstein (6:56.60), die in Zuid-Korea voor de zevende keer aan de Olympische Winterspelen zal meedoen.


Tiener bezwaken na ongeval in Fleurus - minstens 10 verkeersdoden op Belgische wegen
Gisteren, 23:36
Een 17-jarige tiener die vrijdagavond betrokken was bij een ongeval in Brye (Fleurus) is zondag aan zijn verwondingen overleden. In de wagen, een Ford Fiesta, zaten acht jongeren. In totaal vielen er vijf gewonden, waarbij twee zwaargewonden. Dat brengt het aantal verkeersdoden op Belgische wegen tijdens het voorbije weekend op minstens tien.


Buitenland

Economie

Cultuur

Auto / Motor

World Final Imola: Zege voor Van der Horst in CUP en tweede plaats voor Lagrange/Vanneste in PRO AM
Zaterdag, 17:30
Het seizoen van de Lamborghini Super Trofeo wordt traditioneel afgesloten met de World Final. Deze wordt dit seizoen georganiseerd op het circuit van Imola waar een dag eerder de laatste races van het Lamborghini Super Trofeo Europe, Asia en North America werden verreden. Daarin kroonde Gerard Van der Horst zich voor de tweede maal op rij tot kampioen in de Lamborghini CUP Europe en waren Lagrange en Vanneste op weg naar het podium in PRO AM tot een lekke band in de laatste ronde er anders over besliste.


Bahrein: Eindelijk officieel: Fernando Alonso neemt deel aan rookie test
Zaterdag, 22:18
Fernando Alonso maakte vandaag (zaterdag) zijn opwachting in de paddock én op de startgrid van de FIA WEC 6 Hours of Bahrain. Daarmee is het eindelijk officieel dat de Spanjaard morgen aan de start zal staan van de rookie test, zoals we eerder al berichtten. Hij zal de Toyota TS050 Hybrid aan de tand voelen met het oog op de 24 Heures du Mans, die de tweevoudige F1-wereldkampioen nog op zijn verlanglijstje heeft staan.


Toyota bevestigt WEC deelname 2018-19
Gisteren, 20:24
Toyota Gazoo Racing heeft bij monde van Hisatake Murata zopas haar deelname aan het FIA WEC 'Super Season' 2018-19 bevestigt ter gelegenheid van prijsuitreikingsceremonie in Bahrein. Na het vertrek van Audi en Porsche kan de ACO zoals verwacht nog altijd rekenen op Toyota. De Japanse constructeur was in 2012 al een reddende engel voor het WEC, aangezien Toyota na het plotse vertrek van Peugeot vroeger dan voorzien de handschoen opnam tegen Audi in het allereerste seizoen van het kampioenschap.


Circuit Zolder: Belgian VW & Audi Clubday 2017
Gisteren, 20:24
Foto's: Circuit Zolder: Belgian VW & Audi Clubday 2017


Macau: Daniel Ticktum verrassende winnaar van de GP F3
Gisteren, 19:48
Daniel Ticktum (Motopark) is de onwaarschijnlijke winnaar geworden van de GP Macau F3. Op minder dan een ronde van het einde van de race lag de Brit nog in derde stelling maar een aanrijding tussen de koplopers Sergio Sette Câmara (Motopark) en Maximilian Günther (Theodore Racing by Prema) schonk hem alsnog de zege in de laatste meters van de wedstrijd.
In het nieuws


Meer..Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be